Agronet
Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: saiski - 12.08.11 - klo:13:29
-
HK tuo puolasta naudanlihaa kun kotimaasta ei löydy tarpeeksi arvo osia... Lisäksi puolan tuonnilla yritetään estää lihan "halpatuontia"!!! Mitäköhän nuo vielä seuraavaksi keksii suomalaisen lihantuottajan päänmenoksi??
-
HK:lla on valmiiksi jalostusta puolassa, niin ihan loogista. ;D Jos alituotanto ei ole tähänkään asti pystynyt nostamaan hintaa, niin mitä väliä tuottajalle? Jostain kauppa sen puuttuvan lihan hommaa kuitenkin.
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/03/1300120/miksi-suomalainen-pekoni-valmistetaan-puolassa
-
Näin se vaan menee, eikä tolle voi mitään ...
-
Tavallaan on kestämätöntä olla tuomatta lihaa vaikka nyt sitten puolasta jos suomalaista ei ole :(
-
Tavallaan on kestämätöntä olla tuomatta lihaa vaikka nyt sitten puolasta jos suomalaista ei ole :(
Nyt sitten alkaakin tämä "oman" tuonnin perustelu lihanpuutteella. Paskat, meillä olisi kapasiteettia ja kykyä tuottaa lihaa välittömästi vähintään 30% enemmän kuin nyt, mutta ei sitä kukaan ilman tee. Jos sais naudasta edes sen kuin se puolalainen tuottaja, niin se olisi jo hyvä alku.
-
Luin keväällä lihatalouslehdestä, että Espanjassa olisi loppukasvatusaika neljä kuukautta loppukasvattajalla, eli niiden täytyy teurastaa naudat selvästi pienempinä, ei kai se muuten ole selitettävissä.
Ainakin rehukustannuksiin sillä olisi vaikutusta ...
-
Tavallaan on kestämätöntä olla tuomatta lihaa vaikka nyt sitten puolasta jos suomalaista ei ole :(
Nyt sitten alkaakin tämä "oman" tuonnin perustelu lihanpuutteella. Paskat, meillä olisi kapasiteettia ja kykyä tuottaa lihaa välittömästi vähintään 30% enemmän kuin nyt, mutta ei sitä kukaan ilman tee. Jos sais naudasta edes sen kuin se puolalainen tuottaja, niin se olisi jo hyvä alku.
liekkö villakoiran ydin siinä ettei sitten loppuruholle käyttöä keksitäkkään, jolloin oikeasti pula on halvoista arvo-osista ei naudasta... >:( >:( ???
-
Tavallaan on kestämätöntä olla tuomatta lihaa vaikka nyt sitten puolasta jos suomalaista ei ole :(
Nyt sitten alkaakin tämä "oman" tuonnin perustelu lihanpuutteella. Paskat, meillä olisi kapasiteettia ja kykyä tuottaa lihaa välittömästi vähintään 30% enemmän kuin nyt, mutta ei sitä kukaan ilman tee. Jos sais naudasta edes sen kuin se puolalainen tuottaja, niin se olisi jo hyvä alku.
liekkö villakoiran ydin siinä ettei sitten loppuruholle käyttöä keksitäkkään, jolloin oikeasti pula on halvoista arvo-osista ei naudasta... >:( >:( ???
Noin 80 %:tia naudanlihasta myydään jauhelihana ja sen suurin lähde on maidontuotannon loppulehmät.
Eli raaka-aine on kyllä varmasti kilpailukykyistä hinnaltaan, minkä tahansa maan tuotannon kanssa.
Ei ne teurastamoiden vaikeudet lihanhinnasta johdu ...
-
Tavallaan on kestämätöntä olla tuomatta lihaa vaikka nyt sitten puolasta jos suomalaista ei ole :(
Nyt sitten alkaakin tämä "oman" tuonnin perustelu lihanpuutteella. Paskat, meillä olisi kapasiteettia ja kykyä tuottaa lihaa välittömästi vähintään 30% enemmän kuin nyt, mutta ei sitä kukaan ilman tee. Jos sais naudasta edes sen kuin se puolalainen tuottaja, niin se olisi jo hyvä alku.
liekkö villakoiran ydin siinä ettei sitten loppuruholle käyttöä keksitäkkään, jolloin oikeasti pula on halvoista arvo-osista ei naudasta... >:( >:( ???
