Agronet
Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: SKN - 23.08.12 - klo:09:26
-
Jummijammi. Taitaa aikusten oikeesti olla riisi päällänsä lihapuolella kun oikeen aamuteeveessä poristaan pitkää jargonia lihan loppumisesta ja muusta........
-
Säälittää minua nuo voita hamstranneet ihmiset. Kauhee urakka syödä ne nyt pois, että saa lihaa tilalle pakkasarkun täyteen :'(
-
Jummijammi. Taitaa aikusten oikeesti olla riisi päällänsä lihapuolella kun oikeen aamuteeveessä poristaan pitkää jargonia lihan loppumisesta ja muusta........
MTK lobbaa. ;D Yrittää sumuttaa asian pois väärästä Kepulaisesta maatalouspolitiikasta. Se lihakriisi on siellä pohojanmaalla. ;D
-
Saas nähdä onko kohta turvauduttava ihmissyöntiin :(
-
Jummijammi. Taitaa aikusten oikeesti olla riisi päällänsä lihapuolella kun oikeen aamuteeveessä poristaan pitkää jargonia lihan loppumisesta ja muusta........
MTK lobbaa. ;D Yrittää sumuttaa asian pois väärästä Kepulaisesta maatalouspolitiikasta. Se lihakriisi on siellä pohojanmaalla. ;D
No, etelästä tuotanto onkin jo melkein saatu ajettua alas..
..ja jäljelle jääneetkin vetävät johtopäätöksiä kiihtyvään tahtiin.
http://www.esaimaa.fi/Online/2012/08/20/Karja+ei+en%C3%A4%C3%A4+kannattanut/2012113963540/4
-
Mites se liha sitten muka loppus? Ihan sitä tuodaan danskepankkenista suomeen paatilla kuten saksanmaalta viljaakin. Tää on tätä globaalia kaupankäyntiä ja markkinataloutta. Sihen nyt tarvis vaan totuttautua. Pitää siirtää ajatukset kuokasta ja jussista sekä kaskeamisesta kohti 2000-luvun maataloutta. Yli-investoineet taitaa tässä eniten ottaa pleksiin. Eiköhän se ollut tiedossa ettei jauholakin hintakurimus ja nälkärajalla eläminen 90euron rehuohralla voi enempää 20-vuotta jatkua?????
-
Mites se liha sitten muka loppus? Ihan sitä tuodaan danskepankkenista suomeen paatilla kuten saksanmaalta viljaakin. Tää on tätä globaalia kaupankäyntiä ja markkinataloutta. Sihen nyt tarvis vaan totuttautua. Pitää siirtää ajatukset kuokasta ja jussista sekä kaskeamisesta kohti 2000-luvun maataloutta. Yli-investoineet taitaa tässä eniten ottaa pleksiin. Eiköhän se ollut tiedossa ettei jauholakin hintakurimus ja nälkärajalla eläminen 90euron rehuohralla voi enempää 20-vuotta jatkua?????
Taitaa se lihan tuottaja hinta olla myös alle eu:n keskiarvon. Jauholakin on turha huudella kun oma navetta on poltettu ja maksatettu vakuutusyhtiöllä. ;D
-
Mites se liha sitten muka loppus? Ihan sitä tuodaan danskepankkenista suomeen paatilla kuten saksanmaalta viljaakin. Tää on tätä globaalia kaupankäyntiä ja markkinataloutta. Sihen nyt tarvis vaan totuttautua. Pitää siirtää ajatukset kuokasta ja jussista sekä kaskeamisesta kohti 2000-luvun maataloutta. Yli-investoineet taitaa tässä eniten ottaa pleksiin. Eiköhän se ollut tiedossa ettei jauholakin hintakurimus ja nälkärajalla eläminen 90euron rehuohralla voi enempää 20-vuotta jatkua?????
Taitaa se lihan tuottaja hinta olla myös alle eu:n keskiarvon. Jauholakin on turha huudella kun oma navetta on poltettu ja maksatettu vakuutusyhtiöllä. ;D
Lihan hinnan käppyrät näyttää ylöspäin ainakin KM:n takasivuilla, taitaa olla korkeimmillaan vuosiin.
-
Mites se liha sitten muka loppus? Ihan sitä tuodaan danskepankkenista suomeen paatilla kuten saksanmaalta viljaakin. Tää on tätä globaalia kaupankäyntiä ja markkinataloutta. Sihen nyt tarvis vaan totuttautua. Pitää siirtää ajatukset kuokasta ja jussista sekä kaskeamisesta kohti 2000-luvun maataloutta. Yli-investoineet taitaa tässä eniten ottaa pleksiin. Eiköhän se ollut tiedossa ettei jauholakin hintakurimus ja nälkärajalla eläminen 90euron rehuohralla voi enempää 20-vuotta jatkua?????
Mites kun tulee se rikkidirektiivi voimaan, sitten ei kannata ylijäämäviljaa rahdata paateilla merien ylitse, ja jää vehnät käsiin.... :o
-
Mites se liha sitten muka loppus? Ihan sitä tuodaan danskepankkenista suomeen paatilla kuten saksanmaalta viljaakin. Tää on tätä globaalia kaupankäyntiä ja markkinataloutta. Sihen nyt tarvis vaan totuttautua. Pitää siirtää ajatukset kuokasta ja jussista sekä kaskeamisesta kohti 2000-luvun maataloutta. Yli-investoineet taitaa tässä eniten ottaa pleksiin. Eiköhän se ollut tiedossa ettei jauholakin hintakurimus ja nälkärajalla eläminen 90euron rehuohralla voi enempää 20-vuotta jatkua?????
Taitaa se lihan tuottaja hinta olla myös alle eu:n keskiarvon. Jauholakin on turha huudella kun oma navetta on poltettu ja maksatettu vakuutusyhtiöllä. ;D
Lihan hinnan käppyrät näyttää ylöspäin ainakin KM:n takasivuilla, taitaa olla korkeimmillaan vuosiin.
Eipä ole näkynyt vielä 300% hinnan nousua niin kuin viljalla.
-
Mites se liha sitten muka loppus? Ihan sitä tuodaan danskepankkenista suomeen paatilla kuten saksanmaalta viljaakin. Tää on tätä globaalia kaupankäyntiä ja markkinataloutta. Sihen nyt tarvis vaan totuttautua. Pitää siirtää ajatukset kuokasta ja jussista sekä kaskeamisesta kohti 2000-luvun maataloutta. Yli-investoineet taitaa tässä eniten ottaa pleksiin. Eiköhän se ollut tiedossa ettei jauholakin hintakurimus ja nälkärajalla eläminen 90euron rehuohralla voi enempää 20-vuotta jatkua?????
Taitaa se lihan tuottaja hinta olla myös alle eu:n keskiarvon. Jauholakin on turha huudella kun oma navetta on poltettu ja maksatettu vakuutusyhtiöllä. ;D
Lihan hinnan käppyrät näyttää ylöspäin ainakin KM:n takasivuilla, taitaa olla korkeimmillaan vuosiin.
Eipä ole näkynyt vielä 300% hinnan nousua niin kuin viljalla.
