Toimijoiden määrää pitäisi lisätä, eli lisää pieniä teurastamoita ja juustoloita.
Isot voi tietenkin keskittää omaa toimintaansa miten haluaa ja vaikka kaiken toiminnan yhteen yksikköön, mutta ala ei ole terve jos toimijoita on liian vähän ????
Toimijoiden määrää pitäisi lisätä, eli lisää pieniä teurastamoita ja juustoloita.
Isot voi tietenkin keskittää omaa toimintaansa miten haluaa ja vaikka kaiken toiminnan yhteen yksikköön, mutta ala ei ole terve jos toimijoita on liian vähän ????
Kuinka pieni voi olla kustannustehokas ja silti toimia samoilla tuotemarkkinoilla isojen kanssa ?
Teurrastaminen Kuopiossa 100eur/ kpl kalliimpaa mitä Kauhajoki... ::)
Kuka maksaa Kuopiolisää, kuka maksaa Kuopiolisää... :P
Arvostelijat perustelkaa kantanne Kuopion sulkemista vastaan,
kuka maksaa ???
En tiedä kuka on laskenut, mutta kotipaikka varmasti Nurmooooo tai vähintään Seinäjoki ;DTeurrastaminen Kuopiossa 100eur/ kpl kalliimpaa mitä Kauhajoki... ::)
Kuka maksaa Kuopiolisää, kuka maksaa Kuopiolisää... :P
Arvostelijat perustelkaa kantanne Kuopion sulkemista vastaan,
kuka maksaa ???
kukaha tuo lie assien laskenu... ei sillä että meikäläesen leipä levenis kummassakkaa tappauksessa, lihapuolella assiet on menny persielleen siitä asti, ku atrija meni pörssiin.. Eikö oes toempi lakkautaa kerralla kaikki teurastamot.
Ei teurastamoissa ole rajattomasti säästöä saavutettavissa kokoa kasvattamalla. On tuo homma kuitenkin mahdotonta tehdä automaattisesti. Pienemmässä yksikössä voi eläimet tulla lähempää, työntekijöiden työmotivaatio voi olla todella korkealla, pieni pystyy ehkä paremmin ulkoistamaan osia työstä. Pienen toimijan on myös helpompi lyödä rumpua korkeasta laadusta.Toimijoiden määrää pitäisi lisätä, eli lisää pieniä teurastamoita ja juustoloita.
Isot voi tietenkin keskittää omaa toimintaansa miten haluaa ja vaikka kaiken toiminnan yhteen yksikköön, mutta ala ei ole terve jos toimijoita on liian vähän ????
Kuinka pieni voi olla kustannustehokas ja silti toimia samoilla tuotemarkkinoilla isojen kanssa ?
Pienet pitää isot vetreinä kilpailua lisäämällä ja yleensä ne myös löytävät omat erikoisjuttunsa, jotka ei oikein sovellu näille isoille, tämän takia eurooppa on täynnä pieniä toimijoita, Suomea ja Ruotsia lukuunottamatta.
Teurrastaminen Kuopiossa 100eur/ kpl kalliimpaa mitä Kauhajoki... ::)Mestari Ojala ei turhaan toisten ketjuja lueskele vaan aloittaa alusta. Parissakin ketjussa on perusteltu ja moneen kertaan, että Kuopion lakkauttaminen ei ole SE juttu, vaan investointi väärään paikkaan.
Kuka maksaa Kuopiolisää, kuka maksaa Kuopiolisää... :P
Arvostelijat perustelkaa kantanne Kuopion sulkemista vastaan,
kuka maksaa ???
Teurrastaminen Kuopiossa 100eur/ kpl kalliimpaa mitä Kauhajoki... ::)Honkajoki ottaa jotain 80€ ja rapiat ja kaikki siitä paremmat tarjoukset on silkkaa plussaa... >:( http://yle.fi/alueet/savo/2010/11/lihakunta_ei_suitsi_tuottajien_mielipiteita_2108506.html (http://yle.fi/alueet/savo/2010/11/lihakunta_ei_suitsi_tuottajien_mielipiteita_2108506.html) Tuokin pykälä kaatui nimenomaan Lihakunnan toimesta, Itikka olis potkinu toisinajattelijat pihalle :o Samoin joku mtk:n itäisten liittojen puheenjohtaja oli marssitettu kokouksesta pihalle :o Aivan riittävästi ollut juttua paikallisista teurastamohankkeista jne. mutta nyt pohjalaiset ilmeisesti on aatellu päättää asiat muiden puolesta ::) Aika pahasti sataa paskaa Atrian niskaan paikallisessa mediassa, seuraavana bisneksenä vois aatella vaikka pakata lihaa muhammedin pilakuvilla varustettuihin purkkeihin ja alkaa myydä lähi-idässä ;D
Kuka maksaa Kuopiolisää, kuka maksaa Kuopiolisää... :P
Arvostelijat perustelkaa kantanne Kuopion sulkemista vastaan,
kuka maksaa ???
