Olen taas miettinyt tätä mun grillikioskiani; siis jos se on pelkkä kioski, niin siellähän mä vaan myyn muiden tekemää bulkkia, mutta kun samassa on grilli, josta saa 24/7 ostaa laadukkaita makkaraperunoita niin se mielestäni ansaitsee paremman tukitason.
Samoin ehdottomasti pitäisi perustaa grilleille tukialueet A,B C, ja harakiri. AB alue on kaupunkien keskustoissa, parhailla myyntialueilla, A alueella on isot kaupungit ja B:llä sitten vähän pienemmät. C on mukava välialue ja harakiri-tukialue on se, jossa tarvitaan vakavien vaikeuksien tukea koska pitää päivystää 24/7 sitä milloin vuorokauden ainoa asiakas sattuu saapumaan. Mutta onhan minulla toki oikeus yrittää ja pitää yllä elämäntapaani sekä vaalia suvun perintönakkikojua.
Ai niin, unohtui että grilliyrittäjät ei saa kuin starttirahaa, saisko investointitukea uuteen kivijalkapalatsiin?
Mutta grilliyrittäjähän saa ostaa lähes kaikki tuotteensa alle tuotantokustannuksien koska valtio tukee niin maito, liha kuin kasvistuotantoakin. Ajattele kuinka haastavaa olisi grillin pito jos kaikki tuotteet olisi tuplahintaiset tukussa mistä haet tuotteet.
Koska rahaa ei edelleenkään sada taivaasta, vaan kaikki nämäkin tukieurot on, tavalla tai toisella, kerätty erilaisina veroina, niin grilliyrittäjän kannalta on ihan sama ostanko tuotteeni tukusta alle tuotantokustannusten, vai maksanko reaalihinnan ja kuluttajalla on silti sama ostovoima kun ei tarvitse rahoittaa tulonsiirtoja maajusseille...
Ne asiakkaat jotka pääsääntöisesti käyvät grillillä ei yleensä maksa valtaisasti veroja. Yleensä kun asiakaskunta koostuu nuoremmista ja ehkä vähäosaisimmista. Kovimmat veronmaksajat käyttää harvemmin grilliä joten sikäli tukipolitiikka pitää grilliyrittämisenkin kannattavana...
Tämä suuri oravanpyörä ruuantuotannon tukien ympärillä on yllättävän monisäikeinen juttu ja lähes kaikki vaikuttaa kaikkeen.