Noin 80 %:tia naudanlihasta myydään jauhelihana ja sen suurin lähde on maidontuotannon loppulehmät.
Eli raaka-aine on kyllä varmasti kilpailukykyistä hinnaltaan, minkä tahansa maan tuotannon kanssa.
Ei ne teurastamoiden vaikeudet lihanhinnasta johdu ...
niin eikös teurastamot ole olleet ninkuin isännät yleensä, hyvinä aikoina osteltu kaikkea kivaa joka ei kyllä tuota ku tappiota, mut ompahan komiampaa kuin naapurilla >:( ???
-
Ostaahan suomalainen maanviljelijä Puolalaisia maatalouskoneita vaikka olisi kotimainen monesti tarjolla ,näin se menee .
-
Ostaahan suomalainen maanviljelijä Puolalaisia maatalouskoneita vaikka olisi kotimainen monesti tarjolla ,näin se menee .
Älä nyt tule sotkeen meidän itsesäälissä piehtarointia.
-
Olihan meilläkin 79 vuotena Ursus 385 DeLuxe,mutta ei ole enää,väliäkö tuolla ???
-
No jos ei kelpaa maajussille kotimaiset koneet ym. panokset niin miksi kuluttajan pitäisi ostaa kotimaista ruokaa?.
-
ja mistä ne piruparat edes tietää mikä on kotimaista? eikö se kilpailu olkii ihme asia!
-
Ostaahan suomalainen maanviljelijä Puolalaisia maatalouskoneita vaikka olisi kotimainen monesti tarjolla ,näin se menee .
... ja niitä kotimaisia koneita myy kotimainen kauppaketju, joka ottaa välistä tuntuvan siivun itselleen. Koska kaupalle mikään ei riitä, niin ne samat kaupat tuovat sitten polkuhinnalla sitä ulkolaista lihaa, josta ne myös ottavat tuntuvan siivun itselleen, tukevat puolalaista duunaria, polkevat tuottajahintoja ja varmistavat että kotimainen landepaukku ei pysty ostamaan kotimaisia koneita jotta ... Näinkin se menee.
-
Ostaahan suomalainen maanviljelijä Puolalaisia maatalouskoneita vaikka olisi kotimainen monesti tarjolla ,näin se menee .
Ostinpa Puolasta maataloukoneen kun semmoisia EI Suomessa ole, edes käytettynä tarjolla. Enkä tunne yhtään huonoa omatuntoa siitä.
-
liekkö villakoiran ydin siinä ettei sitten loppuruholle käyttöä keksitäkkään, jolloin oikeasti pula on halvoista arvo-osista ei naudasta... >:( >:( ???
Tässä on kyse. Puolasta tuodaan arvo-osia, niitä kun ei kotimaasta saada tarpeeksi. Tämä kotoinen systeemi, jossa loppuunlypsetyt lehmät markkinoidaan naudanlihantuotantona ei vain toimi. Jauhelihaa tästä saadaan ja sonnimullikoista palapaistia, mutta ei arvo-osia.
Pitäisi tuottaa korkeampia ruholuokkia E:tä ja U:ta.
Toinen juttu on, että tämä kotimainen työnteko on hinnoiteltu niin kalliiksi, että vientimarkkinoilla ei enää pärjätä.
Maitopuolella on odotettavissa samansuuntaisia tuulia. Idän vienti ei enää vedä. Joudutaan kilpailemaan lähemmillä markkinoilla, siellä taas ei pärjätä kun tuotanto muualla lisääntyy.
-
liekkö villakoiran ydin siinä ettei sitten loppuruholle käyttöä keksitäkkään, jolloin oikeasti pula on halvoista arvo-osista ei naudasta... >:( >:( ???
Tässä on kyse. Puolasta tuodaan arvo-osia, niitä kun ei kotimaasta saada tarpeeksi. Tämä kotoinen systeemi, jossa loppuunlypsetyt lehmät markkinoidaan naudanlihantuotantona ei vain toimi. Jauhelihaa tästä saadaan ja sonnimullikoista palapaistia, mutta ei arvo-osia.
Pitäisi tuottaa korkeampia ruholuokkia E:tä ja U:ta.
