Agronet
Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Eemeli - 06.11.24 - klo:06:25
-
Liha maitotuotteet pannaan, huomattavasti vähemmän kuin nyt tai ei ollenkaan.
Kasvituotannon tuotteita paljon nykyistä enemmän.
Tekeeköhän kepuloiset välikysymyksen asiasta.
Alkuperäisen esityksen kepu esti julkaisemasta edellisessä hallituksessa.
-
Kokoomus ja vihreät ovat naattipuolueita. Suosivat lehmän ruokavaliota. :D
-
niiinpä. eipä kapella ole työnpuutetta kun yrittää kertoa kansalle miten voi jopa jotain kasvista lisätä pöytään. kuhan tuo eines on ekaks syöty, tai paremminkin juotu! smoothietahan kaikki harrastaa, ja pennut saabi liian vähän kuitua jollei nikotiinipussin kuitua lueta..
-
Kokoomus ja vihreät ovat naattipuolueita. Suosivat lehmän ruokavaliota. :D
Siellä myydään enempi raa-aineita joista voi tehdä ruokaa.
Raa-aineita?
-
Liha maitotuotteet pannaan, huomattavasti vähemmän kuin nyt tai ei ollenkaan.
Kasvituotannon tuotteita paljon nykyistä enemmän.
Tekeeköhän kepuloiset välikysymyksen asiasta.
Alkuperäisen esityksen kepu esti julkaisemasta edellisessä hallituksessa.
itsehän olen elänyt kokoomuksen suositusten mukaan jo kauan ennen kuin eemeli on edes lukenut suosituksia, leivän päältä on yleensä löytynyt leikkeleen sijaan lihasiivu tai joskus lenkkiimakkaraa 8) 8) 8) 8)
eemeli vasta nyt havahtuu asiaan, tähän asti varmasti keihästänyt paksun nipun atrian tuotantoa haarukan ja peokalon välissä leivän päälle ja vielä paksut siivut oltermannia :-\ :-\ :-\ :-\
-
ja kiva kun saabi net tarvittavat donit ja homeet suomiviljasta ja kasviksista kun ei voi muuta syötä.. ja kun sitten joku pikkusääilmiö hieman heikentää saton laatua ni sit pietäänki näläkää... kun ei riitä pottua joka ateriaan joka pöytään..
-
ja kiva kun saabi net tarvittavat donit ja homeet suomiviljasta ja kasviksista kun ei voi muuta syötä.. ja kun sitten joku pikkusääilmiö hieman heikentää saton laatua ni sit pietäänki näläkää... kun ei riitä pottua joka ateriaan joka pöytään..
mutta mietitäämpäs oikein porukalla elääkö eemeli kuten opettaa, vain kaksi liharuokoo viikossa ;) :D ;D ::)
-
Koitin syödä ainakin 1 kk ajan hillitysti. Niukasti kypsytettyä juustoa, kaurajuomaa jo useampi kk maidon sijaan, eineksiin en ole koskenut maksamakkaraa lukuunottamatta. Viikko sitten oli pakko ostaa atrian nakkeja 900 g paketti ja kohta toinen samanlainen. ;D Kyllä kropan pitää saada eläinproteiinia.
-
Ultraprosessoituja elintarvikkeita pidetään pahana. Niinpä tuo kaurajuomakin on ultraprosessoitu, mutta kaurapuuro ei ole. Rasvaton maito on muuten hyvin vähän prosessoitua eikä tietty vesikään ole ultraprosessoitua. :D
https://www.antioksidantti.fi/ultraprosessoitu-ruoka-2/
-
ja kiva kun saabi net tarvittavat donit ja homeet suomiviljasta ja kasviksista kun ei voi muuta syötä.. ja kun sitten joku pikkusääilmiö hieman heikentää saton laatua ni sit pietäänki näläkää... kun ei riitä pottua joka ateriaan joka pöytään..
mutta mietitäämpäs oikein porukalla elääkö eemeli kuten opettaa, vain kaksi liharuokoo viikossa ;) :D ;D ::)
Tuo on kyll helppo saavuttaa. Kerran kuukaudessa sopiva.
-
heh, ja sekin tanskankinkkuva ;D ;D
-
heh, ja sekin tanskankinkkuva ;D ;D
Mistä löydät tanskalaasta kinkkuva? :D
-
kaupoista noita näkyy usein olevan.. en tiijä sit mistä siä nuita kinkkujas oot hakenu.. tahi katellu/mitannu ..
-
mutta mietitäämpäs oikein porukalla elääkö eemeli kuten opettaa, vain kaksi liharuokoo viikossa ;) :D ;D ::)
Tuo on kyll helppo saavuttaa. Kerran kuukaudessa sopiva.
Joissain asioissa se köyhyyskin olisi näköjään "hyväksi". No onneksi en oo, joten saan syörä kunnolla ja kunnollista ;D Mieluummin hyvää, kuin pahaa, noin maun puolesta.
-
ja hauska katella nuita vekereseptejä, nissä aika paljon on myös ulkomaista tavaraa.. sehän on hyää meitän talouselämälle.
-
mutta mietitäämpäs oikein porukalla elääkö eemeli kuten opettaa, vain kaksi liharuokoo viikossa ;) :D ;D ::)
Tuo on kyll helppo saavuttaa. Kerran kuukaudessa sopiva.
Joissain asioissa se köyhyyskin olisi näköjään "hyväksi". No onneksi en oo, joten saan syörä kunnolla ja kunnollista ;D Mieluummin hyvää, kuin pahaa, noin maun puolesta.
Kyll se on niin et köyhällä eijoo varaa kuin sikanautaan. En muista koskaan ostaneeni. Kun periaatteena on, ettei ole olemassa vielä sikanautaa. Eivät ole onnistuneet risteyttämään.
