Agronet

Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: Ojala - 03.11.10 - klo:11:44

Otsikko: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: Ojala - 03.11.10 - klo:11:44
Teurrastaminen Kuopiossa 100eur/ kpl kalliimpaa mitä Kauhajoki... ::)

Kuka maksaa Kuopiolisää, kuka maksaa Kuopiolisää... :P
Arvostelijat perustelkaa kantanne Kuopion sulkemista vastaan,
kuka maksaa ???
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: apemies - 03.11.10 - klo:11:49
Kuopion teurastuksen lakkauttaminen on fiksu päätös tehokkuuden kannalta. Kaikista fiksuinta olisi, että myös nautateurastamo olisi samassa kompleksissa kuin muu atrian toiminta. Paatelainen sitä aikoinaan yritti, mutta eipä onnistunut.

Fiksua toimintaa lihasektorilta. Ihan samaa karsimista pitäisi jatkaa maitopuolella, esim. juustoloiden määrä pitäisi nopeasti karsia ja toimintaa keskittää. Tahtoo vain bisnekseen kuulumaton nurkkakuntalaisuus estää järkevän rakenteen kehittämisen
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: emo-heikki - 03.11.10 - klo:12:03
Toimijoiden määrää pitäisi lisätä, eli lisää pieniä teurastamoita ja juustoloita.
Isot voi tietenkin keskittää omaa toimintaansa miten haluaa ja vaikka kaiken toiminnan yhteen yksikköön, mutta ala ei ole terve jos toimijoita on liian vähän ????
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: Ojala - 03.11.10 - klo:12:06
Toimijoiden määrää pitäisi lisätä, eli lisää pieniä teurastamoita ja juustoloita.
Isot voi tietenkin keskittää omaa toimintaansa miten haluaa ja vaikka kaiken toiminnan yhteen yksikköön, mutta ala ei ole terve jos toimijoita on liian vähän ????

Kuinka pieni voi olla kustannustehokas ja silti toimia samoilla tuotemarkkinoilla isojen kanssa ?
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: emo-heikki - 03.11.10 - klo:12:22
Toimijoiden määrää pitäisi lisätä, eli lisää pieniä teurastamoita ja juustoloita.
Isot voi tietenkin keskittää omaa toimintaansa miten haluaa ja vaikka kaiken toiminnan yhteen yksikköön, mutta ala ei ole terve jos toimijoita on liian vähän ????

Kuinka pieni voi olla kustannustehokas ja silti toimia samoilla tuotemarkkinoilla isojen kanssa ?

Pienet pitää isot vetreinä kilpailua lisäämällä ja yleensä ne myös löytävät omat erikoisjuttunsa, jotka ei oikein sovellu näille isoille, tämän takia eurooppa on täynnä pieniä toimijoita, Suomea ja Ruotsia lukuunottamatta.
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: Heino Leino - 03.11.10 - klo:12:23
Teurrastaminen Kuopiossa 100eur/ kpl kalliimpaa mitä Kauhajoki... ::)

Kuka maksaa Kuopiolisää, kuka maksaa Kuopiolisää... :P
Arvostelijat perustelkaa kantanne Kuopion sulkemista vastaan,
kuka maksaa ???

kukaha tuo lie assien laskenu... ei sillä että meikäläesen leipä levenis kummassakkaa tappauksessa, lihapuolella assiet on menny persielleen siitä asti, ku atrija meni pörssiin.. Eikö oes toempi lakkautaa kerralla kaikki teurastamot.
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: Courtney1 - 03.11.10 - klo:12:26
Teurrastaminen Kuopiossa 100eur/ kpl kalliimpaa mitä Kauhajoki... ::)

Kuka maksaa Kuopiolisää, kuka maksaa Kuopiolisää... :P
Arvostelijat perustelkaa kantanne Kuopion sulkemista vastaan,
kuka maksaa ???

kukaha tuo lie assien laskenu... ei sillä että meikäläesen leipä levenis kummassakkaa tappauksessa, lihapuolella assiet on menny persielleen siitä asti, ku atrija meni pörssiin.. Eikö oes toempi lakkautaa kerralla kaikki teurastamot.
En tiedä kuka on laskenut, mutta kotipaikka varmasti Nurmooooo tai vähintään Seinäjoki  ;D
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: Joonas - 03.11.10 - klo:12:53
Kuopio joutaa sulkea, kuten kauhajokikin, ne ovat kumpikin elinkaarensa päässä. Koko teurastustoiminta tulee organisoida uudestaan ja jos siinä oli molemmat isot mukana lopputulosta voisi sitten perustella kustannustehokkuudella. Uusi tulee tehdä raaka-aineen lähelle. Pitää harkita kokonaisuus, eikä hätäisillä tuloksenpaikkaus uutisilla johtaa A-laivaa kiville
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: rene - 03.11.10 - klo:13:00
Toimijoiden määrää pitäisi lisätä, eli lisää pieniä teurastamoita ja juustoloita.
Isot voi tietenkin keskittää omaa toimintaansa miten haluaa ja vaikka kaiken toiminnan yhteen yksikköön, mutta ala ei ole terve jos toimijoita on liian vähän ????

Kuinka pieni voi olla kustannustehokas ja silti toimia samoilla tuotemarkkinoilla isojen kanssa ?

Pienet pitää isot vetreinä kilpailua lisäämällä ja yleensä ne myös löytävät omat erikoisjuttunsa, jotka ei oikein sovellu näille isoille, tämän takia eurooppa on täynnä pieniä toimijoita, Suomea ja Ruotsia lukuunottamatta.
Ei teurastamoissa ole rajattomasti säästöä saavutettavissa kokoa kasvattamalla. On tuo homma kuitenkin mahdotonta tehdä automaattisesti. Pienemmässä yksikössä voi eläimet tulla lähempää, työntekijöiden työmotivaatio voi olla todella korkealla, pieni pystyy ehkä paremmin ulkoistamaan osia työstä.  Pienen toimijan on myös helpompi lyödä rumpua korkeasta laadusta.
 
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: {o|o} - 03.11.10 - klo:13:20
Teurrastaminen Kuopiossa 100eur/ kpl kalliimpaa mitä Kauhajoki... ::)

Kuka maksaa Kuopiolisää, kuka maksaa Kuopiolisää... :P
Arvostelijat perustelkaa kantanne Kuopion sulkemista vastaan,
kuka maksaa ???
Mestari Ojala ei turhaan toisten ketjuja lueskele vaan aloittaa alusta.  Parissakin ketjussa on perusteltu ja moneen kertaan, että Kuopion lakkauttaminen ei ole SE juttu, vaan investointi väärään paikkaan.
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: Rami - 03.11.10 - klo:13:36
Sitä voi kokeilla pienen pyörittämistä suomalaisella kustannusrakenteella, eli ei muuta kuin perustamaan pienteurastamo ja myymään puodista härän filettä. Siinä voi tulla pian kylmää kyytiä, kun taistelee nigerialaista filettä vastaan ja roippeet alkaa haisemaan tiskissä. Haasteellisuutta ei yhtään helpota, kun lähtee tarjoamaan omia tuotteitaa S- tai K-ryhmälle(tuskin Lidl on tässä pelastaja).
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: ezo6 - 03.11.10 - klo:14:28
Teurrastaminen Kuopiossa 100eur/ kpl kalliimpaa mitä Kauhajoki... ::)

Kuka maksaa Kuopiolisää, kuka maksaa Kuopiolisää... :P
Arvostelijat perustelkaa kantanne Kuopion sulkemista vastaan,
kuka maksaa ???
Honkajoki ottaa jotain 80€ ja rapiat ja kaikki siitä paremmat tarjoukset on silkkaa plussaa... >:( http://yle.fi/alueet/savo/2010/11/lihakunta_ei_suitsi_tuottajien_mielipiteita_2108506.html (http://yle.fi/alueet/savo/2010/11/lihakunta_ei_suitsi_tuottajien_mielipiteita_2108506.html) Tuokin pykälä kaatui nimenomaan Lihakunnan toimesta, Itikka olis potkinu toisinajattelijat pihalle :o Samoin joku mtk:n itäisten liittojen puheenjohtaja oli marssitettu kokouksesta pihalle  :o Aivan riittävästi ollut juttua paikallisista teurastamohankkeista jne. mutta nyt pohjalaiset ilmeisesti on aatellu päättää asiat muiden puolesta  ::) Aika pahasti sataa paskaa Atrian niskaan paikallisessa mediassa, seuraavana bisneksenä vois aatella vaikka pakata lihaa muhammedin pilakuvilla varustettuihin purkkeihin ja alkaa myydä lähi-idässä ;D
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: -Joomies- - 03.11.10 - klo:14:31
Teurrastaminen Kuopiossa 100eur/ kpl kalliimpaa mitä Kauhajoki... ::)

