Agronet
Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: Katila - 14.07.12 - klo:12:30
-
Näitä ideoita tulee ja menee, osa ei varmasti ole edes toteuttamiskelpoisia, osa olis varmasti hyvääkin bisnestä kun olis aikaa tosissaan laittaa ideat käytäntöön.
Kuinkahan toimis sellainen yhteistyökuvio että perustais lähiruoka-kaupan?
Osakeyhtiönä varmaan toimis parhaiten. Hommattais toimitilat läheltä tuottajia, tuotteista pitäis saada myyntiin maitoa maitokaappi-myyntinä (sais kierrettyä elintarviketila-pykälän ja myydä enemmän kuin sen 2500kg), juustoa, naudanlihaa, sianlihaa, kananmunia, kenties broiskua, porkkanaa, perunaa, sesonkituotteita esim. mansikkaa, marjaa, omenaa, salaatit jne.
Jokainen sais varmasti paremman katteen kun myymällä vain meijeriin/teurastamoon. Töitä se kyllä lisäisi jonkin verran tai sitten siihen voisi palkata esim. yhden ringistä hoitamaan kaupan/kuljetukset yms.
Isot tilat ei varmaan olis kovin kiinnostuneita, mutta hieman pienemmille tuottajille olis varmasti niin iso tulonlisäys että vois vaikka pärjätä hieman pienemmälläkin elukkamäärällä, eikä tarttis sen laajentamisen/lopettamisen olla ainoa vaihtoehto.
Toki vaatis varmaan aikalailla paperisotkua, mutta ainahan sitä pitää tehdä hetken kovempaa että voi jatkossa löysäillä :D
Kukaan ei kehtaa lähteä hakemaan pelkästään esim. maitoa aina suoraan tilalta, mutta kun samasta paikasta saisi paljon muutakin niin asia olisi aivan eri.
Uskoisin että asiakaskuntaa riittäisi, sillä lähiruoka on aivan varmasti lähitulevaisuuden isoimpia hittejä..
Ei tietty millään pikkukylällä, mutta hieman isompien paikkakuntien kupeessa.
Vai?
-
ideana hyvä ja noita varmaan tulee tulevaisuudessa putkahtelemaan sinne tänne. itseäkin kiinnostaisi mutta kun laiskottaa.
-
Ruokakauppa keskellä metsää ??? Jos tuollaisen pykää, niin ihan ensimmäiseksi ei kannata pykätä asfaltoitua parkkipaikkaa asiakkaille. Ei ainakaan isoa ;D
Mori tuollainen kauppa on kaatunut mahdottomuuteensa jo taajamassakin... asiakkaat odottavat pitkää aukioloaikaa ja halpoja hintoja.
Osta vanha kauppa-auto. Lastaa se luettelemaasi tavaraa täyteen ja aja Espooseen kerrostalojen väliin. Asiakkaat voivat tilata ja maksaa tuotteet valmiiksi netissä, ojennat vain laatikot ovelta hakijoille. Tuotteisto vaihtuisi sesongin mukaan ja ennakkotilausmahdollisuus mahdollistaisi järkevän toiminnan.
-
tästä olen joskus esittänyt ihan mielestäni toimivan konseptin.perustetaan kahvio/ravintola/myymälä. Viereisessä huoneessa kokit leipois ja tekisi ruokaa. Samoiten yhdessä osiossa käsiteltäis lihaa. Välissä olisi lasiseinät. Mallia voi käydä kattomassa humppilan lasissa. Joka aamu yksi auto kiertelis tilat läpi hakemassa päivän tuotteet. Hinnat vois olla kohdallaan. Pääasia että tarjottaisi oikeasti hyvää ja laadukasta. Maatiloista pitäisi olla kunnon esitteet toiminnasta.
Ainut kompastuskivi maitopuolella on meijerin tuoma varmuus ja varsinkin neuvonta.
-
Tommosia kyllä on, sillä nämä tilamyymälät on lähiruokakauppoja, niissä voisi myydä myös muiden tuotteita ...
-
tästä olen joskus esittänyt ihan mielestäni toimivan konseptin.perustetaan kahvio/ravintola/myymälä. Viereisessä huoneessa kokit leipois ja tekisi ruokaa. Samoiten yhdessä osiossa käsiteltäis lihaa. Välissä olisi lasiseinät. Mallia voi käydä kattomassa humppilan lasissa. Joka aamu yksi auto kiertelis tilat läpi hakemassa päivän tuotteet. Hinnat vois olla kohdallaan. Pääasia että tarjottaisi oikeasti hyvää ja laadukasta. Maatiloista pitäisi olla kunnon esitteet toiminnasta.
