Agronet

Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Rajumies - 22.12.11 - klo:23:14

Otsikko: Kinkun paisto
Kirjoitti: Rajumies - 22.12.11 - klo:23:14
Ota tuore tai pakastettu, täysin sulanut kinkku huoneenlämpöön muutama tunti ennen paistamista.Ota olut.
Pyyhi kinkku kuivaksi talouspaperilla.Ota olut.
Laita kinkku ritilälle nahkapuoli ylöspäin.Ota olut. Paina paistomittari paksuimpaan kohtaan niin ettei se osu luuhun.Ota olut. Laita ritilän alle pelti, jossa on vettä, jotta kinkun rasva ei tartu peltiin tai laita kinkku paisotpussiin.Ota olut.
Lämmitä uuni 200 asteeseen.Ota olut. Paista kinkkua kkosta riippuen 0,5-1h.Ota olut. Laske uunin lämpötila 110 asteeseen ja paista kinkkua, kunnes sen sisälämpötila on 75-80 astetta.Ota olut. Paistoaika on noin 1,5-2h/kg. Ota olut.


Jos löytyy lisättävää, tai parempi ohje, kirjoittakaa ihmeessä.
Otsikko: Parempi...
Kirjoitti: Aulis Anttila - 22.12.11 - klo:23:22
Ota tuore tai pakastettu, täysin sulanut kinkku huoneenlämpöön muutama tunti ennen paistamista.Ota olut.
Pyyhi kinkku kuivaksi talouspaperilla.Ota olut.
Laita kinkku ritilälle nahkapuoli ylöspäin.Ota olut. Paina paistomittari paksuimpaan kohtaan niin ettei se osu luuhun.Ota olut. Laita ritilän alle pelti, jossa on vettä, jotta kinkun rasva ei tartu peltiin tai laita kinkku paisotpussiin.Ota olut.
Lämmitä uuni 200 asteeseen.Ota olut. Paista kinkkua kkosta riippuen 0,5-1h.Ota olut. Laske uunin lämpötila 110 asteeseen ja paista kinkkua, kunnes sen sisälämpötila on 75-80 astetta.Ota olut. Paistoaika on noin 1,5-2h/kg. Ota olut.
Jos löytyy lisättävää, tai parempi ohje, kirjoittakaa ihmeessä.

Olut korvataan punaviinillä... hyvällä sellaisella  :P
Otsikko: Vs: Kinkun paisto
Kirjoitti: talontollo - 23.12.11 - klo:00:53
Ota tuore tai pakastettu, täysin sulanut kinkku huoneenlämpöön muutama tunti ennen paistamista.Ota olut.
Pyyhi kinkku kuivaksi talouspaperilla.Ota olut.
Laita kinkku ritilälle nahkapuoli ylöspäin.Ota olut. Paina paistomittari paksuimpaan kohtaan niin ettei se osu luuhun.Ota olut. Laita ritilän alle pelti, jossa on vettä, jotta kinkun rasva ei tartu peltiin tai laita kinkku paisotpussiin.Ota olut.
Lämmitä uuni 200 asteeseen.Ota olut. Paista kinkkua kkosta riippuen 0,5-1h.Ota olut. Laske uunin lämpötila 110 asteeseen ja paista kinkkua, kunnes sen sisälämpötila on 75-80 astetta.Ota olut. Paistoaika on noin 1,5-2h/kg. Ota olut.


Jos löytyy lisättävää, tai parempi ohje, kirjoittakaa ihmeessä.

