Agronet
Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Heino Leino - 12.03.08 - klo:08:41
-
Nehän on lähtenynnä vilijojen hinnat laskuun.... jospa ne apulannatki vielä, nii ja palakat ;D
-
Ei apulannat koska parempien satotasojen maiden viljelijöillä varaa maksaa ja silloin ne myydään sinne >:(
-
Apulanta on vanhanaikaista. Tulee turhia päästöja. Tehdessä kuluu paljon öljyä. Käytössä hukkaantuu sapuskaa. Valmistaja ja kauppias tunkevat rahoja liiveihinsä. Apulannasta on vain haittaa.
-
Todella hyvä uutinen ;D ;D ;D
=
Lahna on tyypillinen saalis vesistöjen hoitokalastuksissa. Sen sijaan, että kala päätyy kaatopaikalle, siitä voidaan tehdä maukkaita murekepihvejä ja fileitä. Niin sanotut roskakalat muuttuvat arvokaloiksi, kun niistä tehdään ruokaa. Jo ensi vuonna kuluttajat voivat poimia kaupan pakastealtaasta maukasta lähikalaa. Tuoretuotteiden tuotantoon erikoistunut yritys Caternet tuo lähikalan kuluttajien saataville. Tarkoitus on hyödyntää vesistöjen hoitokalastuksista kertyvää saalista, roskakaloina pidettyjä särkeä ja lahnaa. Tähän asti saaliita on kuskattu kylmästi kaatopaikalle.
+
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maaseutu/lahna-ja-s%C3%A4rkituotteet-saapuvat-ensi-vuonna-kauppoihin-1.5498
-
Siis onhan tuo ihan oikeansuuntainen ajatus jos ne kalat on todellakin pyydetty sisävesistämme, joiden kalat ovat kohtalaisen puhtaita ympäristömyrkyistä.....
Vois olla jopa sitä harvinaista ravinnetaseeltaan negatiivista touhua.....
-
Siis onhan tuo ihan oikeansuuntainen ajatus jos ne kalat on todellakin pyydetty sisävesistämme, joiden kalat ovat kohtalaisen puhtaita ympäristömyrkyistä.....
Vois olla jopa sitä harvinaista ravinnetaseeltaan negatiivista touhua.....
-70 luvulla oli sitä Kuusamon särkeä tomaattikastikkeessa. Hyväähän se oli. Ainut haitta, että sitä piti mennä syömään 4000km päähän. ;D
Vieläköhän ne tekee sitä. Muikkua,ahventa, nieriää, kuhaa, ym löytyy purkissa. ;D
-
Todella hyvä uutinen ;D ;D ;D
=
Lahna on tyypillinen saalis vesistöjen hoitokalastuksissa. Sen sijaan, että kala päätyy kaatopaikalle, siitä voidaan tehdä maukkaita murekepihvejä ja fileitä. Niin sanotut roskakalat muuttuvat arvokaloiksi, kun niistä tehdään ruokaa. Jo ensi vuonna kuluttajat voivat poimia kaupan pakastealtaasta maukasta lähikalaa. Tuoretuotteiden tuotantoon erikoistunut yritys Caternet tuo lähikalan kuluttajien saataville. Tarkoitus on hyödyntää vesistöjen hoitokalastuksista kertyvää saalista, roskakaloina pidettyjä särkeä ja lahnaa. Tähän asti saaliita on kuskattu kylmästi kaatopaikalle.
+
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maaseutu/lahna-ja-s%C3%A4rkituotteet-saapuvat-ensi-vuonna-kauppoihin-1.5498
Joo punasta elintarvikeväri ja suolaa niin muuttuu graaviloheksi ;)
-
Suomessa ei oikein ole semmosia kalalajeja, joiden saalismäärät riittäisi kannattavaan liiketoimintaan jalostuksessa ja vienissä.
Paitsi tietenkin silakka.