Ainut kompastuskivi maitopuolella on meijerin tuoma varmuus ja varsinkin neuvonta.
Humppilan Lasi sijaitsee Pori-Helsinki tien varrella eikä Turku-Hämeenlinna tiekään ole kaukana. Tuossa paikassa pärjää väkisin.
-
Hommattais toimitilat läheltä tuottajia,
Jokainen sais varmasti paremman katteen kun myymällä vain meijeriin/teurastamoon.
Toimitilat pitäisi olla lähellä maksuvalmiita kuluttajia. tähän malliin
http://www.gardskulla.fi/finska07.htm
Normi suomalainen on sen verta tuulipukukansaa ja pienellä palkalla, että turhiin hömpötyksiin ei pistetä rahaa. Yksinkertaista perusmassavalmissapuskaa ja halvalla.
Katetta ei saa ennenkuin ostaja on maksanut ostoksensa. Jos ei kauppa käy ei tule katetta.
Onhan näitä monenlaisia virityksiä. Tuossa apemiehen kotikaupungissakin löytyy tämmöinen.
http://www.minatur.fi/myymala.html
Täältä vain ei löydy apemiehen maitoja tai lehmänlihoja. Vaikka vieressä tuotetaan. Täytyy olla jotakin, millä erottuu massasta. LUOMUA
http://www.minatur.fi/pohjanmaan_luomupiiri.html
Täältä lisää liikkeitä
http://www.ennenvanha.fi/tagit/lahiruoka
Jos haluaa myidä, pitää mennä sinne, missä on maksukykyisiä asiakkaita.
-
Hommattais toimitilat läheltä tuottajia,
Jokainen sais varmasti paremman katteen kun myymällä vain meijeriin/teurastamoon.
Toimitilat pitäisi olla lähellä maksuvalmiita kuluttajia. tähän malliin
http://www.gardskulla.fi/finska07.htm
Normi suomalainen on sen verta tuulipukukansaa ja pienellä palkalla, että turhiin hömpötyksiin ei pistetä rahaa. Yksinkertaista perusmassavalmissapuskaa ja halvalla.
Katetta ei saa ennenkuin ostaja on maksanut ostoksensa. Jos ei kauppa käy ei tule katetta.
Onhan näitä monenlaisia virityksiä. Tuossa apemiehen kotikaupungissakin löytyy tämmöinen.
http://www.minatur.fi/myymala.html
Täältä vain ei löydy apemiehen maitoja tai lehmänlihoja. Vaikka vieressä tuotetaan. Täytyy olla jotakin, millä erottuu massasta. LUOMUA
http://www.minatur.fi/pohjanmaan_luomupiiri.html
Täältä lisää liikkeitä
http://www.ennenvanha.fi/tagit/lahiruoka
Jos haluaa myidä, pitää mennä sinne, missä on maksukykyisiä asiakkaita.
Onhan se niinkin, mutta tämä kyläkauppias Keskinen, on kyllä osoittanut senkin, että vahvalla brändillä pärjää kyllä syrjemmälläkin ....
-
Hommattais toimitilat läheltä tuottajia,
Jokainen sais varmasti paremman katteen kun myymällä vain meijeriin/teurastamoon.
Toimitilat pitäisi olla lähellä maksuvalmiita kuluttajia. tähän malliin
http://www.gardskulla.fi/finska07.htm
Normi suomalainen on sen verta tuulipukukansaa ja pienellä palkalla, että turhiin hömpötyksiin ei pistetä rahaa. Yksinkertaista perusmassavalmissapuskaa ja halvalla.
Katetta ei saa ennenkuin ostaja on maksanut ostoksensa. Jos ei kauppa käy ei tule katetta.
Onhan näitä monenlaisia virityksiä. Tuossa apemiehen kotikaupungissakin löytyy tämmöinen.
http://www.minatur.fi/myymala.html
Täältä vain ei löydy apemiehen maitoja tai lehmänlihoja. Vaikka vieressä tuotetaan. Täytyy olla jotakin, millä erottuu massasta. LUOMUA
http://www.minatur.fi/pohjanmaan_luomupiiri.html
Täältä lisää liikkeitä
http://www.ennenvanha.fi/tagit/lahiruoka
Jos haluaa myidä, pitää mennä sinne, missä on maksukykyisiä asiakkaita.
Onhan se niinkin, mutta tämä kyläkauppias Keskinen, on kyllä osoittanut senkin, että vahvalla brändillä pärjää kyllä syrjemmälläkin ....
