Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 14

Viestit - henriksson

Vastapakotteiden keihäänkärjen asema on huono. Vähintä mitä hallitus voisi tehdä,  on ottaa  vastuu poliittisen riskin toteutumisesta. Olisi paras, että vastapakotteet jyvitettäisiin kaikkien  ministeriöiden kuluksi. Kysymyshän EU.n yhteisen ulkopolitiikan päätöksistä ja niiden seurauksista. Eurooppaneuvostossa istuu Stubb, jonka on hoidettava asia.
Kerrankin asiallista keskustelua. Kuntaliitokset vievät eläinlääkärit yhä kauemmaksi meistä yrittäjistä. Valio (muista en tiedä) hoitaa viikolla kohtuullisen hyvin näytteiden analysoinnin. Itse annettu ensihoito(jos on lääkkeitä) osuu analyysiin perustuen kohdalleen myös lypsäjältä. Lainsäätäjiltä toivoisin vähän maalaisjärkeä. Yksi penotvet-pullo viikonloppua kohti pitää kalliit päivystäjät varikolla kissoja hoitamassa.
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/kilpailu-kaupan-maitohyllylle-p%C3%A4%C3%A4syst%C3%A4-kiristyy-1.17066

Mikä meni väärin? Syyksi ei käy "arlan kätyrit".

Uskomaton otsikko.  Tavalliset maidot   ovat  kuin kopiopaperia: sitä osaavat kaikki tehdä, mutta jalostusarvo on vähäinen. Valio on tehnyt hyvää työtä tuotekehityksessään. Hyvällä brändillä ja reippaalla panostuksella t&k:een saadaan arvotavaraa kuluttajien käyttöön.
joo ja lajinmukasuuteen kuulus ilimanmuuta oekea sonni ::)
lajinmukaisuuteen kuuluu vapaa liikunta.
Komppaan Adamia. Virallisesti 4. polvihan on jo puhdasrotuinen, eli vierasta rotua on enää 6,25%. Ja jos "puhdasta Suomi-ayrshireä" aletaan nyt oikein kaivamalla kaivamaan niin vasrmasti löytyy vielä jonkin verran suomenkarjan perimää, tämähän ei silti haittaa kun se on suomenkarjaa  ;D.

Harvinaisen fanaattista/pimeää porukkaa muuten ay-foorumilla :o
Ay-uskonto ei ole uusi asia. Kuusikymmentäluvulla tämä uskonlahko yritti estäå mustavalkoisten lehmien maahantulon. Toisin kävi: erivärisiä lehmiä tallailee kesäkeleillä laitumilla. Mikäs sen somempaa. ja taitaa olla niin, että meidån sekarotuisten lypsäjien lisäksi myös eriväriset robotit lypsävät näitä monenkirjavia ja jopa yksivärisiä lehmiä.
Varavoimana ylivoimaisest paras on kiinteästi asennettu, riittävän suuri aggregaatti, joka pitää jännitteen tasaisena ja hertsit kohdallaan.  Itselläni on kokemusta sekä tr- että automaattiaggregaatista. Traktrorikäyttöinen pitää asentaa betonilaatalle kiinni ja nivelakseli traktorin kampiakselin suuntaisesti. Kun robotit laitettiin,  investoitiin  automaattiagregaattiin eikä ole tarvinnut katua, silllä sen verran huonosti Vattenfall on virtaa toimittanut  tuulisilla keleillä.
Eli homma on kaikessa yksinkertaisuudessaan seuraava: Saatiin uuden laitteen ja testausmenetelmän varjolla kiristettyä taas vyötä. Hieno homma! Vanhalla testillä sais jo tosiaan laitella tankkiin, mutta taidanpa jättää vielä laittamatta. Kyllä tuo nimi itellä oli alun perin päässä Delvotestinä, mutta kun pakkauksen koneesta katoin, niin piti ihan oikeesti miettiä että kumpiko näistä nyt on väärässä.

