Näin mistään mitään tietämättömänä on sellainen fiilis, että tuolla lso:n porukalla ei ole mitään älliä siihen kuinka teurastamon asioita pitäisi hoitaa. HK:n hallitukseen ei ole osattu haalia ollenkaan sellaista väkeä, joka ymmärtäisi bisneksestä jotain. Ongelman ydin lienee siinä, että teollisen mittakaavan teurastamotoiminta on Suomessa niin pienipiirteistä touhua, että siihen on vaikea löytää alan osaajia. Tulee mieleen, että miksei ole koitettu värvätä ulkomailta osaajia eri tasoille. Myöskin jonkinlainen vertailututkimus kilpailijoihin tai muihin osuustoiminnallisiin yhtiöihin, kuten valio olisi ollut paikallaan, että olisi voitu miettiä mitä tehdä paremmin. Tätä sekoilua on jatkunut koko eu-aika ja kehitystä johdon toiminnan osalta ei ole ollut näkyvissä. Ei tämä varmaan ikuisesti voi jatkua tällaisena.
tämä kortti tuli tänään katsottua, oletettavasti parempaa on tulossa hallitukseen tilalle?
Vuoden talousjohtaja on Accenture n ja Talouselämän myöntämä tunnustus. Tänä vuonna valitsijat painottivat talousjohtajan kykyä purkaa kansainvälisen liiketoimintaympäristön haasteet ja mahdollisuudet osakokonaisuuksiksi. Uponorin Riitta Palomäki on raadin mielestä toiminnassaan itsenäinen, ja viestii monipuolisesti yhtiön hallitukselle, sijoittajille ja yhtiön sisällä. Helposti lähestyttävä Palomäki luo ympärilleen avoimen keskustelun ilmapiiriä.https://www.talouselama.fi/uutiset/vuoden-talousjohtaja-mene-tehtaalle-ala-jaa-toimistoon/037efb77-27aa-30d2-bf13-c052192c3d2bYleisesti voisi sanoa, että omistajan tehtävänä on hoitaa omistustaan niin, että se tuottaa mahdollisimman hyvän tuloksen. Sidonnaisuus bisnekseen esimerkiksi raaka-aineen tuottajana aiheuttaa aina eturistiriidan... tilalta haarukkaan-ketjun alkupää saa enemmän painoa. Tehdään tavaraa raaka-aineet edellä, päätösvaltaa voidaan käyttää jopa suosimaan tiettyjä raaka-aineita. Kun taas Heikki "Hese" Salmela vastasi, kun kysyttiin aiotteko alkaa myymään kasviateriota: "myymme sitä mitä asiakkaat ostavat, meillä ei ole muuta vaihtoehtoa, jos kasvisruualle on kysyntää, niin sitten tehdään niin hyvä pihvi, että lihansyöjäkin saa siitä lihan veroisen kokemuksen"