Keskinen pärjää sillä että se kauppa myy muutakin kuin luomuporkkanoita ja saunavihtoja
-
Hommattais toimitilat läheltä tuottajia,
Jokainen sais varmasti paremman katteen kun myymällä vain meijeriin/teurastamoon.
Toimitilat pitäisi olla lähellä maksuvalmiita kuluttajia. tähän malliin
http://www.gardskulla.fi/finska07.htm
Normi suomalainen on sen verta tuulipukukansaa ja pienellä palkalla, että turhiin hömpötyksiin ei pistetä rahaa. Yksinkertaista perusmassavalmissapuskaa ja halvalla.
Katetta ei saa ennenkuin ostaja on maksanut ostoksensa. Jos ei kauppa käy ei tule katetta.
Onhan näitä monenlaisia virityksiä. Tuossa apemiehen kotikaupungissakin löytyy tämmöinen.
http://www.minatur.fi/myymala.html
Täältä vain ei löydy apemiehen maitoja tai lehmänlihoja. Vaikka vieressä tuotetaan. Täytyy olla jotakin, millä erottuu massasta. LUOMUA
http://www.minatur.fi/pohjanmaan_luomupiiri.html
Täältä lisää liikkeitä
http://www.ennenvanha.fi/tagit/lahiruoka
Jos haluaa myidä, pitää mennä sinne, missä on maksukykyisiä asiakkaita.
Onhan se niinkin, mutta tämä kyläkauppias Keskinen, on kyllä osoittanut senkin, että vahvalla brändillä pärjää kyllä syrjemmälläkin ....
Keskinen pärjää sillä että se kauppa myy muutakin kuin luomuporkkanoita ja saunavihtoja
Totta, mutta kauppa on kieltämättä, vähän syrjässä ....
-
Onhan se niinkin, mutta tämä kyläkauppias Keskinen, on kyllä osoittanut senkin, että vahvalla brändillä pärjää kyllä syrjemmälläkin ....
Ja brändi on
”Sieltä ostetaan, mistä halvemmalla saadaan .”
Mitenkäs tämä palvelis tuota ajatusta, josta juttu lähti liikkeelle? Ei kai tuo eroa tämänhetkisestä jalostavanteollisuuden toiminnasta. Mutta puree tuulipukukansaan.
-
Tämäkin kannattais varmaan aloittaa ensin vaikka toripäivämyyntinä. Esim. kerran viikossa/kk tai jossain ajassa, pidettäis vähän niinkuin peräkonttikirppis-tyylisenä toripäivä, jossa jokainen tuottaja myis omia tuotteitaan.
Näin sais ensin tunnettavuutta ja asiakaskuntaa, todella pienillä kuluilla.
Siitä vähän näkisi että kannattaako isompana tai jokapäivä auki olevana kauppana.
Kyllä olen ainakin huomannut, että ihmisiä kiinnostaa lähellä tuotettu ruoka. Tietystikkään huonossa taloustilanteessa eläviä ei kiinnosta ruuasta kun hintalappu vähän pakon edestä.
Uskoisin kuitenkin että aikalailla samaan hintaan pitäisi myynnin tapahtua kuin kaupoissa, eivät ihmiset ekstraa halua vain hyvää hyvyyttään maksaa.
Pitäis ottaa selville minkälaisen byrokraattisen paperihelvetin pitäis käydä läpi, ennen kuin tuollainen toripäivä olis mahdollinen..
Vai tietäiskö joku?
-
Ei siinnä mitään byrokratiaa, ole saahan viinakin myödä takakontista ilman paperi hommia siitä ei vaan pidä jäädä kiinni. ;D
-
Mä olen valitettavasti humannut kaikessa maatalouteen liittyvässä että jos aiko saada jotain todellista tuottavaa hyötyä niin toiminnan pitää olla todella mittavaa. Tämä koskee urakointia, suoramyyntiä ja kaikkea muutakin. Jos tilan liikevaihto pyörii sadoissatuhansissa tai jopa miljoonissa niin jonkun satasen tulo joka tarkoittaa jo 200 litran myyntiä kaupan hinnalla on kuin tikku p******A. silloin kannattaa vielläkin keskittyä alkutuootantoon ja siihen maitomäärään siellä tankissa ja miettiä sen määrän maksimoimista.
Siksi olen tosiaan esittänyt tätä tilallisten omistamaa kauppaa joka työntekijöillä pyörisi ja kuskaisi koko tuoteesortimenttinsä omistavilta tiloilta. Silloin olisi mahdollista tuplata maitotulonsa josta olisi oikeasti hyötyä tilan taloudelle.
