Agronet
Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: korven ukko - 17.12.09 - klo:15:25
-
Ylen kinkkuterroriohjelmalle voisi jo varata paikan ylen joulukalenterista. Aktivistijärjestön tavoittena ei ole tuotantoeläinten olojen parantaminen, vaan tuotannon lopettaminen. Silti tv-aikaa heidän omatekoiselle aineistolleen tulee automaattisesti ja vieläpä ajankohtana jolloin tuhovaikutus on maksimaalinen. Tuottajapuolelle ja asiantuntijoille olisi ehdottomasti pitänyt antaa mahdollisuus kuviin tutustumiseen ja kommentointiin ennen niiden lähettämistä valtion kanavalla. Aineistosta olisi myös kaikkien oikeusturvan kannalta pitänyt selkeästi numeroida eri tiloilta otetut kuvat.
Jokainen alaa vähänkin tunteva näkee heti että aineistolla pyritään tietoisesti antamaan väärä kuva alasta ja aihettamaan vahinkoa kuvaamalla lavastettua ahtautta, sairaskarsinoita, raatovarastoja ja likaisimpia nurkkia. "tätä ei voi eikä saa puolustella"-hokema löytyy lähes jokaisesta kommentista. Nyt ongelmien syiden ja taustoiden pohtijat leimataan surutta rääkkäyksen puolustelijoiksi.
Sikatilat toimivat äärimmäisissä olosuhteissa ja jatkuvan paineen alaisina. Kustannukset ovat maailman korkeimmat sillä maatalouskauppa erittäin keskittynyttä, jopa monopolisoitunutta. Tuottajahinta on pitkään ollut euroopan heikoimpia. Ja sikatilan tuet, peltotuki huomioiden euroopan heikoimmat. Tuottajaomisteinen teollisuus harjoittaa halpatuontia. Samoin kauppa. Ylituotanto on ollut samat 10% 1970 luvulta saakka. Siipikarjamäärän moninkertaistuminen on leikannut sikatilojen tukea. Rakentaminen erittäin pääomapainotteista. Tukea on saanut vain muutamana vuotena rakennetut yksiköt. Tuet ovat olleet jatkuvasti alenevia ja niiden tulevaisuus on aina ollut epävarma. Aleneva tulotaso on pakottanut tiloja laajentamaan tuotantoa. Pohjoissuomen korkeat tuet ovat selvästi masentaneet etelän tuottajia. Ja vääristäneet tilojen välisiä kilpailuja.
Pienet sikalat, jotka tuottavat vain murto-osan markkinoiden lihasta, ovat korostetusti pulassa, sillä niiden saama hinta voi olla jopa kymmeniä prosentteja heikompi kuin parasta hintaa saavilla. Ts. pieninkin ongelma tai häiriö johtaa olosuhdeherkän tuotannon kriisitilaan koska ne pyörivät monesti jopa negatiivisella katteella, monesti vain tilan rehuviljan "markkinoina". Näiltäkään tiloita teurastamot eivät kuitenkaan ota vastaan kuin ainoastaan terveitä sikoja. Ei raatoja eikä sairaita.
Esimerkiksi nyt kun terroristit ja yle vaikeuttavat ahtaita markkinoita edelleen, se saattaa näkyä aivan suoraan tuottajan puolella eläinten noutoaikojen pitkittymisenä. Silloin saattaa mones paikkaa, kun pitää tilata yllättäen lisää rehuja tai paikat tulee täyteen sikaa, niin vuosia kiristynyt pinna katketa.
Ei kukaan tahallaan ja ilkeyttään hoida eläimiä huonosti, etenkään kun oma toimeentulo on niiden hyvinvoinnista riippuvainen. Etenkin sikasektorilla kun tulot tulevat myynnistä eikä verovaroista kuten piimäpuolella.
Syypäitä sikakriisiin:
-Markkinoita tietenkin aika vaikea syyttää, mutta suomihan on siitä erikoinen maa että täällä ruoka myydään hinnalla. Vasemmiston puolueohjelmissakin on monesti ollut ruuan hinta. Ja kaupassa näkyy kuinka vain halpa ruoka menee.(SDP, SOK)
-Ylituotanto on aina ollut kepun ja mtkn suojeluksessa. Nytkin ylituotantoalalle ollaan taas junttaamassa tukitäkyä laajennusinvestointeihin vaikka sikayrittäjät itse vastustavat niitä.(MTK, kepu)
-Pienet ja isot tilat ovat kieltämättä eriarvoisessa asemassa, mutta varmaan etujärjestökin on pistehinnoitteluun hyväksyvän kannan ottanut. Pistehinnoittelusta on turha syyttää teollisuutta, sen tehtävänä on tehdä omistajilleen tuottoa ja suomessa se onnistuu vain halvalla lopputuotteella. Palkka- ym kustannusten ollessa suomessa maailman korkeimmat, niin ainakin osa raaka-aineesta on otettava sitten lähes ilmaiseksi, tai ainakin selvästi halvemmalla kuin on tanskan markkinoiden määrittelemä markkinahinta. Vaikka se sitten olisi pakaste-emakkoa saksasta. C-alueeltakaan ei saa halpaa tuettua lihaa teollisuuden pyörittämiseen, kuten maitua, koska tundrankin sikatuet on valutettu sektorin ulkopuolelle. (SAK, MTK)
>>Sikakriisiin, eli etenkin tuottajien, mutta joissakin tapauksissa välillisesti myös sikojen huonoon kohteluun ovat siis suurimpia syyllisä SDP, SAK, YLE, SOK, MTK, ja kepu. Mutta helpointahan on syyllistää ja rangaista pientä tuottajaa, jolle jopa oma etujärjestönsäkkin pyllistää
-
Hyvin kyllä kirjoitat ja analysoit. Mikä olisi Sinun lääkkeesi tähän ongelmaan?
-
Mitä me olemme viikossa oppineet? Berlusgoni sai turpaansa ja kannatus nousi. Yle lähettää eläinaktivistien propakandaa ja kinkut menee kaupaksi entiseen tahtiin ,ellei jopa paremmin.
Kyllä ne sikakriisin ainekset on ihan muualla kuin mediassa. ;D
-
Hyvin kyllä kirjoitat ja analysoit. Mikä olisi Sinun lääkkeesi tähän ongelmaan?
sama kuin ennen. Pikkutilojen eväät on syöty. Reiluinta olisi ostaa ne ulos markkinoilta.