Noh, kahella ampullilla tein (terve eläin ja lääkitty) ja näyttäs toimivan kyllä terveellä maidolla, mutta taitaa saada antibioottien käytölle koettaa ehtiä yhä enemmän hyviä syitä vs. laittaa neljännes umpeen. Kiitokset kuitenkin neuvoista ja myötäelämisestä!
Ei kai testijärjestelmän uudistamisen myötä mitään "vyötä"kiristetty. Antibioottimaito ei kuulu elintarvikeketjuun. Jos testi näyttää sinistä, niin maitoa ei laiteta tankkiin, vaikka kuinka sylettäisi.  Tässä jos missä pitää tuottajien miettiä, mikä on kuluttajan parasta.
Parempi ku ei kuulu mihinkään osuuskuntaan  ;D
On niille rahoille parempaaki käyttöä  ;)
Miksiköhän osuukuntia perustettiin nimenomaan maanviljelijöiden toimesta? Taloudellisista syistä.  Syystä juhlitaan osuustoimintaa ensi vuonna koko maailmanlaajuisesti YK:n johdolla.

 Osuuskunnat, myös Lihakunta, tarvitsevat omistajien rahaa, jotta bisnestä voidaan kehittää. Ellei ole omaa, niin sitten on otettava vierasta rahaa. Vieras pääoma puuttuu myös päätöksentekoon, oli kyseessä ns. bisnesenkelit, eläkerahastot, IMF ym. 
robotin vuotuisillla huolto ,varaosa ,  energia ,ainekustannuksilla, ym palkkaa lypsäjän.
yksi lypsäjä ei riitä, on palkattava  puolitoista, että tulee viikonloppuina lypsyt hoidettua. Ja mitäss sitten maksaa? 30-40 k€, jos sattuu hyviä lypsäjiä saamaan.
Vapaa sana / Vs: Soini puhuu asiaa
: 31.07.11 - klo:10:58
Soini puhuu aika usein asiaa, se vaan ei sovi kaikille ...
Soini on ollut oikeassa näissä kreikan ja muiden ongelmamaiden tukipäätöksissäkin, mutta kun ne puheet ei oikein käy Suomen poliittiselle eliitille ????
Soini ei esitä nykymenolle mitään vaihtoehtoja. Gallupkuninkaana ratsastus näyttää tyydyttävän.  Vihapuheilla vaalimenestykseen yltänyt puolue tulee kohtaaman todellisuuden vielä raskaasti. Tulee aika, jolloin Soinikin kohtaa vihtahousun.
Ehkä tämä 2 senttiä on se osuus mikä jää lypsäjälle vaivan palkkaa.
Tai robomiehille suoraan viivan alle...  ;D
Pienentämään sitä miinusmerkkistä lukua ;D
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/paauutiset/07/fi_FI/Lypsyasematilat_kannattavat_robottitiloja_paremmin%20/

On hyvä muistaa, että ihminen eli lypsäjä ei ole kone. Siksi edelleen 10-0 robotti vs. asema.
http://www.savonsanomat.fi/uutiset/talous/atria-irtisanoi-yll%C3%A4tt%C3%A4en-20-kuopiossa/659102

Kostiko joku savolaistuottajille muutaman kommentin vai MITÄ PELLEILYÄ TÄMÄ ON? Minä en tulevana ex-tuottajana tätä pelleilyä hyväksy. Aika ylimielistä touhua :o >:(
Ei YT:t ole mitään pelleilyä. Bisnes kuntoon ja tilintekoon tuottajille=omistajille. Liiketoiminta ei ole järjestötoimintaa.
http://www.savonsanomat.fi/uutiset/talous/arlan-ja-maitomaan-yhteisty%C3%B6-katkolla/658464
Maitomaa lähestyy sitä aikaa, jolloin mitataan osuuskunnan kyky kantaa huolta omistajiensa eduista. Vanhan Valion aikaan nämä suonenjoet, kangasniemet sun muut puliveivarit kyttäsivät raskaan tuotannon valmistusoikeuksia ja yhteisen edun eli hyvän tahdon nimissä nakkikioskimeijerit pystyivät tilittämään paremmin kuin naapurit. Kangasniemen osuusmeijeriä enää ole eikä pitkä ole marssi Suonenjoellakaan. Sinänsä hyvä, että viimeiset vuodet Maitomaa on touhunnut tanskalaisten kanssa eikä ole roikkunut valiolaisten maidontuottajien riesana.
nimim. nahkurin orilla yömaitoa lasissa
http://www.savonsanomat.fi/mielipide/artikkelit/renki-vie-is%C3%A4nti%C3%A4/614633

Uskomatonta!!!!