Oma ajatus on liikkunut niinpäin että tuplaako tuotannon 60 lehmästä 120 vai laittaako samat investointirahat tähän jatkomyyntiin ja koittaa saada 60 lehmästä 120 lehmän tulon parempana maitotulona.
-
Lähiruuan täytyy melkein olla vielä luomua.
Suomen tuulipukukansa kun ei osta muuta kuin halvinta ja "eliitille" ei kelpaa muu kuin luomu.
-
Toimitilat pitäisi olla lähellä maksuvalmiita kuluttajia. tähän malliin
http://www.gardskulla.fi/finska07.htm
Onko taas kolmen vuoden kokeilu niin kuin maidontuotantokin oli?
Nooh perämettiä riittää... ;D
-
Missä se sorkkis myy sitä kahdenkympin lihapalaansa? Onko asianmukaiset myyntitilat, vai ihan torillako vain? ;D
-
Naturalista komppaan. ;) :D 8) ::)
-
Lähiruuan täytyy melkein olla vielä luomua.
Suomen tuulipukukansa kun ei osta muuta kuin halvinta ja "eliitille" ei kelpaa muu kuin luomu.
Suomessa ruoka on perinteisesti aina myyty hinnalla, eli tarjousta tarjouksen perään ????
Laadusta on puhuttu mahdollisimman vähän, pääasia aina on ollut se, että on kotimaista.
Tuotemerkkejäkin on pikemminkin pyritty vähentämään, ainakin pientuiottajia on karsittu aina kovalla kädellä ...
Menee oma aikansa, että kansa oppii eurooppalaisille tavoille, eli paikallista tuotetta lähikaupasta, eikä ole tarjouksessa koskaan ....
-
Pommilassa tuotettiin lähiruokaa,kertokoon lisää kun ehtii
-
Onhan se niinkin, mutta tämä kyläkauppias Keskinen, on kyllä osoittanut senkin, että vahvalla brändillä pärjää kyllä syrjemmälläkin ....
Ja brändi on
”Sieltä ostetaan, mistä halvemmalla saadaan .”
Mitenkäs tämä palvelis tuota ajatusta, josta juttu lähti liikkeelle? Ei kai tuo eroa tämänhetkisestä jalostavanteollisuuden toiminnasta. Mutta puree tuulipukukansaan.
Mutta Vesalle täytyy antaa propsit suoraselkäisyydestä. Näitä fazerin pullamössö leipiä myydään joka marketis ja isolla lukee että paistettu täällä tänään. Vesalla lukee nuo samat, mutta isoimmalla lukee LEIVOTTU RANSKASSA!!
-
Lähiruuan täytyy melkein olla vielä luomua.
Suomen tuulipukukansa kun ei osta muuta kuin halvinta ja "eliitille" ei kelpaa muu kuin luomu.
Suomessa ruoka on perinteisesti aina myyty hinnalla, eli tarjousta tarjouksen perään ????
Laadusta on puhuttu mahdollisimman vähän, pääasia aina on ollut se, että on kotimaista.
Tuotemerkkejäkin on pikemminkin pyritty vähentämään, ainakin pientuiottajia on karsittu aina kovalla kädellä ...
Menee oma aikansa, että kansa oppii eurooppalaisille tavoille, eli paikallista tuotetta lähikaupasta, eikä ole tarjouksessa koskaan ....
Joidenkin kuluttajien päätöksiin vaikuttaa valmistusmaa, terveellisyys, hinta ym. mutta kuitenkin ruuan maku on aina tärkein ostopäätökseen vaikuttava asia.
Ei ongelma ole se, etteikö kansa osaisi ostaa paikallista tuotetta, vaan se, ettei lähikaupassa ole tarjolla paikallista, hyvänmakuista ja kohtuuhintaista tuotetta. Enkä nyt syytä kauppiaita, vaan meitä tuottajia.
-
Kyllä se on paskapuhetta, että maku olisi suurin vaikuttaja keskiverto kansalaisen ruoka valinnoissa.
Kotimaisuus voi olla tärkeää, mutta sieltä mennää missä hintalappu on alin.
-
Kyllä se on paskapuhetta, että maku olisi suurin vaikuttaja keskiverto kansalaisen ruoka valinnoissa.
Kotimaisuus voi olla tärkeää, mutta sieltä mennää missä hintalappu on alin.
Tääkin on yhtä paskapuhetta. Mielikuvilla myydään oikeasti eli purkin ulkonäöllä ja näkyvyydellä kaupassa. Sitä voi itsekukin katsella kaupassa mikä siirtýy asiakkaan koriin.
-Coca-Cola, Pepsi
-Karjala,Lapinkulta,Karhu,Koff
-Pampers, libero
-valio,arlaingman
-kellogs
-chikita
jne jne.
