Agronet
Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: Päivi - 09.02.11 - klo:18:39
-
Hei taas!
Aloitan uuden aiheen, kun en halua vetää keskustelua eri raiteille Kasvattajaosuuskunta Limousinen otsikon alla. Ikaalisissa limousinkasvattajat saivat jonkin verran palautetta siitä, että tämä pihvilihan brändäys olisi pitänyt toteuttaa kaikkien yhdessä tuumin. Tosin suurin osa oli sitä mieltä, että hieno homma ja toivottavasti onnistutte, mutta muutamia "puuhastelumme" tuntui ärsyttävän aika lailla. Kirvoittipa toimintamme kielenkantoja jopa Pihvikarjaliiton liittokokouksessakin. Emme saisi lähteä sooloilemaan ja "hifistelemään" omalla tuotteellamme ennen kuin sana pihviliha on kuluttajalle tuttu.
Nytpä kysynkin teiltä arvostelijoilta ja yhteistyön korostajilta, missä olette, kun yritämme saada jotain yhdessä aikaiseksi esim. Pihvikarjaliitossa? Pihvikarjaliitto on suunnitellut tuottavansa tänä vuonna ns. kuluttajaesitteen, jossa kerrotaan yleisesti pihvilihantuotannosta. Ideoita otetaan vastaan ja suunnitteluun saa osallistua. Pihvikarjapäivät toteutetaan tänäkin vuonna ja suunnittelutyöryhmään tarvitaan AKTIIVISIA jäseniä. Lehden tekokin ottaa aikansa ja tiedän, että jäsenistössä on oikeinkin pätevää väkeä tuottamaan tekstejä ja myymään mainoksia. Nettsivuja olisi edelleen tarkoitus kehittää ja tuottaa sivuille materiaalia, erityisesti juuri kuluttajia ajatellen. Näyttelyihin osallistumme edellisten vuosien tapaan.
Näyttäkääpä nyt kyntenne ja osallistukaa ja antakaa panoksenne yhteiseksi hyväksi. Limousinkasvattajat puolestaan lupaavat auttaa jokaista yhdistystä parhaansa mukaan, jos he päättävät lähteä toteuttamaan oman rotunsa brändäämistä luomallamme konseptilla.
Yhteistyöterveisin
Päivi
-
Ei tämmöstä brändäystä voi tyhjästä polkaista, se vaatii systemaattista työtä, menee oma aikansa ennenkuin kuluttaja on sisäistänyt pihvilihan ja osaa sitä hakea, tai vaatia ????
Hyvä se on että rima on asetettu korkealla, mutta ei pidä heti luovuttaa, jos tulokset tulevat hitaasti, ruuantuotanto on varsin konservatiivinen ala ja asenteet istuu tiukassa.
Kasvattajia tarvitaisiin lisää ja emolehmien määrä pitäisi aluksi vaikka tuplata ????
-
Kyllä tästä työstä koituu muillekkin roduille hyötyä.. Jos EU-on hankkeen maksajana niin limousinen ylivertaisuutta muihin rotuihin verrattuna ei voi korostaa kuitenkaan liikaa. Eikä pidäkkään -> ei noita li-hiehoja ole kuitenkaan riittävästi. Jos homma lähtee vetämään niin rotuopista täytyy kuitenkin luopua ?
-
Ennen joulua tampereella oli naudan lihan markkinointi ja brandäys päivä, jossa pihvikarjaliiton pj. ilmoitti ettei asia kuulu pihvikarjaliitolle. ;D
Ilmeisesti liitolle kuuluu vaan käydä määräajoin katsomassa mitä ministerille kuuluu. On vähän tullut sellainen tunne ettei siihen herraseuraan kaivata tuottajia vaan maksavia jäseniä jotka osaavat olla hiljaa.
Pääasia että PJ pääsee jutskailemaan herrojen ja päättäjien kanssa ja saa kuvansa lehden kanteen.
-
Mikäs projekti se oli johon Satafood haki tekijää?
http://dev.huima.com/satafood/index.php?page=rotukarjan-hyvinvoinnin-ja-taloudellisten-toimintaedellytysten-kehittaeminen
..ennen joulua Tampereella?
-
Mikäs projekti se oli johon Satafood haki tekijää?
http://dev.huima.com/satafood/index.php?page=rotukarjan-hyvinvoinnin-ja-taloudellisten-toimintaedellytysten-kehittaeminen
..ennen joulua Tampereella?
Monta hanketta=monta suojatyöpaikkaa ??? :-X
-
Mikäs projekti se oli johon Satafood haki tekijää?
http://dev.huima.com/satafood/index.php?page=rotukarjan-hyvinvoinnin-ja-taloudellisten-toimintaedellytysten-kehittaeminen
..ennen joulua Tampereella?