-
Hyvin kyllä kirjoitat ja analysoit. Mikä olisi Sinun lääkkeesi tähän ongelmaan?
sama kuin ennen. Pikkutilojen eväät on syöty. Reiluinta olisi ostaa ne ulos markkinoilta.
Eli kannatat rajua rakennemuutosta? Niin se pitäisi hoitaa joka sektorilla.
(Paitsi että me pikkuiset viljatilat saamme huviksemme jatkaa ;D)
-
Hyvin kyllä kirjoitat ja analysoit. Mikä olisi Sinun lääkkeesi tähän ongelmaan?
sama kuin ennen. Pikkutilojen eväät on syöty. Reiluinta olisi ostaa ne ulos markkinoilta.
Siihen ei yhteiskunnan rahat riitä. ::)
-
Aaattelin etten viitti ottaa kantaa mutta otan kuitenkin.
Korven ukolla taitaa olla oma sika ojassa koska noin paljon asian tiimoilta RÄÄPII NAAMAANSA,
Kyllä se pojaat on niin että tuo mtä viimepäivinä mediassa sikatiloilta tuleet jutut ovat ,ne on ihan tarkoitushakuista mustamaalausta.Nukypäivänä kellään ei ole vara hoitaa ja tuotta eläimiä huonoissa olosuhteissa ja tuollaisia pitää mitä videokuvissa on esille tuotu.
Ihmeesti muutamilla , korostan muutamilla on rahaa tällaiseenkin . Muutamia tiloja joissa on pari mullikkaa kasvamassa , viljat puimatta , ehditään joka paikkaan on näitä tapauksi tullut vastaan . Mitään järkeä sellaisessa eläinten pidossa ei ole . Yleistää ei pidä eikä valvontaa lisätä .
-
Hyvin kyllä kirjoitat ja analysoit. Mikä olisi Sinun lääkkeesi tähän ongelmaan?
vissi diazepami ;D
-
Ja sikatilan tuet, peltotuki huomioiden euroopan heikoimmat
***** Ise asiassa Suomi taitaa olla unionin ainoa maa jossa maksetaan sianlihantuotannolle tukea, muualla sikatalouden katsotaan olevan vain viljan jatkojalostamista. Peltotukien huonoudesta taas saa kiittää unionin viitesatoihin sidottua tukijärjestelmää, sekä suomalaisten täydellistä epäonnistumista EY-jäsenyysneuvotteluissa.
Siipikarjamäärän moninkertaistuminen on leikannut sikatilojen tukea.
****** Mitäs juttua se tämä taas on? Yksimahaisten ja siipikarjan tuet eivät koske toisiaan.
Tuet ovat olleet jatkuvasti alenevia ja niiden tulevaisuus on aina ollut epävarma. Aleneva tulotaso on pakottanut tiloja laajentamaan tuotantoa.
****** Ja lisäämään omaa ahdinkoaan
-Ylituotanto on aina ollut kepun ja mtkn suojeluksessa. Nytkin ylituotantoalalle ollaan taas junttaamassa tukitäkyä laajennusinvestointeihin vaikka sikayrittäjät itse vastustavat niitä.(MTK, kepu)
****** Käsittääkseni ollaan avaamassa MAHDOLLISUUTTA hakea investointikukia sikaloihin. Haku PAKKOA ei käsittääkseni ole suunnitteilla ;D ;D ;D
koska tundrankin sikatuet on valutettu sektorin ulkopuolelle. (SAK, MTK)
***** No nyt näemme vainoharhaisuuden huipun tällä saitilla: Ei edes veetieemeli ole väittänyt maataloustukien menevän SAK:n taskuun! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
>>Sikakriisiin, eli etenkin tuottajien, mutta joissakin tapauksissa välillisesti myös sikojen huonoon kohteluun ovat siis suurimpia syyllisä SDP, SAK, YLE, SOK, MTK, ja kepu.
******** Ja kokoomus, Kesko, Atria, HK-scan, ja suomalainen halpaa lihaa hinkuva kuluttaja
-
. Pikkutilojen eväät on syöty. Reiluinta olisi ostaa ne ulos markkinoilta.
[/quote]
***** Pikkutilat menivät jo, suraavaksi on lahdissa keskisuuret sikalat....
-
Hyvin kyllä kirjoitat ja analysoit. Mikä olisi Sinun lääkkeesi tähän ongelmaan?
sama kuin ennen. Pikkutilojen eväät on syöty. Reiluinta olisi ostaa ne ulos markkinoilta.
Eiköhän ne pikkutilat poistu sikapuolellakin luontaisen poistuman kautta (eläkkeelle) niinkuin maitopuolellakin.
-
Joillakin laahaa jälleen pahasti. Ei tietenkään ketään pakoteta hakemaan investointitukea. Tulopuoli asettaa kuitenkin sikasektorille selkeät vaihtoehdot, laajenna tai tulotasosi laskee. Mutta etenkin täällä kun alkuvuosien invetointirytinässä sikaloita pykättiin jopa takautuvilla tukiaisilla 70 ja jopa 80 pinnaa kustannusarviosta ilman sen kummempia menoerittelyitä, niin moni noista rakennelmista on melko kipeästi saneerauksen tai jopa uusimisen tarpeessa. Ja jos nyt sitten samalla, vaikka ylituotantoakin on, niin samalla tyrkätään tukea laajennukseen, ei se tee hyvää markkinatilanteelle jos laajennellaan, kuin ainoastaan kaupan ja teollisuuden näkövinkkelistä tiirailtuna. Vaikka pieni 10% ylituotanto ei näytäkkään laskevan hintoja paljon alle maailmanmarkkinahinnan, niin alituotanto kuitenkin nostaisi niitä.
Ja SAK on syyllinen maailman korkeimpaan palkkatasoon ja teollisuuskustannuksiin. Sen vuoksi teollisuuden pitää saada ainakin osa lihasta halvemmalla kuin on se tanskan markkinoiden määrittelemä markkinahinta. Siksipä voimme saada jopa saksalaista maustettua pakaste-emakkoa. C alueelta emme saa halpaa lihaa teollisuuden tarpeisiin vaikka siellä onkin paremmat olosuhteen. Pohjoisessa tilakoko on kasvanut lain vastaisella tavalla, joten tilojen kokonaistukitaso on jouduttu pitämään jopa alhaisenpana kuin etelässä etenkin 07 vuoteen saakka.