Ei myöskään 50%:n laskuja ::)
-
Mites se liha sitten muka loppus? Ihan sitä tuodaan danskepankkenista suomeen paatilla kuten saksanmaalta viljaakin. Tää on tätä globaalia kaupankäyntiä ja markkinataloutta. Sihen nyt tarvis vaan totuttautua. Pitää siirtää ajatukset kuokasta ja jussista sekä kaskeamisesta kohti 2000-luvun maataloutta. Yli-investoineet taitaa tässä eniten ottaa pleksiin. Eiköhän se ollut tiedossa ettei jauholakin hintakurimus ja nälkärajalla eläminen 90euron rehuohralla voi enempää 20-vuotta jatkua?????
Tehokkuus ja keskittäminen, globaalius- siinähän se valhe tiivistettynä on. Vallasta on kysymys, sitä ei tavisihminen halua nähdä, eikä ymmärtää.
Ruoantuottajalla on maailmassa kaikkein suurin valta, sitä he eivät tajua, eivätkä osaa käyttää, sillä jos ei tuotantoa ei elämää. Kaikki on riippuvaista ruoasta...kaikki, niin danskessa kuin norskessa, laplandissa, onko danskelainen onnellisemmassa asemassa? Ei ne sielläkään kehu, kato paikallinen SKN kehuu brassia, katos pojat ette osaa markkinataloutta, brassi on hyvää ja sitä tulee laivalla niinpaljon kuin halutaan, halvalla. Entäs Brasiliassa, ihan on maisemat per***stä, monokulttuurin tuhoamat, Monsanton hallitsemat.
Ei voi mitään, että tuottajat ovat menneet siihen kehitykseen, pakosta, kilpailumielessä, neuvonnan ohjaamana, kuka mitenkin... siellä se valo pilkottaa 10vuoden päässä. Aina on onnistujia se 10%, he ovat hiljaa tai keskittyvät halveksimaan muita. Paradoksi, se jolla on valta, käyttää sitä vähiten, kärsii eniten. Eipä taida tarvita kuin sen 10% "omista" niin he ovat nykykehityksen "hiljaisia yhtiömiehiä" , menneet globaaliuden mukaan, on hienoa olla kehityksen kärjessä, he luulevat saavansa tai pitävänsä valtaa ripauksen. Omat asiat on hyvin. Todellisuudessa koko maaseutu kupataan ja on jo kupattu varallisuudesta, se ei ole kenenkään etu, ei sen 10% vähemmistönkään. Sikäli itkettää katsoa mitä tapahtuu ja on jo tapahtunut.
Aamulla oli ohjelmaa Toscanasta, pienistä kylistä, erikoiskaupoista, viehättävää kulttuuria, sitä jonne suomaliset kilvan rynnivät ihailemaan lomillaan. Käy toki SKN sinäkin välillä lomalla ulkomailla ja sitten vaikka Lapissa. Hienossa Pohjoisessa-Suomessa, jossa elämän ja kulttuurin halutaan säilyvän, kehittyvän ja kasvavan, ollaan valmiita siitä maksamaan, veroina tai muina maksuina, aivan mielellään!
Maatalous on kaiken kulttuurin ehto, jopa vihaisten lintujen.
-
>kaikkein suurin valta, sitä he eivät tajua, eivätkä osaa käyttää, sillä jos ei tuotantoa ei elämää
Fantasiaan saattaa tulla pieni särö,kun pankinjohtaja soittelee,että kyllä niile lainoille tarttis jotain tehdä.
Vieraammat ei lähettele kuin lapun postissa.
::)
-
Mites se liha sitten muka loppus? Ihan sitä tuodaan danskepankkenista suomeen paatilla kuten saksanmaalta viljaakin. Tää on tätä globaalia kaupankäyntiä ja markkinataloutta. Sihen nyt tarvis vaan totuttautua. Pitää siirtää ajatukset kuokasta ja jussista sekä kaskeamisesta kohti 2000-luvun maataloutta. Yli-investoineet taitaa tässä eniten ottaa pleksiin. Eiköhän se ollut tiedossa ettei jauholakin hintakurimus ja nälkärajalla eläminen 90euron rehuohralla voi enempää 20-vuotta jatkua?????
Tehokkuus ja keskittäminen, globaalius- siinähän se valhe tiivistettynä on. Vallasta on kysymys, sitä ei tavisihminen halua nähdä, eikä ymmärtää.
Ruoantuottajalla on maailmassa kaikkein suurin valta, sitä he eivät tajua, eivätkä osaa käyttää, sillä jos ei tuotantoa ei elämää. Kaikki on riippuvaista ruoasta...kaikki, niin danskessa kuin norskessa, laplandissa, onko danskelainen onnellisemmassa asemassa? Ei ne sielläkään kehu, kato paikallinen SKN kehuu brassia, katos pojat ette osaa markkinataloutta, brassi on hyvää ja sitä tulee laivalla niinpaljon kuin halutaan, halvalla. Entäs Brasiliassa, ihan on maisemat per***stä, monokulttuurin tuhoamat, Monsanton hallitsemat.
Ei voi mitään, että tuottajat ovat menneet siihen kehitykseen, pakosta, kilpailumielessä, neuvonnan ohjaamana, kuka mitenkin... siellä se valo pilkottaa 10vuoden päässä. Aina on onnistujia se 10%, he ovat hiljaa tai keskittyvät halveksimaan muita. Paradoksi, se jolla on valta, käyttää sitä vähiten, kärsii eniten. Eipä taida tarvita kuin sen 10% "omista" niin he ovat nykykehityksen "hiljaisia yhtiömiehiä" , menneet globaaliuden mukaan, on hienoa olla kehityksen kärjessä, he luulevat saavansa tai pitävänsä valtaa ripauksen. Omat asiat on hyvin. Todellisuudessa koko maaseutu kupataan ja on jo kupattu varallisuudesta, se ei ole kenenkään etu, ei sen 10% vähemmistönkään. Sikäli itkettää katsoa mitä tapahtuu ja on jo tapahtunut.
Aamulla oli ohjelmaa Toscanasta, pienistä kylistä, erikoiskaupoista, viehättävää kulttuuria, sitä jonne suomaliset kilvan rynnivät ihailemaan lomillaan. Käy toki SKN sinäkin välillä lomalla ulkomailla ja sitten vaikka Lapissa. Hienossa Pohjoisessa-Suomessa, jossa elämän ja kulttuurin halutaan säilyvän, kehittyvän ja kasvavan, ollaan valmiita siitä maksamaan, veroina tai muina maksuina, aivan mielellään!
Maatalous on kaiken kulttuurin ehto, jopa vihaisten lintujen.
Guarter pistitämän kyllä verraten kauniisti.
Ei tuohon voi muuta lisätä, kuin sen kuinka heikko hintataso on aivan kotikutoisesti pohjustettu. Asetetaan EU:n kireimmät säännöt niin pelloille kuin tuotantorakennuksiin, jotta saadaan muutoinkin unionin äärialuilla tapahtuvan tuotannon kulut tappiin. Päälle lasketaan lepsulla ja harhaisella kilpailulainsäädännöllä pari ologopolistia sanelemaan sisäänostohinnat tyyliin ota tai jätä..