-
eikös joissan markkinoilla ole kuusamon jotain kalasäilykettä tarjulla? ite muistelen että joskus olen ostannu jotain ja tarjous oli monta purkkia rahalla ja hyviä olivatten! nyt vaan puulan särvin käy omassa pöydässä! pakattu kala on ihan kiva keitossa/leivänpäällä/huikopalana/vierasvarana/yleensä! :D
-
Saanko nyt todeta erään valistuneen näkökannan. Meillä ollaan valmiita ostamaan laadukkaita elintarvikkeita hintaan 10 €/kg. Jotkut haluavat maksaa 20 €/kg laadukkaasta tuotteestaan.
Mun mielestä tämä ajatus on kannatettava jos päästään eroon roskakala ajattelusta niin hinta kaupassa voisi olla jotain 10-20 €(kg välillä ja sillä hinnalla pyytäjälle ja sille pakollisele jalostajale voisi jäädä hieman täppiä.....
-
Saanko nyt todeta erään valistuneen näkökannan. Meillä ollaan valmiita ostamaan laadukkaita elintarvikkeita hintaan 10 €/kg. Jotkut haluavat maksaa 20 €/kg laadukkaasta tuotteestaan.
Mun mielestä tämä ajatus on kannatettava jos päästään eroon roskakala ajattelusta niin hinta kaupassa voisi olla jotain 10-20 €(kg välillä ja sillä hinnalla pyytäjälle ja sille pakollisele jalostajale voisi jäädä hieman täppiä.....
Joo, käytit ihan oikeaa sanaa, "vähän täppiä" ????
-
Saanko nyt todeta erään valistuneen näkökannan. Meillä ollaan valmiita ostamaan laadukkaita elintarvikkeita hintaan 10 €/kg. Jotkut haluavat maksaa 20 €/kg laadukkaasta tuotteestaan.
Mun mielestä tämä ajatus on kannatettava jos päästään eroon roskakala ajattelusta niin hinta kaupassa voisi olla jotain 10-20 €(kg välillä ja sillä hinnalla pyytäjälle ja sille pakollisele jalostajale voisi jäädä hieman täppiä.....
Joo, käytit ihan oikeaa sanaa, "vähän täppiä" ????
Se "vähän täppiä" oli nyt mulle tyypilinen ilmaus. Halusitko sä nyt esittää oman näkemyksesi asiasta vaiko yrittää kyseenalaistaa mun näkemyksen ilman omaa ehdotusta......
-
Nehän on lähtenynnä vilijojen hinnat laskuun.... jospa ne apulannatki vielä, nii ja palakat ;D
Minkähän hintasia oli huutolaisVilijot aikanaan?
Riskin oloinen työmiehen alaku saattoi olla hyvinkin toisella satasella nykyrahhaa?
-
Siis onhan tuo ihan oikeansuuntainen ajatus jos ne kalat on todellakin pyydetty sisävesistämme, joiden kalat ovat kohtalaisen puhtaita ympäristömyrkyistä.....
Vois olla jopa sitä harvinaista ravinnetaseeltaan negatiivista touhua.....
-70 luvulla oli sitä Kuusamon särkeä tomaattikastikkeessa. Hyväähän se oli. Ainut haitta, että sitä piti mennä syömään 4000km päähän. ;D
Vieläköhän ne tekee sitä. Muikkua,ahventa, nieriää, kuhaa, ym löytyy purkissa. ;D
enpä heistä tiijjä, minkkiille taetavat enimmäkseen syöttää. Särkihä on parraemmillaan suolakalana ja sitte keitettynä pottujen kans. Ja ei se ihan anhiton oo kun vetäsee lihamyllyn läpitte ja tekkee pihivie
-
Siis onhan tuo ihan oikeansuuntainen ajatus jos ne kalat on todellakin pyydetty sisävesistämme, joiden kalat ovat kohtalaisen puhtaita ympäristömyrkyistä.....
Vois olla jopa sitä harvinaista ravinnetaseeltaan negatiivista touhua.....