Kaikista löytyy parempia korvaavia tuotteita mutta nämä ovat päässeet kuluttajien mielikuviin ja ne myyvät.
-
Kyllä se on paskapuhetta, että maku olisi suurin vaikuttaja keskiverto kansalaisen ruoka valinnoissa.
Kotimaisuus voi olla tärkeää, mutta sieltä mennää missä hintalappu on alin.
Tääkin on yhtä paskapuhetta. Mielikuvilla myydään oikeasti eli purkin ulkonäöllä ja näkyvyydellä kaupassa. Sitä voi itsekukin katsella kaupassa mikä siirtýy asiakkaan koriin.
-Coca-Cola, Pepsi
-Karjala,Lapinkulta,Karhu,Koff
-Pampers, libero
-valio,arlaingman
-kellogs
-chikita
jne jne.
Kaikista löytyy parempia korvaavia tuotteita mutta nämä ovat päässeet kuluttajien mielikuviin ja ne myyvät.
Mut sanoisiko, että 95% kilpailevista tuotteista on kuitenkin huonompia ???
-
Kaikki olut merkkisi ovat halvempaa kastia, toki olet oikeassa siinä, että yleensä ostetaan sitä tuttua ja turvallista.
Mutta luuletko, että kuluttajat suuremmissa määrin alkavat maksamaan enemmän lähiruuasta kuin siitä vanhasta tutusta. Pakkohan niiden tuotteiden on maksaa enemmän, ellei myyntivolyymi ole suuri.
Tälläinen kauppa pitäisi perustaa suureen kaupunkiin, ei aivan keskustaan vaan sinne varakkaalle alueelle.
-
Kyllä se on paskapuhetta, että maku olisi suurin vaikuttaja keskiverto kansalaisen ruoka valinnoissa.
Kotimaisuus voi olla tärkeää, mutta sieltä mennää missä hintalappu on alin.
Tääkin on yhtä paskapuhetta. Mielikuvilla myydään oikeasti eli purkin ulkonäöllä ja näkyvyydellä kaupassa. Sitä voi itsekukin katsella kaupassa mikä siirtýy asiakkaan koriin.
-Coca-Cola, Pepsi
-Karjala,Lapinkulta,Karhu,Koff
-Pampers, libero
-valio,arlaingman
-kellogs
-chikita
jne jne.
Kaikista löytyy parempia korvaavia tuotteita mutta nämä ovat päässeet kuluttajien mielikuviin ja ne myyvät.
Mut sanoisiko, että 95% kilpailevista tuotteista on kuitenkin huonompia ???
Karjala on kuraa ja Lappari vettä. Kaikki ei-Pepsi/Cokis colat maistuvat astialta eli joltain liuottimelta tai muuten tunkkaiselta.
-
Kyllä se on paskapuhetta, että maku olisi suurin vaikuttaja keskiverto kansalaisen ruoka valinnoissa.
Kotimaisuus voi olla tärkeää, mutta sieltä mennää missä hintalappu on alin.
Tääkin on yhtä paskapuhetta. Mielikuvilla myydään oikeasti eli purkin ulkonäöllä ja näkyvyydellä kaupassa. Sitä voi itsekukin katsella kaupassa mikä siirtýy asiakkaan koriin.
-Coca-Cola, Pepsi
-Karjala,Lapinkulta,Karhu,Koff
-Pampers, libero
-valio,arlaingman
-kellogs
-chikita
jne jne.
Kaikista löytyy parempia korvaavia tuotteita mutta nämä ovat päässeet kuluttajien mielikuviin ja ne myyvät.
Mut sanoisiko, että 95% kilpailevista tuotteista on kuitenkin huonompia ???
Karjala on kuraa ja Lappari vettä. Kaikki ei-Pepsi/Cokis colat maistuvat astialta eli joltain liuottimelta tai muuten tunkkaiselta.
Se voi pitää paikkaansa, mutta kyse on todennäköisesti brändin aiheuttamasta lume vaikutuksesta, eli jos kuvittelet tuotteen olevan muita parempi, niin se myös maistuu paremmalta.
Tämä on todistettu testeissä, jos samaa viiniä laitetaan hyvin ja kalliiden merkkien alle makutesteissä, niin ne maistuu paremmilta kuin ne halvemmat merkit, vaikka testeissä käytetty viini olisikin oikeasti samasta pullosta kaikissa testimukeissa.
-
Kas kun ei pommila vastaa, siellä vasta lähiruokaa olikin. Voi tana millaista joskus joku kertoi maittilanhankinnasta :o