Monta hanketta=monta suojatyöpaikkaa ??? :-X
Bioenergia-alalla on käynnissä 240 hanketta. Pihviliha tulee kaukana perässä, mutta tahti on lupaava. TUollainen kahden komppanian kokoinen lauma olisi kova sana vaikka rankamettässä.
-
Jos ei pihvilihantuottaja olekaan laumaeläin? Monta tekijää odottaa että se toinen tekee ja josko minäkin perässä.
Antakaa UCD:lle manakementtia niin saadaan jauhelihasta vähärasvaisempaa.. ;D ;D ;)
-
Jos ei pihvilihantuottaja olekaan laumaeläin? Monta tekijää odottaa että se toinen tekee ja josko minäkin perässä.
Antakaa UCD:lle manakementtia niin saadaan jauhelihasta vähärasvaisempaa.. ;D ;D ;)
Minä olen tyytyväinen, että joku on tehnyt edes jotain ...
-
Hei taas!
Aloitan uuden aiheen, kun en halua vetää keskustelua eri raiteille Kasvattajaosuuskunta Limousinen otsikon alla. Ikaalisissa limousinkasvattajat saivat jonkin verran palautetta siitä, että tämä pihvilihan brändäys olisi pitänyt toteuttaa kaikkien yhdessä tuumin. Tosin suurin osa oli sitä mieltä, että hieno homma ja toivottavasti onnistutte, mutta muutamia "puuhastelumme" tuntui ärsyttävän aika lailla. Kirvoittipa toimintamme kielenkantoja jopa Pihvikarjaliiton liittokokouksessakin. Emme saisi lähteä sooloilemaan ja "hifistelemään" omalla tuotteellamme ennen kuin sana pihviliha on kuluttajalle tuttu.
Nytpä kysynkin teiltä arvostelijoilta ja yhteistyön korostajilta, missä olette, kun yritämme saada jotain yhdessä aikaiseksi esim. Pihvikarjaliitossa? Pihvikarjaliitto on suunnitellut tuottavansa tänä vuonna ns. kuluttajaesitteen, jossa kerrotaan yleisesti pihvilihantuotannosta. Ideoita otetaan vastaan ja suunnitteluun saa osallistua. Pihvikarjapäivät toteutetaan tänäkin vuonna ja suunnittelutyöryhmään tarvitaan AKTIIVISIA jäseniä. Lehden tekokin ottaa aikansa ja tiedän, että jäsenistössä on oikeinkin pätevää väkeä tuottamaan tekstejä ja myymään mainoksia. Nettsivuja olisi edelleen tarkoitus kehittää ja tuottaa sivuille materiaalia, erityisesti juuri kuluttajia ajatellen. Näyttelyihin osallistumme edellisten vuosien tapaan.
Näyttäkääpä nyt kyntenne ja osallistukaa ja antakaa panoksenne yhteiseksi hyväksi. Limousinkasvattajat puolestaan lupaavat auttaa jokaista yhdistystä parhaansa mukaan, jos he päättävät lähteä toteuttamaan oman rotunsa brändäämistä luomallamme konseptilla.
Yhteistyöterveisin
Päivi
niin ongelmahan tunnetusti on että on aktiivisia EI JÄSENIÄ ja ei aktiiviisia JÄSENIÄ :P ;D :P
-
http://www.blackbaldy.fi/
Hifistelyn sijaan tässä on lähdetty hakemaan yhteistyötä ja synenergiaa.
Tykkään. 8)
oi voinu kertoo että mitä ketä missä...
5 min nettisivut oikeaa informaation tulvaa ;D
-
http://www.blackbaldy.fi/
Hifistelyn sijaan tässä on lähdetty hakemaan yhteistyötä ja synenergiaa.
Tykkään. 8)
oi voinu kertoo että mitä ketä missä...
5 min nettisivut oikeaa informaation tulvaa ;D
Siinä on alkua tai aloitetta. Tuokin homma pitää jonkun tehdä.
Mikko taitaa olla niitä, joiden pitää saada valmiit vastaukset hetimiten puhtaana käteen.
Mutta ensimmäistä kertaa kaksi rotukerhoa on oikeasti tehnyt jotain kerhojen välistä itse lopputuotteen suhteen, muutakin kuin myhistellyt taka-ajatuksin yhteisissä "liitoissa".
Noh, se on kyllä todella konkreettista yhteistyötä, kun kaksi eriväristä nautaa nussii keskenään :D
-
Minä olen kyllä ajatellut, että TOTUUS LÖYTYY LOMPAKOSTA, eikä mistään pellolta.... 8)
-
Minä olen kyllä ajatellut, että TOTUUS LÖYTYY LOMPAKOSTA, eikä mistään pellolta.... 8)
Ai jaa?
Perintörahojasiko siellä pöyhit?