-
Osassa Kotimaista-paketeissa lukee nautasika :o
Mutta suosituksista leivän päälle. Leikkeleet voi laittaa leivän alle tai sit syöt ne ilman leipää, niin ollaan kartalla.
-
Suomesta yritetään tehdä hiilineutraali 2035 mennessä, tämä näissä ravitsemussuosituksissa on takana. Liharuuasta pitäisi luopua CO2-päästöjen vähentämiseksi. Mielenkiintoista että liputetaan kalaruuan puolesta. Varmaan ok CO2-päästöjä ajatellen, mutta ylikalastus on valtava ympäristöongelma ja uhkaa luonnon monimuotoisuutta ja merien ekosysteemejä ihan järkyttävällä tavalla. Pitäisikö sitten siirtyä kasvatettuun kalaan? Ai niin siitähän tulee ravinnekuormitusta vesistöihin. Onko se sitten pienin paha?
-
Suomesta yritetään tehdä hiilineutraali 2035 mennessä, tämä näissä ravitsemussuosituksissa on takana. Liharuuasta pitäisi luopua CO2-päästöjen vähentämiseksi. Mielenkiintoista että liputetaan kalaruuan puolesta. Varmaan ok CO2-päästöjä ajatellen, mutta ylikalastus on valtava ympäristöongelma ja uhkaa luonnon monimuotoisuutta ja merien ekosysteemejä ihan järkyttävällä tavalla. Pitäisikö sitten siirtyä kasvatettuun kalaan? Ai niin siitähän tulee ravinnekuormitusta vesistöihin. Onko se sitten pienin paha?
Hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi pyritään lihatuotteista luopumaan, mutta vain kotimaisista lihatuotteista, sillä ulkomaalaiset lihatuotteethan ovat hiilineutraaleja, koska niitä ei ole tuotettu Suomessa.
Eli jokainen Suomessa tuotettu elintarvike on kauhistus hiilipäästöjen kannalta ja ulkomailla tuotettu ruoka ei lisää Suomen hiilipäästöjä, joten pyrittäessä hiilineutraaliksi maaksi, on tuon logiikan mukaan kaikki elintarvikkeet tuotava ulkomailta. Ja tietysti öljy jalostettava ulkomailla, teräs valmistettava ulkomailla, yleensäkin kaikki teollisuustuotanto siirrettävä ulkomaille ja tuotteet tuotava valmiina sieltä. Valojen sammuttaminen on hiiliystävällistä ja tietty velanotto.
Velkaantumista lisäämällä ja valoja sammuttamalla tuotannosta saadaan Suomi hiilineutraaliksi Suomen itsensä asettamaan määräaikaan mennessä. Silloin kelpaa päättäjien istuskella pöyhkeinä Brysselissä ja kuvitella, että heitä ihaillaan esimerkin antajana. Tosiasiassa heille naureskellaan tyhmyydestä tuhota tuolla tavalla oman maan talous.
-
niiiin. eihän meillä tuoteta kuin paskaa helevetin kovaan hintaan. eihän euroopasta löyt niiin pientä tuottajaa joka sais yhtä monta euroa työläiseen tuhlattua kuin suomalainen.. ja laatukin on jopa parempaa... vaikka työn tekis osaltaan pennut!
-
Jauheliha on aivan kelpo ja nopeasti valmistettava raakaaine ruuanlaitossa. Ehkä kaikki vaan ei osaa valmistaa siitä muuta kuin kastiketta (En minäkään ehkä, mutta toi parempi puolikas kyllä).
Jauhettua lihaa on monenlaista, sekajauhelihaa siasta ja naudasta, porsaan jauhelihaa, naudan jauhelihaa, paistijauhelihaa, broilerin jauhelihaa ym. Niitä voi käyttää eri tarkoituksiin. Keitonkin siitä voi tehdä vaikka Nikkaluoktasopan tapaan. Se ja paljon muitakin reseptejä löytyy vaikka tästä.
https://www.koket.se/snabblagade-recept-med-kottfars
-
Jauheliha on aivan kelpo ja nopeasti valmistettava raakaaine ruuanlaitossa. Ehkä kaikki vaan ei osaa valmistaa siitä muuta kuin kastiketta (En minäkään ehkä, mutta toi parempi puolikas kyllä).
Jauhettua lihaa on monenlaista, sekajauhelihaa siasta ja naudasta, porsaan jauhelihaa, naudan jauhelihaa, paistijauhelihaa, broilerin jauhelihaa ym. Niitä voi käyttää eri tarkoituksiin. Keitonkin siitä voi tehdä vaikka Nikkaluoktasopan tapaan. Se ja paljon muitakin reseptejä löytyy vaikka tästä.
https://www.koket.se/snabblagade-recept-med-kottfars
On hyvin tehdyt lihapullat hyviä. ;D
-
Jauheliha on aivan kelpo ja nopeasti valmistettava raakaaine ruuanlaitossa. Ehkä kaikki vaan ei osaa valmistaa siitä muuta kuin kastiketta (En minäkään ehkä, mutta toi parempi puolikas kyllä).
Jauhettua lihaa on monenlaista, sekajauhelihaa siasta ja naudasta, porsaan jauhelihaa, naudan jauhelihaa, paistijauhelihaa, broilerin jauhelihaa ym. Niitä voi käyttää eri tarkoituksiin. Keitonkin siitä voi tehdä vaikka Nikkaluoktasopan tapaan. Se ja paljon muitakin reseptejä löytyy vaikka tästä.
https://www.koket.se/snabblagade-recept-med-kottfars
Kiitos vinkistä! Pitääpä kokeilla tuota reseptiä. Muutenkin hienolta suunnalta,kesällä viimeksi kalalla tuollapäin ja viime talvena tuli käytetty Lynksi Jällivaarasta,toki oli vielttänyt sitä ennen Jokkmokis pari ensimmäistä vuottaan.