Kuka maksaa Kuopiolisää, kuka maksaa Kuopiolisää... :P
Arvostelijat perustelkaa kantanne Kuopion sulkemista vastaan,
kuka maksaa ???
Honkajoki ottaa jotain 80€ ja rapiat ja kaikki siitä paremmat tarjoukset on silkkaa plussaa... >:( http://yle.fi/alueet/savo/2010/11/lihakunta_ei_suitsi_tuottajien_mielipiteita_2108506.html (http://yle.fi/alueet/savo/2010/11/lihakunta_ei_suitsi_tuottajien_mielipiteita_2108506.html) Tuokin pykälä kaatui nimenomaan Lihakunnan toimesta, Itikka olis potkinu toisinajattelijat pihalle :o Samoin joku mtk:n itäisten liittojen puheenjohtaja oli marssitettu kokouksesta pihalle  :o Aivan riittävästi ollut juttua paikallisista teurastamohankkeista jne. mutta nyt pohjalaiset ilmeisesti on aatellu päättää asiat muiden puolesta  ::) Aika pahasti sataa paskaa Atrian niskaan paikallisessa mediassa, seuraavana bisneksenä vois aatella vaikka pakata lihaa muhammedin pilakuvilla varustettuihin purkkeihin ja alkaa myydä lähi-idässä ;D

Mutta sen pitäskin sitten olla sikaa.
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: ezo6 - 03.11.10 - klo:14:34
No eikös atrialla sitäkin oo "hyväveli" hintaan ostettuna ::) ;D
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: -Joomies- - 03.11.10 - klo:14:40

Ja miksei olis, Sisu-askin hinnalla saa jo paaljon.  ;D
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: apilas - 03.11.10 - klo:14:44
Kuopion teurastuksen lakkauttaminen on fiksu päätös tehokkuuden kannalta. Kaikista fiksuinta olisi, että myös nautateurastamo olisi samassa kompleksissa kuin muu atrian toiminta. Paatelainen sitä aikoinaan yritti, mutta eipä onnistunut.

Fiksua toimintaa lihasektorilta. Ihan samaa karsimista pitäisi jatkaa maitopuolella, esim. juustoloiden määrä pitäisi nopeasti karsia ja toimintaa keskittää. Tahtoo vain bisnekseen kuulumaton nurkkakuntalaisuus estää järkevän rakenteen kehittämisen

samaa mieltä mut toi oman firman haukkumisen kieltäminen ei ;D
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: ezo6 - 03.11.10 - klo:15:22
päättivät sitten viskata bensaa liekkeihin ;D Maakunnan ykköslehdessä puhuttiin A:n DDR pykälästä ;D
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: 37peuse - 03.11.10 - klo:18:17
Niin. Hintanahan on se, että LSO vahvistaa asemiaan. Sitähän ei tiedä kukaan paljonko Kauhajoki on pannut rahaa tiskiin.
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: emo-heikki - 03.11.10 - klo:18:23
Sitä voi kokeilla pienen pyörittämistä suomalaisella kustannusrakenteella, eli ei muuta kuin perustamaan pienteurastamo ja myymään puodista härän filettä. Siinä voi tulla pian kylmää kyytiä, kun taistelee nigerialaista filettä vastaan ja roippeet alkaa haisemaan tiskissä. Haasteellisuutta ei yhtään helpota, kun lähtee tarjoamaan omia tuotteitaa S- tai K-ryhmälle(tuskin Lidl on tässä pelastaja).

Joo, varmaan siinäkin haasteensa on, tosin en usko nigerialisen olevan pahakaan kilpailija, kaupan porras on suurempi haaste ...
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: Joonas - 03.11.10 - klo:18:28
Joku vois laskea mitä maksaa Atrian strategia keskittyä jauhelihaan ja bulkkiin, kilpailijat menee laadussa ja imagossa heittämällä ohi. Atria on vahva brändi mutta kuinka kauan sen noste riittää?
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: Rami - 03.11.10 - klo:20:27
Se nigerialainen nyt oli paremmin vitsi, mutta kaikki pienet menestyjät perustavat toimintansa laadukkaita ruhon arvo-osien tuontiin ja jalostukseen. Pienen on helppo tuoda eripuolilta maailmaa edullisia pieniäkin laatulihaeriä ja jalostaa niitä pitkälle, jolloin jalostuksen tuoma arvonlisä on hyvin korkea. Pieni voi toimia hyvin ketterästi tällaisilla tuontimarkkinoilla.

Tästä toiminnasta jää pois periferialta tapahtuva keräily(Guttormin hiehon tai loppuun lypsäneen lehmän nouto), suomalaisen duunarin teurastuspalkka ja soppalihan kaupittelu ja piilottaminen eineksiin, makkaroihin ja valmisruokiin. Nämät pikkuvirmat pääsevät jopa todlla hyviin taloudellisiin tuloksiin.
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: emo-heikki - 03.11.10 - klo:21:02
Se nigerialainen nyt oli paremmin vitsi, mutta kaikki pienet menestyjät perustavat toimintansa laadukkaita ruhon arvo-osien tuontiin ja jalostukseen. Pienen on helppo tuoda eripuolilta maailmaa edullisia pieniäkin laatulihaeriä ja jalostaa niitä pitkälle, jolloin jalostuksen tuoma arvonlisä on hyvin korkea. Pieni voi toimia hyvin ketterästi tällaisilla tuontimarkkinoilla.

Tästä toiminnasta jää pois periferialta tapahtuva keräily(Guttormin hiehon tai loppuun lypsäneen lehmän nouto), suomalaisen duunarin teurastuspalkka ja soppalihan kaupittelu ja piilottaminen eineksiin, makkaroihin ja valmisruokiin. Nämät pikkuvirmat pääsevät jopa todlla hyviin taloudellisiin tuloksiin.

Totta, mutta ne pienet mitkä minä tunnen ja joiden kanssa olen ollut tekemisissä, käyttävät kyllä paikallisia tuottajia paljon fanaattisemmin, kuin noi suuret toimijat ????
Tosin tiedän kyllä sen, että toisenlaisiakin yrittäjiä on, se kai on enempi kiinni siitä, mihin suuntaan se oma fokus on oikein suunnattu ...
Pienet pärjää erikoistumalla johonkin oleelliseen, ei pidä yrittää tehdä kaikkea mahdollista.
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: Fuller - 03.11.10 - klo:21:10
Betonimylläri on katkera kun joutui Savosta lähtemään ajolähdöllä(vaimon suku omisti silloin Lujabetonia). ;)
Nyt katkeruuttaan kostaa opetuslapsien kautta lopettamalla Kuopijon teorastamo ;) ::)
Tässä kaikki ja ne jotka tietää,ossoovat lukea rivien välistä :P
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: mikko9b - 04.11.10 - klo:06:47
Toimijoiden määrää pitäisi lisätä, eli lisää pieniä teurastamoita ja juustoloita.
Isot voi tietenkin keskittää omaa toimintaansa miten haluaa ja vaikka kaiken toiminnan yhteen yksikköön, mutta ala ei ole terve jos toimijoita on liian vähän ????

Kuinka pieni voi olla kustannustehokas ja silti toimia samoilla tuotemarkkinoilla isojen kanssa ?

ai niinkuin snellman ja saarioinen ??? eikös ne jopa pikkasen vähemmän tapa (uusissa laitoksissa) kuin kuopiossa (joka maksettu jo vuosia sitten)  mut maksavat silti parempaa hintaa. Tietävästi omistajat vaativat sielläkin osansa vai???
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: -Joomies- - 04.11.10 - klo:10:43
Teurrastaminen Kuopiossa 100eur/ kpl kalliimpaa mitä Kauhajoki... ::)

Kuka maksaa Kuopiolisää, kuka maksaa Kuopiolisää... :P
Arvostelijat perustelkaa kantanne Kuopion sulkemista vastaan,
kuka maksaa ???

Niin mitä se teurastaminen muuten oikein maksaa?
a) Kuopiossa 101 €/turpa ja Kauhajoella 1 €/turpa? Satayksi (101) kertaa kalliimpaa
b) Kuopiossa 200 €/turpa ja Kauhajoella 100 €/turpa? Kaksi kertaa kalliimpaa
c) Kuopiossa 400 €/turpa ja Kauhajoella 300 €/turpa? Kolmanneksen kalliimpaa

400 kilon teuraassa 25 c/kg olisi teurastushinnan ero.
Rahaa ilmeisesti on kun toinen laitos on voinut pyöriä noinkin paljon kalliimmin.
Miksi tähän ei ole puututtu aiemmin?  ::)
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: ezo6 - 04.11.10 - klo:11:05
Mitä teurastaminen maksaa? Simppeliä, Kuopio-Atria=HKScan, ihmetouhua jos annetaan viedä koko firma pohjanmaalle kun juuret Kuopiossa ja etäisyys pääkaupunkiseudulle sama :o

http://www.iisalmensanomat.fi/mielipide/artikkelit/jalostuksen-katoamista-alueelta-ei-katsota-hyv%C3%A4ll%C3%A4/611992 (http://www.iisalmensanomat.fi/mielipide/artikkelit/jalostuksen-katoamista-alueelta-ei-katsota-hyv%C3%A4ll%C3%A4/611992)
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: Joonas - 04.11.10 - klo:11:39
Kuopiota on ajettu vajaa kapasiteetilla jo pitkään ja Kauhajoki on pidetty täydessä vauhdissa jo pitkään. Siitä sitten kun lasketaan niin luvuthan saadaan näyttäämään siltä miltä halutaan. Tänään Kiuruvetiset pitävät syyskokoustaan, kuullostellaanpa sitä.
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: -Joomies- - 04.11.10 - klo:11:48
Kuopiota on ajettu vajaa kapasiteetilla jo pitkään ja Kauhajoki on pidetty täydessä vauhdissa jo pitkään. Siitä sitten kun lasketaan niin luvuthan saadaan näyttäämään siltä miltä halutaan. Tänään Kiuruvetiset pitävät syyskokoustaan, kuullostellaanpa sitä.

