Agronet
Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Eemeli - 22.03.11 - klo:13:08
-
http://www.taloussanomat.fi/myynti/2011/03/22/nyt-alkoi-maitosota/20113928/135
Lukekaapa artikkeli.
Ei aikaakaan kun valiolta alkaakin saada prosessoimatonta lähimaitoa, sanan todellisessa merkityksessä.
Ei mitään keinotekoisesti, maatalouspoliittisesti tasapäistettyä, ravintolisättyä, teollista litkua, kaukaa tundran takaa.
-
Tämä on se väistämätön peikko, jonka uhallakin kepu tuhoaa koko maataloutemme.
Kuluttajaa alkaakin kiinnostaa todellinen lähiruoka, vaikka olisikin pikkasen kalliimpaa.
Mutta silloin on kyse todellisesta lähiruosta, paskan hajuineen.
Aika vaikea valion on todistaa kaiken jälkeen, jotta kaukaa tundran takaa tuotava käsittelemätön maito olisikin ihan yhtä hyvää kuin suoraan tilatankista.
Näillä uusilla valion hömpötyksillä on koetettu siirtää kuluttajien mielenkiintoa aidosta ja alkuperäisestä, maidolle tuoksuvasta aineesta teollisesti lantrattuihin litkuihin.
Tässä joukolle sitkeitä Etelä-Suomalaisia maitotalousyrittäjiä markkinarako ja kusemisen paikka valiolaiseen tilatankkiin.
-
http://www.taloussanomat.fi/myynti/2011/03/22/nyt-alkoi-maitosota/20113928/135
Lukekaapa artikkeli.
Ei aikaakaan kun valiolta alkaakin saada prosessoimatonta lähimaitoa, sanan todellisessa merkityksessä.
Ei mitään keinotekoisesti, maatalouspoliittisesti tasapäistettyä, ravintolisättyä, teollista litkua, kaukaa tundran takaa.
Ohoh,alkaako Valion ote lipsumaan maitopisneksestä,menee MTK:n saavutukset hukkaan kun saivat aikoinaan 60-luvulla tuhottua paikalliset meijerit ja nuo suoramyyntukiellot noilla terveysväittämillä..
-
Eikä liene vaikea veikata lopputulosta.
Jos kepu/mtk sai torpedoitua Etelä-Suomalaisten maitotalousyrittäjien suurnavetan Torniolle, vain ja ainoastaan nykyistä Suomen lakien mukaista maatalouspolitiikkaa hyödyntäen,
saadaan tämä tinkimaidon markkinoinnin laajeneminenkin lopetettua heti alkuunsa.
Eikä tee edes heikkoa.
Onhan kepulaisessa maatalouspolitiikassa valiolainen totuus ainut ja hyväksyttävä.
-
http://www.taloussanomat.fi/myynti/2011/03/22/nyt-alkoi-maitosota/20113928/135
Lukekaapa artikkeli.
Ei aikaakaan kun valiolta alkaakin saada prosessoimatonta lähimaitoa, sanan todellisessa merkityksessä.
Ei mitään keinotekoisesti, maatalouspoliittisesti tasapäistettyä, ravintolisättyä, teollista litkua, kaukaa tundran takaa.
Ohoh,alkaako Valion ote lipsumaan maitopisneksestä,menee MTK:n saavutukset hukkaan kun saivat aikoinaan 60-luvulla tuhottua paikalliset meijerit ja nuo suoramyyntukiellot noilla terveysväittämillä..
Kyllä se pikkuhiljaa murtuu mafia. Meikäläinen sitä raakamaitua joi,-80 luvulle. Ei mitään ogelmaa, mutta tää kaupan kura on perseestä. Eipä tule siitä syystä juotua kuin pari kertaa vuodessa. -90 luvulla oli noita vuohia muutama, Vuohen maito on hyvää ja vuohenjuusto. ;D
-
Aika vaikea valion on todistaa kaiken jälkeen, jotta kaukaa tundran takaa tuotava käsittelemätön maito olisikin ihan yhtä hyvää kuin suoraan tilatankista.
No kuinkahan monta litraa sieltä tundran takaa tulee sitä maitoa. Taitaa ne kuskaukset olla toisin päin.