-
niiiin. eihän meillä tuoteta kuin paskaa helevetin kovaan hintaan. eihän euroopasta löyt niiin pientä tuottajaa joka sais yhtä monta euroa työläiseen tuhlattua kuin suomalainen.. ja laatukin on jopa parempaa... vaikka työn tekis osaltaan pennut!
sulla aina nuo pennut mielessä, tosin kyllä nekin paskoo.
-
mutta mietitäämpäs oikein porukalla elääkö eemeli kuten opettaa, vain kaksi liharuokoo viikossa ;) :D ;D ::)
Tuo on kyll helppo saavuttaa. Kerran kuukaudessa sopiva.
Joissain asioissa se köyhyyskin olisi näköjään "hyväksi". No onneksi en oo, joten saan syörä kunnolla ja kunnollista ;D Mieluummin hyvää, kuin pahaa, noin maun puolesta.
Kyll se on niin et köyhällä eijoo varaa kuin sikanautaan. En muista koskaan ostaneeni. Kun periaatteena on, ettei ole olemassa vielä sikanautaa. Eivät ole onnistuneet risteyttämään.
Ootko Siitarin Sepe koskaan ostanut herne- maissi- paprika - vihannessekoituspussia? Suklaajäätelöä? Vaniljajäätelöä? Kanelipullaa? Margariinia?
Kyllä on Sepolla ostoskärry aika tyhjä, jos hän ei osta tuotteita, joissa on käytetty kahden tuotteen yhdistelmää .
Ja sellaisen, joka joutuu jokikisen tuotteen hintaa vertailemaan ennen ostopäätöstään ei kannata esittää muuta kuin sitä mitä on, ihan v1tun köyhää siis .
Jokohan tänä vuonna Seppo pystyy lämmittämään myös makuuhuoneen? Vai onko liian kallista sen lämmitys tuolle Svetogorskin veteraanille ja ryssän mjökkitjalkkaripassaajalle?
🤣🤣🤣
-
Jauheliha on aivan kelpo ja nopeasti valmistettava raakaaine ruuanlaitossa. Ehkä kaikki vaan ei osaa valmistaa siitä muuta kuin kastiketta (En minäkään ehkä, mutta toi parempi puolikas kyllä).
Jauhettua lihaa on monenlaista, sekajauhelihaa siasta ja naudasta, porsaan jauhelihaa, naudan jauhelihaa, paistijauhelihaa, broilerin jauhelihaa ym. Niitä voi käyttää eri tarkoituksiin. Keitonkin siitä voi tehdä vaikka Nikkaluoktasopan tapaan. Se ja paljon muitakin reseptejä löytyy vaikka tästä.
https://www.koket.se/snabblagade-recept-med-kottfars
Kiitos vinkistä! Pitääpä kokeilla tuota reseptiä. Muutenkin hienolta suunnalta,kesällä viimeksi kalalla tuollapäin ja viime talvena tuli käytetty Lynksi Jällivaarasta,toki oli vielttänyt sitä ennen Jokkmokis pari ensimmäistä vuottaan.
Nikkaluoktassa en ole käynyt, mutta nimen olen kuullut lukuisia kertoja Ruotsin telkkarin uutisissa talvella kun "Väder-Nils" saa sen usein mainita Ruotsin kylmimpänä paikkana. Siinä on sellainen hauskan kuuloinen sointi skånelaispojan lausumana. Läheltä olen kyllä kulkenut Kiirunasta Narvikiin. Ne tunturipurojen vedet siellä ovat kirkkaitakin kirkkaampia. Niistä olen joskus täyttänyt matkailiauton säiliöt.
Mutta sitten vielä jauhelihaan. Se on raaka-aineena monenlaiseen maailmalla tunnettuun ruokaan. Muutama tulee äkkiseltään mieleen: Lindstömin pihvi, lihapyörykät, vallenbergare, lasagne, moussaka, erilaiset piirakat, gratiinit ym. uuniruuat. Eihän sitä koskaan tiedä mitä kukakin siitä valmistaa, kun kaupan hyllyltä ottaa. Ja kuinka sattuikaan vaimo oli tänään tehnyt päivälliseksi ohuita pannupihvejä ja metsäsienikastiketta. Jälkkärinä kotitekoista jogurttia puolukkahillon kera. Kyllä maistui. ;D
-
Jauheliha on aivan kelpo ja nopeasti valmistettava raakaaine ruuanlaitossa. Ehkä kaikki vaan ei osaa valmistaa siitä muuta kuin kastiketta (En minäkään ehkä, mutta toi parempi puolikas kyllä).
Jauhettua lihaa on monenlaista, sekajauhelihaa siasta ja naudasta, porsaan jauhelihaa, naudan jauhelihaa, paistijauhelihaa, broilerin jauhelihaa ym. Niitä voi käyttää eri tarkoituksiin. Keitonkin siitä voi tehdä vaikka Nikkaluoktasopan tapaan. Se ja paljon muitakin reseptejä löytyy vaikka tästä.
https://www.koket.se/snabblagade-recept-med-kottfars
Kiitos vinkistä! Pitääpä kokeilla tuota reseptiä. Muutenkin hienolta suunnalta,kesällä viimeksi kalalla tuollapäin ja viime talvena tuli käytetty Lynksi Jällivaarasta,toki oli vielttänyt sitä ennen Jokkmokis pari ensimmäistä vuottaan.
Nikkaluoktassa en ole käynyt, mutta nimen olen kuullut lukuisia kertoja Ruotsin telkkarin uutisissa talvella kun "Väder-Nils" saa sen usein mainita Ruotsin kylmimpänä paikkana. Siinä on sellainen hauskan kuuloinen sointi skånelaispojan lausumana. Läheltä olen kyllä kulkenut Kiirunasta Narvikiin. Ne tunturipurojen vedet siellä ovat kirkkaitakin kirkkaampia. Niistä olen joskus täyttänyt matkailiauton säiliöt.