Suomessa muutenkin sikatilan kokonaistet ovat euroopan heikoimmat. Sikatila kun kytkeytyy kiinteästi peltoon etenkin rehunhankinnan kautta, ja suomessa vielä suurempaan pinta-alaan kuin etelämmässä, koska satotaso laahaa. Mutta myös ympäristöehtojen kannalta ravinteet pitää kierrättää riittävän pinta-alan kautta. 2 ey/ha on suomessa sopiva eläintiheys sikasektorilla, sen yli menevät yksiköt ottavat tietoisen riskin omalla vastuullaan.
2013 esimerkiksi 3000 sian sikatilalla tuki on etelässä enään vain 3000 euroa korkeampi kuin pohjoisessa, mutta pikkutiloilla äärimillään tuossa 200 eyn kohdalla jopa 1,8% liikevaihdosta VÄHEMMÄN tukea kuin pohjoisessa. Mutta pikkutiloilta tuleva lihamäärä on niin pieni että sillä tuskin markkinoilla vaikutetaan, kuin ehkä osa tuottajapalautuksista. Siis mtk ja kepu kasvattivat c alueen tuotantoa vuosituotantotasolla alle 10 miljoonaa kiloa vähemmän kuin etelässä joten mtk ja kepu leikkasivat sieltäkin tuet joten halpaa lihaa ei sieltäkään saa teollisuuden rattaisiin.
Teollisuus ei ole syypää mihinkään. Sen tehtävänä on toimia tehokkaasti eli tehdä omistajilleen tuottoa, jos tuotto on jonkun mielestä liian korkea niin kannattaa ostaa ko firmaa.
Parempiakin parannusehdotuksia voi vapaasti esittää,mun ehdotus oli rakennemuutos siten että tuetaan luopumaan 200 ey ja sen alle olevia sikaloita. Tietenkin pientuottajat voisivat harjoittaa vaikkapa yhteismyyntejä/ostoja ja myöhemmin tilojenvälistä yhteistyötä esimerkiksi yhteisiä lihasikaloita tai porsittamoita, kunhan eivät päästä osakkuustilojen välisiä kilapailuja vääristymään.
-
Paljonko tuo 200 ey on lihasikoina? Onko se joku 300 lihasian sikala jossa on nopea kierto. Sikatietämykseni rajoittuu tietoon että "Sian takapää on etupäätä arvokkkaampi"
-
200ey on 2600lihasikaa.
-
200ey on 2600lihasikaa.
Ai se on noin iso! Tämä oli yllätys.
-
Joillakin laahaa jälleen pahasti. Ei tietenkään ketään pakoteta hakemaan investointitukea. Tulopuoli asettaa kuitenkin sikasektorille selkeät vaihtoehdot, laajenna tai tulotasosi laskee. Mutta etenkin täällä kun alkuvuosien invetointirytinässä sikaloita pykättiin jopa takautuvilla tukiaisilla 70 ja jopa 80 pinnaa kustannusarviosta ilman sen kummempia menoerittelyitä, niin moni noista rakennelmista on melko kipeästi saneerauksen tai jopa uusimisen tarpeessa. Ja jos nyt sitten samalla, vaikka ylituotantoakin on, niin samalla tyrkätään tukea laajennukseen, ei se tee hyvää markkinatilanteelle jos laajennellaan, kuin ainoastaan kaupan ja teollisuuden näkövinkkelistä tiirailtuna. Vaikka pieni 10% ylituotanto ei näytäkkään laskevan hintoja paljon alle maailmanmarkkinahinnan, niin alituotanto kuitenkin nostaisi niitä.
Ja SAK on syyllinen maailman korkeimpaan palkkatasoon ja teollisuuskustannuksiin. Sen vuoksi teollisuuden pitää saada ainakin osa lihasta halvemmalla kuin on se tanskan markkinoiden määrittelemä markkinahinta. Siksipä voimme saada jopa saksalaista maustettua pakaste-emakkoa. C alueelta emme saa halpaa lihaa teollisuuden tarpeisiin vaikka siellä onkin paremmat olosuhteen. Pohjoisessa tilakoko on kasvanut lain vastaisella tavalla, joten tilojen kokonaistukitaso on jouduttu pitämään jopa alhaisenpana kuin etelässä etenkin 07 vuoteen saakka.
Suomessa muutenkin sikatilan kokonaistet ovat euroopan heikoimmat. Sikatila kun kytkeytyy kiinteästi peltoon etenkin rehunhankinnan kautta, ja suomessa vielä suurempaan pinta-alaan kuin etelämmässä, koska satotaso laahaa. Mutta myös ympäristöehtojen kannalta ravinteet pitää kierrättää riittävän pinta-alan kautta. 2 ey/ha on suomessa sopiva eläintiheys sikasektorilla, sen yli menevät yksiköt ottavat tietoisen riskin omalla vastuullaan.
2013 esimerkiksi 3000 sian sikatilalla tuki on etelässä enään vain 3000 euroa korkeampi kuin pohjoisessa, mutta pikkutiloilla äärimillään tuossa 200 eyn kohdalla jopa 1,8% liikevaihdosta VÄHEMMÄN tukea kuin pohjoisessa. Mutta pikkutiloilta tuleva lihamäärä on niin pieni että sillä tuskin markkinoilla vaikutetaan, kuin ehkä osa tuottajapalautuksista. Siis mtk ja kepu kasvattivat c alueen tuotantoa vuosituotantotasolla alle 10 miljoonaa kiloa vähemmän kuin etelässä joten mtk ja kepu leikkasivat sieltäkin tuet joten halpaa lihaa ei sieltäkään saa teollisuuden rattaisiin.
Teollisuus ei ole syypää mihinkään. Sen tehtävänä on toimia tehokkaasti eli tehdä omistajilleen tuottoa, jos tuotto on jonkun mielestä liian korkea niin kannattaa ostaa ko firmaa.
Parempiakin parannusehdotuksia voi vapaasti esittää,mun ehdotus oli rakennemuutos siten että tuetaan luopumaan 200 ey ja sen alle olevia sikaloita. Tietenkin pientuottajat voisivat harjoittaa vaikkapa yhteismyyntejä/ostoja ja myöhemmin tilojenvälistä yhteistyötä esimerkiksi yhteisiä lihasikaloita tai porsittamoita, kunhan eivät päästä osakkuustilojen välisiä kilapailuja vääristymään.
Vaikea sanoa juuta eikå jaata kun samassa lauseessa verrataan reaalista ja suhteellista hintaa
-
Vai oli hyvin kirjoitettu!!
Se on vaan niin, ettei kukaan normaalijärjellä varustettu lähde tuollaisia juttuja edes tavaamaan.
Jos asiat on hakusessa niin eihän sille mahda mitään.