..Turha siinä on tuottajien keskenään tapella viljan hinnasta!
-
Mites se liha sitten muka loppus? Ihan sitä tuodaan danskepankkenista suomeen paatilla kuten saksanmaalta viljaakin. Tää on tätä globaalia kaupankäyntiä ja markkinataloutta. Sihen nyt tarvis vaan totuttautua. Pitää siirtää ajatukset kuokasta ja jussista sekä kaskeamisesta kohti 2000-luvun maataloutta. Yli-investoineet taitaa tässä eniten ottaa pleksiin. Eiköhän se ollut tiedossa ettei jauholakin hintakurimus ja nälkärajalla eläminen 90euron rehuohralla voi enempää 20-vuotta jatkua?????
Taitaa se lihan tuottaja hinta olla myös alle eu:n keskiarvon. Jauholakin on turha huudella kun oma navetta on poltettu ja maksatettu vakuutusyhtiöllä. ;D
Lihan hinnan käppyrät näyttää ylöspäin ainakin KM:n takasivuilla, taitaa olla korkeimmillaan vuosiin.
Eipä muuten ole sitten lähelläkään kustannuksia tämän hetkiset hinnat. Olleet moneen vuoteen.
Edes niin että kaikki rehut ja ohrat tulisi itseltä omista tukikelpoisista pelloista. Saa panna kaikki, eläin- ja peltotuet peliin niin miinukselle jää monta kymmentä senttiä, naudassa.
Tää on yleinen kehitys, ei vain yksittäisen, yli-investoineen ja homma-hakusessa olevan jussin tilanne. Sellasilla menee sitten vielä heikommin, tai ovat jo lopettaneet ja kasvattavat jotakin muuta, esim viljaa tai hömppäheinää.
Sen enempää tilannetta väheksymättä, mutta naudanlihassa on menty kirkaasti alle eu:n keskiarvon, sikatiloillehan ei riitä ilmeisesti se keskihintakaan, ainakaan niille äänekkäimmille.
Sellainen on tilanne nyt.
Jos oikeesti nautapuolella menis noin surkeesti, olis muun kuin oleellisen ostaminen huomattavasti hillitympää, ainakin A-alueella. Nyt on ihan turha syöttää pajun köyttä.
-
Säälittää minua nuo voita hamstranneet ihmiset. Kauhee urakka syödä ne nyt pois, että saa lihaa tilalle pakkasarkun täyteen :'(
Voin syönnin jälkeisen laiharin jälkeen menee vatsanahka Curttuun 8)
-
Mites se liha sitten muka loppus? Ihan sitä tuodaan danskepankkenista suomeen paatilla kuten saksanmaalta viljaakin. Tää on tätä globaalia kaupankäyntiä ja markkinataloutta. Sihen nyt tarvis vaan totuttautua. Pitää siirtää ajatukset kuokasta ja jussista sekä kaskeamisesta kohti 2000-luvun maataloutta. Yli-investoineet taitaa tässä eniten ottaa pleksiin. Eiköhän se ollut tiedossa ettei jauholakin hintakurimus ja nälkärajalla eläminen 90euron rehuohralla voi enempää 20-vuotta jatkua?????
Tehokkuus ja keskittäminen, globaalius- siinähän se valhe tiivistettynä on. Vallasta on kysymys, sitä ei tavisihminen halua nähdä, eikä ymmärtää.
Ruoantuottajalla on maailmassa kaikkein suurin valta, sitä he eivät tajua, eivätkä osaa käyttää, sillä jos ei tuotantoa ei elämää. Kaikki on riippuvaista ruoasta...kaikki, niin danskessa kuin norskessa, laplandissa, onko danskelainen onnellisemmassa asemassa? Ei ne sielläkään kehu, kato paikallinen SKN kehuu brassia, katos pojat ette osaa markkinataloutta, brassi on hyvää ja sitä tulee laivalla niinpaljon kuin halutaan, halvalla. Entäs Brasiliassa, ihan on maisemat per***stä, monokulttuurin tuhoamat, Monsanton hallitsemat.
Ei voi mitään, että tuottajat ovat menneet siihen kehitykseen, pakosta, kilpailumielessä, neuvonnan ohjaamana, kuka mitenkin... siellä se valo pilkottaa 10vuoden päässä. Aina on onnistujia se 10%, he ovat hiljaa tai keskittyvät halveksimaan muita. Paradoksi, se jolla on valta, käyttää sitä vähiten, kärsii eniten. Eipä taida tarvita kuin sen 10% "omista" niin he ovat nykykehityksen "hiljaisia yhtiömiehiä" , menneet globaaliuden mukaan, on hienoa olla kehityksen kärjessä, he luulevat saavansa tai pitävänsä valtaa ripauksen. Omat asiat on hyvin. Todellisuudessa koko maaseutu kupataan ja on jo kupattu varallisuudesta, se ei ole kenenkään etu, ei sen 10% vähemmistönkään. Sikäli itkettää katsoa mitä tapahtuu ja on jo tapahtunut.
Aamulla oli ohjelmaa Toscanasta, pienistä kylistä, erikoiskaupoista, viehättävää kulttuuria, sitä jonne suomaliset kilvan rynnivät ihailemaan lomillaan. Käy toki SKN sinäkin välillä lomalla ulkomailla ja sitten vaikka Lapissa. Hienossa Pohjoisessa-Suomessa, jossa elämän ja kulttuurin halutaan säilyvän, kehittyvän ja kasvavan, ollaan valmiita siitä maksamaan, veroina tai muina maksuina, aivan mielellään!
Maatalous on kaiken kulttuurin ehto, jopa vihaisten lintujen.
Mää luulen et olen käyny ulkomailla enemän kun sää. Ja mitä *****a siellä jänkhällä tekee? Kesällä hyttysiä ja talvella ***** kylmä. Vain ääliö ja henkisesti rajoittunut harrastaa Lapin matkailua.......... Montako hampaatonta nunnukanunnukaa olet nänhy täällä etelessä? Et varmaan yhtään. Ne ovet siellä sen verran viisaampia kun nämä eteläiset "Lapin kävijät". Pohjoiseen matkalle.......anna mun kaikki kestää..... :'( :'( :'(
-
Mites se liha sitten muka loppus? Ihan sitä tuodaan danskepankkenista suomeen paatilla kuten saksanmaalta viljaakin. Tää on tätä globaalia kaupankäyntiä ja markkinataloutta. Sihen nyt tarvis vaan totuttautua. Pitää siirtää ajatukset kuokasta ja jussista sekä kaskeamisesta kohti 2000-luvun maataloutta. Yli-investoineet taitaa tässä eniten ottaa pleksiin. Eiköhän se ollut tiedossa ettei jauholakin hintakurimus ja nälkärajalla eläminen 90euron rehuohralla voi enempää 20-vuotta jatkua?????
Taitaa se lihan tuottaja hinta olla myös alle eu:n keskiarvon. Jauholakin on turha huudella kun oma navetta on poltettu ja maksatettu vakuutusyhtiöllä. ;D
Lihan hinnan käppyrät näyttää ylöspäin ainakin KM:n takasivuilla, taitaa olla korkeimmillaan vuosiin.