Mutta sitten vielä jauhelihaan. Se on raaka-aineena monenlaiseen maailmalla tunnettuun ruokaan. Muutama tulee äkkiseltään mieleen: Lindstömin pihvi, lihapyörykät, vallenbergare, lasagne, moussaka, erilaiset piirakat, gratiinit ym. uuniruuat. Eihän sitä koskaan tiedä mitä kukakin siitä valmistaa, kun kaupan hyllyltä ottaa. Ja kuinka sattuikaan vaimo oli tänään tehnyt päivälliseksi ohuita pannupihvejä ja metsäsienikastiketta. Jälkkärinä kotitekoista jogurttia puolukkahillon kera. Kyllä maistui. ;D
Niin suositus oli, että pari kertaa viikossa voi sitä jauhelihaa syödä, mutta niitä leikkeleitä ( millä firmat tuloksen tekee) ei koskaan.
-
Jauheliha on aivan kelpo ja nopeasti valmistettava raakaaine ruuanlaitossa. Ehkä kaikki vaan ei osaa valmistaa siitä muuta kuin kastiketta (En minäkään ehkä, mutta toi parempi puolikas kyllä).
Jauhettua lihaa on monenlaista, sekajauhelihaa siasta ja naudasta, porsaan jauhelihaa, naudan jauhelihaa, paistijauhelihaa, broilerin jauhelihaa ym. Niitä voi käyttää eri tarkoituksiin. Keitonkin siitä voi tehdä vaikka Nikkaluoktasopan tapaan. Se ja paljon muitakin reseptejä löytyy vaikka tästä.
https://www.koket.se/snabblagade-recept-med-kottfars
Kiitos vinkistä! Pitääpä kokeilla tuota reseptiä. Muutenkin hienolta suunnalta,kesällä viimeksi kalalla tuollapäin ja viime talvena tuli käytetty Lynksi Jällivaarasta,toki oli vielttänyt sitä ennen Jokkmokis pari ensimmäistä vuottaan.
Nikkaluoktassa en ole käynyt, mutta nimen olen kuullut lukuisia kertoja Ruotsin telkkarin uutisissa talvella kun "Väder-Nils" saa sen usein mainita Ruotsin kylmimpänä paikkana. Siinä on sellainen hauskan kuuloinen sointi skånelaispojan lausumana. Läheltä olen kyllä kulkenut Kiirunasta Narvikiin. Ne tunturipurojen vedet siellä ovat kirkkaitakin kirkkaampia. Niistä olen joskus täyttänyt matkailiauton säiliöt.
Mutta sitten vielä jauhelihaan. Se on raaka-aineena monenlaiseen maailmalla tunnettuun ruokaan. Muutama tulee äkkiseltään mieleen: Lindstömin pihvi, lihapyörykät, vallenbergare, lasagne, moussaka, erilaiset piirakat, gratiinit ym. uuniruuat. Eihän sitä koskaan tiedä mitä kukakin siitä valmistaa, kun kaupan hyllyltä ottaa. Ja kuinka sattuikaan vaimo oli tänään tehnyt päivälliseksi ohuita pannupihvejä ja metsäsienikastiketta. Jälkkärinä kotitekoista jogurttia puolukkahillon kera. Kyllä maistui. ;D
Taitaa olla toistakymmentä vuotta kun tuli Nikkaluoktassa käytyä ja muutenkin siellä sun täällä noilla nurkilla.Kovasti oli porukkaa lähdössä Kebnelle tuolta.Huhtikuulla taas Arjeplokkiin. Juu kyllä jauhelihasta saa yhtä ja toista hyvää evästä.
-
jaa'a kyllä kokoliha on parasta. sikaa tai nautaa pataruokina punaviinissä haudutettuna. Kokonaisena paistettuna paistina, esim hirvi. Jauheliha on sellasta väenruokaa aitamattomille sopankeittäjille. Mut sehän sopii nykymenoon keittää makaroonia ja jauhelihasoossi päälle runsaan ketsupin kera. Eikä maistu muulle kuin ketsupille.
-
^
Jotain muuta kuin makaroonia jauhelihan kanssa. Ja kyllä,hirvipaistia tältä syksyä on pakkasessa ja myös hirven jauhelihaa vaikka ole hallussa kuin ilmakko. Jostain sitä vain kertyy....
-
Metsästäjien tuoma hirvenliha maanomistajalle maistuu aina erityisen hyvältä. Samalla muistuu mieleen hetket puimurin hytissä, kun on nähnyt kuinka hirvi on trasannu kasvustossa. Kosto maistuu suloiselta. :D
-
Jauheliha on aivan kelpo ja nopeasti valmistettava raakaaine ruuanlaitossa. Ehkä kaikki vaan ei osaa valmistaa siitä muuta kuin kastiketta (En minäkään ehkä, mutta toi parempi puolikas kyllä).
Jauhettua lihaa on monenlaista, sekajauhelihaa siasta ja naudasta, porsaan jauhelihaa, naudan jauhelihaa, paistijauhelihaa, broilerin jauhelihaa ym. Niitä voi käyttää eri tarkoituksiin. Keitonkin siitä voi tehdä vaikka Nikkaluoktasopan tapaan. Se ja paljon muitakin reseptejä löytyy vaikka tästä.
https://www.koket.se/snabblagade-recept-med-kottfars
Kiitos vinkistä! Pitääpä kokeilla tuota reseptiä. Muutenkin hienolta suunnalta,kesällä viimeksi kalalla tuollapäin ja viime talvena tuli käytetty Lynksi Jällivaarasta,toki oli vielttänyt sitä ennen Jokkmokis pari ensimmäistä vuottaan.
