Agronet
Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Agronautti - 17.03.11 - klo:12:27
-
http://www.iltalehti.fi/ruoka/2011031713384091_ru.shtml
Onko Korpelan kotimaisesta lihasta ???
-
http://www.iltalehti.fi/ruoka/2011031713384091_ru.shtml
Onko Korpelan kotimaisesta lihasta ???
Pohjat Kuluttajaviraston vertailussa vetivät Atrian ja Kartanon lihapyörykät, joissa molemmissa lihaa oli vain 15 prosenttia.
-
Sarjassamme "paskimmat ruuat", kaupan valmislihapullat on melko kärkisijoilla, ihan merkkiin katsomatta. ;D
-
Lihapitoisin pulla oli puolestaan Lihajaloste Korpelan Pikkuherkku-pyörykät. Näiden pullien lihapitoisuus oli jopa 83 prosenttia.
Toiseksi eniten lihaa löytyi Jukka Kotilihan luomulihapullasta, jossa sitä oli 76 prosenttia. Atrian tuotteiden taso osoittautui kirjavaksi, sillä sen Kreikkalainen lihapyörykkä nousi testissä kolmanneksi 74 lihaprosentillaan.
Tuossapa kauppalista jos eineksiä ostaa
-
http://www.iltalehti.fi/ruoka/2011031713384091_ru.shtml
Onko Korpelan kotimaisesta lihasta ???
Markkinoilta hankkivat lihansa. Nuo Jukan pullat maistuvat lihalta, samoon kuin Kivikylän.
-
Tämä Kartanohan on Lidln brivate label -tuote, joten ihan sellaisen tuotteen ovat saaneet mitä ovat tilannet. Nämähän tehdään kaupan määrittelemän reseptin mukaan. Ja halvimman tarjouksen tehnyt saa taas muutaman kuukauden valmistaa tuotetta.
-
Tarviikohan tuota Kreikkaan enää rahaa syytää, kun lihapullissakin on enemmän prosentteja kun meillä kotoisessa? Vai ihanko tehään sympatiasta Etelä-Eurooppalaisia kohtaan parempia pulleroita? ;D
-
"Lihaan verrattavaa" voi olla myös liha joka on irrotettu koneellisesti. Vain käsinleikelty liha kasvattaa lihapitoisuutta :) Kaikenkaikkiaan atrian lihapullat ei maultaan ole ollenkaan markkinoiden huonoimpia :)
Parhaita lihapullia saadaan tuoreesta kertaalleen jauhetusta lihasta. On rakenne miellyttävä pureskella. Ja pakkasessakin säilynee karkeaksi jauhettu paremmin, ainakin meillä on säilynyt :D
-
Kunnon lihapullia saa vaan itse tekemällä :D
- mulla on kaksi koiraa ja nekin on niin kranttuja ettei kaikki eines-lihapullat niille edes kelpaa. (nakeissa on muuten sama sama juttu kaikki nakitkaan ei niille samalla tavalla maistu.) Edellispäivänä olin hieman nolo kun naapuri kysyi saako antaa kaksi eväsnakkiaan koirille - toinen koira huoli pitkinhampain ja nuorempi koira jätti nakin syömättä. Koiratkin kun tottuu lihaan -vaikka vaan "sivutuoteromppeisiin" niin sitten ei enää lisäaineiset korppujauhopullurat mene - sama koskee omaa makua ::)
-
"Lihaan verrattavaa" voi olla myös liha joka on irrotettu koneellisesti. Vain käsinleikelty liha kasvattaa lihapitoisuutta :) Kaikenkaikkiaan atrian lihapullat ei maultaan ole ollenkaan markkinoiden huonoimpia :)
Parhaita lihapullia saadaan tuoreesta kertaalleen jauhetusta lihasta. On rakenne miellyttävä pureskella. Ja pakkasessakin säilynee karkeaksi jauhettu paremmin, ainakin meillä on säilynyt :D
Mikähän siinä mahtaa olla, kun meidän pakkasessa ei säily hirvipaistit eikä hirvijauheliha. ;)
Röyh. Oho.