Kyllä ne rahat sinne lompakkoon tehdään pelloilla ja navetassa. 8)
-
Perintörahojapa hyvinkin. Ei vain vakuuta tuo emon hyvyyden todistelu niin kauan, kun se ei tuota hyvin.
Sanotaan sitten vaikka: TOTUUS LÖYTYY LUOKITTUMISESTA
Onko nyt parempi?
-
http://www.blackbaldy.fi/
Hifistelyn sijaan tässä on lähdetty hakemaan yhteistyötä ja synenergiaa.
Tykkään. 8)
oi voinu kertoo että mitä ketä missä...
5 min nettisivut oikeaa informaation tulvaa ;D
Siinä on alkua tai aloitetta. Tuokin homma pitää jonkun tehdä.
Mikko taitaa olla niitä, joiden pitää saada valmiit vastaukset hetimiten puhtaana käteen.
Mutta ensimmäistä kertaa kaksi rotukerhoa on oikeasti tehnyt jotain kerhojen välistä itse lopputuotteen suhteen, muutakin kuin myhistellyt taka-ajatuksin yhteisissä "liitoissa".
no ei ku lähinnä sitä hain että ei nuista sivuista ainakaan äkkipäätä saa kiinni kuka on hankkeen takana ja miksi asiaa on lähdetty puuhaamaan. yhteystietoja ja hieman laajempaa tietotulvaa lähinnä haeskelin...
niin asia kiinnostaa oikeasti, tavoite että tuollaisia vois olla 60-75% karjasta 5 vuoden päästä... niin että siksi informaationhkuiselle oli vähänlaisesti infoa :-[
-
Heti mennään teuraslinjalle luokittamaan, mutta unohdetaan missä ja miten vasikka "tehdään" kustannustehokkaasti.
emo AbHf risteytys, joka astutetaan sopivalla pääterodun sonnilla Li, Ch tai Si.
Aika hyvä paketti, vaikka itse sen sanonkin. 8)
näin määkin uskoisin, kuitenkin jo hf*ch teuraatkin näytti melko hyvin eemeliin ja uunoon luokittuvan ihan aloittelijaltakin ;D
-
Heti mennään teuraslinjalle luokittamaan, mutta unohdetaan missä ja miten vasikka "tehdään" kustannustehokkaasti.
emo AbHf risteytys, joka astutetaan sopivalla pääterodun sonnilla Li, Ch tai Si.
Aika hyvä paketti, vaikka itse sen sanonkin. 8)
näin määkin uskoisin, kuitenkin jo hf*ch teuraatkin näytti melko hyvin eemeliin ja uunoon luokittuvan ihan aloittelijaltakin ;D
Risteyttämisvaikutus tekee ihmeitä kannattavuudelle. Kannattaa ennemmin ostaa uutta emoainesta angus ja HF jalostajilta, kuin vaihtaa sonnia joka toinen vuosi. Emoaines pysyy tasaisena ja taloudellisena. Mieleistä sonnia voi pitää pitkään. Vasikantuottaja saa edullisen,
kookkaan vasikan, jonka voi myydä parhaimpaan mahdolliseen hintaan loppukasvattajalle.
Hienoa yhteistyötä!
-
Heti mennään teuraslinjalle luokittamaan, mutta unohdetaan missä ja miten vasikka "tehdään" kustannustehokkaasti.
emo AbHf risteytys, joka astutetaan sopivalla pääterodun sonnilla Li, Ch tai Si.
Aika hyvä paketti, vaikka itse sen sanonkin. 8)
näin määkin uskoisin, kuitenkin jo hf*ch teuraatkin näytti melko hyvin eemeliin ja uunoon luokittuvan ihan aloittelijaltakin ;D
Risteyttämisvaikutus tekee ihmeitä kannattavuudelle. Kannattaa ennemmin ostaa uutta emoainesta angus ja HF jalostajilta, kuin vaihtaa sonnia joka toinen vuosi. Emoaines pysyy tasaisena ja taloudellisena. Mieleistä sonnia voi pitää pitkään. Vasikantuottaja saa edullisen,
kookkaan vasikan, jonka voi myydä parhaimpaan mahdolliseen hintaan loppukasvattajalle.
Hienoa yhteistyötä!
se tässä on tullut aika nopeasti todettua että sonnia vaihtamalla ja omia lehmävasikoita jättämällä eläinaines etenee aivan järkyttävän hitasti. sen sijaan jos rupeasi ostamaan uudistusaineksen esim. vieroitettuna voisi sonnien käyttöikää venyttää. lisäksi eläinaineksen kehittyminen lähtisi aivan uudelle tasolle... ::)
mut toivotaan että hankkeen takana olevat pitävät vain hommassa järjen mukana, lähinnä että hinta on sellainen että se vastaa tuotto-odotusta. ;)
-
Ehkä tossa on semmonenkin seikka, että eihän se eläinaines parane, jos ei sitä karsi tarpeeksi sieltä huonommasta päästä ????