Nikkaluoktassa en ole käynyt, mutta nimen olen kuullut lukuisia kertoja Ruotsin telkkarin uutisissa talvella kun "Väder-Nils" saa sen usein mainita Ruotsin kylmimpänä paikkana. Siinä on sellainen hauskan kuuloinen sointi skånelaispojan lausumana. Läheltä olen kyllä kulkenut Kiirunasta Narvikiin. Ne tunturipurojen vedet siellä ovat kirkkaitakin kirkkaampia. Niistä olen joskus täyttänyt matkailiauton säiliöt.
Mutta sitten vielä jauhelihaan. Se on raaka-aineena monenlaiseen maailmalla tunnettuun ruokaan. Muutama tulee äkkiseltään mieleen: Lindstömin pihvi, lihapyörykät, vallenbergare, lasagne, moussaka, erilaiset piirakat, gratiinit ym. uuniruuat. Eihän sitä koskaan tiedä mitä kukakin siitä valmistaa, kun kaupan hyllyltä ottaa. Ja kuinka sattuikaan vaimo oli tänään tehnyt päivälliseksi ohuita pannupihvejä ja metsäsienikastiketta. Jälkkärinä kotitekoista jogurttia puolukkahillon kera. Kyllä maistui. ;D
Niin suositus oli, että pari kertaa viikossa voi sitä jauhelihaa syödä, mutta niitä leikkeleitä ( millä firmat tuloksen tekee) ei koskaan.
Leikkeleet ovat kyllä liian kalliita monelle muullekin köyhälle vanhukselle kuin vain sinulle.😎😎😎😼😼😼
-
Jauheliha on aivan kelpo ja nopeasti valmistettava raakaaine ruuanlaitossa. Ehkä kaikki vaan ei osaa valmistaa siitä muuta kuin kastiketta (En minäkään ehkä, mutta toi parempi puolikas kyllä).
Jauhettua lihaa on monenlaista, sekajauhelihaa siasta ja naudasta, porsaan jauhelihaa, naudan jauhelihaa, paistijauhelihaa, broilerin jauhelihaa ym. Niitä voi käyttää eri tarkoituksiin. Keitonkin siitä voi tehdä vaikka Nikkaluoktasopan tapaan. Se ja paljon muitakin reseptejä löytyy vaikka tästä.
https://www.koket.se/snabblagade-recept-med-kottfars
Kiitos vinkistä! Pitääpä kokeilla tuota reseptiä. Muutenkin hienolta suunnalta,kesällä viimeksi kalalla tuollapäin ja viime talvena tuli käytetty Lynksi Jällivaarasta,toki oli vielttänyt sitä ennen Jokkmokis pari ensimmäistä vuottaan.
Nikkaluoktassa en ole käynyt, mutta nimen olen kuullut lukuisia kertoja Ruotsin telkkarin uutisissa talvella kun "Väder-Nils" saa sen usein mainita Ruotsin kylmimpänä paikkana. Siinä on sellainen hauskan kuuloinen sointi skånelaispojan lausumana. Läheltä olen kyllä kulkenut Kiirunasta Narvikiin. Ne tunturipurojen vedet siellä ovat kirkkaitakin kirkkaampia. Niistä olen joskus täyttänyt matkailiauton säiliöt.
Mutta sitten vielä jauhelihaan. Se on raaka-aineena monenlaiseen maailmalla tunnettuun ruokaan. Muutama tulee äkkiseltään mieleen: Lindstömin pihvi, lihapyörykät, vallenbergare, lasagne, moussaka, erilaiset piirakat, gratiinit ym. uuniruuat. Eihän sitä koskaan tiedä mitä kukakin siitä valmistaa, kun kaupan hyllyltä ottaa. Ja kuinka sattuikaan vaimo oli tänään tehnyt päivälliseksi ohuita pannupihvejä ja metsäsienikastiketta. Jälkkärinä kotitekoista jogurttia puolukkahillon kera. Kyllä maistui. ;D
Niin suositus oli, että pari kertaa viikossa voi sitä jauhelihaa syödä, mutta niitä leikkeleitä ( millä firmat tuloksen tekee) ei koskaan.
Leikkeleet ovat kyllä liian kalliita monelle muullekin köyhälle vanhukselle kuin vain sinulle.😎😎😎😼😼😼
Tulitko siihen tulokseen, kun kävit veroja kyttäämässä. 😎😎😎😼😼😼
-
Jauheliha on aivan kelpo ja nopeasti valmistettava raakaaine ruuanlaitossa. Ehkä kaikki vaan ei osaa valmistaa siitä muuta kuin kastiketta (En minäkään ehkä, mutta toi parempi puolikas kyllä).
Jauhettua lihaa on monenlaista, sekajauhelihaa siasta ja naudasta, porsaan jauhelihaa, naudan jauhelihaa, paistijauhelihaa, broilerin jauhelihaa ym. Niitä voi käyttää eri tarkoituksiin. Keitonkin siitä voi tehdä vaikka Nikkaluoktasopan tapaan. Se ja paljon muitakin reseptejä löytyy vaikka tästä.
https://www.koket.se/snabblagade-recept-med-kottfars
Kiitos vinkistä! Pitääpä kokeilla tuota reseptiä. Muutenkin hienolta suunnalta,kesällä viimeksi kalalla tuollapäin ja viime talvena tuli käytetty Lynksi Jällivaarasta,toki oli vielttänyt sitä ennen Jokkmokis pari ensimmäistä vuottaan.
Nikkaluoktassa en ole käynyt, mutta nimen olen kuullut lukuisia kertoja Ruotsin telkkarin uutisissa talvella kun "Väder-Nils" saa sen usein mainita Ruotsin kylmimpänä paikkana. Siinä on sellainen hauskan kuuloinen sointi skånelaispojan lausumana. Läheltä olen kyllä kulkenut Kiirunasta Narvikiin. Ne tunturipurojen vedet siellä ovat kirkkaitakin kirkkaampia. Niistä olen joskus täyttänyt matkailiauton säiliöt.