Ylikapasiteetista nautateurastuksessa on aina puhuttu, mutta onko sitä ollut Kuopiossa oikein tosi paljon?
Vai ajetaanko/ onko ajettu teuraita jo nytkin Kauhajoelle?
Vai venyttääkö A itse teurasjonot pitkiksi käyttämällä omaa teurastamoaa vajaa kapasiteetilla?
Nautojahan Pohjois-Savossa on.
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: redbull - 04.11.10 - klo:12:29
Mitä teurastaminen maksaa? Simppeliä, Kuopio-Atria=HKScan, ihmetouhua jos annetaan viedä koko firma pohjanmaalle kun juuret Kuopiossa ja etäisyys pääkaupunkiseudulle sama :o

http://www.iisalmensanomat.fi/mielipide/artikkelit/jalostuksen-katoamista-alueelta-ei-katsota-hyv%C3%A4ll%C3%A4/611992 (http://www.iisalmensanomat.fi/mielipide/artikkelit/jalostuksen-katoamista-alueelta-ei-katsota-hyv%C3%A4ll%C3%A4/611992)
>>>No siinähän sitten Kiuruvetiset suunnittelee, mutta kun Kiuruveen kunnanhallitus ja mtk ei ole sama kun eräs
A:lla alkava pörssiyhtiö ja sen hallitus, niin minkäs teet ::) Miksi muuten Kiuruvetiset tissinkoittajat on huolestuneita siitä mitä A tekee, kun jo nyt ovat kai 80%,sti Loson renkejä. Se että laitos tehtäisiin uudesta jonnekkin puhtaalle kankaalle ei tule olemaan helppo savotta. Maksaa 60-70 Meur ja sen porukan joka siellä töitä tekee yhteenhitsaaminen kestää vuosikaudet ja MAKSAA. Ei voi verrata Outokummun laitoksen perustamiseen 80-luvulla, joka maksoi muistaakseni 120milj.mk. SIIHEN sai silloin ainakin puolet valtion rahaa, jota joku kokoomuksen ministerikööri silloin sinne työnti. (Poutun pojilla hyvä sauna :P ;D lapissa) Verukkeena käytettiin kaivostoiminnan loppumista ym. Ainakin vastustus MTK,n taholta oli kovaa ja silloin perusteltua. Tänä päivänä uuden laitoksen rakentamiseen ei saa mitään julkista tukea (kilpailulainsäädäntö) ja työläisille tarjotaan muutosturvaa...     
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: redbull - 04.11.10 - klo:12:34
Kuopiota on ajettu vajaa kapasiteetilla jo pitkään ja Kauhajoki on pidetty täydessä vauhdissa jo pitkään. Siitä sitten kun lasketaan niin luvuthan saadaan näyttäämään siltä miltä halutaan. Tänään Kiuruvetiset pitävät syyskokoustaan, kuullostellaanpa sitä.

>>Kuopijossa on LAITETTU PERSETTÄ PENKKIIN >:( silloin kun olisi ollut työn aika ja Kauhajoella tehdään töitä eikä marista ;) Työnantajalla on oikeus pitää tilastoa mikä on tehokkuus ja "sairastelut" ym. ja varmaan ne luvut myös osaltaan on antaneet aihetta tehdä johtopäätöksiä..
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: redbull - 04.11.10 - klo:12:38

Ylikapasiteetista nautateurastuksessa on aina puhuttu, mutta onko sitä ollut Kuopiossa oikein tosi paljon?
Vai ajetaanko/ onko ajettu teuraita jo nytkin Kauhajoelle?
Vai venyttääkö A itse teurasjonot pitkiksi käyttämällä omaa teurastamoaa vajaa kapasiteetilla?
Nautojahan Pohjois-Savossa on.
<<<<Nautoja on myös Pohjanmaalla ;) Jonkinlaisena rajanahan on pidetty nelostietä kuinka ne lasketaan. Aika erikoinen näkemys siitä Että A tahallaan venyttää jonoa :o Jos kauppa on tihkeää, niin ei niitä kyllä pakkaseen kannata tappaa, koska pakastuskulut ja pakasteen myyntihinta on selvä ja laskettavissa oleva kuluerä ::)
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: JoHaRa - 04.11.10 - klo:12:41
Tuota Kuopiota on ajettu alas jo niin monta vuotta että eipä ihme jos ruhokohtainen kustannus on noussut korkeammasi  :D

Mutta. Onhan se vanha firma ja A:n oma asia mitä sille tekevät. A-on siitä tärkeä että aakkoset alkavat aa:lla. Sellaisia liha-autoja joissa tuo kirjain paistaa ei näillä seuduin ole enää pitkiin aikoihin näkynyt, ja luulen ettei tule näkymäänkään  ???
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: Turkka - 04.11.10 - klo:13:04
Mitähän jos laitettaas porukalla teurastamo vaikka sinne kiuruvedelle ja antaas Aan jäädä sammuttelemaan Kuopio ja Kauhajoki :D :D  eikai se hääppöstä ammattitaitoa voi vaatia,pakata sonni jauhelihana puolen kilon rasioohin :D
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: -Joomies- - 04.11.10 - klo:13:28
Mitähän jos laitettaas porukalla teurastamo vaikka sinne kiuruvedelle ja antaas Aan jäädä sammuttelemaan Kuopio ja Kauhajoki :D :D  eikai se hääppöstä ammattitaitoa voi vaatia,pakata sonni jauhelihana puolen kilon rasioohin :D

Kuinkahan halvalla saatais nauta orteen?
a) 1
b) 200
c) 300 Siis euroa/kpl.

PS. Kerro Ojala mistä luvuista tuli tuo satasen erotus "kuopiolisäksi"?
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: rene - 04.11.10 - klo:13:46
Kuopiota on ajettu vajaa kapasiteetilla jo pitkään ja Kauhajoki on pidetty täydessä vauhdissa jo pitkään. Siitä sitten kun lasketaan niin luvuthan saadaan näyttäämään siltä miltä halutaan. Tänään Kiuruvetiset pitävät syyskokoustaan, kuullostellaanpa sitä.

Ylikapasiteetista nautateurastuksessa on aina puhuttu, mutta onko sitä ollut Kuopiossa oikein tosi paljon?
Vai ajetaanko/ onko ajettu teuraita jo nytkin Kauhajoelle?
Vai venyttääkö A itse teurasjonot pitkiksi käyttämällä omaa teurastamoaa vajaa kapasiteetilla?
Nautojahan Pohjois-Savossa on.
On merkillepantavaa että vaikka tuotanto ei ole pitkiin aikoihin riittänyt kysyntään markkinoilla eikä teurastuskapasiteettiinkaan noin keskimäärin niin nautatilojen kannattavuus ei ole parantunut. :-\ Eikä parane kun mieluummin teurastusyksiköitä suljetaan kun parannetaan tuotannon kannattavuutta.
  
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: Make - 04.11.10 - klo:13:54
Paimio laskuttaa rahtiteurastuksesta n. 50 snt/ kg
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: Rami - 04.11.10 - klo:14:11
Tässäkin taas nähdään, että talouden epäkohtaan puututaan vasta, kun on pakko. Jos omistajana on hyvää kannattavuutta tavoitteleva omistajajoukko(esim kansainväliset sijoittajat), kannattavuutta pyritään parantamaan koko ajan. Tällainen toimi tehtäisiin heti suuren kustannuseron havaitsemisen jälkeen, vaikka tilityskyky olisi selvästi kilpailijoita kovempi, mutta toimenpiteellä voitaisiin nostaa omaa kannattavutta.
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: Ojala - 04.11.10 - klo:15:09
Mitähän jos laitettaas porukalla teurastamo vaikka sinne kiuruvedelle ja antaas Aan jäädä sammuttelemaan Kuopio ja Kauhajoki :D :D  eikai se hääppöstä ammattitaitoa voi vaatia,pakata sonni jauhelihana puolen kilon rasioohin :D

::)
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: Turkka - 04.11.10 - klo:15:14
Ojala nyökkii jo siihen mallihin jotta se on ainaki mukana :)
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: ezo6 - 04.11.10 - klo:15:22
Tässäkin taas nähdään, että talouden epäkohtaan puututaan vasta, kun on pakko. Jos omistajana on hyvää kannattavuutta tavoitteleva omistajajoukko(esim kansainväliset sijoittajat), kannattavuutta pyritään parantamaan koko ajan. Tällainen toimi tehtäisiin heti suuren kustannuseron havaitsemisen jälkeen, vaikka tilityskyky olisi selvästi kilpailijoita kovempi, mutta toimenpiteellä voitaisiin nostaa omaa kannattavutta.