Toinen juttu on, että tämä kotimainen työnteko on hinnoiteltu niin kalliiksi, että vientimarkkinoilla ei enää pärjätä.
Maitopuolella on odotettavissa samansuuntaisia tuulia. Idän vienti ei enää vedä. Joudutaan kilpailemaan lähemmillä markkinoilla, siellä taas ei pärjätä kun tuotanto muualla lisääntyy.
Se on vaan ihime homma, että Puola jyrää markkinoilla, vaikka niillä on tuetkin puolta pienemmät ...
-
Jos Puolan maatalous saadaan lyöntiin niin se ruokkii koko euroopan ,on siellä niin paljon peltoa ja hyvää maata ja suuria lohkoja.Suomen maatalous on täppäröintiä siihen verrattuna jos Puolassa ruvetaan oikein tosissaan tuottamaan.
-
Tavallaan on kestämätöntä olla tuomatta lihaa vaikka nyt sitten puolasta jos suomalaista ei ole :(
Nyt sitten alkaakin tämä "oman" tuonnin perustelu lihanpuutteella. Paskat, meillä olisi kapasiteettia ja kykyä tuottaa lihaa välittömästi vähintään 30% enemmän kuin nyt, mutta ei sitä kukaan ilman tee. Jos sais naudasta edes sen kuin se puolalainen tuottaja, niin se olisi jo hyvä alku.
liekkö villakoiran ydin siinä ettei sitten loppuruholle käyttöä keksitäkkään, jolloin oikeasti pula on halvoista arvo-osista ei naudasta... >:( >:( ???
Noin 80 %:tia naudanlihasta myydään jauhelihana ja sen suurin lähde on maidontuotannon loppulehmät.
Eli raaka-aine on kyllä varmasti kilpailukykyistä hinnaltaan, minkä tahansa maan tuotannon kanssa.
Ei ne teurastamoiden vaikeudet lihanhinnasta johdu ...
Ongelmat eivät johdu naudanlihan hinnasta, koska naudan osuus kokonaisvirrasta on vähäinen ja naudan hintaa poljetaan halpatuonnilla. Pääosa lihasta on kuitenkin sikakallista, ja raaka-ainekustannus on ainoa merkittävä muuttuja joka voi lihanjalostajien kurssia kääntää.
Laatu on perusedellytys ja korkeintaan sama kaikkialla tai jopa huonompi. Valintaperusteeksi käy vain hinta.
-
on se kyllä sääli ettei kotimaista hyvää lihaa saa marketeista juuri koskaan..onneksi on pienteurastamoita
-
on se kyllä sääli ettei kotimaista hyvää lihaa saa marketeista juuri koskaan..onneksi on pienteurastamoita
niin ja itsekasvatettu ja kyläteurasjan paloittelemaa pakastimet täynnä ;D
-
Jos Puolan maatalous saadaan lyöntiin niin se ruokkii koko euroopan ,on siellä niin paljon peltoa ja hyvää maata ja suuria lohkoja.
On joo. Komeita peltoaukeita, mutta sellainen muinainen sarkajako voimassa, että on aika kapeina siiroina.
-
Ongelma on se että Suomessa halutaan syödä jauhelihaa. Lihafirmat tekevät katteensa ostamalla lehmiä jotka jauhetaan myllyillä silpuksi. Samaan silppukoppaan pannaan sitten kalliilla ostetut lihasonnien vähäarvoiset osat.
Arvo-osien tuonnissa on siis vain se idea että vältytään maksamasta "liikaa" tuosta sonnien jauhelihaosuudesta ::) Jalostuksella ja ruokinnalla ruhojen laatua voitaisiin parantaa... Tämä on ainoa tie erikoistuneen lihantuotannon kannattavuuden parantamiseksi. Tie on hidas ja vaikea eikä sitä kulje kuin hyvin pieni osa tuottajista.
Sääli on että maidontuotantoeläinten jalostus etenee juuri päinvastaiseen suuntaan :-\
Koko jutun alkusyy on lypsylehmien lyhyt elinikä :o Jos lehmät eläisivät kauemmin vasikka-ainesta voitaisiin jalostaa suuremmalta osin lihantuotantoon käytettäviksi.