-
Ei kait se aidon laadukkaamman(vähemmän prosessoidun) maidon tarvitse olla tehottomammin keräiltyä, maitohan on käsittelemätöntä kunnes se meijeriin saapuu. Ongelma on vain jalostustekniikassa meijereiden osalta, on aika muuttaa niitä. Jalostusastetta on vähennettävä, markkinoitava vaihteeksi totuutta, eikä mielikuvia ja jalostaa halvemmin tuottajan eduksi!
Ja tietenkin valistuneimmat kuluttaja voivat hakea maitonsa suoraan tilalta.
-
Aika vaikea valion on todistaa kaiken jälkeen, jotta kaukaa tundran takaa tuotava käsittelemätön maito olisikin ihan yhtä hyvää kuin suoraan tilatankista.
[/quote]
No kuinkahan monta litraa sieltä tundran takaa tulee sitä maitoa. Taitaa ne kuskaukset olla toisin päin.
[/quote]
Toi tundran raja on mulle hiukan epäselvä,alkaako se heti C-alueelta,ainakin näitten juttujen perusteella pääsee siihen käsitykseen.
Joka tapauksessahan se on se raja minkä yläpuolella nää lypsäjät ovat niitä Jumalan valittuja..
-
Luin tuon artikkelin ja olen täysin samaa mieltä Eeropekka Rislakin kanssa, hienoa, että Helsingissä on tuollainen ravintola, jossa saa aitoa kyytön maitoa.
Älkääpäs pojat nyt vääntäkö tätäkin keskustelua joksikin MTK-kepu väännöksi, ei se kiinnosta ketään, mutta se kiinnostaaa, että vastustetaan näitä hygieniahysteerikkoja, jotka meitä holhoavat, ja haluavat meidän syövän VARMASTI TURVALLISTA ruokaa, tämä ruokaturvallisuus ja hygieniavouhotus alkaa mennä överiksi, kohta tässä maaassa on vain muutama iso ruokafirma, jotka tekevät kaikki elintarvikkeet isoissa tehtaissa, jotta VARMASTI voidaan VARMISTAA ruoan turvallisuus, mutta onko bakteeriton ja "puhdas" ja prosessoiotu ruoka enää ruokaa, pikemminkin se on epämääräistä mössöä, josta vatsa kyllä tulee täyteen, mutta joka ei ole enää oikeaa ruokaa.
-
Vai maitosotaa.. ;D ;D
Pyytääkö Pepsodent-mannekiini ja natokiimailija Stubb Yhdysvalloista sotilaallista tukea Arlan kuramaidon puolustamiseen? ;D ;D
-
mutta se kiinnostaaa, että vastustetaan näitä hygieniahysteerikkoja, jotka meitä holhoavat, ja haluavat meidän syövän VARMASTI TURVALLISTA ruokaa, tämä ruokaturvallisuus ja hygieniavouhotus alkaa mennä överiksi,
Olis varmaan hygehysteerikot saanu paskahalvauksen jos olisivat saaneet juustoa jota Zimmerman söi maailman oudoimmissa ruuissa lauantaina, juustossa oli eläviä matoja... ;D
-
Ymmärsinkö oikein, että Eemeli on samaa mieltä MTK:n maitoasiamiehen kanssa ja miten Torniolainen navetta muuttuu etelä-Suomalaiseksi.
-
Ei kait se aidon laadukkaamman(vähemmän prosessoidun) maidon tarvitse olla tehottomammin keräiltyä, maitohan on käsittelemätöntä kunnes se meijeriin saapuu. Ongelma on vain jalostustekniikassa meijereiden osalta, on aika muuttaa niitä. Jalostusastetta on vähennettävä, markkinoitava vaihteeksi totuutta, eikä mielikuvia ja jalostaa halvemmin tuottajan eduksi!
Ja tietenkin valistuneimmat kuluttaja voivat hakea maitonsa suoraan tilalta.
Joo mutta onko kukaan laskenut sitä rasvamäärää joka syntyy tuosta vakioinnista,ja sehän on tavallaan ilmaista raaka-ainetta noihin kalliimpiin tuotteisiin.
Joskus ennenvanhaanhan sitä mökeistä ei myytykään muuta kun se separoitu kerma eteenpäin, sillä kurrilla ei ollut muuta arvoa kuin vaskoiden ja sikojen ruokinnassa, nythän se 0% maito on kaikkein terveellisintä noitten joittenkin mielestä.