"Venäjän liiketulos oli 15,4 miljoonaa euroa tappiolla. Arvonalentumiskirjauksen lisäksi Venäjän toimintaa painoi etenkin liharaaka-aineiden hintojen voimakas nousu. Myös kysyntä Venäjän markkinoilla on ollut alavireistä."

"Myös Baltiassa liikevaihto laski hieman. Liiketappio pysyi ennallaan vajaassa 0,9 miljoonassa eurossa."
'

::) ::) ::) ::) ::) ::)

Onkos sillä nyt niin väliä onko se A:n kyläteurastamo Kauhajoella vai Kiuruvedellä ::) Hyvä että Ojala on mukana :P Pitäiskö olla enempi huolissaan jos se tulis kiuruvedelle ja pohjanmaa äänestäis jaloillaan ???

Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: JoHaRa - 04.11.10 - klo:15:36
Paljonko lihan hinta nyt sitten nousee jos teurastuksessa saavutetaan tuo satasen säästö/pää  ??? Laskekaa joku joka viitsii selvittää nuo teurastusmäärät-> pääkohtainen säästö keskimäärin -> joka pitäisi kyllä maksaa tuottajalle.

Tämähän voi olla nyt paremman hinnoittelun alku  ::)

Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: -Joomies- - 04.11.10 - klo:15:44
Paljonko lihan hinta nyt sitten nousee jos teurastuksessa saavutetaan tuo satasen säästö/pää  ??? Laskekaa joku joka viitsii selvittää nuo teurastusmäärät-> pääkohtainen säästö keskimäärin -> joka pitäisi kyllä maksaa tuottajalle.

Tämähän voi olla nyt paremman hinnoittelun alku  ::)



Vertaa ylempänä 100 €/400 kg = 25 c/kg tai sitten 100 €/250 kg = 40 c/kg. Ja tästä tietysti vähän autoilijalle kun se ajelee sinne Outokumpuun.

Hinnat ei kun nousee. Useampia teurastamoja kiinni ja saadaan jo euro lisää kilohintaan.  ;D
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: Suuri Ajattelija - 04.11.10 - klo:15:47
Mitähän jos laitettaas porukalla teurastamo vaikka sinne kiuruvedelle ja antaas Aan jäädä sammuttelemaan Kuopio ja Kauhajoki :D :D  eikai se hääppöstä ammattitaitoa voi vaatia,pakata sonni jauhelihana puolen kilon rasioohin :D
Ihan hyvä idea. Aikanaan, kun Kiuruvesi harrasti juustoteollisuutta, oli johtajan palkka tuotettua kiloa kohti samaa luokkaa, kuin marketissa valmiin juuston hinta.
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: JoHaRa - 04.11.10 - klo:16:06
Paljonko lihan hinta nyt sitten nousee jos teurastuksessa saavutetaan tuo satasen säästö/pää  ??? Laskekaa joku joka viitsii selvittää nuo teurastusmäärät-> pääkohtainen säästö keskimäärin -> joka pitäisi kyllä maksaa tuottajalle.

Tämähän voi olla nyt paremman hinnoittelun alku  ::)



Vertaa ylempänä 100 €/400 kg = 25 c/kg tai sitten 100 €/250 kg = 40 c/kg. Ja tästä tietysti vähän autoilijalle kun se ajelee sinne Outokumpuun.

Hinnat ei kun nousee. Useampia teurastamoja kiinni ja saadaan jo euro lisää kilohintaan.  ;D

Ei se oo noin yksinkertaista. TUo säästö kohdistuu vain niihin ruhoihin jotka nyt teurastetaan Kauhajoella Kuopion sijasta. Montako prosenttia teurastuksesta on tehty Kuopiossa? Tämä säästö jyvitetään tietysti kaikille ruhoille..
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: emo-heikki - 04.11.10 - klo:16:11
Paljonko lihan hinta nyt sitten nousee jos teurastuksessa saavutetaan tuo satasen säästö/pää  ??? Laskekaa joku joka viitsii selvittää nuo teurastusmäärät-> pääkohtainen säästö keskimäärin -> joka pitäisi kyllä maksaa tuottajalle.

Tämähän voi olla nyt paremman hinnoittelun alku  ::)



Vertaa ylempänä 100 €/400 kg = 25 c/kg tai sitten 100 €/250 kg = 40 c/kg. Ja tästä tietysti vähän autoilijalle kun se ajelee sinne Outokumpuun.

Hinnat ei kun nousee. Useampia teurastamoja kiinni ja saadaan jo euro lisää kilohintaan.  ;D

Ei se oo noin yksinkertaista. TUo säästö kohdistuu vain niihin ruhoihin jotka nyt teurastetaan Kauhajoella Kuopion sijasta. Montako prosenttia teurastuksesta on tehty Kuopiossa? Tämä säästö jyvitetään tietysti kaikille ruhoille..

Ei se nouse yhtään, firmahan teki tappiota.
Otsikko: Vs: Case POUTTU
Kirjoitti: Ojala - 04.11.10 - klo:19:06
Teurrastamo samaa rakennusta jalostuslaitoksen kanssa ja tehoja löytyi,
ei kannattanut... :P

Kuka viitsii vielä kokeilla hakata päätään seinään samassa asiassa ?

Eihän asia tietenkään näin yksinkertainen ollut mut kuitenkin  :P
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: Turkka - 04.11.10 - klo:19:47
no tais olla vähä levotoon ajatus,tuo oma teurastamo..  kuopion sulkeminen ja siitä syntyvät säästöt tarkoittaa kai sitä ettei hinta laske,muttei nousekkaa (torjuntavoitto??):) :) 5 milliä on pieni raha venäjän kokooses maas.
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: -Joomies- - 04.11.10 - klo:21:44
Lopputulema asiassa taitaa olla:
1 Kuopio menee kiinni
2 Lihan hinta ei nouse
3 Naudoista lähtee henki vanhoissa tai uusissa teurastamoissa
4 Ylikapasiteettiä jää
5 Teurastus maksaa 50 c/kg

Make oli ainoa joka vastasi Ojalan kysymykseen.
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: ezo6 - 04.11.10 - klo:22:42
Teurrastaminen Kuopiossa 100eur/ kpl kalliimpaa mitä Kauhajoki... ::)

Kuka maksaa Kuopiolisää, kuka maksaa Kuopiolisää... :P
Arvostelijat perustelkaa kantanne Kuopion sulkemista vastaan,
kuka maksaa ???

"Atrian itäsuomalaiset naudanlihan tuottajat arvostelevat syystäkin lihajätin suunnitelmaa, jonka mukaan nautojen teurastaminen keskitetään Etelä-Pohjanmaan Kauhajoelle ja lopetetaan sen myötä Kuopiossa. Likolahden teurastamon alasajo veisi kaupungista noin kaksi sataa työpaikkaa.

1980-luvulla tapahtuneessa teurastamofuusiossa Atrian ja Lihakunnan kotipaikaksi sovittiin Kuopio. Savossa ei tästä ole kuitenkaan ollut mitään käytännön iloa, koska yhtiön johto on koko ajan siirtänyt määrätietoisesti tuotantoaan ja sen myötä työpaikkoja entisen Itikan päätoimialueelle Etelä-Pohjanmaalle. Erityisen paljon on Atriassa pantu rahaa Nurmon jättimäiseen sikateurastamoon. Myös Kauhajoen nautateurastamoon on investoitu kaiken aikaa, vaikka se sijaitsee hankinta-alueen kaukaisimmassa perukassa.

Kun nautakarjan kasvatus on keskittynyt nimenomaan Savoon, muualle itäiseen Suomeen ja keskiselle Pohjanmaalle, olisi kaiken järjen mukaan pitänyt kantaa huolta Kuopion teurastamon kilpailukyvystä. Näin ei ole tapahtunut, ja nyt on helppo esitellä laskelmia, joiden mukaan Kauhajoki ajaa kannattavuudessa Kuopion ohi. Miksei ajaisi, kun yritysjohto on tietoisesti vienyt asioita siihen suuntaan.

Maantieteellisesti Kuopio on ylivoimainen Kauhajoen rinnalla. Likolahden laitokset eivät ole niin huonossa kunnossa, ettei niistä saisi tarvittavilla investoinneilla toimivaa kokonaisuutta. Yritysjohdon pitkällisten laiminlyöntien vuoksi se maksaisi ehkä hiukan enemmän kuin Kauhajoella, mutta olisi toisaalta välttämätön alueellisen tasapuolisuuden kannalta.
"

Kuka maksaa turhan investoinnin Kauhajoelle ja Venäjän sekä Baltian tappiot, kuka maksaa??? ;D Pohjalainen pikkuvirma kaivaa nyt omaa monttuaan ;)
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: mikko9b - 05.11.10 - klo:06:31
Teurrastaminen Kuopiossa 100eur/ kpl kalliimpaa mitä Kauhajoki... ::)

Kuka maksaa Kuopiolisää, kuka maksaa Kuopiolisää... :P
Arvostelijat perustelkaa kantanne Kuopion sulkemista vastaan,
kuka maksaa ???