Muutenkin olen sitä mieltä, että Agronet on hyvä palsta, täällä saadaan pyörimään ne kaikkein "pimeimmätkin" omissa ympyröissään ja yleensä rauhoittuvat, kun saavat oman hengentuotteensa edes jonnekin näkyville. Hyvä näin
-
[
Joillakin laahaa jälleen pahasti. Ei tietenkään ketään pakoteta hakemaan investointitukea. Tulopuoli asettaa kuitenkin sikasektorille selkeät vaihtoehdot, laajenna tai tulotasosi laskee.
***** No siinä tapauksessahan on aivan sama saako investointeihin tukea vai ei, on laajennettava joka tapauksessa.
Mutta etenkin täällä kun alkuvuosien invetointirytinässä sikaloita pykättiin jopa takautuvilla tukiaisilla 70 ja jopa 80 pinnaa kustannusarviosta ilman sen kummempia menoerittelyitä, niin moni noista rakennelmista on melko kipeästi saneerauksen tai jopa uusimisen tarpeessa. Ja jos nyt sitten samalla, vaikka ylituotantoakin on, niin samalla tyrkätään tukea laajennukseen, ei se tee hyvää markkinatilanteelle jos laajennellaan, kuin ainoastaan kaupan ja teollisuuden näkövinkkelistä tiirailtuna.
******* Edelleen: Jos mainitsemasi sikalat saneerataan tai uusitaan joka tapauksessa, so what?
Vaikka pieni 10% ylituotanto ei näytäkkään laskevan hintoja paljon alle maailmanmarkkinahinnan, niin alituotanto kuitenkin nostaisi niitä.
******** Vapailla markkinoilla, joihin Suomikin EU-jäsenyytensä vuoksi kuuluu, käy alituotantotilanteessa siten, että puuttuva lihamäärä korvataan tuonnilla. Sianlihan tuottajahinta ei tule kotikutoisesti nousemaan.
Ja SAK on syyllinen maailman korkeimpaan palkkatasoon ja teollisuuskustannuksiin. Sen vuoksi teollisuuden pitää saada ainakin osa lihasta halvemmalla kuin on se tanskan markkinoiden määrittelemä markkinahinta.
****** Ja vi*ut! Elintarviketeollisuus tekee jättivoitoja, tinkikööt niistä. Sanot että elintarviketeollisuuden tehtävä on tuoda omistajilleen voittoa. Aivan samoin on SAK:n tehtävä parantaa jäsiniensä elintasoa.
Siksipä voimme saada jopa saksalaista maustettua pakaste-emakkoa. C alueelta emme saa halpaa lihaa teollisuuden tarpeisiin vaikka siellä onkin paremmat olosuhteen.
****** Tietääkseni tuottahinta ei noudata maantieteellistä jakoa. a,b ja c alueen possut maksaa teurastamon portilla tasan saman verran
Pohjoisessa tilakoko on kasvanut lain vastaisella tavalla, joten tilojen kokonaistukitaso on jouduttu pitämään jopa alhaisenpana kuin etelässä etenkin 07 vuoteen saakka.
****** Älä hölötä 142-tuen ehdot eivät sentää ole lakeja. Ja nytkö käännätkin taas asian niin että etelä on saanutkin isommat tuet kuin c-alue. Mitä HELEVETTIÄ sinä oikein sekoilet. Tänään tätä mieltä ja huomenna tuota vai? :D :D :D :D :D :D
2013 esimerkiksi 3000 sian sikatilalla tuki on etelässä enään vain 3000 euroa korkeampi kuin pohjoisessa, mutta pikkutiloilla äärimillään tuossa 200 eyn kohdalla jopa 1,8% liikevaihdosta VÄHEMMÄN tukea kuin pohjoisessa. Mutta pikkutiloilta tuleva lihamäärä on niin pieni että sillä tuskin markkinoilla vaikutetaan, kuin ehkä osa tuottajapalautuksista. Siis mtk ja kepu kasvattivat c alueen tuotantoa vuosituotantotasolla alle 10 miljoonaa kiloa vähemmän kuin etelässä joten mtk ja kepu leikkasivat sieltäkin tuet joten halpaa lihaa ei sieltäkään saa teollisuuden rattaisiin.
****** Mitään pikkutiloja ei ole enää olemassa, jos et ole sattunut huomaamaan....
Teollisuus ei ole syypää mihinkään. Sen tehtävänä on toimia tehokkaasti eli tehdä omistajilleen tuottoa, jos tuotto on jonkun mielestä liian korkea niin kannattaa ostaa ko firmaa.
****** Uskaltaisin melkein väittää että istut jonkin "tuottajaomisteisen" lihatalon hallinnossa...
-
200ey on 2600lihasikaa.
Tällainen sikala on siis kriisikokoinen. Jopas on ala tiukille vedetty. Toivottavasti tämä luku avartaa muidenkin kuin minun katsantokantaani.
-
200ey on 2600lihasikaa.
Tällainen sikala on siis kriisikokoinen. Jopas on ala tiukille vedetty. Toivottavasti tämä luku avartaa muidenkin kuin minun katsantokantaani.
Sirkka-Liisa Anttila, vastuuministeri, totesi TV-uutisssa "nyt nähdään ovatko kuluttajat valmiita maksaman lisää hintaa, joka on edellytys hyvästä hoidosta" Eli jos ei olla valmiita maksamaan niin eläimiä saa
kohdella huonosti.
-
200ey on 2600lihasikaa.
Tällainen sikala on siis kriisikokoinen. Jopas on ala tiukille vedetty. Toivottavasti tämä luku avartaa muidenkin kuin minun katsantokantaani.
Sirkka-Liisa Anttila, vastuuministeri, totesi TV-uutisssa "nyt nähdään ovatko kuluttajat valmiita maksaman lisää hintaa, joka on edellytys hyvästä hoidosta" Eli jos ei olla valmiita maksamaan niin eläimiä saa
kohdella huonosti.
Vastuuministeriä ei ole olemassakaan , Viinaselle voit lähettää terveisiä , korkorahojen palautusta odottelen. >:(
-
200ey on 2600lihasikaa.
Tällainen sikala on siis kriisikokoinen. Jopas on ala tiukille vedetty. Toivottavasti tämä luku avartaa muidenkin kuin minun katsantokantaani.
Sirkka-Liisa Anttila, vastuuministeri, totesi TV-uutisssa "nyt nähdään ovatko kuluttajat valmiita maksaman lisää hintaa, joka on edellytys hyvästä hoidosta" Eli jos ei olla valmiita maksamaan niin eläimiä saa
kohdella huonosti.