Teurrastaminen Kuopiossa 100eur/ kpl kalliimpaa mitä Kauhajoki... ::)Honkajoki ottaa jotain 80€ ja rapiat ja kaikki siitä paremmat tarjoukset on silkkaa plussaa... >:( http://yle.fi/alueet/savo/2010/11/lihakunta_ei_suitsi_tuottajien_mielipiteita_2108506.html (http://yle.fi/alueet/savo/2010/11/lihakunta_ei_suitsi_tuottajien_mielipiteita_2108506.html) Tuokin pykälä kaatui nimenomaan Lihakunnan toimesta, Itikka olis potkinu toisinajattelijat pihalle :o Samoin joku mtk:n itäisten liittojen puheenjohtaja oli marssitettu kokouksesta pihalle :o Aivan riittävästi ollut juttua paikallisista teurastamohankkeista jne. mutta nyt pohjalaiset ilmeisesti on aatellu päättää asiat muiden puolesta ::) Aika pahasti sataa paskaa Atrian niskaan paikallisessa mediassa, seuraavana bisneksenä vois aatella vaikka pakata lihaa muhammedin pilakuvilla varustettuihin purkkeihin ja alkaa myydä lähi-idässä ;D
Kuka maksaa Kuopiolisää, kuka maksaa Kuopiolisää... :P
Arvostelijat perustelkaa kantanne Kuopion sulkemista vastaan,
kuka maksaa ???
Kuopion teurastuksen lakkauttaminen on fiksu päätös tehokkuuden kannalta. Kaikista fiksuinta olisi, että myös nautateurastamo olisi samassa kompleksissa kuin muu atrian toiminta. Paatelainen sitä aikoinaan yritti, mutta eipä onnistunut.
Fiksua toimintaa lihasektorilta. Ihan samaa karsimista pitäisi jatkaa maitopuolella, esim. juustoloiden määrä pitäisi nopeasti karsia ja toimintaa keskittää. Tahtoo vain bisnekseen kuulumaton nurkkakuntalaisuus estää järkevän rakenteen kehittämisen
Sitä voi kokeilla pienen pyörittämistä suomalaisella kustannusrakenteella, eli ei muuta kuin perustamaan pienteurastamo ja myymään puodista härän filettä. Siinä voi tulla pian kylmää kyytiä, kun taistelee nigerialaista filettä vastaan ja roippeet alkaa haisemaan tiskissä. Haasteellisuutta ei yhtään helpota, kun lähtee tarjoamaan omia tuotteitaa S- tai K-ryhmälle(tuskin Lidl on tässä pelastaja).
Se nigerialainen nyt oli paremmin vitsi, mutta kaikki pienet menestyjät perustavat toimintansa laadukkaita ruhon arvo-osien tuontiin ja jalostukseen. Pienen on helppo tuoda eripuolilta maailmaa edullisia pieniäkin laatulihaeriä ja jalostaa niitä pitkälle, jolloin jalostuksen tuoma arvonlisä on hyvin korkea. Pieni voi toimia hyvin ketterästi tällaisilla tuontimarkkinoilla.
Tästä toiminnasta jää pois periferialta tapahtuva keräily(Guttormin hiehon tai loppuun lypsäneen lehmän nouto), suomalaisen duunarin teurastuspalkka ja soppalihan kaupittelu ja piilottaminen eineksiin, makkaroihin ja valmisruokiin. Nämät pikkuvirmat pääsevät jopa todlla hyviin taloudellisiin tuloksiin.
Toimijoiden määrää pitäisi lisätä, eli lisää pieniä teurastamoita ja juustoloita.