Jos lasketaan vaikka niin että keskimäärin 2% otetaan joka maitolitrasta rasvaa muihin tarkoituksiin niin minkäläinen voivuori siitä syntyy,ilmaista raaka-ainetta meijereille jos ajatellaan että kulutusmaidon myynnillä saadaan voittoa litraa kohti vähänkin raakamaitolitroja kohti.
-
Saako suoraan tilatankista nykyään laktoositonta maitoa ,täytyy myöntää että sitä en ole tiennyt.Olipa mukava tieto ,siitä kiitos "eemelille". :D ;D
-
Luin tuon artikkelin ja olen täysin samaa mieltä Eeropekka Rislakin kanssa, hienoa, että Helsingissä on tuollainen ravintola, jossa saa aitoa kyytön maitoa.
Älkääpäs pojat nyt vääntäkö tätäkin keskustelua joksikin MTK-kepu väännöksi, ei se kiinnosta ketään, mutta se kiinnostaaa, että vastustetaan näitä hygieniahysteerikkoja, jotka meitä holhoavat, ja haluavat meidän syövän VARMASTI TURVALLISTA ruokaa, tämä ruokaturvallisuus ja hygieniavouhotus alkaa mennä överiksi, kohta tässä maaassa on vain muutama iso ruokafirma, jotka tekevät kaikki elintarvikkeet isoissa tehtaissa, jotta VARMASTI voidaan VARMISTAA ruoan turvallisuus, mutta onko bakteeriton ja "puhdas" ja prosessoiotu ruoka enää ruokaa, pikemminkin se on epämääräistä mössöä, josta vatsa kyllä tulee täyteen, mutta joka ei ole enää oikeaa ruokaa.
No pannaan tää nyt sitten niinpäin että kepu-MTK,eikä mitään vääntöä,kyllä sen jokainen iäkkäämpi maajussi muistaa sen ajan kun näitä säännöksiä ajettiin tiukemmaksi,60-luvulla oli vielä kaupan nurkassa tonkka josta asiakas voi kauhoa omaan astiaan maidon, mutta eihän se oikein sopinut etenkään näille "omille" siis Valiolaisille.
Sekin on nuoremmilla vähän hämärtynyt se oman osuuskunnan käsite,siihen aikaan oli vielä osuuskuntia joitten jäsenet mahtuovat kokoustamaan yhteen saliin päätöksiä tekemään,mutta jos osuuskunta ei markkinoinut tuotteitaan Valion kautta niin olivat rintamakarkureita joita piti sitten saada kitkettyä joukosta noiden poliittisten painostuksien kautta.
Kysyisinkin mitenkä se "omistajan"ääni nykyään vaikuttaa näissä Valiolaisissa suurosuuskunnissa.
-
Luin tuon artikkelin ja olen täysin samaa mieltä Eeropekka Rislakin kanssa, hienoa, että Helsingissä on tuollainen ravintola, jossa saa aitoa kyytön maitoa.
Älkääpäs pojat nyt vääntäkö tätäkin keskustelua joksikin MTK-kepu väännöksi, ei se kiinnosta ketään, mutta se kiinnostaaa, että vastustetaan näitä hygieniahysteerikkoja, jotka meitä holhoavat, ja haluavat meidän syövän VARMASTI TURVALLISTA ruokaa, tämä ruokaturvallisuus ja hygieniavouhotus alkaa mennä överiksi, kohta tässä maaassa on vain muutama iso ruokafirma, jotka tekevät kaikki elintarvikkeet isoissa tehtaissa, jotta VARMASTI voidaan VARMISTAA ruoan turvallisuus, mutta onko bakteeriton ja "puhdas" ja prosessoiotu ruoka enää ruokaa, pikemminkin se on epämääräistä mössöä, josta vatsa kyllä tulee täyteen, mutta joka ei ole enää oikeaa ruokaa.
No pannaan tää nyt sitten niinpäin että kepu-MTK,eikä mitään vääntöä,kyllä sen jokainen iäkkäämpi maajussi muistaa sen ajan kun näitä säännöksiä ajettiin tiukemmaksi,60-luvulla oli vielä kaupan nurkassa tonkka josta asiakas voi kauhoa omaan astiaan maidon, mutta eihän se oikein sopinut etenkään näille "omille" siis Valiolaisille.