Mutta sitten vielä jauhelihaan. Se on raaka-aineena monenlaiseen maailmalla tunnettuun ruokaan. Muutama tulee äkkiseltään mieleen: Lindstömin pihvi, lihapyörykät, vallenbergare, lasagne, moussaka, erilaiset piirakat, gratiinit ym. uuniruuat. Eihän sitä koskaan tiedä mitä kukakin siitä valmistaa, kun kaupan hyllyltä ottaa. Ja kuinka sattuikaan vaimo oli tänään tehnyt päivälliseksi ohuita pannupihvejä ja metsäsienikastiketta. Jälkkärinä kotitekoista jogurttia puolukkahillon kera. Kyllä maistui. ;D
Niin suositus oli, että pari kertaa viikossa voi sitä jauhelihaa syödä, mutta niitä leikkeleitä ( millä firmat tuloksen tekee) ei koskaan.
Leikkeleet ovat kyllä liian kalliita monelle muullekin köyhälle vanhukselle kuin vain sinulle.😎😎😎😼😼😼
Tulitko siihen tulokseen, kun kävit veroja kyttäämässä. 😎😎😎😼😼😼
Saatko Sepe edelleen tulosi ruplina?
-
Aika niukaksi käy ruokavalio kun lihaa ja leikkeleitä ei suositella, ja nyt savuaromit eli moni kylmä- tai lämmisavukalakin menee kiellettyjen listalle.
Vegaaneillekin jotain https://yle.fi/a/3-9361154
Mutta radiossa kehuttiin, että juusto on nyt taas ok, sitä saa laittaa leivän päälle.
-
Aika niukaksi käy ruokavalio kun lihaa ja leikkeleitä ei suositella, ja nyt savuaromit eli moni kylmä- tai lämmisavukalakin menee kiellettyjen listalle.
Vegaaneillekin jotain https://yle.fi/a/3-9361154
Mutta radiossa kehuttiin, että juusto on nyt taas ok, sitä saa laittaa leivän päälle.
Kun tuota lihatarjontaa katselee niin kyll laatu on menny heikoksi. 2 naudan sisäfilettä tiskissä Citymarketissa. Lähes pelkkää jauhelihaa. Kerroin rouvalle. Hää oli sitä mieltä, että kalaa ne ihmiset ostaa siinä hintaluokassa. Ne on siis kohta jauhettava sisäfileetkin.
-
Aika niukaksi käy ruokavalio kun lihaa ja leikkeleitä ei suositella, ja nyt savuaromit eli moni kylmä- tai lämmisavukalakin menee kiellettyjen listalle.
Vegaaneillekin jotain https://yle.fi/a/3-9361154
Mutta radiossa kehuttiin, että juusto on nyt taas ok, sitä saa laittaa leivän päälle.
Kun tuota lihatarjontaa katselee niin kyll laatu on menny heikoksi. 2 naudan sisäfilettä tiskissä Citymarketissa. Lähes pelkkää jauhelihaa. Kerroin rouvalle. Hää oli sitä mieltä, että kalaa ne ihmiset ostaa siinä hintaluokassa. Ne on siis kohta jauhettava sisäfileetkin.
Seppo on natsiliiterin jätteitä syövä sika.🤣🤣🤣
-
satuin kattomaan tuon kapen keittiökaappauksen jossa muija teki vain kanasilpusta ja makaronista pennulle ja ukolle syötävän. ja sit kertoi kuin on muu ruoka pahhaa! ja silti silmät sijottuna söi jopa sieniä ja kesäkurpitsaa ja kehuikin sen makua. helekutti että kaikenlaisia saitä löytyyki. ja noiten takia sit ei oikeeta ruokaa olekaan kohta kaupoissa. kiva kun leikkeleet kielletään mutta sitten kepappia mainostetaan kuin hullu puuroa. miusta tuntuu että kohta on taas joku epiteemia kun immeiset ei syö enää monipuolisesti vaan jonkin ihmokuurin mukaan vain yhtä lajia.. harmittaa kun maalaispuoti lopetti mikkelissä ja hyät tarpeet poistui myynnistä. pitääköhän ruveta jonkin musulmaanin kaveriks ja siten sais kunnolla teurastettua elikkoa?
-
jaa,kielletäänkö leikkeleet, enpä usko. mut muutoin tuo ruokakulttuuri on mennyt hampurilaisten ja pitsan syönniksi nuorremmalla väestöllä. perunatkin niitä ranskalaisia tai lastuja. Hyvä että edes siinä muodossa. Mut toen perrään, ei taideta tavallista sapuskaa enää osat edes tehdä noissa nuoremmissa porukoissa. Hyvä kun osaavatt vettä keittä ja siihen makaroonia likoomaan. Meillä kyllä on vielä ihan koko lihasta tehtyä sapuskaa kalaa paljon myös.Ja kokoliha on jopa halpaa. Tapana on ollut kerralla tehdä pariks kolmeksi kerraksi.
-
Juurikin iltapäivällä otin poron paistikäristystä sulamaan,huomenna taas herkutellaan ja seuraava lähetys tulee reilun viikon päästä.Siinä saa joku ruokanatsi taas ihmetellä ittekseen.
-
Juurikin iltapäivällä otin poron paistikäristystä sulamaan,huomenna taas herkutellaan ja seuraava lähetys tulee reilun viikon päästä.Siinä saa joku ruokanatsi taas ihmetellä ittekseen.
Minäkin syön välillä poronkäristystä. Hyvää se on puolukkahillon kanssa.