Isot voi tietenkin keskittää omaa toimintaansa miten haluaa ja vaikka kaiken toiminnan yhteen yksikköön, mutta ala ei ole terve jos toimijoita on liian vähän ????
Kuinka pieni voi olla kustannustehokas ja silti toimia samoilla tuotemarkkinoilla isojen kanssa ?
Teurrastaminen Kuopiossa 100eur/ kpl kalliimpaa mitä Kauhajoki... ::)
Kuka maksaa Kuopiolisää, kuka maksaa Kuopiolisää... :P
Arvostelijat perustelkaa kantanne Kuopion sulkemista vastaan,
kuka maksaa ???
Kuopiota on ajettu vajaa kapasiteetilla jo pitkään ja Kauhajoki on pidetty täydessä vauhdissa jo pitkään. Siitä sitten kun lasketaan niin luvuthan saadaan näyttäämään siltä miltä halutaan. Tänään Kiuruvetiset pitävät syyskokoustaan, kuullostellaanpa sitä.
Mitä teurastaminen maksaa? Simppeliä, Kuopio-Atria=HKScan, ihmetouhua jos annetaan viedä koko firma pohjanmaalle kun juuret Kuopiossa ja etäisyys pääkaupunkiseudulle sama :o>>>No siinähän sitten Kiuruvetiset suunnittelee, mutta kun Kiuruveen kunnanhallitus ja mtk ei ole sama kun eräs
http://www.iisalmensanomat.fi/mielipide/artikkelit/jalostuksen-katoamista-alueelta-ei-katsota-hyv%C3%A4ll%C3%A4/611992 (http://www.iisalmensanomat.fi/mielipide/artikkelit/jalostuksen-katoamista-alueelta-ei-katsota-hyv%C3%A4ll%C3%A4/611992)
Kuopiota on ajettu vajaa kapasiteetilla jo pitkään ja Kauhajoki on pidetty täydessä vauhdissa jo pitkään. Siitä sitten kun lasketaan niin luvuthan saadaan näyttäämään siltä miltä halutaan. Tänään Kiuruvetiset pitävät syyskokoustaan, kuullostellaanpa sitä.
Mitähän jos laitettaas porukalla teurastamo vaikka sinne kiuruvedelle ja antaas Aan jäädä sammuttelemaan Kuopio ja Kauhajoki :D :D eikai se hääppöstä ammattitaitoa voi vaatia,pakata sonni jauhelihana puolen kilon rasioohin :D
On merkillepantavaa että vaikka tuotanto ei ole pitkiin aikoihin riittänyt kysyntään markkinoilla eikä teurastuskapasiteettiinkaan noin keskimäärin niin nautatilojen kannattavuus ei ole parantunut. :-\ Eikä parane kun mieluummin teurastusyksiköitä suljetaan kun parannetaan tuotannon kannattavuutta.Kuopiota on ajettu vajaa kapasiteetilla jo pitkään ja Kauhajoki on pidetty täydessä vauhdissa jo pitkään. Siitä sitten kun lasketaan niin luvuthan saadaan näyttäämään siltä miltä halutaan. Tänään Kiuruvetiset pitävät syyskokoustaan, kuullostellaanpa sitä.
Ylikapasiteetista nautateurastuksessa on aina puhuttu, mutta onko sitä ollut Kuopiossa oikein tosi paljon?
Vai ajetaanko/ onko ajettu teuraita jo nytkin Kauhajoelle?
Vai venyttääkö A itse teurasjonot pitkiksi käyttämällä omaa teurastamoaa vajaa kapasiteetilla?
Nautojahan Pohjois-Savossa on.
Mitähän jos laitettaas porukalla teurastamo vaikka sinne kiuruvedelle ja antaas Aan jäädä sammuttelemaan Kuopio ja Kauhajoki :D :D eikai se hääppöstä ammattitaitoa voi vaatia,pakata sonni jauhelihana puolen kilon rasioohin :D
Tässäkin taas nähdään, että talouden epäkohtaan puututaan vasta, kun on pakko. Jos omistajana on hyvää kannattavuutta tavoitteleva omistajajoukko(esim kansainväliset sijoittajat), kannattavuutta pyritään parantamaan koko ajan. Tällainen toimi tehtäisiin heti suuren kustannuseron havaitsemisen jälkeen, vaikka tilityskyky olisi selvästi kilpailijoita kovempi, mutta toimenpiteellä voitaisiin nostaa omaa kannattavutta.