-
Heti mennään teuraslinjalle luokittamaan, mutta unohdetaan missä ja miten vasikka "tehdään" kustannustehokkaasti.
emo AbHf risteytys, joka astutetaan sopivalla pääterodun sonnilla Li, Ch tai Si.
Aika hyvä paketti, vaikka itse sen sanonkin. 8)
kettuako tuo maitorotu (si), tuossa pääterotuna tekee... ::)
-
Pihvilihan Brändäys on kovan työntakana kuluttajille kun pitää ensin selittää mitä eroa on
pihvillä ja pihvilihalla. Sen takia olen Pihvikarjaliiton kokouksessa puhuneen Jukan kanssa erimieltä , että näitä rotubrändejä ei saisi markkinoida. Kuluttjan on paljon helpompi omaksua ero naudanlihan ja Charolais, Limousine, Herefor, AB HC jne välillä kuin lypsyrotuisen ja pihvirotuisen välillä. Kuka oli emopäivillä kuuntelemassa Maulavirran esitystä(Julkiskokki)niin tahto hänenkin käsityksensä pihvilihasta olla häilyvä.
-
Pihvilihan Brändäys on kovan työntakana kuluttajille kun pitää ensin selittää mitä eroa on
pihvillä ja pihvilihalla. Sen takia olen Pihvikarjaliiton kokouksessa puhuneen Jukan kanssa erimieltä , että näitä rotubrändejä ei saisi markkinoida. Kuluttjan on paljon helpompi omaksua ero naudanlihan ja Charolais, Limousine, Herefor, AB HC jne välillä kuin lypsyrotuisen ja pihvirotuisen välillä. Kuka oli emopäivillä kuuntelemassa Maulavirran esitystä(Julkiskokki)niin tahto hänenkin käsityksensä pihvilihasta olla häilyvä.
tähän kun lisätään vielä se seikka, että suomessa pärjätään vallan mainiosti neljällä pihvirodulla..
(kolmekkin riittäisi) ::) ... ;D
-
Pihvilihan Brändäys on kovan työntakana kuluttajille kun pitää ensin selittää mitä eroa on
pihvillä ja pihvilihalla. Sen takia olen Pihvikarjaliiton kokouksessa puhuneen Jukan kanssa erimieltä , että näitä rotubrändejä ei saisi markkinoida. Kuluttjan on paljon helpompi omaksua ero naudanlihan ja Charolais, Limousine, Herefor, AB HC jne välillä kuin lypsyrotuisen ja pihvirotuisen välillä. Kuka oli emopäivillä kuuntelemassa Maulavirran esitystä(Julkiskokki)niin tahto hänenkin käsityksensä pihvilihasta olla häilyvä.
Osa kuunteli ja ehkäpä jäi hieman miettimään miten sen eron todella saisi kuluttajille. Ja jatketaan vielä, että se miettiminen on edelleen vaiheessa.
Suurin harmitus on se, että Maulavirta piti kuitenkin hienon puheen, joka olisi pitänyt suunnata kuluttajille ei niinkään tuottajille. Kiinnostaisi tietää millaista keskustelua kyseinen luento saisikaan aikaan esimerkiksi kunnan päättäjissä tai yliopistoissa?
Ja mitä tuohon Limukoiden ideaan tulee, niin sille on pakko nostaa hattua. Ideahan on mahtava ja mikäli sikäli toteutuu suunnitelmien mukaan, niin ei voi kuin onnitella. Taitaa vain näitä kateellisia panettelijoita "hiukan harmittaa" kun ei tullut ajatus omasta päästä. Vai mitenkäs se supisuomalainen kateus olikaan?
-
Pihvilihan Brändäys on kovan työntakana kuluttajille kun pitää ensin selittää mitä eroa on
pihvillä ja pihvilihalla. Sen takia olen Pihvikarjaliiton kokouksessa puhuneen Jukan kanssa erimieltä , että näitä rotubrändejä ei saisi markkinoida. Kuluttjan on paljon helpompi omaksua ero naudanlihan ja Charolais, Limousine, Herefor, AB HC jne välillä kuin lypsyrotuisen ja pihvirotuisen välillä. Kuka oli emopäivillä kuuntelemassa Maulavirran esitystä(Julkiskokki)niin tahto hänenkin käsityksensä pihvilihasta olla häilyvä.
tähän kun lisätään vielä se seikka, että suomessa pärjätään vallan mainiosti neljällä pihvirodulla..
(kolmekkin riittäisi) ::) ... ;D
Joo, mutta pärjätään sitä yhdelläkin rodulla, jos niikseen tulee, sopuun vaan ei päästä siitä, mikä se rotu oikein olisi ...