Ei renki vie isäntiä, vaan sanomalehti. Atrian investointihankkeet lähtevät omistajastrtegiasta, jonka tarkoitus on hankkia, jalostaa ja markkinoidan omistajien eläimiä kannattavasti. Ei teurastamotoiminta ole bisnestä, vaikka sitä harjoitettaisiin Puijolla. Monella on  mielessä tv-kuvat EU- jäsenyyden alkuajoilta, kun keskieurooppalaisia sonneja rahdattiin laivalla Libanoniin teurastettavaksi. Teurastamobisnes alkaa siitä,  kun ruho riippuu kylmiössä, siihe asti bisnes on kaukana.

 Jos liha-alan kannattavuus on heikko, ei osuuskuntien omistajatkaan pärjää. Eikös tilojen suorat tuet kerro suoraan siitä, että tämäkään alkutuotannon ala ei pärjää ilman yhteiskunnan tukitoimia. Sama koskee tietysti kaikkia alkutuotantoaloja niin Suomessa kuin kaikissa teollisuusmaissa. Mutta onko aina oltava näin, eikö ruoan osuus kuluttajan käytettävissä tuloista voisi olla vaikka viidennes. Syöminen on kuitenkin melkolailla elintärkeä toimi ihmiselle.

 Joskus voisia näilläkin saiteilla pohtia elintarviketuotannon laajempaa merkitystä, vai?
En edelleenkään ymmärrä tuota usenpaa rehunjakoa, apevaunulla ainakaan, itellä nelirivinen robonavetta, leveäpöytä ja jako kerran päivässä. Siitä on kyllä huolehdittava et apetta on aina tarjolla. Tuotos kumminkin kymmenpuoli.


Juu, ei mitään hyötyä useammasta jaosta jos ape on kunnollista ja säilyvää. Mattoruokkijat ja kiskovaunut jakavat useammin koska ne eivät pysty jakamaan kaikkea kerralla. Tästäkin on tehty mainoskikka, lehmää se ei kiinnosta oikeastaan ollenkaan.
Se on muuten niin, että mattoruokkijan ääni pistää lehmän liikkeelle. Käyntiääneen sisältyy tieto siitä, että on tulossa jakoon hyvää rehua. Jos rakentaa robottinavettaa, kannattaa pohtia tarkkaan, miten lehmät liikkuvat ja millä. Leveä ruokintapöytä voi toimia  tai sitten ei.
 Ihmettelen kirjoituksia täyttöpöytä-mattoruokkija-virityksistä. Ei ne mitään "hässäköitä" olea, vaan osa toimivaa karkearehuruokintajärjestelmää.
 
 Mitä mattoruokkijan tehoon tulee, ei sataneljäkymmentäpäisen lypyslehmäjoukon rehun jakoon mene kuin parikymmentä minuuttia, jos koko vuorokauden tarve ajetaan pöydälle, mutta miten sorkan liike etenee, siinä on koko jutun pointti.

 Näillä sivuilla mullimiehet antavat viisaita ohjeita  lypsykarjatilallisille. Ei kannata kaikkia viistaita uskoa. Robottilypsystä tietävät parhaiten ne, joilla on robotti itsellään, sama koskee asemalypsyä.
Oma kokemukseni lypsykarjanpidosta lähtee liikkeelle parsinavetasta, sitten pihatosta kalanruotolypsyasemalla leveällä ruokintapöydällä ja pian kuusi vuotta robottilypsystä kapealla ruokintapöydällä. En vaihda nykyistä lypsyjärjestelmää asemalypsyyn, parsinavettaan voisin palata persunavetan kokoiseen, kahden lehmän yksikköön, kuitenkin konelypsyllä.

 Mitä itse pohjaratkaisuun tulee, niin lehmäliikenne ratkaisee koko pelin, ei 2+2 tai 1+4 tai 5 tai mitä niitä vaihtoehtoja nyt onkaan.
Sivuja: [1] 2 3 ... 14