"Atrian itäsuomalaiset naudanlihan tuottajat arvostelevat syystäkin lihajätin suunnitelmaa, jonka mukaan nautojen teurastaminen keskitetään Etelä-Pohjanmaan Kauhajoelle ja lopetetaan sen myötä Kuopiossa. Likolahden teurastamon alasajo veisi kaupungista noin kaksi sataa työpaikkaa.

1980-luvulla tapahtuneessa teurastamofuusiossa Atrian ja Lihakunnan kotipaikaksi sovittiin Kuopio. Savossa ei tästä ole kuitenkaan ollut mitään käytännön iloa, koska yhtiön johto on koko ajan siirtänyt määrätietoisesti tuotantoaan ja sen myötä työpaikkoja entisen Itikan päätoimialueelle Etelä-Pohjanmaalle. Erityisen paljon on Atriassa pantu rahaa Nurmon jättimäiseen sikateurastamoon. Myös Kauhajoen nautateurastamoon on investoitu kaiken aikaa, vaikka se sijaitsee hankinta-alueen kaukaisimmassa perukassa.

Kun nautakarjan kasvatus on keskittynyt nimenomaan Savoon, muualle itäiseen Suomeen ja keskiselle Pohjanmaalle, olisi kaiken järjen mukaan pitänyt kantaa huolta Kuopion teurastamon kilpailukyvystä. Näin ei ole tapahtunut, ja nyt on helppo esitellä laskelmia, joiden mukaan Kauhajoki ajaa kannattavuudessa Kuopion ohi. Miksei ajaisi, kun yritysjohto on tietoisesti vienyt asioita siihen suuntaan.

Maantieteellisesti Kuopio on ylivoimainen Kauhajoen rinnalla. Likolahden laitokset eivät ole niin huonossa kunnossa, ettei niistä saisi tarvittavilla investoinneilla toimivaa kokonaisuutta. Yritysjohdon pitkällisten laiminlyöntien vuoksi se maksaisi ehkä hiukan enemmän kuin Kauhajoella, mutta olisi toisaalta välttämätön alueellisen tasapuolisuuden kannalta.
"

Kuka maksaa turhan investoinnin Kauhajoelle ja Venäjän sekä Baltian tappiot, kuka maksaa??? ;D Pohjalainen pikkuvirma kaivaa nyt omaa monttuaan ;)

MITÄ AGRONETISSÄ TOTUUKSIA  ??? :o ???
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: redbull - 05.11.10 - klo:11:40
[[/quote]

"Atrian itäsuomalaiset naudanlihan tuottajat arvostelevat syystäkin lihajätin suunnitelmaa, jonka mukaan nautojen teurastaminen keskitetään Etelä-Pohjanmaan Kauhajoelle ja lopetetaan sen myötä Kuopiossa. Likolahden teurastamon alasajo veisi kaupungista noin kaksi sataa työpaikkaa.

>>>Ei ristus... :o :o.Onko tuottajien velvoite työllistää jos toiminta on tuotannollisesti kannattamatonta. >:( >:(

1980-luvulla tapahtuneessa teurastamofuusiossa Atrian ja Lihakunnan kotipaikaksi sovittiin Kuopio. Savossa ei tästä ole kuitenkaan ollut mitään käytännön iloa, koska yhtiön johto on koko ajan siirtänyt määrätietoisesti tuotantoaan ja sen myötä työpaikkoja entisen Itikan päätoimialueelle Etelä-Pohjanmaalle.
>>>

 Erityisen paljon on Atriassa pantu rahaa Nurmon jättimäiseen sikateurastamoon.
>>>Aukkoja tiedoissa :PLueppa se Paatelaisen kirja..Nurmo on ollut tulilla jo paljon ennen Atrian perustamista Siellä on ollut uutta sikalinjaa,siipikarjalinja ja kylmävarastoa jo paljon
ennemmin...
 Myös Kauhajoen nautateurastamoon on investoitu kaiken aikaa, vaikka se sijaitsee hankinta-alueen kaukaisimmassa perukassa.
>>> Ruhovarastoa laajennettu ja linjastoa kunnossapidetty normaaliin tapaan...Eikä sijaitse kaukaisimmassa perukassa, koska A hankkii lihaa koko maasta ::)

.

Maantieteellisesti Kuopio on ylivoimainen Kauhajoen rinnalla.

>>>>SIINÄ OLET OIKEASSA, ETTÄ SIJAITSEE OIKEASSA PAIKASSA KUOPIOSSA. :P Tontin arvo mitataan kymmenisssä miljoonissa euroissa. Onko Lihakunnalla varaa seisottaa siinä huonokatteista teurastamotoimintaa, vai kannattaisko kaavoittaa asuinalueeksi. Eihän höyrysahatkaan enää nykyisin sijaitse kaupunkien keskustojen tuntumassa. Perehdy Lihakunnan tasekirjaan ja mieti paljonko sillä vahvistetaan osuuskunnan tasetta :D ja vaikkapa turvataan osuuspääomaa ja sen korkoa... .

Likolahden laitokset eivät ole niin huonossa kunnossa, ettei niistä saisi tarvittavilla investoinneilla toimivaa kokonaisuutta. Yritysjohdon pitkällisten laiminlyöntien vuoksi se maksaisi ehkä hiukan enemmän kuin Kauhajoella, mutta olisi toisaalta välttämätön alueellisen tasapuolisuuden kannalta.
"

Minkä aluepolitiikan sä luulet tänä päivänä turvaavan tilityshinnan...Oot  sä ihan ulkona.. :P.Puolasta painaa valmista leikkoa 3 euron kilohinnalla ja alle :'( tänne toimitettuna. Se on just yks lysti sen jälkeen missä sun mullis kaatuu, kunhan se kaatuu maan rajojen sisällä, kun tuonti on vallannut markkinat. Meidän omaa hölmöyttä >:( >:( Tappelemalla siitä missä se kirkon paikka on ::)

)
[/quote]

Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: {o|o} - 05.11.10 - klo:11:48
Tontin arvo mitataan kymmenisssä miljoonissa euroissa
Koetapas opetella lainaamaan, että saisi edes tekstistä selvää  :-\

Kyllähän siinä joku saa ostaa Kallaveden raskasöljyistä rantaa teollisuusalueen keskellä kovalla hinnalla.  Mitta mikähän tuon reaalihinta lienee?
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: Greenpwr - 05.11.10 - klo:13:11
  mutta olisi toisaalta välttämätön alueellisen tasapuolisuuden kannalta

Ei jumalauta mies. Nyt eletään 2010 lukua ja nämä perinteiset kepulaiset aluetasapuolisuus jutut teuraspajan sijainnissa on tukittava sinne minne ei aurinko paista. Tuotanto on jatkuvassa kustannuskriisissa ulkolaisen halvan tuonnin vuoksi ja nämä nurkkakuntalaiset höpisee aivan naurettavia puheita aluepolitiikasta!

Ylikapasiteettiin ei ole varaa ja rahti on suomessa naurettavan halpaa moneen muuhun maahan verrattuna, eli siis seiniä ei kannata rakentaa rahteja säästääkseen.  ;)

 ....eikä venäjällä tehdä tappiota....mutta ne ovatkin anti-aluepolitiikkaa....
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: rt - 05.11.10 - klo:13:42
Ei jumalauta mies. Nyt eletään 2010 lukua ja nämä perinteiset kepulaiset aluetasapuolisuus jutut teuraspajan sijainnissa on tukittava sinne minne ei aurinko paista.
Sanoppa ratto-arska yksikin hyvä syy siihen, miksi kukaan nelostien itäpuolelta lähettäisi jatkossa teuraansa Kauhajoelle eikä Jyväskylään tai Outokumpuun?