Saksassahan on näitä omia kolmirotu risteytyksiä, joissa maksimoidaan eri rotujen eri ominaisuuksia, mutta lähtökohta on aina se, että ne kolme rotua on puhtaita ja vasikoita tuotetaan sen tarpeen mukaan risteyttämällä.
-
Maulavirran puhe itse asiassa oli aika pelottava. Ei se että ajatus katkesi ja puhe harhaili, mutta se että ihminen pitää tunnin puheen asiasta josta luulee jotain tietävänsä ja kaikki perustiedot puuttuvat. Lähinnä Maulavirran puhe olisi sopinut Suomenkarjan kasvattajille. Olisi pitänyt puheen jälkeen tentata kokilta minkä rotujen kuvia esitteli kun jäi vähän sellainen tuntuma että poron kyllä erottaa lampaasta, mutta kaikki naudat ovat sitten vaan nautoja.
Ja mitä tulee rotujen määrään, niin voisi sanoa että tullaan sitä toimeen yhdellä olutmerkilläkin. Mihin niitä 300 muuta merkkiä tarvitaan? Niitä tarvitaan siihen että voidaan puhua olutkulttuurista. Samaa tarvitaan lihan markkinoinnissa ja kulttuurin luomisessa.
Ja mitä tulee limppareiden hankkeeseen niin pitää hattua nostaa aktiivisuudelle ja sinnikkyydelle. Valitettavasti vaan osalla limppariporukkaa lähtee aina välillä mopo käsistä irti ja omaa rotua markkinoidaan universumin parhaana jossa ei ole sitten mitään huonoja ominaisuuksia, ja se asenne voi vähän nyppiä muiden rotujen kasvattajia. Totta kai pitää uskoa ja luottaa omaan tuotteeseen, mutta toisten rotujen haukkuminen saa aikaan pahaa verta.
-
Maulavirran puhe itse asiassa oli aika pelottava. Ei se että ajatus katkesi ja puhe harhaili, mutta se että ihminen pitää tunnin puheen asiasta josta luulee jotain tietävänsä ja kaikki perustiedot puuttuvat. Lähinnä Maulavirran puhe olisi sopinut Suomenkarjan kasvattajille. Olisi pitänyt puheen jälkeen tentata kokilta minkä rotujen kuvia esitteli kun jäi vähän sellainen tuntuma että poron kyllä erottaa lampaasta, mutta kaikki naudat ovat sitten vaan nautoja.
Ja mitä tulee rotujen määrään, niin voisi sanoa että tullaan sitä toimeen yhdellä olutmerkilläkin. Mihin niitä 300 muuta merkkiä tarvitaan? Niitä tarvitaan siihen että voidaan puhua olutkulttuurista. Samaa tarvitaan lihan markkinoinnissa ja kulttuurin luomisessa.
Ja mitä tulee limppareiden hankkeeseen niin pitää hattua nostaa aktiivisuudelle ja sinnikkyydelle. Valitettavasti vaan osalla limppariporukkaa lähtee aina välillä mopo käsistä irti ja omaa rotua markkinoidaan universumin parhaana jossa ei ole sitten mitään huonoja ominaisuuksia, ja se asenne voi vähän nyppiä muiden rotujen kasvattajia. Totta kai pitää uskoa ja luottaa omaan tuotteeseen, mutta toisten rotujen haukkuminen saa aikaan pahaa verta.
Puhut asiaa. Itäsuomenkarja kyytöstä on tehty brändi, vaikka kaikilla suomenkarjan lehmillä on sama geeniperimä. Jörgen ja Regent vannovat risteytysvaikutuksen nimeen ja niin minäkin tekisin, jos tuottaisin bulkkirotukarjaa, jonka tuloksena Stockan tiskillä myydään marmoroitunutta limousinia. Ei ole ihme, että asiakas on kokki Maulavirtaa myöten ihan sekaisin.
-
Maulavirran puhe itse asiassa oli aika pelottava. Ei se että ajatus katkesi ja puhe harhaili, mutta se että ihminen pitää tunnin puheen asiasta josta luulee jotain tietävänsä ja kaikki perustiedot puuttuvat. Lähinnä Maulavirran puhe olisi sopinut Suomenkarjan kasvattajille. Olisi pitänyt puheen jälkeen tentata kokilta minkä rotujen kuvia esitteli kun jäi vähän sellainen tuntuma että poron kyllä erottaa lampaasta, mutta kaikki naudat ovat sitten vaan nautoja.
Ja mitä tulee rotujen määrään, niin voisi sanoa että tullaan sitä toimeen yhdellä olutmerkilläkin. Mihin niitä 300 muuta merkkiä tarvitaan? Niitä tarvitaan siihen että voidaan puhua olutkulttuurista. Samaa tarvitaan lihan markkinoinnissa ja kulttuurin luomisessa.
