Agronet
Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: Karel - 15.08.11 - klo:23:39
-
Nivalassa pidetään kokousta naudanlihan kriisihinnoittelusta , vaan on varmaan tärkeämpää jutella napa-,utare,-aivotulehduksista yms. Naudanlihantuotanto loppuu talaloudellisiin tilatason ongelmiin ellei tuottajahinta nouse n.20%. Ilmeisesti maitopuoli vielä kannattaa ja ainakin naapurilla menee huonommin kuin itsellä. Onhan noita perämehtiäkin vielä perskeles. Muistelen jotain 2008 vuotta ja kovaa uhoa . Uudet untuvikot (PJ:t) lupasivat kovaa kuria ja nousevaa naudanhintaa , eli lupauksia annettiin osuuskunnassa (LK)kuin eduskuntavaalien edellä , vaan mitä on tapahtunut . Kohta kaikki ovat yhtä huonossa jamassa kuin Kalajoen "paroonit", tarttis saada pistehintaa!!!! vähintäin 32snt/kg sukupuolesta , teuraspainosta , luokituksesta tms. välittämättä ;D ;D ;D
-
Naudalihantuottajien kriisikokouksen pitäis järjestää Valtimolla tai Rautavaaralla kunnantalolla 8)
-
Naudanlihantuottajien kannattaisi laittaa energiansa kuluttajatyöhön, jotta suomalaiset ostaisivat kotimaista naudanlihaa oikealla hintaa, jolloin terastamoilla olisi varaa maksaa kunnon hintaa!
-
niin asiantuntijat laskeskelkaa itse, otetaan esimerkki pihvisonni
tuotot
3*400 = 1200
rahamenot
vasikka 750
vilja 320
kiv. 20
kuivike 70
= 40 €
laskelmasta puuttuu ns. yleiskulut kokonaan, korko yms
juu tuet okso mut myös SÄILÖREHU JA TYÖ :'(
niin mites se voitontekeminen ???
-
niin asiantuntijat laskeskelkaa itse, otetaan esimerkki pihvisonni
tuotot
3*400 = 1200
rahamenot
vasikka 750
vilja 320
kiv. 20
kuivike 70
= 40 €
laskelmasta puuttuu ns. yleiskulut kokonaan, korko yms
juu tuet okso mut myös SÄILÖREHU JA TYÖ :'(
niin mites se voitontekeminen ???
Voitoksi jää säilörehualan tuki ???
-
Mitä jos jätetään vilja kokonaan pois? Kasvu kärsii jonkinverran, mutta onko järkeä syöttää kallista viljaa, jos lihanhinnalla ei saa kuluja pois.
Kriisikokouksessakin luultavasti puhutaan mukavia, kauppiaat sanovat, että lisää hintaa ei tule ja mtk:n herrat sanoo, että ottakaa lisää hintaa markkinoilta.
Onhan noita "kriisikokouksia" ollut vaikka miten paljon, mutta ei tuottajahinnassa näy...
-
Hyötysuhde ainakin kärsii, ja kuinka paljon halvempaa säilis sit on?
-
niin asiantuntijat laskeskelkaa itse, otetaan esimerkki pihvisonni
tuotot
3*400 = 1200
rahamenot
vasikka 750
vilja 320
kiv. 20
kuivike 70
= 40 €
laskelmasta puuttuu ns. yleiskulut kokonaan, korko yms
juu tuet okso mut myös SÄILÖREHU JA TYÖ :'(
niin mites se voitontekeminen ???
**2000 kpl x 40 €=80 000€
-
niin asiantuntijat laskeskelkaa itse, otetaan esimerkki pihvisonni
tuotot
3*400 = 1200
rahamenot
vasikka 750
vilja 320
kiv. 20
kuivike 70
= 40 €
laskelmasta puuttuu ns. yleiskulut kokonaan, korko yms
juu tuet okso mut myös SÄILÖREHU JA TYÖ :'(
niin mites se voitontekeminen ???