Paljonko lihan hinta nyt sitten nousee jos teurastuksessa saavutetaan tuo satasen säästö/pää ??? Laskekaa joku joka viitsii selvittää nuo teurastusmäärät-> pääkohtainen säästö keskimäärin -> joka pitäisi kyllä maksaa tuottajalle.
Tämähän voi olla nyt paremman hinnoittelun alku ::)
Mitähän jos laitettaas porukalla teurastamo vaikka sinne kiuruvedelle ja antaas Aan jäädä sammuttelemaan Kuopio ja Kauhajoki :D :D eikai se hääppöstä ammattitaitoa voi vaatia,pakata sonni jauhelihana puolen kilon rasioohin :DIhan hyvä idea. Aikanaan, kun Kiuruvesi harrasti juustoteollisuutta, oli johtajan palkka tuotettua kiloa kohti samaa luokkaa, kuin marketissa valmiin juuston hinta.
Paljonko lihan hinta nyt sitten nousee jos teurastuksessa saavutetaan tuo satasen säästö/pää ??? Laskekaa joku joka viitsii selvittää nuo teurastusmäärät-> pääkohtainen säästö keskimäärin -> joka pitäisi kyllä maksaa tuottajalle.
Tämähän voi olla nyt paremman hinnoittelun alku ::)
Vertaa ylempänä 100 €/400 kg = 25 c/kg tai sitten 100 €/250 kg = 40 c/kg. Ja tästä tietysti vähän autoilijalle kun se ajelee sinne Outokumpuun.
Hinnat ei kun nousee. Useampia teurastamoja kiinni ja saadaan jo euro lisää kilohintaan. ;D
Paljonko lihan hinta nyt sitten nousee jos teurastuksessa saavutetaan tuo satasen säästö/pää ??? Laskekaa joku joka viitsii selvittää nuo teurastusmäärät-> pääkohtainen säästö keskimäärin -> joka pitäisi kyllä maksaa tuottajalle.
Tämähän voi olla nyt paremman hinnoittelun alku ::)
Vertaa ylempänä 100 €/400 kg = 25 c/kg tai sitten 100 €/250 kg = 40 c/kg. Ja tästä tietysti vähän autoilijalle kun se ajelee sinne Outokumpuun.
Hinnat ei kun nousee. Useampia teurastamoja kiinni ja saadaan jo euro lisää kilohintaan. ;D
Ei se oo noin yksinkertaista. TUo säästö kohdistuu vain niihin ruhoihin jotka nyt teurastetaan Kauhajoella Kuopion sijasta. Montako prosenttia teurastuksesta on tehty Kuopiossa? Tämä säästö jyvitetään tietysti kaikille ruhoille..
Teurrastaminen Kuopiossa 100eur/ kpl kalliimpaa mitä Kauhajoki... ::)
Kuka maksaa Kuopiolisää, kuka maksaa Kuopiolisää... :P
Arvostelijat perustelkaa kantanne Kuopion sulkemista vastaan,
kuka maksaa ???
Teurrastaminen Kuopiossa 100eur/ kpl kalliimpaa mitä Kauhajoki... ::)
Kuka maksaa Kuopiolisää, kuka maksaa Kuopiolisää... :P
Arvostelijat perustelkaa kantanne Kuopion sulkemista vastaan,
kuka maksaa ???
"Atrian itäsuomalaiset naudanlihan tuottajat arvostelevat syystäkin lihajätin suunnitelmaa, jonka mukaan nautojen teurastaminen keskitetään Etelä-Pohjanmaan Kauhajoelle ja lopetetaan sen myötä Kuopiossa. Likolahden teurastamon alasajo veisi kaupungista noin kaksi sataa työpaikkaa.
1980-luvulla tapahtuneessa teurastamofuusiossa Atrian ja Lihakunnan kotipaikaksi sovittiin Kuopio. Savossa ei tästä ole kuitenkaan ollut mitään käytännön iloa, koska yhtiön johto on koko ajan siirtänyt määrätietoisesti tuotantoaan ja sen myötä työpaikkoja entisen Itikan päätoimialueelle Etelä-Pohjanmaalle. Erityisen paljon on Atriassa pantu rahaa Nurmon jättimäiseen sikateurastamoon. Myös Kauhajoen nautateurastamoon on investoitu kaiken aikaa, vaikka se sijaitsee hankinta-alueen kaukaisimmassa perukassa.