Eipä muuten ole sitten lähelläkään kustannuksia tämän hetkiset hinnat. Olleet moneen vuoteen.
Edes niin että kaikki rehut ja ohrat tulisi itseltä omista tukikelpoisista pelloista. Saa panna kaikki, eläin- ja peltotuet peliin niin miinukselle jää monta kymmentä senttiä, naudassa.
Tää on yleinen kehitys, ei vain yksittäisen, yli-investoineen ja homma-hakusessa olevan jussin tilanne. Sellasilla menee sitten vielä heikommin, tai ovat jo lopettaneet ja kasvattavat jotakin muuta, esim viljaa tai hömppäheinää.
Sen enempää tilannetta väheksymättä, mutta naudanlihassa on menty kirkaasti alle eu:n keskiarvon, sikatiloillehan ei riitä ilmeisesti se keskihintakaan, ainakaan niille äänekkäimmille.
Sellainen on tilanne nyt.
Jos oikeesti nautapuolella menis noin surkeesti, olis muun kuin oleellisen ostaminen huomattavasti hillitympää, ainakin A-alueella. Nyt on ihan turha syöttää pajun köyttä.
Tossa päivällä jutellin maatalouskaupassa myyjän kanssa. Sanoi kyselleensä viljan hintaa ja oli rekallisen jostain saanut viljaa kaivettua kasaan. Isäntä kun oli kuullut hinnan puhelimessa niin oli sanonut että"mulla menee 3 rekallista viljaa siihen että sonnit on teuraskypsiä ja minä saan lihasta vähemmän kuin se kolme rekallista VILJAA MAKSAA!" :o
-
Mites se liha sitten muka loppus? Ihan sitä tuodaan danskepankkenista suomeen paatilla kuten saksanmaalta viljaakin. Tää on tätä globaalia kaupankäyntiä ja markkinataloutta. Sihen nyt tarvis vaan totuttautua. Pitää siirtää ajatukset kuokasta ja jussista sekä kaskeamisesta kohti 2000-luvun maataloutta. Yli-investoineet taitaa tässä eniten ottaa pleksiin. Eiköhän se ollut tiedossa ettei jauholakin hintakurimus ja nälkärajalla eläminen 90euron rehuohralla voi enempää 20-vuotta jatkua?????
Taitaa se lihan tuottaja hinta olla myös alle eu:n keskiarvon. Jauholakin on turha huudella kun oma navetta on poltettu ja maksatettu vakuutusyhtiöllä. ;D
Lihan hinnan käppyrät näyttää ylöspäin ainakin KM:n takasivuilla, taitaa olla korkeimmillaan vuosiin.
Eipä muuten ole sitten lähelläkään kustannuksia tämän hetkiset hinnat. Olleet moneen vuoteen.
Edes niin että kaikki rehut ja ohrat tulisi itseltä omista tukikelpoisista pelloista. Saa panna kaikki, eläin- ja peltotuet peliin niin miinukselle jää monta kymmentä senttiä, naudassa.
Tää on yleinen kehitys, ei vain yksittäisen, yli-investoineen ja homma-hakusessa olevan jussin tilanne. Sellasilla menee sitten vielä heikommin, tai ovat jo lopettaneet ja kasvattavat jotakin muuta, esim viljaa tai hömppäheinää.
Sen enempää tilannetta väheksymättä, mutta naudanlihassa on menty kirkaasti alle eu:n keskiarvon, sikatiloillehan ei riitä ilmeisesti se keskihintakaan, ainakaan niille äänekkäimmille.
Sellainen on tilanne nyt.
Jos oikeesti nautapuolella menis noin surkeesti, olis muun kuin oleellisen ostaminen huomattavasti hillitympää, ainakin A-alueella. Nyt on ihan turha syöttää pajun köyttä.
Tossa päivällä jutellin maatalouskaupassa myyjän kanssa. Sanoi kyselleensä viljan hintaa ja oli rekallisen jostain saanut viljaa kaivettua kasaan. Isäntä kun oli kuullut hinnan puhelimessa niin oli sanonut että"mulla menee 3 rekallista viljaa siihen että sonnit on teuraskypsiä ja minä saan lihasta vähemmän kuin se kolme rekallista VILJAA MAKSAA!" :o
Omituista. Onko ollut järki kateissa jos pelkästään ostoviljan kanssa puljaa??? Onhan tuossa niitä onnettomia jotka ostelee 2miljoonaakiloa tavaraa ku omat ei riitä. Vastaavasti ns. "Jauholakin painajaisvuotena" nämä nyt hinnasta itkevät kasvattavat mallasohraa ja leipävehnää myyntiin. Nyt kun ei saakaan 100eurolla tonni ohria eikä vehniä, joutuu omat syöttämään....
-
Tossa päivällä jutellin maatalouskaupassa myyjän kanssa. Sanoi kyselleensä viljan hintaa ja oli rekallisen jostain saanut viljaa kaivettua kasaan. Isäntä kun oli kuullut hinnan puhelimessa niin oli sanonut että"mulla menee 3 rekallista viljaa siihen että sonnit on teuraskypsiä ja minä saan lihasta vähemmän kuin se kolme rekallista VILJAA MAKSAA!" :o
Siinäpä oikein karpaasi, kiteytti näppärästi ongelman mutta ei ymmärrä tehdä siitä johtopäätöksiä. Kyllä bisnes on kaukana tuosta, no onneksi on tuet. Vielä... :P
-
Mites se liha sitten muka loppus? Ihan sitä tuodaan danskepankkenista suomeen paatilla kuten saksanmaalta viljaakin. Tää on tätä globaalia kaupankäyntiä ja markkinataloutta. Sihen nyt tarvis vaan totuttautua. Pitää siirtää ajatukset kuokasta ja jussista sekä kaskeamisesta kohti 2000-luvun maataloutta. Yli-investoineet taitaa tässä eniten ottaa pleksiin. Eiköhän se ollut tiedossa ettei jauholakin hintakurimus ja nälkärajalla eläminen 90euron rehuohralla voi enempää 20-vuotta jatkua?????
Taitaa se lihan tuottaja hinta olla myös alle eu:n keskiarvon. Jauholakin on turha huudella kun oma navetta on poltettu ja maksatettu vakuutusyhtiöllä. ;D
Lihan hinnan käppyrät näyttää ylöspäin ainakin KM:n takasivuilla, taitaa olla korkeimmillaan vuosiin.
Eipä muuten ole sitten lähelläkään kustannuksia tämän hetkiset hinnat. Olleet moneen vuoteen.
Edes niin että kaikki rehut ja ohrat tulisi itseltä omista tukikelpoisista pelloista. Saa panna kaikki, eläin- ja peltotuet peliin niin miinukselle jää monta kymmentä senttiä, naudassa.
Tää on yleinen kehitys, ei vain yksittäisen, yli-investoineen ja homma-hakusessa olevan jussin tilanne. Sellasilla menee sitten vielä heikommin, tai ovat jo lopettaneet ja kasvattavat jotakin muuta, esim viljaa tai hömppäheinää.