Vastuuministeriä ei ole olemassakaan , Viinaselle voit lähettää terveisiä , korkorahojen palautusta odottelen. >:(
No kenen on vastuu, jos hän on ministeri jonka alaan asia kuuluu.
-
200ey on 2600lihasikaa.
Tällainen sikala on siis kriisikokoinen. Jopas on ala tiukille vedetty. Toivottavasti tämä luku avartaa muidenkin kuin minun katsantokantaani.
13 teurastettua lihasikaa on 1 ey, 3,5 erää/vuosi kierrolla 742 sikapaikkaa tuottaa tuon 200 ey, eller hur? Navetan sontaluukusta asiaa tarkastellen näyttäisi siltä, että tuplat pitää olla kultapossukerhoon päästäkseen.
-
200ey on 2600lihasikaa.
Tällainen sikala on siis kriisikokoinen. Jopas on ala tiukille vedetty. Toivottavasti tämä luku avartaa muidenkin kuin minun katsantokantaani.
13 teurastettua lihasikaa on 1 ey, 3,5 erää/vuosi kierrolla 742 sikapaikkaa tuottaa tuon 200 ey, eller hur? Navetan sontaluukusta asiaa tarkastellen näyttäisi siltä, että tuplat pitää olla kultapossukerhoon päästäkseen.
Kuka ton 3,5 erää kasvattaa kyllä 3 riittää joten hieman suurempi pitää olla.
-
200ey on 2600lihasikaa.
Tällainen sikala on siis kriisikokoinen. Jopas on ala tiukille vedetty. Toivottavasti tämä luku avartaa muidenkin kuin minun katsantokantaani.
13 teurastettua lihasikaa on 1 ey, 3,5 erää/vuosi kierrolla 742 sikapaikkaa tuottaa tuon 200 ey, eller hur? Navetan sontaluukusta asiaa tarkastellen näyttäisi siltä, että tuplat pitää olla kultapossukerhoon päästäkseen.
Kuka ton 3,5 erää kasvattaa kyllä 3 riittää joten hieman suurempi pitää olla.
Luulin kuulleeni ettei riitä.
http://keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index.php?topic=11767.0
-
Kuluttajien toive tilakoosta:
Kyllähän se niin on kun sikalat on niin suuria, niin varmasti loppuunpalamisia tapahtuu ja paljon. Ei yrittäjät jaksa pitää huolta niin suurista sikaloista, niin miksei vaihtoehtona ole ollut pitkiin pitkiin aikoihin piensikaloita ympäri Suomea? Eeei koska EU kieltää ja käskee ja pakottaa ja tekee.. Jos pienyrittäjille kunnittain annettaisiin mahdollisuus tuottaa lihaa, niin eikö tilanne olisi kaikkien kannalta paras? Kuntalaiset saisivat paikallista lihaa, kasvattajat tunnettaisiin, eläimiä olisi samassa paikassa vähemmän, mikä parantaisi niiden oloja, yksilöllisyys sikaloilla/navetoilla tulisi esiin, luomuliha olisi mahdollista, tilalliset pärjäisivät omalla tuotollaan, työkkistyminen kunnittain paranisi jne.
Vaatisihan se resursseja, mutta mielestäni se on sen arvoista
-
200ey on 2600lihasikaa.
Tällainen sikala on siis kriisikokoinen. Jopas on ala tiukille vedetty. Toivottavasti tämä luku avartaa muidenkin kuin minun katsantokantaani.
13 teurastettua lihasikaa on 1 ey, 3,5 erää/vuosi kierrolla 742 sikapaikkaa tuottaa tuon 200 ey, eller hur? Navetan sontaluukusta asiaa tarkastellen näyttäisi siltä, että tuplat pitää olla kultapossukerhoon päästäkseen.
Nuohan syökin jo 600 000 kiloa viljaa. Isoa on. Avartavaa...
-
Kuluttajien toive tilakoosta: Kyllähän se niin on kun sikalat on niin suuria, niin varmasti loppuunpalamisia tapahtuu ja paljon. Ei yrittäjät jaksa pitää huolta niin suurista sikaloista, niin miksei vaihtoehtona ole ollut pitkiin pitkiin aikoihin piensikaloita ympäri Suomea? Eeei koska EU kieltää ja käskee ja pakottaa ja tekee.. Jos pienyrittäjille kunnittain annettaisiin mahdollisuus tuottaa lihaa, niin eikö tilanne olisi kaikkien kannalta paras? Kuntalaiset saisivat paikallista lihaa, kasvattajat tunnettaisiin, eläimiä olisi samassa paikassa vähemmän, mikä parantaisi niiden oloja, yksilöllisyys sikaloilla/navetoilla tulisi esiin, luomuliha olisi mahdollista, tilalliset pärjäisivät omalla tuotollaan, työkkistyminen kunnittain paranisi jne. Vaatisihan se resursseja, mutta mielestäni se on sen arvoista
Ei mikään estä puuhastelemasta vaikka possuhommeleissa... kunhan sen tekee omilla rahoillaan eikä meidän kunnon ihmisten - veronmaksajien - rahoilla.
-
Kuluttajien toive tilakoosta: Kyllähän se niin on kun sikalat on niin suuria, niin varmasti loppuunpalamisia tapahtuu ja paljon. Ei yrittäjät jaksa pitää huolta niin suurista sikaloista, niin miksei vaihtoehtona ole ollut pitkiin pitkiin aikoihin piensikaloita ympäri Suomea? Eeei koska EU kieltää ja käskee ja pakottaa ja tekee.. Jos pienyrittäjille kunnittain annettaisiin mahdollisuus tuottaa lihaa, niin eikö tilanne olisi kaikkien kannalta paras? Kuntalaiset saisivat paikallista lihaa, kasvattajat tunnettaisiin, eläimiä olisi samassa paikassa vähemmän, mikä parantaisi niiden oloja, yksilöllisyys sikaloilla/navetoilla tulisi esiin, luomuliha olisi mahdollista, tilalliset pärjäisivät omalla tuotollaan, työkkistyminen kunnittain paranisi jne. Vaatisihan se resursseja, mutta mielestäni se on sen arvoista
Ei mikään estä puuhastelemasta vaikka possuhommeleissa... kunhan sen tekee omilla rahoillaan eikä meidän kunnon ihmisten - veronmaksajien - rahoilla.