Ajatelkaapas kun otetaan pakkasesta vasapaisti ja leikataan siitä puukolla kunnon lastuja jotka heitetään kuumalle pannulle jossa oikea voi tirisee. Sekaan suolaa ja pippuria maun mukaan.
En koskaan ole ostanut valmiita lihapullia. Enkä osta.
Ehkä.
-
Kunnon lihapullia saa vaan itse tekemällä :D
Asia on juuri noin !!! Nämä nykyajan ihmiset vaan eivät taida edes osata, ainakaan eivät viitsi... mielummin mennään Mäkkiin, Mökkiin tai ties minne roskalootaan "syömään" >:( >:( >:(
-
"Lihaan verrattavaa" voi olla myös liha joka on irrotettu koneellisesti. Vain käsinleikelty liha kasvattaa lihapitoisuutta :) Kaikenkaikkiaan atrian lihapullat ei maultaan ole ollenkaan markkinoiden huonoimpia :)
Parhaita lihapullia saadaan tuoreesta kertaalleen jauhetusta lihasta. On rakenne miellyttävä pureskella. Ja pakkasessakin säilynee karkeaksi jauhettu paremmin, ainakin meillä on säilynyt :D
Mikähän siinä mahtaa olla, kun meidän pakkasessa ei säily hirvipaistit eikä hirvijauheliha. ;)
Röyh. Oho.
Ajatelkaapas kun otetaan pakkasesta vasapaisti ja leikataan siitä puukolla kunnon lastuja jotka heitetään kuumalle pannulle jossa oikea voi tirisee. Sekaan suolaa ja pippuria maun mukaan.
En koskaan ole ostanut valmiita lihapullia. Enkä osta.
Ehkä.
jepjep, tai jäinen paisti uuniin "routapaakuksi" ja sitte suolaveteen maustumaan.. ai ai.. ;D
-
Kyllä ne veriset mihin sattuu ammutut hirvenlihat voittaa oikea pihviliha. Pihvinaudan jauhelihasta kun pullat tekee, niin johan tekevät kauppansa.
-
Kyllä ne veriset mihin sattuu ammutut hirvenlihat voittaa oikea pihviliha. Pihvinaudan jauhelihasta kun pullat tekee, niin johan tekevät kauppansa.
sitäpä ei tiiä ennenku kokeilee.. toki poropeukalot pilaa kaiken mihin koskee, ammattilaiset on sitte erikseen.. ;D
-
Kyllä ne veriset mihin sattuu ammutut hirvenlihat voittaa oikea pihviliha. Pihvinaudan jauhelihasta kun pullat tekee, niin johan tekevät kauppansa.
sitäpä ei tiiä ennenku kokeilee.. toki poropeukalot pilaa kaiken mihin koskee, ammattilaiset on sitte erikseen.. ;D
Niin laitettais sinne Saarioisillekin ammattilaiset niiden äitien paikalle, vai?
Kyllä minusta kotitekoiset lihapullat ovat parhaat, toki niihinkin täytyy käyttää kunnon lihaa, eikä mikään sika-nautaa.
-
Kyllä ne veriset mihin sattuu ammutut hirvenlihat voittaa oikea pihviliha. Pihvinaudan jauhelihasta kun pullat tekee, niin johan tekevät kauppansa.
Olen minäkin pentuna nähnyt, kun isännät kännipäissään jäisen hirven paloittelivat kirveen ja moottorisahan kanssa, ja jälki oli karmeaa.
Nykyisin onneksi useammassa porukassa on jo joku, joka osaa paloitella.
Meillä tuon homman hoitaa palkattu lihamestari, oikea ammattilainen, joka osaa leikata ruhon osat erilleen.
Ne veriset osat syötetään koirille.