Sen enempää tilannetta väheksymättä, mutta naudanlihassa on menty kirkaasti alle eu:n keskiarvon, sikatiloillehan ei riitä ilmeisesti se keskihintakaan, ainakaan niille äänekkäimmille.
Sellainen on tilanne nyt.
Jos oikeesti nautapuolella menis noin surkeesti, olis muun kuin oleellisen ostaminen huomattavasti hillitympää, ainakin A-alueella. Nyt on ihan turha syöttää pajun köyttä.
Tossa päivällä jutellin maatalouskaupassa myyjän kanssa. Sanoi kyselleensä viljan hintaa ja oli rekallisen jostain saanut viljaa kaivettua kasaan. Isäntä kun oli kuullut hinnan puhelimessa niin oli sanonut että"mulla menee 3 rekallista viljaa siihen että sonnit on teuraskypsiä ja minä saan lihasta vähemmän kuin se kolme rekallista VILJAA MAKSAA!" :o
Omituista. Onko ollut järki kateissa jos pelkästään ostoviljan kanssa puljaa??? Onhan tuossa niitä onnettomia jotka ostelee 2miljoonaakiloa tavaraa ku omat ei riitä. Vastaavasti ns. "Jauholakin painajaisvuotena" nämä nyt hinnasta itkevät kasvattavat mallasohraa ja leipävehnää myyntiin. Nyt kun ei saakaan 100eurolla tonni ohria eikä vehniä, joutuu omat syöttämään....
Naapuri tuumasi jo keväällä että "ei hänen kannata omia viljoja syötellä sonneille, syökööt pelkästään säilörehua. saan niistä enemän jyvinä myytynä kuin sonnin mahan kautta kierätettynä".
-
Mää luulen et olen käyny ulkomailla enemän kun sää. Ja mitä *****a siellä jänkhällä tekee? Kesällä hyttysiä ja talvella ***** kylmä. Vain ääliö ja henkisesti rajoittunut harrastaa Lapin matkailua.......... Montako hampaatonta nunnukanunnukaa olet nänhy täällä etelessä? Et varmaan yhtään. Ne ovet siellä sen verran viisaampia kun nämä eteläiset "Lapin kävijät". Pohjoiseen matkalle.......anna mun kaikki kestää..... :'( :'( :'(
Nyt puhuu kotiseutuneuvos SKN... ;D ;D
-
Nää kriisit on sitten taas näemmä tilakohtaisia juttuja. Toiset saa investoitua joka vuosi lihapuolella 100000-200000euroa. Toisilla homma kaatuu rehun hintaan.
-
Mites se liha sitten muka loppus? Ihan sitä tuodaan danskepankkenista suomeen paatilla kuten saksanmaalta viljaakin. Tää on tätä globaalia kaupankäyntiä ja markkinataloutta. Sihen nyt tarvis vaan totuttautua. Pitää siirtää ajatukset kuokasta ja jussista sekä kaskeamisesta kohti 2000-luvun maataloutta. Yli-investoineet taitaa tässä eniten ottaa pleksiin. Eiköhän se ollut tiedossa ettei jauholakin hintakurimus ja nälkärajalla eläminen 90euron rehuohralla voi enempää 20-vuotta jatkua?????
Taitaa se lihan tuottaja hinta olla myös alle eu:n keskiarvon. Jauholakin on turha huudella kun oma navetta on poltettu ja maksatettu vakuutusyhtiöllä. ;D
Lihan hinnan käppyrät näyttää ylöspäin ainakin KM:n takasivuilla, taitaa olla korkeimmillaan vuosiin.
Eipä muuten ole sitten lähelläkään kustannuksia tämän hetkiset hinnat. Olleet moneen vuoteen.
Edes niin että kaikki rehut ja ohrat tulisi itseltä omista tukikelpoisista pelloista. Saa panna kaikki, eläin- ja peltotuet peliin niin miinukselle jää monta kymmentä senttiä, naudassa.
Tää on yleinen kehitys, ei vain yksittäisen, yli-investoineen ja homma-hakusessa olevan jussin tilanne. Sellasilla menee sitten vielä heikommin, tai ovat jo lopettaneet ja kasvattavat jotakin muuta, esim viljaa tai hömppäheinää.
Sen enempää tilannetta väheksymättä, mutta naudanlihassa on menty kirkaasti alle eu:n keskiarvon, sikatiloillehan ei riitä ilmeisesti se keskihintakaan, ainakaan niille äänekkäimmille.
Sellainen on tilanne nyt.
Tukipeikot: Skoda taksitolpalle raha hommiin. :-X :-\
-
Nää kriisit on sitten taas näemmä tilakohtaisia juttuja. Toiset saa investoitua joka vuosi lihapuolella 100000-200000euroa. Toisilla homma kaatuu rehun hintaan.
Varmaan melko moni navetta ja sikala tyhjenisi heti jos ei olisi 5 vuoden tuotantovelvoitetta. No mitä tästä jauholakki ymmärtää kun lyö vain lisää vln:ää ja lhp:tä joka vuosi..
-
Eiköhän ole parempi, että jauholakit ei osallistu tähän keskusteluun liha-alan kannattavuuskriisistä kun ette kerran ymmärrä asiasta yhtään mitään.
-
Eiköhän ole parempi, että jauholakit ei osallistu tähän keskusteluun liha-alan kannattavuuskriisistä kun ette kerran ymmärrä asiasta yhtään mitään.
Saman voisi sanoa sinne aidan toiselle puolen. Että pysykää poissa peltojutuista kun ette ymmärrä asiasta yhtään mitään. Viljantuotannossa ei voi maksaa 500 €. hehtaarivuokria ja ostella uusia koneita kun entisestä takuu loppuu.
Vai johtuukohan se kriisi siitä, että ne sekaantuu noihin peltojuttuihin? Kun ne ei ymmärrä niistä mitään.
-
Suomessa toivotaan enemmän naapurille katoa kuin itselle hyvää satoa :P
-
Eiköhän ole parempi, että jauholakit ei osallistu tähän keskusteluun liha-alan kannattavuuskriisistä kun ette kerran ymmärrä asiasta yhtään mitään.
Saman voisi sanoa sinne aidan toiselle puolen. Että pysykää poissa peltojutuista kun ette ymmärrä asiasta yhtään mitään. Viljantuotannossa ei voi maksaa 500 €. hehtaarivuokria ja ostella uusia koneita kun entisestä takuu loppuu.
Vai johtuukohan se kriisi siitä, että ne sekaantuu noihin peltojuttuihin? Kun ne ei ymmärrä niistä mitään.
No on ne jauholakit tarjonneet pellosta 12000€/hehtaari ja silti väittävät ettei homma kannata ollenkaan. No onko tuo ihmekkään kun lyödää sikafarmarin tarjous tuplasti nokkin ettei köyhäksi luulla. :o
-
Eiköhän ole parempi, että jauholakit ei osallistu tähän keskusteluun liha-alan kannattavuuskriisistä kun ette kerran ymmärrä asiasta yhtään mitään.