Mulle tulee vain kaksi syytä mieleen: Isännän kusipäisyys ;D ;D ;D ja olla mukana jakamassa entistä pienemmän joukon kanssa Lihakunnan varallisuutta >:( >:( >:(
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: redbull - 05.11.10 - klo:14:09
Täällä on kyllä ihmeellisiä käsityksiä siitä, mikä on lihateollisuudessa bisnestä ja mikä on välttämätöntä, että sitä lihateollisuutta voi yleensä harjoittaa.  TEURASTUS ja sivutuotteiden myynti ei ole BISNESTÄ ja piste. Aivan sama koskee kaikkea alkutuotannon ensimmäistä jalostusastetta. KAIKKI mitä ensivaiheessa tapahtuu sen jälkeen kun raaka-aine lähtee tuottajaltaan, esim puu,maito,liha on volyymi/tehokkuusbisnestä.
BISNEKSENTEKO nykyaikaisessa lihateollisuudessa alkaa siitä, kun ruho on raakapaloiteltuna laatikossa ja valmiina siirtymään ruokatehtaaseen.
Jos Outokummus saadaan nurin 250 mullia päivässä ja Jyväskylässä 150 se ei ole vielä bisnestä, vaikka siihen laitettais kaikkien itäsuomalaisten mullit. Siellä ei riitä yksinkertaisesti kapasiteetti kiinteille kuluille, jos vuositeurastusmäärä on luokkaa 10 tai 20 milj.kg
TEHOKKAASSA laitoksessa pohjois-euroopassa pitää saada nurin 500 nautaa päivässä ja lämpöisenä leikattua, jolloin voidaan puhua jostain kustannustehokkuudesta. JOS se säästö on luokkaa 50 euroa nuppi (valistunut arvio), niin se tekee lähes 20 eurosenttiä ruhokilolle kaikille teurastetuille jyvitettynä. JOS nyt suunnitellun korjausinvestoinnin arvoksi muodostuu vaikka 35 milj euroa ja vuodessa tapetaan se 35 milj.kg, niin investointi maksaa itsensä takaisin 10 VUODESSA ja takaa vielä toisen 10 centtiä tuottajahinnalle. MUTTA jos taas ollaan "takkiauki" ja rakennetaan uusi laitos niin samalle ajalle jyvitettynä HINNANNOUSUJA  tai yleensä kilpailukykyä ei ole luvassa. Voi sanoa että ko. uusi laitos alkasi tuottamaan omistajilleen puhdasta vasta sen 10 vuoden ajon jälkeen.
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: jps - 05.11.10 - klo:14:10
Ei jumalauta mies. Nyt eletään 2010 lukua ja nämä perinteiset kepulaiset aluetasapuolisuus jutut teuraspajan sijainnissa on tukittava sinne minne ei aurinko paista.
Sanoppa ratto-arska yksikin hyvä syy siihen, miksi kukaan nelostien itäpuolelta lähettäisi jatkossa teuraansa Kauhajoelle eikä Jyväskylään tai Outokumpuun?

*** Ettei menisi liian yksipuoliseksi, niin sanoppa itse miksi kukaan nelostien länsipuolelta haluaisi teuraansa Kuopioon??

Mulle tulee vain kaksi syytä mieleen: Isännän kusipäisyys ;D ;D ;D ja olla mukana jakamassa entistä pienemmän joukon kanssa Lihakunnan varallisuutta >:( >:( >:(
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: Rami - 05.11.10 - klo:14:35
Kannattaa siirtää jokin niistä Karja Portin laitoksista Kiuruvedelle, niin eivät ainakaan ole tuottamassa tappiota kovin monessa paikkaa.

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=20101141709
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: Adam Smith - 05.11.10 - klo:15:12
  mutta olisi toisaalta välttämätön alueellisen tasapuolisuuden kannalta
Ei jumalauta mies. Nyt eletään 2010 lukua ja nämä perinteiset kepulaiset aluetasapuolisuus jutut teuraspajan sijainnissa on tukittava sinne minne ei aurinko paista. Tuotanto on jatkuvassa kustannuskriisissa ulkolaisen halvan tuonnin vuoksi ja nämä nurkkakuntalaiset höpisee aivan naurettavia puheita aluepolitiikasta!
Ylikapasiteettiin ei ole varaa ja rahti on suomessa naurettavan halpaa moneen muuhun maahan verrattuna, eli siis seiniä ei kannata rakentaa rahteja säästääkseen.  ;)
Esaviitonen on joka paikassa jakamassa tasapuolisuutta ja yhteishyvää, mieluusti jo ennenkuin mitään jakamista on saatu syntymään. Nää sosialistit vielä kitkee maidon ja lihantuotannon suomesta ;D
Logistisesti edullisia paikkoja voi olla useita, mutta kun volyymi ei riitä kuin yhteen niin silloin tehdään se yksi eikä aluepolitiikkaa. Mikä siinä on niin vaikeaa?? Tietysti se on vaikeaa, kun se ei ole oma kylä/kunta/maakunta/lääni)
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: mikko9b - 05.11.10 - klo:15:33
Täällä on kyllä ihmeellisiä käsityksiä siitä, mikä on lihateollisuudessa bisnestä ja mikä on välttämätöntä, että sitä lihateollisuutta voi yleensä harjoittaa.  TEURASTUS ja sivutuotteiden myynti ei ole BISNESTÄ ja piste. Aivan sama koskee kaikkea alkutuotannon ensimmäistä jalostusastetta. KAIKKI mitä ensivaiheessa tapahtuu sen jälkeen kun raaka-aine lähtee tuottajaltaan, esim puu,maito,liha on volyymi/tehokkuusbisnestä.
BISNEKSENTEKO nykyaikaisessa lihateollisuudessa alkaa siitä, kun ruho on raakapaloiteltuna laatikossa ja valmiina siirtymään ruokatehtaaseen.
Jos Outokummus saadaan nurin 250 mullia päivässä ja Jyväskylässä 150 se ei ole vielä bisnestä, vaikka siihen laitettais kaikkien itäsuomalaisten mullit. Siellä ei riitä yksinkertaisesti kapasiteetti kiinteille kuluille, jos vuositeurastusmäärä on luokkaa 10 tai 20 milj.kg
TEHOKKAASSA laitoksessa pohjois-euroopassa pitää saada nurin 500 nautaa päivässä ja lämpöisenä leikattua, jolloin voidaan puhua jostain kustannustehokkuudesta. JOS se säästö on luokkaa 50 euroa nuppi (valistunut arvio), niin se tekee lähes 20 eurosenttiä ruhokilolle kaikille teurastetuille jyvitettynä. JOS nyt suunnitellun korjausinvestoinnin arvoksi muodostuu vaikka 35 milj euroa ja vuodessa tapetaan se 35 milj.kg, niin investointi maksaa itsensä takaisin 10 VUODESSA ja takaa vielä toisen 10 centtiä tuottajahinnalle. MUTTA jos taas ollaan "takkiauki" ja rakennetaan uusi laitos niin samalle ajalle jyvitettynä HINNANNOUSUJA  tai yleensä kilpailukykyä ei ole luvassa. Voi sanoa että ko. uusi laitos alkasi tuottamaan omistajilleen puhdasta vasta sen 10 vuoden ajon jälkeen.

mistähän meinasit nuo 500 mullia ostella ??? PP:ltä?
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: {o|o} - 05.11.10 - klo:15:42
JOS nyt suunnitellun korjausinvestoinnin arvoksi muodostuu vaikka 35 milj euroa ja vuodessa tapetaan se 35 milj.kg, niin investointi maksaa itsensä takaisin 10 VUODESSA ja takaa vielä toisen 10 centtiä tuottajahinnalle. MUTTA jos taas ollaan "takkiauki" ja rakennetaan uusi laitos niin samalle ajalle jyvitettynä HINNANNOUSUJA  tai yleensä kilpailukykyä ei ole luvassa. Voi sanoa että ko. uusi laitos alkasi tuottamaan omistajilleen puhdasta vasta sen 10 vuoden ajon jälkeen.
Ensiksikin Atriahan on puhunut 15-30 MEUR investoinnista, eli realisti sanoo, että loppusumma on 45 MEUR.  Vai onko joku kuullut, että vanhan korjaaminen olisi ollut helpompaa ja halvempaa kuin suunniteltiin?  Usein uuden rakentaminen on halvempaa ja siitä tulee oikeasti nykyaikainen.

Toisekseen, sinne ei saada teuraita niin, että tuo kapasiteetti olisi käytössä.  Yli puolet naudoista on lähempänä muita teurastamoja ja koko maassa ylikapasiteettia 8 milj kg.

Kolmanneksi tulee kuljetuskustannusten nousu.  On harhaanjohtavaa puhua teurastushinnasta, jossa nauta otetaan linjalle teurastamon, ei tilan navetasta.  Verotus on koko ajan muuttumassa ympäristönverotuksen suuntaan, joka vääjäämättä nostaa polttoainekustannuksia.  Myös eläinautojen tyhjä paluukyyti on 50% tehottomampaa elintarvikerahteihin verrattuna.  Eli pitkillä eläinkuljetuksilla rakennetaan kustannusnousuautomaatti.