Tämän jälkeen se riemu vasta alkaa. Ota kossupaukku. Sen jälkeen ota kinkku pois uunista. Poista mittari ja kamara, halutessasi voit poistaa myös ihraa. Nosta nahaton kinkku uuniritilälle. Ota kossupaukku. Ota patonkia, ranskanleipää, yms. vaaleaa leipää jota kastat paistinrasvaan, syö niin että suupielet pursuavat rasvaa, ole mies!!, alkukantainen mies joka on juuri saanut saaliin. Jatka niin kauan kun tuntuu hyvältä. Ota kossupaukku. Sivele nahaton kinkku sinapilla ja ripottele korppujauhoa, paista max lämmöllä 15min. Ota kossupaukku. Anna kamara ja loppu paisinrasva koiralle. Ota ruskistunut sinappikorppujauhokinkku uunista. Ota kossupaukku. Peitä kinkku foliolla, ota kossupaukku, mene nukkumaan. Heräät juuri sopivasti Joulupöytään. ;D ;D

PS. tämä ei muuten ihan kaikilta onnistu ??? :P
Otsikko: Vs: Kinkun paisto
Kirjoitti: minä-itte - 23.12.11 - klo:05:47



Jos löytyy lisättävää, tai parempi ohje, kirjoittakaa ihmeessä.

ota olut
Otsikko: Vs: Kinkun paisto
Kirjoitti: rene - 23.12.11 - klo:09:29
Oluen kittaamiseen en lähde ottamaan mitään kantaa mutta kossu on aina paikallaan korvata jollain pehmeän makuisella vodkalla :)
Otsikko: Vs: Kinkun paisto
Kirjoitti: ömppä - 23.12.11 - klo:10:12
Kyllä sen kinkun pitää yön yli leivinuunissa olla.hiljaa hyvä tulee!
Otsikko: Vs: Kinkun paisto
Kirjoitti: Oksa - 23.12.11 - klo:10:32
juu,eiks lihaa pidäkki oikkein kauan hiostaa että hyvää tulee?                      ei hässimällä tule kuin k.....!
Otsikko: Vs: Kinkun paisto
Kirjoitti: lavali - 23.12.11 - klo:11:46
Kinkku uunis paistuu itttekseen miedolla lämmöllä Oluen kaas ei joura räpätä....
Otsikko: Räpläily...
Kirjoitti: Aulis Anttila - 23.12.11 - klo:11:55
Kinkku uunis paistuu itttekseen miedolla lämmöllä Oluen kaas ei joura räpätä....

Et sunkaan sä vaan paneskele kesken kinkkusirkuksen  ::) :P
Otsikko: Vs: Räpläily...
Kirjoitti: koponen - 23.12.11 - klo:12:13
Et sunkaan sä vaan paneskele kesken kinkkusirkuksen 

taitaa auliksen käydä kateeksi, se kun ei pysty enää kun piereskelemään kesken kinkkusirkuksen!!!
Otsikko: Vs: Räpläily...
Kirjoitti: Lehtimäki - 23.12.11 - klo:12:18
Kinkku uunis paistuu itttekseen miedolla lämmöllä Oluen kaas ei joura räpätä....

Et sunkaan sä vaan paneskele kesken kinkkusirkuksen  ::) :P

kepulla menee  aikaa  kun  etsii  kuusta  naapurin  metsistä  ;D ;D ;D
Otsikko: Vs: Räpläily...
Kirjoitti: matso - 23.12.11 - klo:14:40
Kinkku uunis paistuu itttekseen miedolla lämmöllä Oluen kaas ei joura räpätä....

Et sunkaan sä vaan paneskele kesken kinkkusirkuksen  ::) :P

kepulla menee  aikaa  kun  etsii  kuusta  naapurin  metsistä  ;D ;D ;D





se on järkytys kun olut pöhnässä on olevinaan menossa naapurin mehtään ja ottaakin omalta puolelta.
Otsikko: Vs: Räpläily...
Kirjoitti: lavali - 23.12.11 - klo:14:43
Kinkku uunis paistuu itttekseen miedolla lämmöllä Oluen kaas ei joura räpätä....

