Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - Jeimssi

Tuli hommattua tuollanen vanha 500m2 lämmin halli joka lämpiää nyt sähköllä säteilylämmittimillä ja jotain tarttis tehdä. Olishan se mahtava jos olis lattialämpö mutta miten se menee kustannusten kannalta, pystyyköhän tuota kuinka roilottamaan putkille vai onko paras vetää uus valu päälle? Ja jos uusi niin pitääköhän olla kuinka paksulti että kestää isohkoja koneita? Vanha valu on kyllä paksu. Vai heittäskö vaan puhaltimia seinään.  ::) Lattialämpö olis siitäkin hyvä että ei tarttis pakosta tehdä mitään lämpökeskusta vaan vilp tai maalämmöllä sitten pelata.
Ekaa kertaa töissä uudella koneella lumia lykkimässä ja vetovarsi meni poks poikki rungon päästä... maanantaikappales vai tyyppivian ainesta?
https://drive.google.com/file/d/0B1X6IQGBRL03V2VFa0M1T0RmM1VvYzZHSzRXOHBYUWg4ZHVZ/view?usp=sharing
Tuollainen

https://drive.google.com/file/d/0B1X6IQGBRL03RWNXZTdBdTFYcTQ/edit?usp=sharing

tuli hommattua. Mietin vain että mitä nuo ABCDEFG merkinnät nostosylinterissä ovat? Tuollahan on jengattu toppari päässä jolla syvyys säädetään, mutta kuuluisiko tuossa olla joku osoittaja joka näyttää syvyyden? Mitäs muita kokemuksia ko. äkeestä löytyy?
Vein paikalliseen maatalousliikkeeseen joulun aikaan näytteet mahdollisesti myytävistä viljoista, mallasohrasta sekä rypsistä. Vieläkään ei ole tuloksia tullut. Kauanko niissä yleensä menee? Pitäis jo saada lompsantäytettä...
Meinasimpas vaan ottaa ruiskun talaven jäljiltä käyttöön, laitoin vettä tankkiin ja levitin puomit sivulle, ja hyrrän pyörimään. Menin kattelemaan taakse että kaikista tulee tasaisesti sumua. ehkä minuutin tuli hyvin, sitte yhtäkkiä alkasi takkuamaan ja suihku pieneni. Nyt ei kehitä kun kilon painetta vaikka laittaa nupista täydet paineet, kierrokset korkialle ja vaikka lohkoja kiinni. Vähän toki nousee paine mutta jokin mättää!? Onkohan pumpussa joku osanen joka voisi aiheuttaa tällaisen että paineet ei nouse? Joku kalvo tms? Luulisi vaan että jos joku kunnolla olisi mennyt hajalle ei painetta tulisi yhtään.
Löytyisikö apuja ongelmaan?
Minkälaisia kokemuksia löytyy eri tankkiseoksista, jos tarkoituksena olisi päästä mahdollisesti kertakäsittelyllä kasvustot ajettua?? Ohraa ja vehnää pääasiassa, kauraakin vähän.

Y-Maataloudesta kauppasivat Duplosan Superia ja siihen Prolinea kaveriksi.
Agrilla Logran plus oxitril olisi olovanansa tehokas, ja siihen jos jotain sopivaa kaveriksi, esim. acanto tai k-maatalouden puolelta comet+juventus

Vehnälle olisi ilmeisesti broadway passelia rikoille. Toisaalta voisi vetää kaikki läpi samoilla aineilla, ainakin tuo y-maatalouden satsi olisi monikäyttöinen.

Moro

Traktorina JD 6420, yks aurauskerta n. kk sitten alko ikkunat vetään huuruun ja lämmityslaitteesta ei tullut oikein lämmintä. No ei muuta kun konepelli auki ja kappas, säiliöstä näkyi pohja. No lisäilin sen kotosalla täyteen, sen jälkeen ei ole olovana pinta laskenut mutta silti tuntuu ettei ehkä tulisi niin lämmintä ilmaa puhaltajasta kuin ennemmin. Lähinnä huomaa ainakin silloin jos on traktori hetken seissyt pihalla ja laittaa käyntiin, niin vetää huuruun vieläkin. Hetken kestää lämmetä mutta kyllä ne ikkunat siitä nyt sulavatki...