-
Ongelma on se että Suomessa halutaan syödä jauhelihaa. Lihafirmat tekevät katteensa ostamalla lehmiä jotka jauhetaan myllyillä silpuksi. Samaan silppukoppaan pannaan sitten kalliilla ostetut lihasonnien vähäarvoiset osat.
Arvo-osien tuonnissa on siis vain se idea että vältytään maksamasta "liikaa" tuosta sonnien jauhelihaosuudesta ::) Jalostuksella ja ruokinnalla ruhojen laatua voitaisiin parantaa... Tämä on ainoa tie erikoistuneen lihantuotannon kannattavuuden parantamiseksi. Tie on hidas ja vaikea eikä sitä kulje kuin hyvin pieni osa tuottajista.
Ja tähän kun pistetään HK:n hankinta-alue ja Suomen maataloustukialuejako tukineen niin eikö se ole aika selvää, että ulkoa pitään tuoda näitä arvo-osia. Koska kotimaasta niitä ei omalta alueelta enää saada tai tulla saamaan.
Täytyisi olla tämmöisiä. Näitä ne käyttää muuallakin kun halutaan arvo-osia eikä jauhelihaa.
(http://elaintenhyvinvointikeskus.edublogs.org/files/2011/05/belgian-blue-1z4iba8.jpg)
-
Ongelma on se että Suomessa halutaan syödä jauhelihaa. Lihafirmat tekevät katteensa ostamalla lehmiä jotka jauhetaan myllyillä silpuksi. Samaan silppukoppaan pannaan sitten kalliilla ostetut lihasonnien vähäarvoiset osat.
Arvo-osien tuonnissa on siis vain se idea että vältytään maksamasta "liikaa" tuosta sonnien jauhelihaosuudesta ::) Jalostuksella ja ruokinnalla ruhojen laatua voitaisiin parantaa... Tämä on ainoa tie erikoistuneen lihantuotannon kannattavuuden parantamiseksi. Tie on hidas ja vaikea eikä sitä kulje kuin hyvin pieni osa tuottajista.
Ja tähän kun pistetään HK:n hankinta-alue ja Suomen maataloustukialuejako tukineen niin eikö se ole aika selvää, että ulkoa pitään tuoda näitä arvo-osia. Koska kotimaasta niitä ei omalta alueelta enää saada tai tulla saamaan.
Täytyisi olla tämmöisiä. Näitä ne käyttää muuallakin kun halutaan arvo-osia eikä jauhelihaa.
(http://elaintenhyvinvointikeskus.edublogs.org/files/2011/05/belgian-blue-1z4iba8.jpg)
Noi tollaset persevän geenin omistajat on Suomessa maitotiloilla emäntinä...arvo-osia... :D
-
Mitenhän se on,jos tois noi elukat Puolasta elävänä Suomeen,ois varmaan niin maan perusteellisen vaikeaa ja kiellettyä.Ruhoina kun tuodaan ruoaksi,täysin sallittua.Eli siis Suomessa taitaa olla eläinten terveys tärkeämpää kuin ihmisten.
-
Ongelma on se että Suomessa halutaan syödä jauhelihaa. Lihafirmat tekevät katteensa ostamalla lehmiä jotka jauhetaan myllyillä silpuksi. Samaan silppukoppaan pannaan sitten kalliilla ostetut lihasonnien vähäarvoiset osat.
Arvo-osien tuonnissa on siis vain se idea että vältytään maksamasta "liikaa" tuosta sonnien jauhelihaosuudesta ::) Jalostuksella ja ruokinnalla ruhojen laatua voitaisiin parantaa... Tämä on ainoa tie erikoistuneen lihantuotannon kannattavuuden parantamiseksi. Tie on hidas ja vaikea eikä sitä kulje kuin hyvin pieni osa tuottajista.
Sääli on että maidontuotantoeläinten jalostus etenee juuri päinvastaiseen suuntaan :-\
Koko jutun alkusyy on lypsylehmien lyhyt elinikä :o Jos lehmät eläisivät kauemmin vasikka-ainesta voitaisiin jalostaa suuremmalta osin lihantuotantoon käytettäviksi.
Onhan tossa perääkin, tosin itse uskon enempi siihen, että lihantuotanto ja maidontuotanto pitäisi pitää erillään ja naudanliha pitäisi tuottaa liharoduista, makkaroita voidaan tehdä ja tuottaa maitoroduista.