Kun nautakarjan kasvatus on keskittynyt nimenomaan Savoon, muualle itäiseen Suomeen ja keskiselle Pohjanmaalle, olisi kaiken järjen mukaan pitänyt kantaa huolta Kuopion teurastamon kilpailukyvystä. Näin ei ole tapahtunut, ja nyt on helppo esitellä laskelmia, joiden mukaan Kauhajoki ajaa kannattavuudessa Kuopion ohi. Miksei ajaisi, kun yritysjohto on tietoisesti vienyt asioita siihen suuntaan.
Maantieteellisesti Kuopio on ylivoimainen Kauhajoen rinnalla. Likolahden laitokset eivät ole niin huonossa kunnossa, ettei niistä saisi tarvittavilla investoinneilla toimivaa kokonaisuutta. Yritysjohdon pitkällisten laiminlyöntien vuoksi se maksaisi ehkä hiukan enemmän kuin Kauhajoella, mutta olisi toisaalta välttämätön alueellisen tasapuolisuuden kannalta."
Kuka maksaa turhan investoinnin Kauhajoelle ja Venäjän sekä Baltian tappiot, kuka maksaa??? ;D Pohjalainen pikkuvirma kaivaa nyt omaa monttuaan ;)
Tontin arvo mitataan kymmenisssä miljoonissa euroissaKoetapas opetella lainaamaan, että saisi edes tekstistä selvää :-\
mutta olisi toisaalta välttämätön alueellisen tasapuolisuuden kannalta
Ei jumalauta mies. Nyt eletään 2010 lukua ja nämä perinteiset kepulaiset aluetasapuolisuus jutut teuraspajan sijainnissa on tukittava sinne minne ei aurinko paista. Tuotanto on jatkuvassa kustannuskriisissa ulkolaisen halvan tuonnin vuoksi ja nämä nurkkakuntalaiset höpisee aivan naurettavia puheita aluepolitiikasta!
Ylikapasiteettiin ei ole varaa ja rahti on suomessa naurettavan halpaa moneen muuhun maahan verrattuna, eli siis seiniä ei kannata rakentaa rahteja säästääkseen. ;)
Ei jumalauta mies. Nyt eletään 2010 lukua ja nämä perinteiset kepulaiset aluetasapuolisuus jutut teuraspajan sijainnissa on tukittava sinne minne ei aurinko paista.Sanoppa ratto-arska yksikin hyvä syy siihen, miksi kukaan nelostien itäpuolelta lähettäisi jatkossa teuraansa Kauhajoelle eikä Jyväskylään tai Outokumpuun?
Ei jumalauta mies. Nyt eletään 2010 lukua ja nämä perinteiset kepulaiset aluetasapuolisuus jutut teuraspajan sijainnissa on tukittava sinne minne ei aurinko paista.Sanoppa ratto-arska yksikin hyvä syy siihen, miksi kukaan nelostien itäpuolelta lähettäisi jatkossa teuraansa Kauhajoelle eikä Jyväskylään tai Outokumpuun?
*** Ettei menisi liian yksipuoliseksi, niin sanoppa itse miksi kukaan nelostien länsipuolelta haluaisi teuraansa Kuopioon??
Mulle tulee vain kaksi syytä mieleen: Isännän kusipäisyys ;D ;D ;D ja olla mukana jakamassa entistä pienemmän joukon kanssa Lihakunnan varallisuutta >:( >:( >:(
Esaviitonen on joka paikassa jakamassa tasapuolisuutta ja yhteishyvää, mieluusti jo ennenkuin mitään jakamista on saatu syntymään. Nää sosialistit vielä kitkee maidon ja lihantuotannon suomesta ;Dmutta olisi toisaalta välttämätön alueellisen tasapuolisuuden kannaltaEi jumalauta mies. Nyt eletään 2010 lukua ja nämä perinteiset kepulaiset aluetasapuolisuus jutut teuraspajan sijainnissa on tukittava sinne minne ei aurinko paista. Tuotanto on jatkuvassa kustannuskriisissa ulkolaisen halvan tuonnin vuoksi ja nämä nurkkakuntalaiset höpisee aivan naurettavia puheita aluepolitiikasta!