Ja mitä tulee limppareiden hankkeeseen niin pitää hattua nostaa aktiivisuudelle ja sinnikkyydelle. Valitettavasti vaan osalla limppariporukkaa lähtee aina välillä mopo käsistä irti ja omaa rotua markkinoidaan universumin parhaana jossa ei ole sitten mitään huonoja ominaisuuksia, ja se asenne voi vähän nyppiä muiden rotujen kasvattajia. Totta kai pitää uskoa ja luottaa omaan tuotteeseen, mutta toisten rotujen haukkuminen saa aikaan pahaa verta.
Puhut asiaa. Itäsuomenkarja kyytöstä on tehty brändi, vaikka kaikilla suomenkarjan lehmillä on sama geeniperimä. Jörgen ja Regent vannovat risteytysvaikutuksen nimeen ja niin minäkin tekisin, jos tuottaisin bulkkirotukarjaa, jonka tuloksena Stockan tiskillä myydään marmoroitunutta limousinia. Ei ole ihme, että asiakas on kokki Maulavirtaa myöten ihan sekaisin.
milloin limppari on ruvennut marmoroitumaan ???
-
Nimenomaan, eihän sen pitäisikään marmoroitua. Tämä on juuri Tammisen markkinoinnin ongelma ( mutta ei ongelma Tammiselle), että kuluttaja löytää paketista milloin mitäkin. Taustalla voi olla mitä tahansa hallittua ja hallitsematonta risteyttämisen sotkua ja sitten rotu määritellään sonnin mukaan....
Toivoisi melkein, ettei limpparia käytettäisi sonnina näihin sotkuihin, menee maine rodulta!
-
Nimenomaan, eihän sen pitäisikään marmoroitua. Tämä on juuri Tammisen markkinoinnin ongelma ( mutta ei ongelma Tammiselle), että kuluttaja löytää paketista milloin mitäkin. Taustalla voi olla mitä tahansa hallittua ja hallitsematonta risteyttämisen sotkua ja sitten rotu määritellään sonnin mukaan....
Toivoisi melkein, ettei limpparia käytettäisi sonnina näihin sotkuihin, menee maine rodulta!
Menee maine rodultakin, kun kaikki ex. lypsykarjatilalliset suu vaahdossa selittävät asioista mistä eivät mitään tiedä. Vähän sama asia sinun ja Maulavirran kanssa, kumpikaan ei oikein tiedä mistä puhuu.
-
Ja taas tuntui osuvan bullshittia, tuota Jumalasta seuraavaa gurua, valituista valittua agronetin tuomaria....
Asiasta mitään tietämättömänä kurjista kurjimpana ex-Lypsykarjatilallisena heitän seuraavan esimerkin: Mitähän esim. Highland-kasvattajat tuumaisivat, jos heroford-angnuslehmät astutettaisiin highland-sonnilla ja myytäisiin stockan herkkutiskissä highlandinä... Lihan laatu tuskin vastaisi täysin puhdasta highlandia?
Jos bullshit laskeutuisi valtaistuimeltaan meidän tavallisten kuolevaisten joukkoon, hän ehkä ymmärtäisi sellainen mahdollisuuden, että eri rotujen lihaominaisuuksista olisi hyvä löytää omat vahvuutensa, eikä pyrittäisi sotkemaan kuluttajia lisää näillä bulkkirotusotkuilla. Kaiken huipuksi lypsyrotuistenkin arvo-osia pakataan Suomessa "pihvilihana"! Siinä sitten kuluttaja vertaa brassilihaa ja kotimaista "pihvilihaa" ja tekee omia päätelmiään.
Ai niin, on se hyvä että on tuollaisia bullin kaltaisia emolehmätilallisia, joilla on puhdas emotausta, eikä mitään lypsylehmiä kummittelemassa ja pilaamassa historiaa. Lienen tässä suhteessa Suomen ainoa ex-lypsykarjatilallinen ja nykyinen emolehmätuottaja- harrastelija...
-
Miten niin jumalasta seuraava? ;D
Ensimmäinen kommenttisi pitkään aikaan jossa et närppinyt muita rotuja. Jatka samalla linjalla! Heitän vastakysymyksen. Kumpi on parempi myydä kuluttajille pihvinä; 25% holstein 75% Limousin vai Boldie x Limousin. Ei se Limousin porukan hankeenkaan kaikki liha mitään 100% puhdasta limousinia tule olemaan. Jos vaadittaisiin että kaikki merkkiliha olisi 100% puhdasrotuista voitaisiin suomen jakelu tehdä jollei postipaketteina niin pakettiautolla kumminkin.
Voisihan ne vaikka kantakirjata kaikki teuraat, faba ainakin kannattaisi asiaa.