Ja loppukevennyksenä:  
Rakennettiinpa sitä täi tätä, kannattaa
A) lopettaa luokittajien haukkuminen ja luokitusrobotin kaipaaminen
B) opetella robottia odottaessa kasvattamaan lihakkaita mulleja
Sillä kun se kaivattu robotti tulee, eikä eläimet vieläkään luokitu, niin ketäs silloin syytetään puusilmäksi  ;D

Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: Suuri Ajattelija - 05.11.10 - klo:17:28

mistähän meinasit nuo 500 mullia ostella ??? PP:ltä?
Suomessa on nautoja muuallakin kuin pohjois-savon viidessä tissinkoittopitäjässä.  ;)

Kauhea huuto ja nämä mulkkerot ole ennenkään atrialle teuraitaan laittanut.
Etkö sinä syväkurkkuna tykkääkään mulkeroista  ;D
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: Pokaman - 05.11.10 - klo:18:37
Tuottajain lihaosuuskunnat ovat teuraskypsiä. Ne ovat nykyään pelkkiä sijoitusyhtiöitä jotka tuottavat kuitenkin omistajilleen taseeseen suhteutettuna todella vaatimatonta korkoa.
Lihantuottajien olisi viisainta yhtiöittää myös osuuskunnat, realisoida varallisuus ja jättää
ne lihanhankinta ja kotoisen lihan  brändin kehittämistehtäviin. Lihaa  ja kasvatettavia ostettaisiin tällöin päivän hintaan mahdollisimman kevyellä organisaatiolla vaikkapa nettikaupoissa ja myytäisiin eniten tarjoavalle. Malli sisältää riskinsä mutta lakkauttaisi nykyisen lihatorpparilaitoksen.

Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: Ojala - 05.11.10 - klo:19:37
Tuottajain lihaosuuskunnat ovat teuraskypsiä. Ne ovat nykyään pelkkiä sijoitusyhtiöitä jotka tuottavat kuitenkin omistajilleen taseeseen suhteutettuna todella vaatimatonta korkoa.
Lihantuottajien olisi viisainta yhtiöittää myös osuuskunnat, realisoida varallisuus ja jättää
ne lihanhankinta ja kotoisen lihan  brändin kehittämistehtäviin. Lihaa  ja kasvatettavia ostettaisiin tällöin päivän hintaan mahdollisimman kevyellä organisaatiolla vaikkapa nettikaupoissa ja myytäisiin eniten tarjoavalle. Malli sisältää riskinsä mutta lakkauttaisi nykyisen lihatorpparilaitoksen.



Täysin markkinoiden armoille heittäytyminen ilman tuottajaomisteista toimijaa olisi
kaupalle "elämää suurempi chance"  :P
Hintataso täysin korkeemmas käres, sääliä tuottajaa kohtaan ei tunneta, nautaa tuskin
Utsjoelta haettaisiin  :P

Vapaa pudotus, kuka sitä haluaa... :o
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: Agronettiläinen - 05.11.10 - klo:20:17
Onko järkevää tarttuvien tautien kannalta sijoittaa kaikkea toimintaa samalle tontille? Ja varsinkaan sinne Seinäjoelle joka alkaa pakosta syöttämään pienille koululaisille ruotsalaista maitoa.  >:(
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: apilas - 05.11.10 - klo:20:29
Onko järkevää tarttuvien tautien kannalta sijoittaa kaikkea toimintaa samalle tontille? Ja varsinkaan sinne Seinäjoelle joka alkaa pakosta syöttämään pienille koululaisille ruotsalaista maitoa.  >:(

seinäjokelaaset on ny aina olleet tommottisia kommareita joka ikunen suomen kommari kuntien kärkikaartia ::)
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: independent - 05.11.10 - klo:20:31
Kuopion teurastamon sulkemisesta syntyneet säästöt Nurmon " myyntitykit " luovuttavat S  & K kaupalle.
Pkele en paremmin sano.
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: Pokaman - 05.11.10 - klo:20:46
  Vs: Teurastuksen hinta ?
« Vastaus #66 : tänään kello 19:37 » Lainaus 

--------------------------------------------------------------------------------
Täysin markkinoiden armoille heittäytyminen ilman tuottajaomisteista toimijaa olisi
kaupalle "elämää suurempi chance" 
Hintataso täysin korkeemmas käres, sääliä tuottajaa kohtaan ei tunneta, nautaa tuskin
Utsjoelta haettaisiin 

Tuottajaomisteisten toimijoiden olisi sitten aika näyttää se ylivoimaisuutensa mitä kaupan kanssa
pärjäämiseen tulee. Tuottajahinnat vaan pysyvät alhaalla verrattuna kilpailijamaihin. Taitaa pörssiyhtiöitä kuitenkin huolettaa hintaneuvotteluissa tuottajahintaa enemmän jalostamon  liukuhihnan nopeus. Tuottajalle maksetaan se jäännös. Markkinoilla on oltava notkea ja markkinaa
ei pidä pelätä. Realisosialismikaan ei sittenkään ollut se menestystarina. Utsjoelta ei ole mitään järkeä sitä mullikkkaa noutaa.
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: Joonas - 05.11.10 - klo:21:03
Utsjoelta ei ole mitään järkeä sitä mullikkkaa noutaa.
[/quote]
Rovaniemeltäkään ei ole mitään järkeä... Kainuusta ei ole... Nurmeksesta...
Vaalasta ei... Pihtiputaalta ei... Mikkelistä ei ... Keskittämistä voidaan aina perustella tehokkuudella. Eläinten hyvinvointi unohdetaan, kuljetuskustannukset unohdetaan, kaikki mikä ei sovi omien tarkoitusperien ajamiseen unohdetaan. Se on inhimillistä.

Nyt olisi lihasektorilla tuhannen taalan paikka tehdä historiaa: HK ja Atria, unohtakaa TLK, aloittakaa yhteistyö! Osuuskunnan jäpäkyörät, välttäkää junttapäätöksiä, neuvotelkaa, neuvotelkaa ja neuvotelkaa!
Otsikko: Vs: Tuottajaomisteinen ?
Kirjoitti: Ojala - 06.11.10 - klo:09:52
Jos ei olisi enää tuottajaomisteista toimijaa, saisimme fileestä
saman mitä Namibian nauta tai pakasteena Atlantilla seilaava
vanhaa pakasteena...
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: Terminator - 06.11.10 - klo:09:58

mistähän meinasit nuo 500 mullia ostella ??? PP:ltä?
Suomessa on nautoja muuallakin kuin pohjois-savon viidessä tissinkoittopitäjässä.  ;)

Kauhea huuto ja nämä mulkkerot ole ennenkään atrialle teuraitaan laittanut.

Kuka sinne nyt teuraita laittaisi, kun pitää 500€ seteli lyödä kylkeen menemään syväkurkulle.
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: Terminator - 06.11.10 - klo:09:59
Tuottajain lihaosuuskunnat ovat teuraskypsiä. Ne ovat nykyään pelkkiä sijoitusyhtiöitä jotka tuottavat kuitenkin omistajilleen taseeseen suhteutettuna todella vaatimatonta korkoa.
Lihantuottajien olisi viisainta yhtiöittää myös osuuskunnat, realisoida varallisuus ja jättää
ne lihanhankinta ja kotoisen lihan  brändin kehittämistehtäviin. Lihaa  ja kasvatettavia ostettaisiin tällöin päivän hintaan mahdollisimman kevyellä organisaatiolla vaikkapa nettikaupoissa ja myytäisiin eniten tarjoavalle. Malli sisältää riskinsä mutta lakkauttaisi nykyisen lihatorpparilaitoksen.



Täysin markkinoiden armoille heittäytyminen ilman tuottajaomisteista toimijaa olisi
kaupalle "elämää suurempi chance"  :P
Hintataso täysin korkeemmas käres, sääliä tuottajaa kohtaan ei tunneta, nautaa tuskin
Utsjoelta haettaisiin  :P

Vapaa pudotus, kuka sitä haluaa... :o


Usko jo ojalla että lihapuolella ei ole mitään tuottaja ohjausta. Sillä on vain pörssiyhtiö Atria minkä pitää tehdä mahdollisimman hyvää tulosta ja siihen ei kuullu se että maksetaan parasta hintaa tuottajalle.
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: apilas - 06.11.10 - klo:11:33
Usko jo ojalla että lihapuolella ei ole mitään tuottaja ohjausta. Sillä on vain pörssiyhtiö Atria minkä pitää tehdä mahdollisimman hyvää tulosta ja siihen ei kuullu se että maksetaan parasta hintaa tuottajalle.
Taas tätä maitukepukoittaja soopaa. Kun vertaa näiden kamalien pörssiyhtiöiden tuloksia muihin vastaavan kokoisiin tai esim valioon niin tulosta ei jää liikevaihtoon nähden ainakaan enempää pikemmin jopa vähemmän. Valiokin taitaa jättää pesämunaa sisään enemmän, mutta sillä onkin siihen varaa, koska maitu on jumalan valitun kansan hommaa.

Hinnan tuottajaohjausta kokeiltiin Karjaportissa.... ja v*tuiksihan se meni.  ;D ;D ;D ;D


oliisko syväkurkun aika syventyä tilan kehittämiseen rääkymisen ja ruikuttamisen sijaan ??? ???



Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: ezo6 - 08.11.10 - klo:23:29
Teurrastaminen Kuopiossa 100eur/ kpl kalliimpaa mitä Kauhajoki... ::)

Kuka maksaa Kuopiolisää, kuka maksaa Kuopiolisää... :P
Arvostelijat perustelkaa kantanne Kuopion sulkemista vastaan,
kuka maksaa ???
http://www.lihamaisteri.net/hinnasto.htm (http://www.lihamaisteri.net/hinnasto.htm)

Seuraavassa hinnasto useimmiten kysyttyjen tuotteiden valmistamisesta sekä teurastuksen hinnoittelu.