Tuohan oli teidän kunnon ihmisten-veronmaksajien toive. :D
-
Kuluttajien toive tilakoosta: Kyllähän se niin on kun sikalat on niin suuria, niin varmasti loppuunpalamisia tapahtuu ja paljon. Ei yrittäjät jaksa pitää huolta niin suurista sikaloista, niin miksei vaihtoehtona ole ollut pitkiin pitkiin aikoihin piensikaloita ympäri Suomea? Eeei koska EU kieltää ja käskee ja pakottaa ja tekee.. Jos pienyrittäjille kunnittain annettaisiin mahdollisuus tuottaa lihaa, niin eikö tilanne olisi kaikkien kannalta paras? Kuntalaiset saisivat paikallista lihaa, kasvattajat tunnettaisiin, eläimiä olisi samassa paikassa vähemmän, mikä parantaisi niiden oloja, yksilöllisyys sikaloilla/navetoilla tulisi esiin, luomuliha olisi mahdollista, tilalliset pärjäisivät omalla tuotollaan, työkkistyminen kunnittain paranisi jne. Vaatisihan se resursseja, mutta mielestäni se on sen arvoista
Ei mikään estä puuhastelemasta vaikka possuhommeleissa... kunhan sen tekee omilla rahoillaan eikä meidän kunnon ihmisten - veronmaksajien - rahoilla.
Tuohan oli teidän kunnon ihmisten-veronmaksajien toive. :D
Joo... toive on - ja toiveeks jää :o :o :o :o >:( >:( >:( >:(
-
200ey on 2600lihasikaa.
Tällainen sikala on siis kriisikokoinen. Jopas on ala tiukille vedetty. Toivottavasti tämä luku avartaa muidenkin kuin minun katsantokantaani.
13 teurastettua lihasikaa on 1 ey, 3,5 erää/vuosi kierrolla 742 sikapaikkaa tuottaa tuon 200 ey, eller hur? Navetan sontaluukusta asiaa tarkastellen näyttäisi siltä, että tuplat pitää olla kultapossukerhoon päästäkseen.
Nuohan syökin jo 600 000 kiloa viljaa. Isoa on. Avartavaa...
Ei kait niin paljoa. 500t riittää. Lihasika tarttee 30kg-110kg kasvuun sellasen 140kg ohraa ja 50kg vehnää. Lisäksi tietty soija + muut lisukkeet.
-
Kuluttajien toive tilakoosta:
Kyllähän se niin on kun sikalat on niin suuria, niin varmasti loppuunpalamisia tapahtuu ja paljon. Ei yrittäjät jaksa pitää huolta niin suurista sikaloista, niin miksei vaihtoehtona ole ollut pitkiin pitkiin aikoihin piensikaloita ympäri Suomea? Eeei koska EU kieltää ja käskee ja pakottaa ja tekee.. Jos pienyrittäjille kunnittain annettaisiin mahdollisuus tuottaa lihaa, niin eikö tilanne olisi kaikkien kannalta paras? Kuntalaiset saisivat paikallista lihaa, kasvattajat tunnettaisiin, eläimiä olisi samassa paikassa vähemmän, mikä parantaisi niiden oloja, yksilöllisyys sikaloilla/navetoilla tulisi esiin, luomuliha olisi mahdollista, tilalliset pärjäisivät omalla tuotollaan, työkkistyminen kunnittain paranisi jne.
Vaatisihan se resursseja, mutta mielestäni se on sen arvoista
Oon kyllä päin vastaista mieltä. Isoissa yksiköissä voidaan palkata työvoimaa jakamaan työtaakkaa. Pahin tilanne on pienissä sikaloissa, joissa yrittäjä yksinään hoitaa eläimet ja pitää vapaata vuosilomapäivät. Nekin yleensä peltotyöhuippujen aikana.
Nytkään ei yhdestäkään ns. suuresta sikalasta (3000lsp / 800 emakkoa) ei löytynyt huomautettavaa. Tosin se että suurin osa ongelmista kohdistui Länsi-Suomen sikaloihin saattaa kertoa taloudellisista motivaatio ongelmista. Tosin sekään ei anna syytä eläintenhoidon laiminlyönteihin.
-
200ey on 2600lihasikaa.
Tällainen sikala on siis kriisikokoinen. Jopas on ala tiukille vedetty. Toivottavasti tämä luku avartaa muidenkin kuin minun katsantokantaani.
13 teurastettua lihasikaa on 1 ey, 3,5 erää/vuosi kierrolla 742 sikapaikkaa tuottaa tuon 200 ey, eller hur? Navetan sontaluukusta asiaa tarkastellen näyttäisi siltä, että tuplat pitää olla kultapossukerhoon päästäkseen.
Nuohan syökin jo 600 000 kiloa viljaa. Isoa on. Avartavaa...
Ei kait niin paljoa. 500t riittää. Lihasika tarttee 30kg-110kg kasvuun sellasen 140kg ohraa ja 50kg vehnää. Lisäksi tietty soija + muut lisukkeet.
Eli yhteensä 240 kiloa väkirehua/sika ? Voi muuten olla että jalostus on parantanut hyötysuhdetta. Tuo luku on Puupposen luennolta.
-
Ei kait niin paljoa. 500t riittää. Lihasika tarttee 30kg-110kg kasvuun sellasen 140kg ohraa ja 50kg vehnää. Lisäksi tietty soija + muut lisukkeet.
Eli yhteensä 240 kiloa väkirehua/sika ? Voi muuten olla että jalostus on parantanut hyötysuhdetta. Tuo luku on Puupposen luennolta.
220-240kg menee rehua kokonaisuudessa. Siihen sisältyy sitten jo soijat ja OVR:t.
-
Kuluttajien toive tilakoosta:
Kyllähän se niin on kun sikalat on niin suuria, niin varmasti loppuunpalamisia tapahtuu ja paljon. Ei yrittäjät jaksa pitää huolta niin suurista sikaloista
***** Se oma jaksaminen pitää miettiä ennen suurinvestointia. Jos jaksaminen loppuu, kyllä syy on oma.
, niin miksei vaihtoehtona ole ollut pitkiin pitkiin aikoihin piensikaloita ympäri Suomea?
**** Koska niistä ei saa toimeentuloa.
Eeei koska EU kieltää ja käskee ja pakottaa ja tekee..
**** EU ei käske ketään. Lihatalojen konsultit kiertää ja laskee, kukaan ei pakota. Ja isännät itse tekee oman ahdinkonsa. Jos aikoo olla yrittäjä, pitää tiedostaa myös yrittäjän riskit.