Aika kauas alkuperäisestä aiheesta on livetty ja kertoo myös jotain yhteistyön mahdollisuuksista ;)
-
Aika kauas alkuperäisestä aiheesta on livetty ja kertoo myös jotain yhteistyön mahdollisuuksista ;)
No nyt veit jalat suustani! Minulle sopisi oikein hyvin, että palattaisiin alkuperäiseen aiheeseen ja saisimme oikeasti rakentavia ajatuksia ja ennen kaikkea niitä talkoolaisia. Eipä ole vielä kukaan mukaan ilmoittautunut....
Limusiiniväen puolustukseksi on kyllä sanottava, että liiton osalta he ovat kyllä kantaneet mielestäni kortensa kekoon tosi hyvin ja yhteistyö sillä saralla on toiminut hienosti :)
-
http://www.youtube.com/watch?v=fn4upP79j2c&feature=related
-
Mallia brändäykseen:
http://www.youtube.com/watch?v=qc4yzMzKGQ8
http://www.youtube.com/watch?v=9NDUbGXBA7s&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=0l17KDsnePU&feature=related
Tähän kun päästään...
-
Kyllähän asia on niin, että aika pienet on hiekkalaatikot ja asiat vähäpätöisiä, jotka suomalaisessa pihvikentässä aiheuttaa jumalatonta hälyä ja parranpärinää. Suurimpia ongelmia aiheuttaa tulevaisuudessa se, kuinka pystymme kuluttajalle perustelemaan kestävästi oman tuotantomme oikeutuksen. Etelä-Amerikkalainen tuotanto voidaan vaikka kolminkertaistaa kymmenessä vuodessa ja sen vyöryä emme voi estää tuottamalla vastaavaa kuin sieltä tulee.
Mielestäni erottuminen kuluttajamarkkinoilla ja erilaistuminen on tapa jolla voi jotenkin selviytyä kilpailussa globaaleja toimijoita vastaan.
ABC marketit syöttää kansalle;
http://www.youtube.com/watch?v=iIHMJFwc2Ik&feature=related
Pitäisi myös miettiä, mikä imagotekijä sisältyy amerikkalaisuuden ihannointiin ja niiden oppien
http://www.youtube.com/watch?v=1gfHUQwDug
kritiikitön tänne lanseeraus.
http://www.youtube.com/watch?v=CuPDWb8mPq4&feature=related
Tästä on tuotantoetiikka aika kaukana :'(
Ei ole myöskään salaisuus, että feedloteissa maissilla lihotetut naudat, jotka on vielä hormonikäsitelty ovat tietty terveysriski, jonka tiedetään aiheuttavan ainakin ylipainoon ja siihen liittyviin sairauksiin selvän yhteyden. Eurooppalainen kuluttaja toimii kuitenkin vielä hiukan erilailla, mitä pikaruokakulttuurin tulee ja meidän tulee olla siitä tyytyväisiä ja tukea sen laatuisia kuluttajatrendejä.
-
Aika kauas alkuperäisestä aiheesta on livetty ja kertoo myös jotain yhteistyön mahdollisuuksista ;)
No nyt veit jalat suustani! Minulle sopisi oikein hyvin, että palattaisiin alkuperäiseen aiheeseen ja saisimme oikeasti rakentavia ajatuksia ja ennen kaikkea niitä talkoolaisia. Eipä ole vielä kukaan mukaan ilmoittautunut....
Limusiiniväen puolustukseksi on kyllä sanottava, että liiton osalta he ovat kyllä kantaneet mielestäni kortensa kekoon tosi hyvin ja yhteistyö sillä saralla on toiminut hienosti :)
niin kyl se ny vaan taitaa olla niin että limppari, haikku ja angus kerhoissa ja kasvattajissa taitaa tällähetkellä olla ne tyypit joilla on intoa ja aktiivisuutta asioiden hoitoon...
...me muut sit vaan visiinkin ollaan siivellä... ::) :-\
-
puhdasta brassilihaa suoraan pampalta nurmella kasvatettua. Tai ainakin niin brandatty
googlemaps ja sateliitti :-20.78027,-49.275227
http://www.minerva.ind.br/aspx/Empresa.aspx
Kuten kotisivuilta näkee laatuliha laiduntaa, meni kyllä vähän ohi aiheesta mutta mielikuvia luodaan kuluttajille ja kun ne juurtuvat ei niitä hevillä muuteta.
-
Kyllähän asia on niin, että aika pienet on hiekkalaatikot ja asiat vähäpätöisiä, jotka suomalaisessa pihvikentässä aiheuttaa jumalatonta hälyä ja parranpärinää. Suurimpia ongelmia aiheuttaa tulevaisuudessa se, kuinka pystymme kuluttajalle perustelemaan kestävästi oman tuotantomme oikeutuksen. Etelä-Amerikkalainen tuotanto voidaan vaikka kolminkertaistaa kymmenessä vuodessa ja sen vyöryä emme voi estää tuottamalla vastaavaa kuin sieltä tulee.