Tähän akuuttiin kriisiin mikä nyt on päällä, ei noi toimenpiteet ehdi vaikuttaa millään, mutta esim. teuraspalkkion kilorajan alentaminen vaikuttaisi aika nopeasti, se nopeuttaisi rahankiertoa ja alentaisi muuttuvia kustannuksia ????
-
Tähän akuuttiin kriisiin mikä nyt on päällä, ei noi toimenpiteet ehdi vaikuttaa millään, mutta esim. teuraspalkkion kilorajan alentaminen vaikuttaisi aika nopeasti, se nopeuttaisi rahankiertoa ja alentaisi muuttuvia kustannuksia ????
Parantaisi rehuhyötysuhdetta ja aiheutaisi vasikanhinnan laskupainetta.
-
Tähän akuuttiin kriisiin mikä nyt on päällä, ei noi toimenpiteet ehdi vaikuttaa millään, mutta esim. teuraspalkkion kilorajan alentaminen vaikuttaisi aika nopeasti, se nopeuttaisi rahankiertoa ja alentaisi muuttuvia kustannuksia ????
Parantaisi rehuhyötysuhdetta ja aiheutaisi vasikanhinnan laskupainetta.
Joo, sillä voisi olla myös sellainen vaikutus, että teurastamojen olisi pakko maksaa enempi siitä, että eläimet kasvatetaaan suuremmiksi, mikäli haluavat isompia ruhoja ????
-
Tähän akuuttiin kriisiin mikä nyt on päällä, ei noi toimenpiteet ehdi vaikuttaa millään, mutta esim. teuraspalkkion kilorajan alentaminen vaikuttaisi aika nopeasti, se nopeuttaisi rahankiertoa ja alentaisi muuttuvia kustannuksia ????
Parantaisi rehuhyötysuhdetta ja aiheutaisi vasikanhinnan laskupainetta.
Joo, sillä voisi olla myös sellainen vaikutus, että teurastamojen olisi pakko maksaa enempi siitä, että eläimet kasvatetaaan suuremmiksi, mikäli haluavat isompia ruhoja ????
Äh, eihän tuen muutos vasikanhinta rassaisi. Ajattelin mielessäni kärkihinnan kohdistamista alempiin painoluokkiin. Kun aina vaan siommista ja isommista on maksettu parasta hintaa, sen on ajateltu kattavan korkeampi vasikanhinta. Ongelmat tulee tilanahtaudessa, kuivitustarpeessa ja erityisesti rehuhyötysuhteessa.
-
paljokohan euroopas ny olikaa ne kärkipainot sonnilla?? välikasvattajalle tai emotilalle ei vasikan hintaa oo varaa laskea.. teso:sta olis 150 euroa pelivaraa ;D ;D tuonnille pitää antaa lisää tilaa,jos teuraspainoja pudottaa?! ei ehkä huono vaihtoehto...
-
Tähän akuuttiin kriisiin mikä nyt on päällä, ei noi toimenpiteet ehdi vaikuttaa millään, mutta esim. teuraspalkkion kilorajan alentaminen vaikuttaisi aika nopeasti, se nopeuttaisi rahankiertoa ja alentaisi muuttuvia kustannuksia ????
Parantaisi rehuhyötysuhdetta ja aiheutaisi vasikanhinnan laskupainetta.
Joo, sillä voisi olla myös sellainen vaikutus, että teurastamojen olisi pakko maksaa enempi siitä, että eläimet kasvatetaaan suuremmiksi, mikäli haluavat isompia ruhoja ????
Jaa pakko maksaa parempaa hintaa ::) Kyl se olis pakko jo nyt.
-
paljokohan euroopas ny olikaa ne kärkipainot sonnilla?? välikasvattajalle tai emotilalle ei vasikan hintaa oo varaa laskea.. teso:sta olis 150 euroa pelivaraa ;D ;D tuonnille pitää antaa lisää tilaa,jos teuraspainoja pudottaa?! ei ehkä huono vaihtoehto...
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Parasta hintaa saa alle puolivuotiaasta maitovasikasta..Hintaa kertyy sellaset 8,5 euroa kilo ja lihaa voi lähteä 140-190 kiloa. Ei ihan huono bisnes ;)