Hinnat sisältävät arvonlisäveronveron 22%.

Teurastus   Nauta, hevonen   90 €
+ kilometrikulut 0,75 €/ km
+ 20 € lähtötaksa
Muut eläimet   sopimuksen mukaan
 
Lihanleikkuu   Koko ruho   0,70 €/ kg
Pienet palat ja lampaat   0,90 €/ kg
 
Raakaliha   Arvopalojen vakuumipakkaus   0,70 €/ kg
Jauheliha   1,00 €/ kg
Suikaleet   1,50 €/ kg
Merimiespihvit   1,50 €/ kg
 
Kypsät valmisteet   Lämminsavuliha   3,80 €/ kg
Makkara (Balkan)   3,80 €/ kg
Lihainen lenkki   4,20 €/ kg
Säilykeliha (400 g)   2,10 €/ kpl
Maksapatee (400 g)   2,10 €/ kpl
Patasäilyke (800 g)   3,20 €/ kpl
Meetvursti   10,00 €/ kg/valmis tuote
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: redbull - 09.11.10 - klo:08:54
JOS nyt suunnitellun korjausinvestoinnin arvoksi muodostuu vaikka 35 milj euroa ja vuodessa tapetaan se 35 milj.kg, niin investointi maksaa itsensä takaisin 10 VUODESSA ja takaa vielä toisen 10 centtiä tuottajahinnalle. MUTTA jos taas ollaan "takkiauki" ja rakennetaan uusi laitos niin samalle ajalle jyvitettynä HINNANNOUSUJA  tai yleensä kilpailukykyä ei ole luvassa. Voi sanoa että ko. uusi laitos alkasi tuottamaan omistajilleen puhdasta vasta sen 10 vuoden ajon jälkeen.
Ensiksikin Atriahan on puhunut 15-30 MEUR investoinnista, eli realisti sanoo, että loppusumma on 45 MEUR.  Vai onko joku kuullut, että vanhan korjaaminen olisi ollut helpompaa ja halvempaa kuin suunniteltiin?  Usein uuden rakentaminen on halvempaa ja siitä tulee oikeasti nykyaikainen.
>>>Eipä olisi ensikerta kun uushankinnan kustannusarvio pettää ja kunnanisien kantti siinä tilanteessa..Kuka laittaa nimensä sadanmiljoonan paperiin?

Toisekseen, sinne ei saada teuraita niin, että tuo kapasiteetti olisi käytössä.  Yli puolet naudoista on lähempänä muita teurastamoja ja koko maassa ylikapasiteettia 8 milj kg.
>>>>Miksi ei saataisi. Toimi tekee sen mitä sen on tarkoituskin. Se turvaa tilityskykyä. Mikäs velvollisuus alan suurimman toimijan on pidättäytyä kehittämisestä?? Ylikapasiteettiin vedoten on aina kilpailijat yrittäneet torpata toisten hankkeita..Taidatkin olla Saarioisten  tai loson asialla ;)

Kolmanneksi tulee kuljetuskustannusten nousu.  On harhaanjohtavaa puhua teurastushinnasta, jossa nauta otetaan linjalle teurastamon, ei tilan navetasta.
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Jos se matka pitenee keskimäärin 100 km, niin vuositasolla kustannukset nousevat n. 600 te.( Valistunut arvio kilometrikustannuksista). Työvoimakuluissa tulee säästöä ainakin 6 milj.e. On se kumma ettei raha kelpaa...  

Mieti vaikka sitä taustaa vasten, kuinka paljon puutavaraa kuljetetaan. Jalostusarvoa ei synny pöllimotille kuin häävisti kolminkertaisesti pinolta sahan taapeliin  ja sitä on vara viedä vaikka kuinka kauaksi. Se vain on tätä päivää, että tavara on kumipyörien päällä. Ei se nytkään ole lihalaatikko ilman tullut Kuopiosta Nurmoon. Se logistiikka on hiukan monimutkaisempaa kuin mihin tavallinen tallajaa kykenee edes ajattelemaan. Pääsääntöisesti ne kuormat kulkee jo yhteistyötahojen kanssa...

Verotus on koko ajan muuttumassa ympäristönverotuksen suuntaan, joka vääjäämättä nostaa polttoainekustannuksia.  Myös eläinautojen tyhjä paluukyyti on 50% tehottomampaa elintarvikerahteihin verrattuna.  Eli pitkillä eläinkuljetuksilla rakennetaan kustannusnousuautomaatti.
<<<<<<<<<<<<<
Kuka sanoo että ne maailman tappiin aja tyhjillään. Eikös tässä jos missä on yhteistyön paikka eri teurastajien kanssa???

Ja loppukevennyksenä:  
Rakennettiinpa sitä täi tätä, kannattaa
A) lopettaa luokittajien haukkuminen ja luokitusrobotin kaipaaminen
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Mitenkä niin kannattaa?? Sehän on tasapuolista, vai pelkäätkö että olet häviäjien leirissä siinä asiassa. Sehän on myös kilpailuvaltti jos laittaa sen robon hommiin. Jää se spekulointi pois siinä asiassa. :P
B) opetella robottia odottaessa kasvattamaan lihakkaita mulleja
>>>>>>TÄMÄ kyllä jo osataan :P ;D :D
Sillä kun se kaivattu robotti tulee, eikä eläimet vieläkään luokitu, niin ketäs silloin syytetään puusilmäksi  ;D


Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: {o|o} - 09.11.10 - klo:09:32
"Taidatkin olla Saarioisten  tai loson asialla"

Minä olen itseni asialla, mutta tämä suunnitelma on S:n ja LSO:n asialla.  Niillä on laitokset jo valmiina ottamaan lähialueen teuraat vastaan.  Ajattelepas vaikka, että 5% lehmistä vaihtaa toiseen, lähempään teurastamoon.  Jokaista lehmää kohti A:lta poistuu sonnivasikka.  Eli 10% lihasta siirtyy muualle.  A:n suunnitelmien jälkeen Suomessa olisi 8 milj kg ylikapasiteettia.  A:n osuus naudasta on noin 50% eli A:lla on  4 milj kg ylikapasiteettia.  Kun tähän lisätään 10% poistuma (3,6 milj kg)  kilpailijoille, A:lle jää ylikapasiteettia 7,6 milj kg.

Miksi: siksi, että A on rakentamassa laitostaan täysin väärään paikkaa ja aiheuttaa itse itselleen vakavia vaikeuksia.  Järkevä sijainti keskellä nauta-aluetta ja uusi, oikeasti tehokas laitos sitävastoin takaisi kaikkien pysymisen mukana ja kunnollisen hinnan. 

Uudisrakentamisessa voidaan tehdä kiinteähintaiset urakat.  Jos suunnitteluvaiheessa on tehty pohjatutkimukset, budjettiriskit ovat minimaaliset.

Puun ja elävän eläimen vertaaminen ei onnistu.  Liha on edullisempaa kuljettaa laatikossa kuin jaloillaan.  Puolet teuraista on lehmiä.  Niiden keräily poikkeaa täysin sonnien "karsinat tyhjiksi ja auto täyteen" - menetelmästä.  Lehmiä tulee yksi per tila ja etäisyydet tilojen välillä ovat merkittäviä.  Jo pelkkä keräilyaika on pitkä kuljetusajasta puhumattakaan.  Lehmät poistetaan pääosin utaresairauksien vuoksi.  Yli vuorokauden odottaminen lypsämättä on utaresairaalle lehmälle liikaa.  Sitä eivät hyväksy niiden hoitajat eivätkä kuluttajat.

Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: gutiguti - 09.11.10 - klo:15:30
Puolet teuraista on lehmiä.  Niiden keräily poikkeaa täysin sonnien "karsinat tyhjiksi ja auto täyteen" - menetelmästä.  Lehmiä tulee yksi per tila ja etäisyydet tilojen välillä ovat merkittäviä.  Jo pelkkä keräilyaika on pitkä kuljetusajasta puhumattakaan.  Lehmät poistetaan pääosin utaresairauksien vuoksi.  Yli vuorokauden odottaminen lypsämättä on utaresairaalle lehmälle liikaa.  Sitä eivät hyväksy niiden hoitajat eivätkä kuluttajat.


Lehmillä ei ole teurasjonoa, mikä kertoo kysynnästä.
Otsikko: Vs: Teurastuksen hinta ?
Kirjoitti: Suuri Ajattelija - 09.11.10 - klo:21:14
  Puolet teuraista on lehmiä.  Niiden keräily poikkeaa täysin sonnien "karsinat tyhjiksi ja auto täyteen" - menetelmästä.  Lehmiä tulee yksi per tila ja etäisyydet tilojen välillä ovat merkittäviä. 

Onkos mietitty, mitä eläimiä ja minkä verran Honkajoki käsittelee? Taidettiinpa takavuosina Honkajokeakin suunnitella nimeltä mainitsemattomaan yläsavolaiseen suurmaatalouskuntaan?