Mielestäni erottuminen kuluttajamarkkinoilla ja erilaistuminen on tapa jolla voi jotenkin selviytyä kilpailussa globaaleja toimijoita vastaan.
ABC marketit syöttää kansalle;
http://www.youtube.com/watch?v=iIHMJFwc2Ik&feature=related
Pitäisi myös miettiä, mikä imagotekijä sisältyy amerikkalaisuuden ihannointiin kuluttajakäyttäytymisessä ja niiden oppien kritiikitön tänne lanseeraus.
http://www.youtube.com/watch?v=CuPDWb8mPq4&feature=related
Tästä on tuotantoetiikka aika kaukana :'(
Ei ole myöskään salaisuus, että feedloteissa maissilla lihotetut naudat, jotka on vielä hormonikäsitelty ovat tietty terveysriski, jonka tiedetään aiheuttavan ainakin ylipainoon ja siihen liittyviin sairauksiin selvän yhteyden. Eurooppalainen kuluttaja toimii kuitenkin vielä hiukan erilailla, mitä pikaruokakulttuurin tulee ja meidän tulee olla siitä tyytyväisiä ja tukea sen laatuisia kuluttajatrendejä.
https://portal.mtt.fi/portal/page/portal/agronet/luomu
-
puhdasta brassilihaa suoraan pampalta nurmella kasvatettua. Tai ainakin niin brandatty
googlemaps ja sateliitti :-20.78027,-49.275227
http://www.minerva.ind.br/aspx/Empresa.aspx
Kuten kotisivuilta näkee laatuliha laiduntaa, meni kyllä vähän ohi aiheesta mutta mielikuvia luodaan kuluttajille ja kun ne juurtuvat ei niitä hevillä muuteta.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011021013161565_uu.shtml
-
puhdasta brassilihaa suoraan pampalta nurmella kasvatettua. Tai ainakin niin brandatty
googlemaps ja sateliitti :-20.78027,-49.275227
http://www.minerva.ind.br/aspx/Empresa.aspx
Kuten kotisivuilta näkee laatuliha laiduntaa, meni kyllä vähän ohi aiheesta mutta mielikuvia luodaan kuluttajille ja kun ne juurtuvat ei niitä hevillä muuteta.
Itse kerran kirjoitin vastineen iltasanomien mielipide sivustoille jollekin maatalousvammaiselle joka kehui brassilihaa ja haukkui kotimaista, Kirjoitin että jos se on sillä niin mureaa ,kun on jo elävänä hakattu ja maukasta kun on marinoitu myrkyaltaassa säännölisin välein jo kasvatusvaiheessa syöpäläisiä vastaan.ja syötetty kananpaskakuiviketta Kun siitä oli niihin aikoihin juttua lehdissä kun ruotsalaiset olivat käyneet tutkimassa niiden tuotantotapoja. Ruotsissahan siitä nousi kohu ei suomessa. En muista minkä hedelmän kasvin kuorta se oli kanojen kuivike ja eikun nautojen eteen.. Joo iltasanomien moderaattori poisti tämän tietoiskun.http://www.youtube.com/watch?v=IheH3SF0FwA&feature=related siinä sarvien nupoutusta brassien tapaan
-
puhdasta brassilihaa suoraan pampalta nurmella kasvatettua. Tai ainakin niin brandatty
googlemaps ja sateliitti :-20.78027,-49.275227
http://www.minerva.ind.br/aspx/Empresa.aspx
Kuten kotisivuilta näkee laatuliha laiduntaa, meni kyllä vähän ohi aiheesta mutta mielikuvia luodaan kuluttajille ja kun ne juurtuvat ei niitä hevillä muuteta.
Itse kerran kirjoitin vastineen iltasanomien mielipide sivustoille jollekin maatalousvammaiselle joka kehui brassilihaa ja haukkui kotimaista, Kirjoitin että jos se on sillä niin mureaa ,kun on jo elävänä hakattu ja maukasta kun on marinoitu myrkyaltaassa säännölisin välein jo kasvatusvaiheessa syöpäläisiä vastaan.ja syötetty kananpaskakuiviketta Kun siitä oli niihin aikoihin juttua lehdissä kun ruotsalaiset olivat käyneet tutkimassa niiden tuotantotapoja. Ruotsissahan siitä nousi kohu ei suomessa. En muista minkä hedelmän kasvin kuorta se oli kanojen kuivike ja eikun nautojen eteen.. Joo iltasanomien moderaattori poisti tämän tietoiskun.
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Luomu-Suomi+tarvitsee+diktaattorin/1135261950790