Saman voisi sanoa sinne aidan toiselle puolen. Että pysykää poissa peltojutuista kun ette ymmärrä asiasta yhtään mitään. Viljantuotannossa ei voi maksaa 500 €. hehtaarivuokria ja ostella uusia koneita kun entisestä takuu loppuu.
Vai johtuukohan se kriisi siitä, että ne sekaantuu noihin peltojuttuihin? Kun ne ei ymmärrä niistä mitään.
No on ne jauholakit tarjonneet pellosta 12000€/hehtaari ja silti väittävät ettei homma kannata ollenkaan. No onko tuo ihmekkään kun lyödää sikafarmarin tarjous tuplasti nokkin ettei köyhäksi luulla. :o
ahaa, sen ammattiyhdistyskaunan taustalla taitaakin loppujen lopuksi olla enempi kateus yhteistyökykyä kohtaan kuin rahallisia etuja kohtaan ;D ;D ;D ;D
jos viljelijät joskus sais yhtenäisen joukon aikaan joka ei heti kivittäs toisiaan ku joku euro saadaan jaettavaks niin kyllä duunarit vois ehkä olla tukilakossa meidän puolesta.
Monessa euroopan maassa näin toimitaan.
-
Mies jolla on sekä nautoja että sikoja, eli kriisi tuplana, vuokrasi seutukunnan maita toista sataa hehtaaria tänä keväänä. 30% maista viljelykelvottomia 20 vuoden kesantoja. Loput 70% happamia vesiläpiä joissa kasvaa vain hukkis ja juola. Pläntit hoidellaan Huittisista käsin. Ei paljon matka rasita eikä liioin vuokran korkeus. Tämäkö on lihapuolen talousneroutta????
580euroa/hehtaari!
Täsät aiheesta saadaan kunnon turpakäräjät jos tarvii. ;D
Tietty se vituttaa jos ennen sai osteltua 250000eurolla vuodessa vaikka koneita ja nyt saa enää 150000eurolla. Onhan se melkonen lovi kukkaroon.
MTK:n pääjunttari suoltaa joka uutislähetyksessä asiasta. Taas yksi hyvä syy olla jauholakkina liittymättä Mättisläisiin, ne kun ei kovin innokkaasti aja jauhomiehen etuja.
-
Markkinataloudessa kun markkinoilla on ylitarjontaa, ja hinnat alhaalla=tuotannon vähentäminen tervehdyttää tilannetta kysyntävoittoiseen suuntaan. sou? Tuskimpa edes kaikkivaltias valiokaan pystyy tekemään että jokavuosi tuottajahintaan 5% indeksikorotus..
-
Mies jolla on sekä nautoja että sikoja, eli kriisi tuplana, vuokrasi seutukunnan maita toista sataa hehtaaria tänä keväänä. 30% maista viljelykelvottomia 20 vuoden kesantoja. Loput 70% happamia vesiläpiä joissa kasvaa vain hukkis ja juola. Pläntit hoidellaan Huittisista käsin. Ei paljon matka rasita eikä liioin vuokran korkeus. Tämäkö on lihapuolen talousneroutta????
580euroa/hehtaari!
Täsät aiheesta saadaan kunnon turpakäräjät jos tarvii. ;D
Tietty se vituttaa jos ennen sai osteltua 250000eurolla vuodessa vaikka koneita ja nyt saa enää 150000eurolla. Onhan se melkonen lovi kukkaroon.
MTK:n pääjunttari suoltaa joka uutislähetyksessä asiasta. Taas yksi hyvä syy olla jauholakkina liittymättä Mättisläisiin, ne kun ei kovin innokkaasti aja jauhomiehen etuja.
Juuuu...... Pellervossa oli yksi varsinaissuomalainen hukkisherttua kehumassa heikkoa kannatavuutta. 900 sarjan fentillä veti 4 metrin rapidia jotka oli saatu saman vuoden toukokuussa juuri kevät kylvöille ja suursäkin piteliänä oli 8000 sarjan fergu. Tietysti siihen päälle muut puimurit, kuivurit ja muut rensselit.. Yksi hämäläinen Kaura keisari kieltää muita raivaamasta ja ite ajaa vesilahdella faella kiekkaan. :o
-
...annetaan kasa kiviä, niin ne heittelee niillä toisensa kuoliaaksi.
-
Mites se liha sitten muka loppus? Ihan sitä tuodaan danskepankkenista suomeen paatilla kuten saksanmaalta viljaakin. Tää on tätä globaalia kaupankäyntiä ja markkinataloutta. Sihen nyt tarvis vaan totuttautua. Pitää siirtää ajatukset kuokasta ja jussista sekä kaskeamisesta kohti 2000-luvun maataloutta. Yli-investoineet taitaa tässä eniten ottaa pleksiin. Eiköhän se ollut tiedossa ettei jauholakin hintakurimus ja nälkärajalla eläminen 90euron rehuohralla voi enempää 20-vuotta jatkua?????
Taitaa se lihan tuottaja hinta olla myös alle eu:n keskiarvon. Jauholakin on turha huudella kun oma navetta on poltettu ja maksatettu vakuutusyhtiöllä. ;D
Lihan hinnan käppyrät näyttää ylöspäin ainakin KM:n takasivuilla, taitaa olla korkeimmillaan vuosiin.
Eipä muuten ole sitten lähelläkään kustannuksia tämän hetkiset hinnat. Olleet moneen vuoteen.
Edes niin että kaikki rehut ja ohrat tulisi itseltä omista tukikelpoisista pelloista. Saa panna kaikki, eläin- ja peltotuet peliin niin miinukselle jää monta kymmentä senttiä, naudassa.
Tää on yleinen kehitys, ei vain yksittäisen, yli-investoineen ja homma-hakusessa olevan jussin tilanne. Sellasilla menee sitten vielä heikommin, tai ovat jo lopettaneet ja kasvattavat jotakin muuta, esim viljaa tai hömppäheinää.
Sen enempää tilannetta väheksymättä, mutta naudanlihassa on menty kirkaasti alle eu:n keskiarvon, sikatiloillehan ei riitä ilmeisesti se keskihintakaan, ainakaan niille äänekkäimmille.
Sellainen on tilanne nyt.
Jos oikeesti nautapuolella menis noin surkeesti, olis muun kuin oleellisen ostaminen huomattavasti hillitympää, ainakin A-alueella. Nyt on ihan turha syöttää pajun köyttä.
Tossa päivällä jutellin maatalouskaupassa myyjän kanssa. Sanoi kyselleensä viljan hintaa ja oli rekallisen jostain saanut viljaa kaivettua kasaan. Isäntä kun oli kuullut hinnan puhelimessa niin oli sanonut että"mulla menee 3 rekallista viljaa siihen että sonnit on teuraskypsiä ja minä saan lihasta vähemmän kuin se kolme rekallista VILJAA MAKSAA!" :o
Omituista. Onko ollut järki kateissa jos pelkästään ostoviljan kanssa puljaa??? Onhan tuossa niitä onnettomia jotka ostelee 2miljoonaakiloa tavaraa ku omat ei riitä. Vastaavasti ns. "Jauholakin painajaisvuotena" nämä nyt hinnasta itkevät kasvattavat mallasohraa ja leipävehnää myyntiin. Nyt kun ei saakaan 100eurolla tonni ohria eikä vehniä, joutuu omat syöttämään....
