En tiedä kuinka Saksassa on leipomokulttuuri järjestetty, mutta siitä oli jo monta vuotta sitten juttua, että leipomon työvoimakustannukset ovat kalliinpuoleisia, koska joudutaan teettämään niin paljon yötöitä. Tuoreet leivät pitää saada kauppoihin aamuseiskaan. Tätä menttaliteettia jaksaa ihmetellä, koska suuri osa ihmisistä käy kaupassa kuitenkin vasta töiden jälkeen. Olisi parempi, että leivät leivottaisiin vasta aamukuuden jälkeen, pitäisi ehtiä vielä aivan hyvin kauppoihin. Meillä on tämmöisiä omia pinttyneitä tapojamme joita ei voi muuttaa.
oisko tämä logistiikan sanelema juttu, kauppa haluaa että mahdollisimman paljon tilatusta tavarasta on aamulla perillä jolloin on suht rauhallista/ joutilasta työvoimaa järjestelemään sitä hyllyihin, iltapäivällä taas tarvitaan useampia kassahihnan ääreen?
Järki vaan sanoo sen, että kun pääosa asiakkaista tulee iltapäivällä, niin silloin pitää myös olla tuoreet tavarat hyllyssä ja kauppa valmiina toimimaan ...
Eli hommat on tehtävä aamulla
?