Joten kysymys kuuluu pitääköhän toi jäähdytysjärjestelmä ilmata tms? Ja lisäksi että mihinköhän nesteet ylipäätään aluksi katosivat? Öljynpinnasta korkeutta surasin mutta ei noin vähäinen määrä taida paljon vaikuttaa...
Tuttuni jolla on kiinteistöhuoltofirma haluaisia vuokrata minulta traktorin ja perälevyn lumitöihin. Onko kellään kokemuksia mahdollisista vuokraratkaisuita, ja siitä mitä kaikkea esim. vakuutusasioita kannattaa ottaa huomioon? Kaveri kyllä osaa ajaa traktoria enkä epäile että hän mitään kolaria tms. ajaa mutta JOS jotain tapahtuu niin maksaja pitää löytyä.

Niin ja itsekin teen lumitöitä mutta "kiintiö" on täysi ja ei tuolla ykköskoneella niin pienille käytäville mahtuisikkaan mitä kaverilla on hoidossa. Mutta toinen traktori on joutilaana kotona jota hyvin voisi vuokrata.

Paljonkohan noi kaskot maksaa traktoriin? Jos vuokraisi vakuutettuna ja sisältäen löpöt, niin ei varmaan 25-30€/tunti ole kaukana?
Millaisilla auroilla, säädöillä, nopeuksilla kanssafoorumilaiset kyntää?

Itsellä 4-Siipiset kääntöaurat, ES-80 Kvernelandit, viilunleveyden säätö 12-20" ja pidän sitä 18" kohdalla yleensä. Onko tästä muuten mitään positiivisia/negatiivisia kokemuksia jos kyntää maksimileveydellä? Nopeutena 7,5-8,5 paikkeilla.
Millaisia kokemuksia muilla muovisiivistä? Olovana nopeaa kuluvat, ja halkeavat alapäästä helpolla. Ehkä 600-700 ha kynnetty (En ole varma olivat pari vuotta vanhat kun ostin) ja ovat aivan loppu, muutama haljennut, mutta saa vielä kynnettyä.
Myös kuorimet muovia ja ovat jo kuluneet puhki. Malli Es 80 ja 4-siipiset siis kyseessä.
Onko nämä mustat tarvikesiivet hyviä ja kestäviä tilalle ja mihin hintaan olette niitä saaneet?
Onko porukoilla kokemuksia? Itsetehtynä siis. Hommasin vanhan ehon josta olen nyt riisunut kaiken ylimääräisen pois, ja pitäisi alkaa sovittelemaan sitä traktorin nokalle. Etukuormaajaa ei ole vaan tarkoitus tehdä jonkinmoisen kiinnikkeet. Miten olette toteuttaneet aineiden pumppauksen etusäiliöstä takasäiliöön?
Mistä löytäisi sopivan tehokkaan pumpun 12V, koska jos nykyään on mennyt ruiskuttaessa säiliöllisessä noin 15min niin pumpun tuoton pitäisi olla about ainakin 30 litraa minuutissa ettei takana oleva säiliö ehdi tyhjentyä. Eteen tulee siis 800 litrainen, takana on 1000 litrainen hardi. Entä sekoitus, tarviikahan etusäiliöön vai sekoittuisikohan ajomatkalla/siirtäessä pumpulla?
Itsellä sukupolvenvaihdos lähenee, pitäisi alkaa lippuja ja lappuja täytelemään pikkuhiljaa että saisi astua isännän saappaisiin vielä tänä vuonna.
Voitaisiin keskustella täällä kaikesta siitä mitä prosessiin liittyy ja siitä mitä olette maksaneet tilastanne, rahoituksesta yms yms.

Itsellä on tarkoitus hakea korkotukilainaa ja saada nuoren viljelijän avustusta, tilalla kokoa 40ha omaa peltoa, 50 vuokralla. Metsää spv:ssä mukana tulisi 100-150ha, tarkasti ei vielä tiedä koska osa metsistä jää vanhalle isännälle. Taitaa tehdä tiukkaa saada 17 000 euron nettotulot, joka on ilmeisesti vaatimuksena että te-keskus avustaa aloittamista.

Kommentteja, kokemuksia?
Sivuja: [1]