Et sunkaan sä vaan paneskele kesken kinkkusirkuksen  ::) :P

Kerkiäähän sitä "harrastaa" ku 10h kypsyttelee  8)
Otsikko: Samma häär...
Kirjoitti: Aulis Anttila - 23.12.11 - klo:14:47
Kinkku uunis paistuu itttekseen miedolla lämmöllä Oluen kaas ei joura räpätä....
Et sunkaan sä vaan paneskele kesken kinkkusirkuksen  ::) :P
Kerkiäähän sitä "harrastaa" ku 10h kypsyttelee  8)

Joo... mulla savotta ottaa semmoset kakstoista  ( 12 )  tuntii... siis kinkkusavotta  :P
Otsikko: Vs: Kinkun paisto
Kirjoitti: Luomujussi - 23.12.11 - klo:17:07
> Kyllä sen kinkun pitää yön yli leivinuunissa olla.hiljaa hyvä tulee!

Just noin ja nimenomaan leivinuunissa. Se käsite vedenpaisumus on tullut aika monelle tutuksi. Omassa tapauksessa aamuyöstä kuulin pahaenteiden poksahduksen ja heti arvasin että paistopussi varotoimista huolimatta hajosi sähköuunissa.....Tosin mieltä ilahdutti se että en ollut ainoa joka oli saanut uuninsa remonttiin.....
Otsikko: Vs: Kinkun paisto
Kirjoitti: Courtney1 - 23.12.11 - klo:17:39
Vaikeeta tää kinkun paistaminen. Millai liha ja kala sopii yhteen? Ei olis pitäny ostaa tota fisua paistoavuksi!
 
:D
Otsikko: Vs: Kinkun paisto
Kirjoitti: Rebel - 23.12.11 - klo:17:43
Liha pyrkii tutustumaan kalantuoksuisiin paikkoihin..  8)
Otsikko: Vs: Kinkun paisto
Kirjoitti: Sepedeus - 23.12.11 - klo:17:50
Vaikeeta tää kinkun paistaminen. Millai liha ja kala sopii yhteen? Ei olis pitäny ostaa tota fisua paistoavuksi!
 
:D

  Hyvin sopii läski ja kala. ootko maistanu muikkukukkoa.  Leikkaa siihen kinkkuun aukko keskelle ja työnnä kala sisään. Vuoraa koko komeus ruistaikinalla. Ei muuta kuin uuniin.

  Paras kinkku muutenkin tulee sillai, että vuoraa sen taikinalla.  http://www.sjl.fi/web/pdf/200949_la/sjl12p06.pdf

  Tuo keittäminen on vähän hankala, kun ei ole meikällä niin isoa kattilaa. siis näin teen. http://www.yhteishyva-ruoka.fi/reseptit/paaruoka_d_k/fi_FI/ruiskuorrutettu_joulukinkku/
Otsikko: Vs: Kinkun paisto
Kirjoitti: Courtney1 - 23.12.11 - klo:19:44
Vaikeeta tää kinkun paistaminen. Millai liha ja kala sopii yhteen? Ei olis pitäny ostaa tota fisua paistoavuksi!
 
:D

  Hyvin sopii läski ja kala. ootko maistanu muikkukukkoa.  Leikkaa siihen kinkkuun aukko keskelle ja työnnä kala sisään. Vuoraa koko komeus ruistaikinalla. Ei muuta kuin uuniin.

  Paras kinkku muutenkin tulee sillai, että vuoraa sen taikinalla.  http://www.sjl.fi/web/pdf/200949_la/sjl12p06.pdf

  Tuo keittäminen on vähän hankala, kun ei ole meikällä niin isoa kattilaa. siis näin teen. http://www.yhteishyva-ruoka.fi/reseptit/paaruoka_d_k/fi_FI/ruiskuorrutettu_joulukinkku/
Fisu=Fisherman's friend -juomasekoitus. Vodkaa yms elimen eliksiiriä  :o
Otsikko: Tutustuminen...
Kirjoitti: Aulis Anttila - 23.12.11 - klo:20:13
Liha pyrkii tutustumaan kalantuoksuisiin paikkoihin..  8)