-70 luvulla oli sitä Kuusamon särkeä tomaattikastikkeessa. Hyväähän se oli. Ainut haitta, että sitä piti mennä syömään 4000km päähän. ;D
Vieläköhän ne tekee sitä. Muikkua,ahventa, nieriää, kuhaa, ym löytyy purkissa. ;D
enpä heistä tiijjä, minkkiille taetavat enimmäkseen syöttää. Särkihä on parraemmillaan suolakalana ja sitte keitettynä pottujen kans. Ja ei se ihan anhiton oo kun vetäsee lihamyllyn läpitte ja tekkee pihivie
Voittaaks se hirven jonka vetäsee lihamyllyn läpi.....Ai niin.... se hirvi voi olla tiukassa tänä syksynä......
-
Siis onhan tuo ihan oikeansuuntainen ajatus jos ne kalat on todellakin pyydetty sisävesistämme, joiden kalat ovat kohtalaisen puhtaita ympäristömyrkyistä.....
Vois olla jopa sitä harvinaista ravinnetaseeltaan negatiivista touhua.....
-70 luvulla oli sitä Kuusamon särkeä tomaattikastikkeessa. Hyväähän se oli. Ainut haitta, että sitä piti mennä syömään 4000km päähän. ;D
Vieläköhän ne tekee sitä. Muikkua,ahventa, nieriää, kuhaa, ym löytyy purkissa. ;D
enpä heistä tiijjä, minkkiille taetavat enimmäkseen syöttää. Särkihä on parraemmillaan suolakalana ja sitte keitettynä pottujen kans. Ja ei se ihan anhiton oo kun vetäsee lihamyllyn läpitte ja tekkee pihivie
Voittaaks se hirven jonka vetäsee lihamyllyn läpi.....Ai niin.... se hirvi voi olla tiukassa tänä syksynä......
mikä siitä tiukan on tekassu, kaikki lupahirvet on ammuttu ja yks ylimääränenki, justiisa lämminsavuvilettä söen
-
Niin....ne lupahirvet.....voi olla tiukassa..joillakin.
-
Peuran lihat olivat löystyneet mukavasti kun ruho unohtui riippumaan hieman extraa. Näillä kekeillä kaksi ja puoli viikkoa oli tarpeeksi sen yli kun meni, niin vajaan meno aiheutti reaktion: O'HOH! Home ruhon päällä oli kattava ja tuoksu vaikuttava. Päätin kuitenkin, kiireistä huolimatta, paloitella sen. Haju leppyi muutamassa minuutissa nenälläni, joten se oli vain positiivisen entsyymitoiminnan tulosta. Ruho piti kuoria veitsellä kauttaaltaan ja sitte luuttomaksi ja pakastimeen. Luut ja kuoret koirille. Ja tulos; ah,h...niin maukasta, mureaa ja sulavaa herkkulihaa!! :D :D :D
-
Suomessa ei oikein ole semmosia kalalajeja, joiden saalismäärät riittäisi kannattavaan liiketoimintaan jalostuksessa ja vienissä.
Paitsi tietenkin silakka.
...ja sika, joka sitäpaitti on hyvää. Kera muikun savipadassa uunissa haudutettuna. :)
-
Suomessa ei oikein ole semmosia kalalajeja, joiden saalismäärät riittäisi kannattavaan liiketoimintaan jalostuksessa ja vienissä.
Paitsi tietenkin silakka.
...ja sika, joka sitäpaitti on hyvää. Kera muikun savipadassa uunissa haudutettuna. :)
Aivan oikeesti sika on sikana hyvää. Mutta osuustoimintateollisuus pilaa sen jollain hiton kuralla.
Kävin Munchenissä ja tutustuin saksalaiseen Lidlliin. Hyvät lihavalikoimat. Ei mitään marinoitua brassihärkää, kuten meillä. Kaikki liha saksalaista naturel. Lidll elää maassa maan tavalla.