Naapuri tuumasi jo keväällä että "ei hänen kannata omia viljoja syötellä sonneille, syökööt pelkästään säilörehua. saan niistä enemän jyvinä myytynä kuin sonnin mahan kautta kierätettynä".
Joo, ei sonnia kyllä viljalla kannata kasvattaa ....
Se kasvaa sen minkä kasvaa, hyvällä säilörehullakin, suurilla pihviroduilla voi olla toisin.
-
Mites se liha sitten muka loppus? Ihan sitä tuodaan danskepankkenista suomeen paatilla kuten saksanmaalta viljaakin. Tää on tätä globaalia kaupankäyntiä ja markkinataloutta. Sihen nyt tarvis vaan totuttautua. Pitää siirtää ajatukset kuokasta ja jussista sekä kaskeamisesta kohti 2000-luvun maataloutta. Yli-investoineet taitaa tässä eniten ottaa pleksiin. Eiköhän se ollut tiedossa ettei jauholakin hintakurimus ja nälkärajalla eläminen 90euron rehuohralla voi enempää 20-vuotta jatkua?????
Taitaa se lihan tuottaja hinta olla myös alle eu:n keskiarvon. Jauholakin on turha huudella kun oma navetta on poltettu ja maksatettu vakuutusyhtiöllä. ;D
Lihan hinnan käppyrät näyttää ylöspäin ainakin KM:n takasivuilla, taitaa olla korkeimmillaan vuosiin.
Eipä muuten ole sitten lähelläkään kustannuksia tämän hetkiset hinnat. Olleet moneen vuoteen.
Edes niin että kaikki rehut ja ohrat tulisi itseltä omista tukikelpoisista pelloista. Saa panna kaikki, eläin- ja peltotuet peliin niin miinukselle jää monta kymmentä senttiä, naudassa.
Tää on yleinen kehitys, ei vain yksittäisen, yli-investoineen ja homma-hakusessa olevan jussin tilanne. Sellasilla menee sitten vielä heikommin, tai ovat jo lopettaneet ja kasvattavat jotakin muuta, esim viljaa tai hömppäheinää.
Sen enempää tilannetta väheksymättä, mutta naudanlihassa on menty kirkaasti alle eu:n keskiarvon, sikatiloillehan ei riitä ilmeisesti se keskihintakaan, ainakaan niille äänekkäimmille.
Sellainen on tilanne nyt.
Jos oikeesti nautapuolella menis noin surkeesti, olis muun kuin oleellisen ostaminen huomattavasti hillitympää, ainakin A-alueella. Nyt on ihan turha syöttää pajun köyttä.
Tossa päivällä jutellin maatalouskaupassa myyjän kanssa. Sanoi kyselleensä viljan hintaa ja oli rekallisen jostain saanut viljaa kaivettua kasaan. Isäntä kun oli kuullut hinnan puhelimessa niin oli sanonut että"mulla menee 3 rekallista viljaa siihen että sonnit on teuraskypsiä ja minä saan lihasta vähemmän kuin se kolme rekallista VILJAA MAKSAA!" :o
Omituista. Onko ollut järki kateissa jos pelkästään ostoviljan kanssa puljaa??? Onhan tuossa niitä onnettomia jotka ostelee 2miljoonaakiloa tavaraa ku omat ei riitä. Vastaavasti ns. "Jauholakin painajaisvuotena" nämä nyt hinnasta itkevät kasvattavat mallasohraa ja leipävehnää myyntiin. Nyt kun ei saakaan 100eurolla tonni ohria eikä vehniä, joutuu omat syöttämään....
Naapuri tuumasi jo keväällä että "ei hänen kannata omia viljoja syötellä sonneille, syökööt pelkästään säilörehua. saan niistä enemän jyvinä myytynä kuin sonnin mahan kautta kierätettynä".
Joo, ei sonnia kyllä viljalla kannata kasvattaa ....
Se kasvaa sen minkä kasvaa, hyvällä säilörehullakin, suurilla pihviroduilla voi olla toisin.
juu ja pohjoisilla tuilla saa täysrehuakin :P
-
Mites se liha sitten muka loppus? Ihan sitä tuodaan danskepankkenista suomeen paatilla kuten saksanmaalta viljaakin. Tää on tätä globaalia kaupankäyntiä ja markkinataloutta. Sihen nyt tarvis vaan totuttautua. Pitää siirtää ajatukset kuokasta ja jussista sekä kaskeamisesta kohti 2000-luvun maataloutta. Yli-investoineet taitaa tässä eniten ottaa pleksiin. Eiköhän se ollut tiedossa ettei jauholakin hintakurimus ja nälkärajalla eläminen 90euron rehuohralla voi enempää 20-vuotta jatkua?????
Taitaa se lihan tuottaja hinta olla myös alle eu:n keskiarvon. Jauholakin on turha huudella kun oma navetta on poltettu ja maksatettu vakuutusyhtiöllä. ;D
Lihan hinnan käppyrät näyttää ylöspäin ainakin KM:n takasivuilla, taitaa olla korkeimmillaan vuosiin.
Eipä muuten ole sitten lähelläkään kustannuksia tämän hetkiset hinnat. Olleet moneen vuoteen.
Edes niin että kaikki rehut ja ohrat tulisi itseltä omista tukikelpoisista pelloista. Saa panna kaikki, eläin- ja peltotuet peliin niin miinukselle jää monta kymmentä senttiä, naudassa.
Tää on yleinen kehitys, ei vain yksittäisen, yli-investoineen ja homma-hakusessa olevan jussin tilanne. Sellasilla menee sitten vielä heikommin, tai ovat jo lopettaneet ja kasvattavat jotakin muuta, esim viljaa tai hömppäheinää.
Sen enempää tilannetta väheksymättä, mutta naudanlihassa on menty kirkaasti alle eu:n keskiarvon, sikatiloillehan ei riitä ilmeisesti se keskihintakaan, ainakaan niille äänekkäimmille.
Sellainen on tilanne nyt.
Jos oikeesti nautapuolella menis noin surkeesti, olis muun kuin oleellisen ostaminen huomattavasti hillitympää, ainakin A-alueella. Nyt on ihan turha syöttää pajun köyttä.
Tossa päivällä jutellin maatalouskaupassa myyjän kanssa. Sanoi kyselleensä viljan hintaa ja oli rekallisen jostain saanut viljaa kaivettua kasaan. Isäntä kun oli kuullut hinnan puhelimessa niin oli sanonut että"mulla menee 3 rekallista viljaa siihen että sonnit on teuraskypsiä ja minä saan lihasta vähemmän kuin se kolme rekallista VILJAA MAKSAA!" :o
Omituista. Onko ollut järki kateissa jos pelkästään ostoviljan kanssa puljaa??? Onhan tuossa niitä onnettomia jotka ostelee 2miljoonaakiloa tavaraa ku omat ei riitä. Vastaavasti ns. "Jauholakin painajaisvuotena" nämä nyt hinnasta itkevät kasvattavat mallasohraa ja leipävehnää myyntiin. Nyt kun ei saakaan 100eurolla tonni ohria eikä vehniä, joutuu omat syöttämään....