Ylikapasiteettiin ei ole varaa ja rahti on suomessa naurettavan halpaa moneen muuhun maahan verrattuna, eli siis seiniä ei kannata rakentaa rahteja säästääkseen. ;)
Täällä on kyllä ihmeellisiä käsityksiä siitä, mikä on lihateollisuudessa bisnestä ja mikä on välttämätöntä, että sitä lihateollisuutta voi yleensä harjoittaa. TEURASTUS ja sivutuotteiden myynti ei ole BISNESTÄ ja piste. Aivan sama koskee kaikkea alkutuotannon ensimmäistä jalostusastetta. KAIKKI mitä ensivaiheessa tapahtuu sen jälkeen kun raaka-aine lähtee tuottajaltaan, esim puu,maito,liha on volyymi/tehokkuusbisnestä.
BISNEKSENTEKO nykyaikaisessa lihateollisuudessa alkaa siitä, kun ruho on raakapaloiteltuna laatikossa ja valmiina siirtymään ruokatehtaaseen.
Jos Outokummus saadaan nurin 250 mullia päivässä ja Jyväskylässä 150 se ei ole vielä bisnestä, vaikka siihen laitettais kaikkien itäsuomalaisten mullit. Siellä ei riitä yksinkertaisesti kapasiteetti kiinteille kuluille, jos vuositeurastusmäärä on luokkaa 10 tai 20 milj.kg
TEHOKKAASSA laitoksessa pohjois-euroopassa pitää saada nurin 500 nautaa päivässä ja lämpöisenä leikattua, jolloin voidaan puhua jostain kustannustehokkuudesta. JOS se säästö on luokkaa 50 euroa nuppi (valistunut arvio), niin se tekee lähes 20 eurosenttiä ruhokilolle kaikille teurastetuille jyvitettynä. JOS nyt suunnitellun korjausinvestoinnin arvoksi muodostuu vaikka 35 milj euroa ja vuodessa tapetaan se 35 milj.kg, niin investointi maksaa itsensä takaisin 10 VUODESSA ja takaa vielä toisen 10 centtiä tuottajahinnalle. MUTTA jos taas ollaan "takkiauki" ja rakennetaan uusi laitos niin samalle ajalle jyvitettynä HINNANNOUSUJA tai yleensä kilpailukykyä ei ole luvassa. Voi sanoa että ko. uusi laitos alkasi tuottamaan omistajilleen puhdasta vasta sen 10 vuoden ajon jälkeen.
JOS nyt suunnitellun korjausinvestoinnin arvoksi muodostuu vaikka 35 milj euroa ja vuodessa tapetaan se 35 milj.kg, niin investointi maksaa itsensä takaisin 10 VUODESSA ja takaa vielä toisen 10 centtiä tuottajahinnalle. MUTTA jos taas ollaan "takkiauki" ja rakennetaan uusi laitos niin samalle ajalle jyvitettynä HINNANNOUSUJA tai yleensä kilpailukykyä ei ole luvassa. Voi sanoa että ko. uusi laitos alkasi tuottamaan omistajilleen puhdasta vasta sen 10 vuoden ajon jälkeen.Ensiksikin Atriahan on puhunut 15-30 MEUR investoinnista, eli realisti sanoo, että loppusumma on 45 MEUR. Vai onko joku kuullut, että vanhan korjaaminen olisi ollut helpompaa ja halvempaa kuin suunniteltiin? Usein uuden rakentaminen on halvempaa ja siitä tulee oikeasti nykyaikainen.
Etkö sinä syväkurkkuna tykkääkään mulkeroista ;DSuomessa on nautoja muuallakin kuin pohjois-savon viidessä tissinkoittopitäjässä. ;)
mistähän meinasit nuo 500 mullia ostella ??? PP:ltä?
Kauhea huuto ja nämä mulkkerot ole ennenkään atrialle teuraitaan laittanut.
Tuottajain lihaosuuskunnat ovat teuraskypsiä. Ne ovat nykyään pelkkiä sijoitusyhtiöitä jotka tuottavat kuitenkin omistajilleen taseeseen suhteutettuna todella vaatimatonta korkoa.