Jos pienyrittäjille kunnittain annettaisiin mahdollisuus tuottaa lihaa, niin eikö tilanne olisi kaikkien kannalta paras? Kuntalaiset saisivat paikallista lihaa, kasvattajat tunnettaisiin, eläimiä olisi samassa paikassa vähemmän, mikä parantaisi niiden oloja, yksilöllisyys sikaloilla/navetoilla tulisi esiin, luomuliha olisi mahdollista, tilalliset pärjäisivät omalla tuotollaan, työkkistyminen kunnittain paranisi jne.
Vaatisihan se resursseja, mutta mielestäni se on sen arvoista
***** Totta, mutta kun kuluttajan on saatava se lihansa halvalla. Ruoan hinnasta on tullut täysin muusta todellisuudesta irrallaan oleva asia. Mitä meistä kuluttajista kertoo se, että jouluksi ostetaan 1000 euron taulutelkkari, mutta jos kotimaisen kinkun hinta nousee eurolla, niin otetaan tanskalainen?
Olisko suhteellisuudentaju hukassa?? ???
-
kuluttajan on saatava se lihansa halvalla. Ruoan hinnasta on tullut täysin muusta todellisuudesta irrallaan oleva asia. Mitä meistä kuluttajista kertoo se, että jouluksi ostetaan 1000 euron taulutelkkari, mutta jos kotimaisen kinkun hinta nousee eurolla, niin otetaan tanskalainen? Olisko suhteellisuudentaju hukassa?? ???
Ei olisi... on !!! :o :o :o :o
-
Kuluttajien toive tilakoosta:
Kyllähän se niin on kun sikalat on niin suuria, niin varmasti loppuunpalamisia tapahtuu ja paljon. Ei yrittäjät jaksa pitää huolta niin suurista sikaloista, niin miksei vaihtoehtona ole ollut pitkiin pitkiin aikoihin piensikaloita ympäri Suomea? Eeei koska EU kieltää ja käskee ja pakottaa ja tekee.. Jos pienyrittäjille kunnittain annettaisiin mahdollisuus tuottaa lihaa, niin eikö tilanne olisi kaikkien kannalta paras? Kuntalaiset saisivat paikallista lihaa, kasvattajat tunnettaisiin, eläimiä olisi samassa paikassa vähemmän, mikä parantaisi niiden oloja, yksilöllisyys sikaloilla/navetoilla tulisi esiin, luomuliha olisi mahdollista, tilalliset pärjäisivät omalla tuotollaan, työkkistyminen kunnittain paranisi jne.
Vaatisihan se resursseja, mutta mielestäni se on sen arvoista
Oon kyllä päin vastaista mieltä. Isoissa yksiköissä voidaan palkata työvoimaa jakamaan työtaakkaa. Pahin tilanne on pienissä sikaloissa, joissa yrittäjä yksinään hoitaa eläimet ja pitää vapaata vuosilomapäivät. Nekin yleensä peltotyöhuippujen aikana.
Nytkään ei yhdestäkään ns. suuresta sikalasta (3000lsp / 800 emakkoa) ei löytynyt huomautettavaa. Tosin se että suurin osa ongelmista kohdistui Länsi-Suomen sikaloihin saattaa kertoa taloudellisista motivaatio ongelmista. Tosin sekään ei anna syytä eläintenhoidon laiminlyönteihin.
Mikähän lienee lihasikaloiden keskiko suomessa? Noita 3000 paikan töpselikoppeja taitaa olla vielä aika harvassa, on siinä rakennuksella mittaa. :o
-
Kettulikkojen anteeksi sikalikkojen tavoite on saada sioille inhimilliset elinolosuhteet. Eli vaatimukset ei ihan lopu jos niiden mediapeliin lähtee mukaan. Vähintään peruskoulu tulee sioilla olla käytynä ennenkuin ollaan tyytyväisiä.. Paitsi et et nykyään ainakin täälläpäin on kaupunki säästäny senverran ansiokkaasti et lapset on näläs koulus, sellaista ei oo sikalikat väittäny et siat olis näläs... Eli onko nyky Suames sioilla paremmat olot kuin lapsilla..
-
kuluttajan on saatava se lihansa halvalla. Ruoan hinnasta on tullut täysin muusta todellisuudesta irrallaan oleva asia. Mitä meistä kuluttajista kertoo se, että jouluksi ostetaan 1000 euron taulutelkkari, mutta jos kotimaisen kinkun hinta nousee eurolla, niin otetaan tanskalainen? Olisko suhteellisuudentaju hukassa?? ???
Ei olisi... on !!! :o :o :o :o
Tuo on niin tuottajamyönteinen mielipide, että otan Auliksen suureen karhumaiseen syleilyyni ja halaan häntä lämpimästi ja pitkään. ;D
-
kuluttajan on saatava se lihansa halvalla. Ruoan hinnasta on tullut täysin muusta todellisuudesta irrallaan oleva asia. Mitä meistä kuluttajista kertoo se, että jouluksi ostetaan 1000 euron taulutelkkari, mutta jos kotimaisen kinkun hinta nousee eurolla, niin otetaan tanskalainen? Olisko suhteellisuudentaju hukassa?? ???
Ei olisi... on !!! :o :o :o :o
Tuo on niin tuottajamyönteinen mielipide, että otan Auliksen suureen karhumaiseen syleilyyni ja halaan häntä lämpimästi ja pitkään. ;D
Varo kuiteskin rutistamarta Auliksen hentoja luita kasaan ! :P
-
Joo syyllisethän on ne OE:n kuvaajat. ;D
-
Joo syyllisethän on ne OE:n kuvaajat. ;D
Ei toki ne mitään syyllisiä. Erittäin taitavia kameran käyttäjiä vaan, kun saivat kuvattua karmeaa rääkkäystä parilla tilalla, joilla ei ollut enää sikojakaan. :D
Ei, mut ihan totta, kyllähän siinä jupakassa jotain perää täytyi olla ! ?
-
Joo syyllisethän on ne OE:n kuvaajat. ;D
Ei toki ne mitään syyllisiä. Erittäin taitavia kameran käyttäjiä vaan, kun saivat kuvattua karmeaa rääkkäystä parilla tilalla, joilla ei ollut enää sikojakaan. :D
Ei, mut ihan totta, kyllähän siinä jupakassa jotain perää täytyi olla ! ?
Totta kait oli perää, eikös tarkastuksista sanottu, että noin puolella kuvatuista ja tarkastetuista tiloista oli puutteita ja ne on tietysti korjattava ja mikäli on menty rääkkäyksen puolelle, niin rankaisu on paikallaan.