Sekin on nuoremmilla vähän hämärtynyt se oman osuuskunnan käsite,siihen aikaan oli vielä osuuskuntia joitten jäsenet mahtuovat kokoustamaan yhteen saliin päätöksiä tekemään,mutta jos osuuskunta ei markkinoinut tuotteitaan Valion kautta niin olivat rintamakarkureita joita piti sitten saada kitkettyä joukosta noiden poliittisten painostuksien kautta.
Kysyisinkin mitenkä se "omistajan"ääni nykyään vaikuttaa näissä Valiolaisissa suurosuuskunnissa.
Hyvä kirjoitus. Eihän siinä mitään järkeä olekkaan kaikkien alkaa myydä maitoa suoraan tai jonkun pienen toimijan kautta, kun on valmis tehokas organisaatio valmiina. Maitotuotteita on aivan liikaa. Oikealla markkinoinnilla, laadun muuttamisella(mm.homogenointi) enemmän aitoon suuntaan, olo on nolo, saadaan maito uuteen arvostettuun asemaan. Kasvava joukko kuluttajia on laatu- ja terveystietoista, nimenomaan aidon sekä luomutuotteiden käyttäjiä. Eikä näitä edes mediamyllytyksessä mainosteta, tieto on haettava itse. Todellista kuluttajavaatii-käyttäytymistä.
Kenen itressien mukaista on myydä ja markkinoida ruokaa vain AITONA? Kenen itressien mukaista se ei ole?
Mitä sanoo omistaja? Ainakaan eivät ole ajantasalla, puhumattakaan aikaansa edellä.
VALIOhan on ollut paremassa omistajaohjauksessa, ainakin paremmassa kuin kuin mitkään muut osuuskunnat.
-
Luin tuon artikkelin ja olen täysin samaa mieltä Eeropekka Rislakin kanssa, hienoa, että Helsingissä on tuollainen ravintola, jossa saa aitoa kyytön maitoa.
Älkääpäs pojat nyt vääntäkö tätäkin keskustelua joksikin MTK-kepu väännöksi, ei se kiinnosta ketään, mutta se kiinnostaaa, että vastustetaan näitä hygieniahysteerikkoja, jotka meitä holhoavat, ja haluavat meidän syövän VARMASTI TURVALLISTA ruokaa, tämä ruokaturvallisuus ja hygieniavouhotus alkaa mennä överiksi, kohta tässä maaassa on vain muutama iso ruokafirma, jotka tekevät kaikki elintarvikkeet isoissa tehtaissa, jotta VARMASTI voidaan VARMISTAA ruoan turvallisuus, mutta onko bakteeriton ja "puhdas" ja prosessoiotu ruoka enää ruokaa, pikemminkin se on epämääräistä mössöä, josta vatsa kyllä tulee täyteen, mutta joka ei ole enää oikeaa ruokaa.
No pannaan tää nyt sitten niinpäin että kepu-MTK,eikä mitään vääntöä,kyllä sen jokainen iäkkäämpi maajussi muistaa sen ajan kun näitä säännöksiä ajettiin tiukemmaksi,60-luvulla oli vielä kaupan nurkassa tonkka josta asiakas voi kauhoa omaan astiaan maidon, mutta eihän se oikein sopinut etenkään näille "omille" siis Valiolaisille.
Sekin on nuoremmilla vähän hämärtynyt se oman osuuskunnan käsite,siihen aikaan oli vielä osuuskuntia joitten jäsenet mahtuovat kokoustamaan yhteen saliin päätöksiä tekemään,mutta jos osuuskunta ei markkinoinut tuotteitaan Valion kautta niin olivat rintamakarkureita joita piti sitten saada kitkettyä joukosta noiden poliittisten painostuksien kautta.
Kysyisinkin mitenkä se "omistajan"ääni nykyään vaikuttaa näissä Valiolaisissa suurosuuskunnissa.
Hyvä kirjoitus. Eihän siinä mitään järkeä olekkaan kaikkien alkaa myydä maitoa suoraan tai jonkun pienen toimijan kautta, kun on valmis tehokas organisaatio valmiina. Maitotuotteita on aivan liikaa. Oikealla markkinoinnilla, laadun muuttamisella(mm.homogenointi) enemmän aitoon suuntaan, olo on nolo, saadaan maito uuteen arvostettuun asemaan. Kasvava joukko kuluttajia on laatu- ja terveystietoista, nimenomaan aidon sekä luomutuotteiden käyttäjiä. Eikä näitä edes mediamyllytyksessä mainosteta, tieto on haettava itse. Todellista kuluttajavaatii-käyttäytymistä.