Mutta eihän se ole oleellista. Meikäläinen kun on lihatiskillä tehnyt ostoksia vuosikymmeniä niin kyllä laatu on huonontunut. Riikan Zeppelin kauppahallin tarjontaa vähän kaipailisin. En nyt viitsi sanoa mistä johtuu tämän jauhelihakulttuuri Suomessa. Jauhelihapihviburkerit on ihan hirveetä. Viimeksi söin ahvenburgerin
-
Juurikin iltapäivällä otin poron paistikäristystä sulamaan,huomenna taas herkutellaan ja seuraava lähetys tulee reilun viikon päästä.Siinä saa joku ruokanatsi taas ihmetellä ittekseen.
Minäkin syön välillä poronkäristystä. Hyvää se on puolukkahillon kanssa.
Mutta eihän se ole oleellista. Meikäläinen kun on lihatiskillä tehnyt ostoksia vuosikymmeniä niin kyllä laatu on huonontunut. Riikan Zeppelin kauppahallin tarjontaa vähän kaipailisin. En nyt viitsi sanoa mistä johtuu tämän jauhelihakulttuuri Suomessa. Jauhelihapihviburkerit on ihan hirveetä. Viimeksi söin ahvenburgerin
Sepen lempiruokas on borsch- keitto ja hapankaali Stolisnajalla kyyditettynä.
-
borssi on kyyllä hyää ja jopa hapankaali paistettuna on sakuin sapuskaa sen makkaran kanssa. mutta kyllä ton viinan voi korvata lännen tuotannolla jopa kossulla!
-
Aika niukaksi käy ruokavalio kun lihaa ja leikkeleitä ei suositella, ja nyt savuaromit eli moni kylmä- tai lämmisavukalakin menee kiellettyjen listalle.
Vegaaneillekin jotain https://yle.fi/a/3-9361154
Mutta radiossa kehuttiin, että juusto on nyt taas ok, sitä saa laittaa leivän päälle.
Kun tuota lihatarjontaa katselee niin kyll laatu on menny heikoksi. 2 naudan sisäfilettä tiskissä Citymarketissa. Lähes pelkkää jauhelihaa. Kerroin rouvalle. Hää oli sitä mieltä, että kalaa ne ihmiset ostaa siinä hintaluokassa. Ne on siis kohta jauhettava sisäfileetkin.
Seppo on natsiliiterin jätteitä syövä sika.🤣🤣🤣
Lidlissä on laatu kohdillaan. Näin tutkittiin. Wurstin savukalkkunafile on todella hyvää. Sitä vaan ei saa noista persujen suosimista kaupoista.
Persut vaan huutaa suu vaahosa lauantai makkaran perrään.
https://yle.fi/a/74-20124640
-
heh, noista huutajista suurin osa on kyllä niitä demuja jotka ei mitään halua muuttaa... -itelleen. mutta kyllä nuo leikkeleet ei kansaa kaata mutta kaikki tuo kotiin kannettava syötävä.. eiks joku tehny tuosta elokuvankii?
-
heh, noista huutajista suurin osa on kyllä niitä demuja jotka ei mitään halua muuttaa... -itelleen. mutta kyllä nuo leikkeleet ei kansaa kaata mutta kaikki tuo kotiin kannettava syötävä.. eiks joku tehny tuosta elokuvankii?
Onko tuosta tutkimusta.
-
heh, noista huutajista suurin osa on kyllä niitä demuja jotka ei mitään halua muuttaa... -itelleen. mutta kyllä nuo leikkeleet ei kansaa kaata mutta kaikki tuo kotiin kannettava syötävä.. eiks joku tehny tuosta elokuvankii?
Onko tuosta tutkimusta.
Duunaridemu syö leikkeleitä, mutta poliitikkodemu ei välttämättä. Ahtaajat eivät sisäänsä naatteja ahda.
-
Aika niukaksi käy ruokavalio kun lihaa ja leikkeleitä ei suositella, ja nyt savuaromit eli moni kylmä- tai lämmisavukalakin menee kiellettyjen listalle.
Vegaaneillekin jotain https://yle.fi/a/3-9361154
Mutta radiossa kehuttiin, että juusto on nyt taas ok, sitä saa laittaa leivän päälle.
Kun tuota lihatarjontaa katselee niin kyll laatu on menny heikoksi. 2 naudan sisäfilettä tiskissä Citymarketissa. Lähes pelkkää jauhelihaa. Kerroin rouvalle. Hää oli sitä mieltä, että kalaa ne ihmiset ostaa siinä hintaluokassa. Ne on siis kohta jauhettava sisäfileetkin.
Seppo on natsiliiterin jätteitä syövä sika.🤣🤣🤣
Persut vaan huutaa suu vaahosa lauantai makkaran perrään.
https://yle.fi/a/74-20124640
Jaha, Siitarin Sepolla Mikkelistä on varmaan jotain todistetta asialle laittaa?😎😎😎
-
Jyrki Lehtolalla oli jälleen loistava kolumni.
"Naapurin salaatin syönti oli joillekin liikaa, koska salaattisotilaat haluavat viedä makkarasiivu kerrallaan muilta valinnanvapauden. Leivälle ei enää saa asetella kuin kyyneleitä, koska leivän tulee olla ankea kuin syysmyrskyssä kastunut vegaani.
Talouskasvun ja kasvavien tuloerojen keskellä ruoasta tuli korkealaatuisen erottautumisen merkki.
Ensin kokit keksivät kuvailla taiteeksi sitä, mitä olivat lautaselle asetelleet. Se oli toimivaa itseimartelua, jonka avulla asiakas saattoi syödä ja juoda itsensä tyytyväiseksi keskellä suussaan avautunutta taidenäyttelyä."
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010850457.html
-
Aika niukaksi käy ruokavalio kun lihaa ja leikkeleitä ei suositella, ja nyt savuaromit eli moni kylmä- tai lämmisavukalakin menee kiellettyjen listalle.