Ihmeissäni katselin oluthallissa kuinka teini-ikäiset tytöt veti sitä paikallista sianpotkaa, että rasva tirsui suupielistä.
Ei kelpais suomalaiselle karppaajalle varmaan. ;D
Saksastakaan ei saa mitään irti, jos käy vaan maatalousnäyttelyssä :o
-
Saanko nyt todeta erään valistuneen näkökannan. Meillä ollaan valmiita ostamaan laadukkaita elintarvikkeita hintaan 10 €/kg. Jotkut haluavat maksaa 20 €/kg laadukkaasta tuotteestaan.
Mun mielestä tämä ajatus on kannatettava jos päästään eroon roskakala ajattelusta niin hinta kaupassa voisi olla jotain 10-20 €(kg välillä ja sillä hinnalla pyytäjälle ja sille pakollisele jalostajale voisi jäädä hieman täppiä.....
Joo, käytit ihan oikeaa sanaa, "vähän täppiä" ????
Se "vähän täppiä" oli nyt mulle tyypilinen ilmaus. Halusitko sä nyt esittää oman näkemyksesi asiasta vaiko yrittää kyseenalaistaa mun näkemyksen ilman omaa ehdotusta......
Tunnen yhden entisen kalakauppiaan, joka on lähtöisin Hollanista ja tullut tänne avioliiton kautta, nykyään eronnut ja painunut takaisin Hollantiin, mutta kuitenkin oltu tekemisissä jonkunverran ...
Suomessa ei ole sellaisia kalalajeja, joiden saalismäärät olisi riittävän isoja, jotta niille voitaisiin esim. laittaa hyllypaikak marketissa, kuten on esim. sardiinilla, eli joka marketista löyty hylly ja hyllypaikka sardiinipurkille.
Tästä johtuu että suuret toimijat ei pysty ottamaan niitä valikoimiinsa, muuten kuin paikallisena erikoisuutena tuoretiskissä, joku poikkeus voi aina löytyä kauppiaiden puolelta, joka vaan haluaa myydä sitä jostain syystä ja hankkii kalansa ohi normaalin tukkuportaan ...
-
Saanko nyt todeta erään valistuneen näkökannan. Meillä ollaan valmiita ostamaan laadukkaita elintarvikkeita hintaan 10 €/kg. Jotkut haluavat maksaa 20 €/kg laadukkaasta tuotteestaan.
Mun mielestä tämä ajatus on kannatettava jos päästään eroon roskakala ajattelusta niin hinta kaupassa voisi olla jotain 10-20 €(kg välillä ja sillä hinnalla pyytäjälle ja sille pakollisele jalostajale voisi jäädä hieman täppiä.....
Joo, käytit ihan oikeaa sanaa, "vähän täppiä" ????
Se "vähän täppiä" oli nyt mulle tyypilinen ilmaus. Halusitko sä nyt esittää oman näkemyksesi asiasta vaiko yrittää kyseenalaistaa mun näkemyksen ilman omaa ehdotusta......
Tunnen yhden entisen kalakauppiaan, joka on lähtöisin Hollanista ja tullut tänne avioliiton kautta, nykyään eronnut ja painunut takaisin Hollantiin, mutta kuitenkin oltu tekemisissä jonkunverran ...
Suomessa ei ole sellaisia kalalajeja, joiden saalismäärät olisi riittävän isoja, jotta niille voitaisiin esim. laittaa hyllypaikak marketissa, kuten on esim. sardiinilla, eli joka marketista löyty hylly ja hyllypaikka sardiinipurkille.
Tästä johtuu että suuret toimijat ei pysty ottamaan niitä valikoimiinsa, muuten kuin paikallisena erikoisuutena tuoretiskissä, joku poikkeus voi aina löytyä kauppiaiden puolelta, joka vaan haluaa myydä sitä jostain syystä ja hankkii kalansa ohi normaalin tukkuportaan ...
Ei taida mikään järvikala pystyä missään globaaliin jakeluun. ;D