Kenen itressien mukaista on myydä ja markkinoida ruokaa vain AITONA? Kenen itressien mukaista se ei ole?
Mitä sanoo omistaja? Ainakaan eivät ole ajantasalla, puhumattakaan aikaansa edellä.
VALIOhan on ollut paremassa omistajaohjauksessa, ainakin paremmassa kuin kuin mitkään muut osuuskunnat.
Kyllähän jokaisen osuuskunnan periaatteisiin on tavallaan sisäänrakennettu sellainen ajatus, että jäsenten keskinäinen hintakilpailu estyy ja tavallaan sitä kautta kaikkien saama hinta paranee.
Mitä tulee noihin moniin tuotteisiin, niin sekin on pakon sanalema juttu, uusilla tuotteilla saadaan parannettua katetta, vaikka muuta ei tehtäisi kuin muutettaisiin pakkauskokoa.
Entisiä pitäisi vaan poistaa tuotannosta samaan tahtiin kuin uusia luodaan ????
-
Nythän onkin tullut ilmi ettei nää tiukat säädökset johdukkaan EU-sta,vaan paikallisista terveystarkastajista.
Minkähän tahon vaalipropakantaa tääkin juttu on,eiköhän se EVIRA ole noitten pykälien takana virkamiehineen ja nää terveystarkastajat yrittävät vain valvoa niitä?.
No,en minäkään kyllä usko että sillä EU-lla on erilaisia säädöksiä eri maille,kyllä nää parakraahvit ovat täällä meillä näitten elintarviketehtaitten ja kauppojen lobbauksen tulosta..
-
Saako suoraan tilatankista nykyään laktoositonta maitoa ,täytyy myöntää että sitä en ole tiennyt.Olipa mukava tieto ,siitä kiitos "eemelille". :D ;D
Puolet maitotautisista kärsii laktoosi-intoleranssista. Toinen puoli homogenoinnista. Muillekkaan tuo homogenointi ei ole hyväksi.
-
Saako suoraan tilatankista nykyään laktoositonta maitoa ,täytyy myöntää että sitä en ole tiennyt.Olipa mukava tieto ,siitä kiitos "eemelille". :D ;D
Puolet maitotautisista kärsii laktoosi-intoleranssista. Toinen puoli homogenoinnista. Muillekkaan tuo homogenointi ei ole hyväksi.
Eikös "tankkimaidossa" ole laktoosia pilkkovaa entsyymiä joten sen laktoosi ei ole ihmiselle haitallista. Ehkä eemeli tarkoitti kommentillaan jotain tähän liittyvää. Tämä kommentti siis liittyen tuohon SASsin kommenttiin.
-
Saako suoraan tilatankista nykyään laktoositonta maitoa ,täytyy myöntää että sitä en ole tiennyt.Olipa mukava tieto ,siitä kiitos "eemelille". :D ;D
Puolet maitotautisista kärsii laktoosi-intoleranssista. Toinen puoli homogenoinnista. Muillekkaan tuo homogenointi ei ole hyväksi.
Eikös "tankkimaidossa" ole laktoosia pilkkovaa entsyymiä joten sen laktoosi ei ole ihmiselle haitallista. Ehkä eemeli tarkoitti kommentillaan jotain tähän liittyvää. Tämä kommentti siis liittyen tuohon SASsin kommenttiin.
Minkähän verran nää mahavaivat ja allergiat ovat lisääntyneet näiden teollisesti "parannettujen"tuotteitten takia.
Jostain olen saanut sen käsityksen että elimistön puolustusmekanismi vaati toimiakseen jotain puolustettavaa,jollei sitä saa muuten niin se alkaa etsimään muita keinoja toimiakseen,allergisuutena tms....
-
Nythän onkin tullut ilmi ettei nää tiukat säädökset johdukkaan EU-sta,vaan paikallisista terveystarkastajista.
Minkähän tahon vaalipropakantaa tääkin juttu on,eiköhän se EVIRA ole noitten pykälien takana virkamiehineen ja nää terveystarkastajat yrittävät vain valvoa niitä?.
No,en minäkään kyllä usko että sillä EU-lla on erilaisia säädöksiä eri maille,kyllä nää parakraahvit ovat täällä meillä näitten elintarviketehtaitten ja kauppojen lobbauksen tulosta..
Kenen intressien mukaista se ei ole? ^Oikea vastaus!