Lihantuottajien olisi viisainta yhtiöittää myös osuuskunnat, realisoida varallisuus ja jättää
ne lihanhankinta ja kotoisen lihan brändin kehittämistehtäviin. Lihaa ja kasvatettavia ostettaisiin tällöin päivän hintaan mahdollisimman kevyellä organisaatiolla vaikkapa nettikaupoissa ja myytäisiin eniten tarjoavalle. Malli sisältää riskinsä mutta lakkauttaisi nykyisen lihatorpparilaitoksen.
Onko järkevää tarttuvien tautien kannalta sijoittaa kaikkea toimintaa samalle tontille? Ja varsinkaan sinne Seinäjoelle joka alkaa pakosta syöttämään pienille koululaisille ruotsalaista maitoa. >:(
Suomessa on nautoja muuallakin kuin pohjois-savon viidessä tissinkoittopitäjässä. ;)
mistähän meinasit nuo 500 mullia ostella ??? PP:ltä?
Kauhea huuto ja nämä mulkkerot ole ennenkään atrialle teuraitaan laittanut.
Tuottajain lihaosuuskunnat ovat teuraskypsiä. Ne ovat nykyään pelkkiä sijoitusyhtiöitä jotka tuottavat kuitenkin omistajilleen taseeseen suhteutettuna todella vaatimatonta korkoa.
Lihantuottajien olisi viisainta yhtiöittää myös osuuskunnat, realisoida varallisuus ja jättää
ne lihanhankinta ja kotoisen lihan brändin kehittämistehtäviin. Lihaa ja kasvatettavia ostettaisiin tällöin päivän hintaan mahdollisimman kevyellä organisaatiolla vaikkapa nettikaupoissa ja myytäisiin eniten tarjoavalle. Malli sisältää riskinsä mutta lakkauttaisi nykyisen lihatorpparilaitoksen.
Täysin markkinoiden armoille heittäytyminen ilman tuottajaomisteista toimijaa olisi
kaupalle "elämää suurempi chance" :P
Hintataso täysin korkeemmas käres, sääliä tuottajaa kohtaan ei tunneta, nautaa tuskin
Utsjoelta haettaisiin :PVapaa pudotus, kuka sitä haluaa... :o
Usko jo ojalla että lihapuolella ei ole mitään tuottaja ohjausta. Sillä on vain pörssiyhtiö Atria minkä pitää tehdä mahdollisimman hyvää tulosta ja siihen ei kuullu se että maksetaan parasta hintaa tuottajalle.Taas tätä maitukepukoittaja soopaa. Kun vertaa näiden kamalien pörssiyhtiöiden tuloksia muihin vastaavan kokoisiin tai esim valioon niin tulosta ei jää liikevaihtoon nähden ainakaan enempää pikemmin jopa vähemmän. Valiokin taitaa jättää pesämunaa sisään enemmän, mutta sillä onkin siihen varaa, koska maitu on jumalan valitun kansan hommaa.
Hinnan tuottajaohjausta kokeiltiin Karjaportissa.... ja v*tuiksihan se meni. ;D ;D ;D ;D
oliisko syväkurkun aika syventyä tilan kehittämiseen rääkymisen ja ruikuttamisen sijaan ??? ???
Teurrastaminen Kuopiossa 100eur/ kpl kalliimpaa mitä Kauhajoki... ::)http://www.lihamaisteri.net/hinnasto.htm (http://www.lihamaisteri.net/hinnasto.htm)
Kuka maksaa Kuopiolisää, kuka maksaa Kuopiolisää... :P
Arvostelijat perustelkaa kantanne Kuopion sulkemista vastaan,
kuka maksaa ???
JOS nyt suunnitellun korjausinvestoinnin arvoksi muodostuu vaikka 35 milj euroa ja vuodessa tapetaan se 35 milj.kg, niin investointi maksaa itsensä takaisin 10 VUODESSA ja takaa vielä toisen 10 centtiä tuottajahinnalle. MUTTA jos taas ollaan "takkiauki" ja rakennetaan uusi laitos niin samalle ajalle jyvitettynä HINNANNOUSUJA tai yleensä kilpailukykyä ei ole luvassa. Voi sanoa että ko. uusi laitos alkasi tuottamaan omistajilleen puhdasta vasta sen 10 vuoden ajon jälkeen.Ensiksikin Atriahan on puhunut 15-30 MEUR investoinnista, eli realisti sanoo, että loppusumma on 45 MEUR. Vai onko joku kuullut, että vanhan korjaaminen olisi ollut helpompaa ja halvempaa kuin suunniteltiin? Usein uuden rakentaminen on halvempaa ja siitä tulee oikeasti nykyaikainen.