Annan hyvän neuvon = tutustu semmosiin mimmeihin jotka pesee römpelinsä... edes joskus  :P
Otsikko: Vs: Tutustuminen...
Kirjoitti: nänninnyplääjä - 23.12.11 - klo:20:25
Liha pyrkii tutustumaan kalantuoksuisiin paikkoihin..  8)

Annan hyvän neuvon = tutustu semmosiin mimmeihin jotka pesee römpelinsä... edes joskus  :P
pakkoko sitä on haistella tai maistella, nakkelee menemään vaan.ja voihan sitä pierasta jos tarttee raitista ilmaa.. ;D ;D
Otsikko: Bwaaaaahahhhaaaaaaaaaaa...
Kirjoitti: Aulis Anttila - 23.12.11 - klo:20:27
Liha pyrkii tutustumaan kalantuoksuisiin paikkoihin..  8)
Annan hyvän neuvon = tutustu semmosiin mimmeihin jotka pesee römpelinsä... edes joskus  :P
pakkoko sitä on haistella tai maistella, nakkelee menemään vaan.ja voihan sitä pierasta jos tarttee raitista ilmaa.. ;D ;D

 ;D ;D ;D
Otsikko: Vs: Bwaaaaahahhhaaaaaaaaaaa...
Kirjoitti: Courtney1 - 23.12.11 - klo:20:33
Liha pyrkii tutustumaan kalantuoksuisiin paikkoihin..  8)
Annan hyvän neuvon = tutustu semmosiin mimmeihin jotka pesee römpelinsä... edes joskus  :P
pakkoko sitä on haistella tai maistella, nakkelee menemään vaan.ja voihan sitä pierasta jos tarttee raitista ilmaa.. ;D ;D

 ;D ;D ;D
...jos tarvitsee raitista on ilman  :P
Otsikko: Vs: Kinkun paisto
Kirjoitti: SKN - 23.12.11 - klo:22:55
Rajumies nuolee 30min ja sit hän sormettaa seuraavat 30min. Sen jälkeen hän iskee kumin teron päälle ja alkaa 45min hoonauksen sekä vattanahkan venytyksen. 1h 45min jälkeen hän suorittaa ns. sitkeän liman irroituksen ja ampuu jurpot päin kumiseinää.
Otsikko: Vs: Kinkun paisto
Kirjoitti: Rajumies - 23.12.11 - klo:23:51
Rajumies nuolee 30min ja sit hän sormettaa seuraavat 30min. Sen jälkeen hän iskee kumin teron päälle ja alkaa 45min hoonauksen sekä vattanahkan venytyksen. 1h 45min jälkeen hän suorittaa ns. sitkeän liman irroituksen ja ampuu jurpot päin kumiseinää.

Rajumies tunnetaan omalla kirkonkylällään "Seivästäjänä", jota ...   en sano. webmaster kuitenkin taas kiihottuu...
Otsikko: Vs: Kinkun paisto
Kirjoitti: SKN - 23.12.11 - klo:23:54
Rajumies nuolee 30min ja sit hän sormettaa seuraavat 30min. Sen jälkeen hän iskee kumin teron päälle ja alkaa 45min hoonauksen sekä vattanahkan venytyksen. 1h 45min jälkeen hän suorittaa ns. sitkeän liman irroituksen ja ampuu jurpot päin kumiseinää.

Rajumies tunnetaan omalla kirkonkylällään "Seivästäjänä", jota ...   en sano. webmaster kuitenkin taas kiihottuu...
Seivästäjä on eri asia kun hoonaaja. Seivästäjä polkee ilmapierun takaapäin ja yskäsee. Hoonaaja laittelee 2 tuntia eri kulmista ja laskee optimaalisen orkkukulman.
Otsikko: Vs: Kinkun paisto
Kirjoitti: Snowman - 23.12.11 - klo:23:59
Kinkut valmistunu jo 11 vuotta peräjälkeen savusaunan  ritilälä ja on pitämyt pari eri olutta ja konjamiiniäkin nauttia palvatessa...