Vegaaneillekin jotain https://yle.fi/a/3-9361154
Mutta radiossa kehuttiin, että juusto on nyt taas ok, sitä saa laittaa leivän päälle.
Kun tuota lihatarjontaa katselee niin kyll laatu on menny heikoksi. 2 naudan sisäfilettä tiskissä Citymarketissa. Lähes pelkkää jauhelihaa. Kerroin rouvalle. Hää oli sitä mieltä, että kalaa ne ihmiset ostaa siinä hintaluokassa. Ne on siis kohta jauhettava sisäfileetkin.
Seppo on natsiliiterin jätteitä syövä sika.🤣🤣🤣
Lidlissä on laatu kohdillaan. Näin tutkittiin. Wurstin savukalkkunafile on todella hyvää. Sitä vaan ei saa noista persujen suosimista kaupoista.
Persut vaan huutaa suu vaahosa lauantai makkaran perrään.
https://yle.fi/a/74-20124640
Niin, kyllä littissä on hyvääkin,mutta ei halpaa. Joskus on sitäsalmonellaa tai raudankappaleita sitten kaupantekijäisinä. Ja mitä tulee noihin perseprarin väittämiin niin persu ei ymmärrä hyvän ruoan päälle mitään. Ne on sitä tuulipukukansaa joilla ei ole vara ostaa muuta kuin punalappusia. Ja korkeintaan sikanauta jauhelihaa josta sitten tekee sen viikon soppa annoksen. Ja makaroonia sitten lisukkeeksi. Ehkä hernekeittopurkki tarttuu matkaan jos on tarjouksessa.
-
Wagyu-lihaan ei edes evp:llä eikä eläkelläisellä ole varaa. Se on maailman parasta lihaa.
https://maatilanpellervo.fi/jutut/huippukallis-wagyu-rantautui-suomeen/
https://lihajaruoka.fi/wagyu-on-lihamaailman-samppanja/
-
Aika niukaksi käy ruokavalio kun lihaa ja leikkeleitä ei suositella, ja nyt savuaromit eli moni kylmä- tai lämmisavukalakin menee kiellettyjen listalle.
Vegaaneillekin jotain https://yle.fi/a/3-9361154
Mutta radiossa kehuttiin, että juusto on nyt taas ok, sitä saa laittaa leivän päälle.
Kun tuota lihatarjontaa katselee niin kyll laatu on menny heikoksi. 2 naudan sisäfilettä tiskissä Citymarketissa. Lähes pelkkää jauhelihaa. Kerroin rouvalle. Hää oli sitä mieltä, että kalaa ne ihmiset ostaa siinä hintaluokassa. Ne on siis kohta jauhettava sisäfileetkin.
Seppo on natsiliiterin jätteitä syövä sika.🤣🤣🤣
Lidlissä on laatu kohdillaan. Näin tutkittiin. Wurstin savukalkkunafile on todella hyvää. Sitä vaan ei saa noista persujen suosimista kaupoista.
Persut vaan huutaa suu vaahosa lauantai makkaran perrään.
https://yle.fi/a/74-20124640
Niin, kyllä littissä on hyvääkin,mutta ei halpaa. Joskus on sitäsalmonellaa tai raudankappaleita sitten kaupantekijäisinä. Ja mitä tulee noihin perseprarin väittämiin niin persu ei ymmärrä hyvän ruoan päälle mitään. Ne on sitä tuulipukukansaa joilla ei ole vara ostaa muuta kuin punalappusia. Ja korkeintaan sikanauta jauhelihaa josta sitten tekee sen viikon soppa annoksen. Ja makaroonia sitten lisukkeeksi. Ehkä hernekeittopurkki tarttuu matkaan jos on tarjouksessa.
Jaha, vanha transukin sitten asiasta avautui.🤣
Yleensä hän avautuu vain poikamiesisännille. Kirjaimellisesti.😎😎😎
-
Wagyu-lihaan ei edes evp:llä eikä eläkelläisellä ole varaa. Se on maailman parasta lihaa.
https://maatilanpellervo.fi/jutut/huippukallis-wagyu-rantautui-suomeen/
https://lihajaruoka.fi/wagyu-on-lihamaailman-samppanja/
EläkelllällllllläisSepellä ei ole varaa edes Roundupiin tai makuuhuoneen lämmittämiseen. Sepe on köyhä vanhus joka elämänsä pantiksi passaa ryssiä.
Sepellä ei ole rahaa ostaa laadukkaita elintarvikkeita.
-
Jotkut kulinaristit väittävät taatusti, että wagyo-naudan pihvin mausta huomaa selvästi, että onko naudalle soitettu Wagneria vai Debussya.
-
Sian kassler ei liene kaukana wagyosta. Mutta se musiikin soittamistarina pitää vielä rakentaa. Tai joku vielä komeampi tarina, minkä kulinaristi nielee.
-
Sian kassler ei liene kaukana wagyosta. Mutta se musiikin soittamistarina pitää vielä rakentaa. Tai joku vielä komeampi tarina, minkä kulinaristi nielee.
Saksalainen possunpotka on parasta laatua. Siihen hapankaalia ja tummaa olutta, a'vot.
-
aikoinaan yks isäntä ihmetteli miun sonnipoikien rauhallisuutta toisiin verrattuna kun välityksestä nuita sai.. ja se syy saatto olla rauhallinen musa jota nuo kuunteli päivät pitkät ja net puheet joissa ei huutettu. nyt oon huomannu et kun sähkykatkot sammutelee ratiota pitemmiks aikaa ni nuo elikot jokka navetassa on paljon rauhattomanpia. en kehtoo pelata tuota ratiotoosaa tulille kun katkoja tietossa mut muuten soi aina.. ja sieltä vain yle 1 ! suomi kun soi ni kyl huomaa et korvat pyörii..