>>>Eipä olisi ensikerta kun uushankinnan kustannusarvio pettää ja kunnanisien kantti siinä tilanteessa..Kuka laittaa nimensä sadanmiljoonan paperiin?
Toisekseen, sinne ei saada teuraita niin, että tuo kapasiteetti olisi käytössä. Yli puolet naudoista on lähempänä muita teurastamoja ja koko maassa ylikapasiteettia 8 milj kg.
>>>>Miksi ei saataisi. Toimi tekee sen mitä sen on tarkoituskin. Se turvaa tilityskykyä. Mikäs velvollisuus alan suurimman toimijan on pidättäytyä kehittämisestä?? Ylikapasiteettiin vedoten on aina kilpailijat yrittäneet torpata toisten hankkeita..Taidatkin olla Saarioisten tai loson asialla ;)
Kolmanneksi tulee kuljetuskustannusten nousu. On harhaanjohtavaa puhua teurastushinnasta, jossa nauta otetaan linjalle teurastamon, ei tilan navetasta.
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Jos se matka pitenee keskimäärin 100 km, niin vuositasolla kustannukset nousevat n. 600 te.( Valistunut arvio kilometrikustannuksista). Työvoimakuluissa tulee säästöä ainakin 6 milj.e. On se kumma ettei raha kelpaa...
Mieti vaikka sitä taustaa vasten, kuinka paljon puutavaraa kuljetetaan. Jalostusarvoa ei synny pöllimotille kuin häävisti kolminkertaisesti pinolta sahan taapeliin ja sitä on vara viedä vaikka kuinka kauaksi. Se vain on tätä päivää, että tavara on kumipyörien päällä. Ei se nytkään ole lihalaatikko ilman tullut Kuopiosta Nurmoon. Se logistiikka on hiukan monimutkaisempaa kuin mihin tavallinen tallajaa kykenee edes ajattelemaan. Pääsääntöisesti ne kuormat kulkee jo yhteistyötahojen kanssa...
Verotus on koko ajan muuttumassa ympäristönverotuksen suuntaan, joka vääjäämättä nostaa polttoainekustannuksia. Myös eläinautojen tyhjä paluukyyti on 50% tehottomampaa elintarvikerahteihin verrattuna. Eli pitkillä eläinkuljetuksilla rakennetaan kustannusnousuautomaatti.
<<<<<<<<<<<<<
Kuka sanoo että ne maailman tappiin aja tyhjillään. Eikös tässä jos missä on yhteistyön paikka eri teurastajien kanssa???
Ja loppukevennyksenä:
Rakennettiinpa sitä täi tätä, kannattaa
A) lopettaa luokittajien haukkuminen ja luokitusrobotin kaipaaminen
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Mitenkä niin kannattaa?? Sehän on tasapuolista, vai pelkäätkö että olet häviäjien leirissä siinä asiassa. Sehän on myös kilpailuvaltti jos laittaa sen robon hommiin. Jää se spekulointi pois siinä asiassa. :P
B) opetella robottia odottaessa kasvattamaan lihakkaita mulleja
>>>>>>TÄMÄ kyllä jo osataan :P ;D :D
Sillä kun se kaivattu robotti tulee, eikä eläimet vieläkään luokitu, niin ketäs silloin syytetään puusilmäksi ;D
Puolet teuraista on lehmiä. Niiden keräily poikkeaa täysin sonnien "karsinat tyhjiksi ja auto täyteen" - menetelmästä. Lehmiä tulee yksi per tila ja etäisyydet tilojen välillä ovat merkittäviä. Jo pelkkä keräilyaika on pitkä kuljetusajasta puhumattakaan. Lehmät poistetaan pääosin utaresairauksien vuoksi. Yli vuorokauden odottaminen lypsämättä on utaresairaalle lehmälle liikaa. Sitä eivät hyväksy niiden hoitajat eivätkä kuluttajat.Lehmillä ei ole teurasjonoa, mikä kertoo kysynnästä.
Puolet teuraista on lehmiä. Niiden keräily poikkeaa täysin sonnien "karsinat tyhjiksi ja auto täyteen" - menetelmästä. Lehmiä tulee yksi per tila ja etäisyydet tilojen välillä ovat merkittäviä.