Naapuri tuumasi jo keväällä että "ei hänen kannata omia viljoja syötellä sonneille, syökööt pelkästään säilörehua. saan niistä enemän jyvinä myytynä kuin sonnin mahan kautta kierätettynä".
Joo, ei sonnia kyllä viljalla kannata kasvattaa ....
Se kasvaa sen minkä kasvaa, hyvällä säilörehullakin, suurilla pihviroduilla voi olla toisin.
Sen ei pitäisi kaurakeisareilta olla pois jos sian ja naudanlihan hintaan saataisiin 1€ korotus kilolle. Se voisi tulla kaurakeisarin lompuukiinkin kun olisi lihantuottajilla taas vara ostaa rehua.Mutta ei kyllä nää ÄÄSKOOÄÄÄNNÄT nostaa heti elämän jos teurastamo erehtyy tuottaja hintaa nostamaan 0.00000000000001 senttiä kilolta. Sen kun ei pitäisi olla keltään pois jos se 1€ lähtee kaupan katteesta.
-
Mites se liha sitten muka loppus? Ihan sitä tuodaan danskepankkenista suomeen paatilla kuten saksanmaalta viljaakin. Tää on tätä globaalia kaupankäyntiä ja markkinataloutta. Sihen nyt tarvis vaan totuttautua. Pitää siirtää ajatukset kuokasta ja jussista sekä kaskeamisesta kohti 2000-luvun maataloutta. Yli-investoineet taitaa tässä eniten ottaa pleksiin. Eiköhän se ollut tiedossa ettei jauholakin hintakurimus ja nälkärajalla eläminen 90euron rehuohralla voi enempää 20-vuotta jatkua?????
Taitaa se lihan tuottaja hinta olla myös alle eu:n keskiarvon. Jauholakin on turha huudella kun oma navetta on poltettu ja maksatettu vakuutusyhtiöllä. ;D
Lihan hinnan käppyrät näyttää ylöspäin ainakin KM:n takasivuilla, taitaa olla korkeimmillaan vuosiin.
Eipä muuten ole sitten lähelläkään kustannuksia tämän hetkiset hinnat. Olleet moneen vuoteen.
Edes niin että kaikki rehut ja ohrat tulisi itseltä omista tukikelpoisista pelloista. Saa panna kaikki, eläin- ja peltotuet peliin niin miinukselle jää monta kymmentä senttiä, naudassa.
Tää on yleinen kehitys, ei vain yksittäisen, yli-investoineen ja homma-hakusessa olevan jussin tilanne. Sellasilla menee sitten vielä heikommin, tai ovat jo lopettaneet ja kasvattavat jotakin muuta, esim viljaa tai hömppäheinää.
Sen enempää tilannetta väheksymättä, mutta naudanlihassa on menty kirkaasti alle eu:n keskiarvon, sikatiloillehan ei riitä ilmeisesti se keskihintakaan, ainakaan niille äänekkäimmille.
Sellainen on tilanne nyt.
Jos oikeesti nautapuolella menis noin surkeesti, olis muun kuin oleellisen ostaminen huomattavasti hillitympää, ainakin A-alueella. Nyt on ihan turha syöttää pajun köyttä.
Tossa päivällä jutellin maatalouskaupassa myyjän kanssa. Sanoi kyselleensä viljan hintaa ja oli rekallisen jostain saanut viljaa kaivettua kasaan. Isäntä kun oli kuullut hinnan puhelimessa niin oli sanonut että"mulla menee 3 rekallista viljaa siihen että sonnit on teuraskypsiä ja minä saan lihasta vähemmän kuin se kolme rekallista VILJAA MAKSAA!" :o
Omituista. Onko ollut järki kateissa jos pelkästään ostoviljan kanssa puljaa??? Onhan tuossa niitä onnettomia jotka ostelee 2miljoonaakiloa tavaraa ku omat ei riitä. Vastaavasti ns. "Jauholakin painajaisvuotena" nämä nyt hinnasta itkevät kasvattavat mallasohraa ja leipävehnää myyntiin. Nyt kun ei saakaan 100eurolla tonni ohria eikä vehniä, joutuu omat syöttämään....
Naapuri tuumasi jo keväällä että "ei hänen kannata omia viljoja syötellä sonneille, syökööt pelkästään säilörehua. saan niistä enemän jyvinä myytynä kuin sonnin mahan kautta kierätettynä".
Joo, ei sonnia kyllä viljalla kannata kasvattaa ....
Se kasvaa sen minkä kasvaa, hyvällä säilörehullakin, suurilla pihviroduilla voi olla toisin.
Sen ei pitäisi kaurakeisareilta olla pois jos sian ja naudanlihan hintaan saataisiin 1€ korotus kilolle. Se voisi tulla kaurakeisarin lompuukiinkin kun olisi lihantuottajilla taas vara ostaa rehua.Mutta ei kyllä nää ÄÄSKOOÄÄÄNNÄT nostaa heti elämän jos teurastamo erehtyy tuottaja hintaa nostamaan 0.00000000000001 senttiä kilolta. Sen kun ei pitäisi olla keltään pois jos se 1€ lähtee kaupan katteesta.
Se tuo markkinatalous ei toimi noin päin. Kuluttaja on ainoa joka pystyy kaupan katteita rokottamaan. Tosin näin ei ole tahatunut 20vuoteen. Joka vuosi myynti kasvaa ja tulokset paranee. Ainut tapa nostaa tuottajahintaa on kulujen karsiminen lihafirmoissa. Ehkä siellä on vielä liikaa politrukkeja. ;D
-
Sen ei pitäisi kaurakeisareilta olla pois jos sian ja naudanlihan hintaan saataisiin 1€ korotus kilolle. Se voisi tulla kaurakeisarin lompuukiinkin kun olisi lihantuottajilla taas vara ostaa rehua.Mutta ei kyllä nää ÄÄSKOOÄÄÄNNÄT nostaa heti elämän jos teurastamo erehtyy tuottaja hintaa nostamaan 0.00000000000001 senttiä kilolta. Sen kun ei pitäisi olla keltään pois jos se 1€ lähtee kaupan katteesta.
Käytännössä... Homma toimii valitettavasti niin, että jos jollekin maatalouden osa-alueelle alkaa kertymään rahaa, niin tuotantopanosten hinnat nousevat sen sektorin maksukyvyn mukaiseksi. Eli jos lihan yms. hinta karkaisi taivaisiin, niin kenelläkään viljantuottajalla ei olisi varaa ostaa mitään tuotantopanoksia.
Nythän apulanta varmaan nousee viljan imussa ja tästä syyttömästi kärsivät ne jotka lannoittavat nurmia apulannalla ::)
Tyypillisesti peltoa ostavat ne joilla parhaiten pyyhkii. Ehkä nyt viljatilat laajenevat ja määräävät hintatason pellolle, mutta näin ei ole ollut moneen vuoteen.
-
Paikallisia kriisejä syntyy koko ajan....
http://yle.fi/uutiset/etela-karjalassa_syttymassa_maitosota/6269129