Mutta kyllä näillä vegaaneilla, joiden päämäärä on muuttaa ihmiskunta kasvissyöjiksi on myös taito liioitella.
Totta maar... Ota siitä sitten, tavallinen töllön töllöttäjä ja lihan ostaja, selvää, et mikä on liioittelua ja mikä reaalimaailmaa... Huh sentään...
-
Joo syyllisethän on ne OE:n kuvaajat. ;D
Ei toki ne mitään syyllisiä. Erittäin taitavia kameran käyttäjiä vaan, kun saivat kuvattua karmeaa rääkkäystä parilla tilalla, joilla ei ollut enää sikojakaan. :D
Ei, mut ihan totta, kyllähän siinä jupakassa jotain perää täytyi olla ! ?
Totta kait oli perää, eikös tarkastuksista sanottu, että noin puolella kuvatuista ja tarkastetuista tiloista oli puutteita ja ne on tietysti korjattava ja mikäli on menty rääkkäyksen puolelle, niin rankaisu on paikallaan. Mutta kyllä näillä vegaaneilla, joiden päämäärä on muuttaa ihmiskunta kasvissyöjiksi on myös taito liioitella.
Totta maar... Ota siitä sitten, tavallinen töllön töllöttäjä ja lihan ostaja, selvää, et mikä on liioittelua ja mikä reaalimaailmaa... Huh sentään...
Niinpä... ei kannata töllöä töllöttää :P :P ::) ::) ;D ;D :D :D :D :D
-
[
Pohjoisessa tilakoko on kasvanut lain vastaisella tavalla, joten tilojen kokonaistukitaso on jouduttu pitämään jopa alhaisenpana kuin etelässä etenkin 07 vuoteen saakka.
****** Älä hölötä 142-tuen ehdot eivät sentää ole lakeja. Ja nytkö käännätkin taas asian niin että etelä on saanutkin isommat tuet kuin c-alue. Mitä HELEVETTIÄ sinä oikein sekoilet. Tänään tätä mieltä ja huomenna tuota vai? :D :D :D :D :D :D
se on fakta joka on pakko tunnustaa
-
Helvetin kauhjaa teoretisointia siittä perusasiasta että isännät ei viitti siivota siankarsinoita.
;D
-
Ei kannata pelästyä tanskalaista osaamattomuutta... nyt keputollot investoimaan ::) :P ;D ;D
=
Tanskan suurimpiin porsastuottajiin kuuluva sikalakonserni meni konkurssiin. Sikalat omistavalla yhtiöllä on velkoja yli 30 miljoonan euron edestä. Konkurssista kertoi tanskalainen Landbrugsavisen torstaina. Seinä tuli vastaan, kun lainoittajat lopettivat luototuksen. Sikalan omistava Esper Goul Jensen Sallingista tunnetaan lehden mukaan yhtenä Tanskan toimeliaimmista porsastuottajista 5 000 emakolla ja 145 000 porsaan vuosituotannolla. Samaan konserniin kuuluvia tytäryhtiöitä on asetettu konkurssiin jo aiemmin ja nyt on vuorossa sikalajätti EGJ Invest as:n takana oleva emoyhtiö. EGJ Invest on tehnyt noin miljardin tanskan kruunun, 135 miljoonan euron, tappiot kahden vuoden aikana. Viime vuoden lopussa velkaa oli 30 miljoonaa euroa.
+
;D ;D ;D
-
Ei kannata pelästyä tanskalaista osaamattomuutta... nyt keputollot investoimaan ::) :P ;D ;D
=
Tanskan suurimpiin porsastuottajiin kuuluva sikalakonserni meni konkurssiin. Sikalat omistavalla yhtiöllä on velkoja yli 30 miljoonan euron edestä. Konkurssista kertoi tanskalainen Landbrugsavisen torstaina. Seinä tuli vastaan, kun lainoittajat lopettivat luototuksen. Sikalan omistava Esper Goul Jensen Sallingista tunnetaan lehden mukaan yhtenä Tanskan toimeliaimmista porsastuottajista 5 000 emakolla ja 145 000 porsaan vuosituotannolla. Samaan konserniin kuuluvia tytäryhtiöitä on asetettu konkurssiin jo aiemmin ja nyt on vuorossa sikalajätti EGJ Invest as:n takana oleva emoyhtiö. EGJ Invest on tehnyt noin miljardin tanskan kruunun, 135 miljoonan euron, tappiot kahden vuoden aikana. Viime vuoden lopussa velkaa oli 30 miljoonaa euroa.
+
;D ;D ;D
Miätis ny sääki. Kylä sitä johonaki vaihees on tarvinnu tullakki pirusti jos parina vuanna kestää teherä 135 milj. Tappioo. Eikä silti velekamäärä viäkää ollu ton suurempi!????
-
Minnekköhän korvenukko on kadonnu laskelmiensa kanssa ? ? Tais tulla niin nolot tulokset, että häippäs vähin äänin.
-
Ei kannata pelästyä tanskalaista osaamattomuutta... nyt keputollot investoimaan ::) :P ;D ;D
=
Tanskan suurimpiin porsastuottajiin kuuluva sikalakonserni meni konkurssiin. Sikalat omistavalla yhtiöllä on velkoja yli 30 miljoonan euron edestä. Konkurssista kertoi tanskalainen Landbrugsavisen torstaina. Seinä tuli vastaan, kun lainoittajat lopettivat luototuksen. Sikalan omistava Esper Goul Jensen Sallingista tunnetaan lehden mukaan yhtenä Tanskan toimeliaimmista porsastuottajista 5 000 emakolla ja 145 000 porsaan vuosituotannolla. Samaan konserniin kuuluvia tytäryhtiöitä on asetettu konkurssiin jo aiemmin ja nyt on vuorossa sikalajätti EGJ Invest as:n takana oleva emoyhtiö. EGJ Invest on tehnyt noin miljardin tanskan kruunun, 135 miljoonan euron, tappiot kahden vuoden aikana. Viime vuoden lopussa velkaa oli 30 miljoonaa euroa.
+
;D ;D ;D
Miätis ny sääki. Kylä sitä johonaki vaihees on tarvinnu tullakki pirusti jos parina vuanna kestää teherä 135 milj. Tappioo. Eikä silti velekamäärä viäkää ollu ton suurempi!????
Joo... niiden kaikkien firmojen taseisiin tarttis vilkasta... paljoko vierasta pääomaa on ollu... ja ennenmuuta ja muutaennen ::) :P suoria tukia... riittävästi ei kummiskaa :P :P :P ku nurin on menty :P ;D ;D