**2000 kpl x 40 €=80 000€
peskeles kiint.kulut jäi mainittematta
-
Joo, mitenkähän toi sopimustuotanto istuisi tälle puolelle ????
-
Atrian ja HK:n hallituksen jäsenistä pitäisi löytyä enemmistö, joka ilmoittaa johtajalle joka selittää erilaisin
tekosyin tuonti, kaupppa, kilpailijat ym ettei hintaa voi nostaa neljä sanaa "nyt nostetaan hintaa kaupalle"
Nämä sanat pitäisi kirjata hallituksen pöytäkirjaan.
Arvatkaa löytyykö niin itsellisiä hallituksen jäseniä.
-
Naudanlihasta saataisiin parempi kate joka välissä jos markkinoille lanseerattaisiin sonninlihasta valmistettu erikoislaatuinen jauheliha..
Kertokaa tämä siellä kokouksessa niin ehkä siellä saadaan edes JOTAIN eteenpäinvievää aikaiseksi :o
Muuten menee valittamiseksi koko juttu. Tai oikeammin: Ensin haukutaan teurastamot ja sitten viljantuottajat. Loppulausumana kerrotaan että "me olemme oikeassa ja muut väärässä" :D Asia ei etene tippaakaan, ainoa joka paranee on Puustellin myynti ja sekin vain parina iltana :-\
-
Naudanlihasta saataisiin parempi kate joka välissä jos markkinoille lanseerattaisiin sonninlihasta valmistettu erikoislaatuinen jauheliha..
Pihvi pihvinä, mutta jos vertaillaan jauhelihaa vaikka sonnista, hiehosta, vanhasta lehmästä ja eri liharotuisista, niin en heti menisi vannomaan että vanha lehmä edes olisi perän pitäjänä.
Ja mitä pihviin tulee, eräs kulinaristi/kokki etsi pitkään maailman parasta pihvilihaa. Löysi sen kun maistoi yli 10 vuotiasta espanjalaista työhärkää jota oli laidunnettu puolisen vuotta työuran jälkeen :)
-
Espoolainen kaverini, paljasjalkainen kaupunkilainen ja kulinaristi pitää vanhan lehmän sisäfilettä parhaimpana,tiedä sitten miks. 15kk ohralla lihotettu sonni on hänen listallaan huonoimman lihan paikalla, edelle menee brassi/argentiina tms.pampashärkä/sonni.....ja raakakypsytys on kuulemma tehtävä kotona.... ;)
-
Suomessa ollaan ihan hakoteillä mikä on hyvää lihaa ja miten se ruho hyödynnetään
Paras liha useimmiten on juurikin hieholla mistä kuitenkin maksetaan tuottajille aivan naurettavaa hintaa
Jauheliha on parhainta vanhasta lehmästä ja siitä ei saa oikeen sitäkä mitä hiehosta
Fileitä arvostetaan hirveästi vaikka loppupeleissä se ei ole ruhon maukkaimpia osia
Useimmiten ne kaikkein vähiten arvossa olevat ruhon osat ovat niitä kaikkein parhaimpia
Mutta minkäs voit kun ollaan tällanen ***** jauheliha maa ???
-
Mutta minkäs voit kun ollaan tällanen ***** jauheliha maa ???
Suomessa ei ole semmosta naudan piffiä suosivaa grillikulttuuria, jos nyt ei muutenkaan ruoanlaitossa hurraamista. ;D Mennään vaan kännissä nurtsille grillaamaan alumiinivuuassa nakkia, taikka kotiloissa kyrsää, saunan kiukaassa/kiukaalla. Pitäisi olla semmonen texas meninki, että puolikkaalla öljytynnyrillä paahdetaan kokonaista sikaa tai mullin lihakyörää.
-
Mutta minkäs voit kun ollaan tällanen ***** jauheliha maa ???
Suomessa ei ole semmosta naudan piffiä suosivaa grillikulttuuria, jos nyt ei muutenkaan ruoanlaitossa hurraamista. ;D Mennään vaan kännissä nurtsille grillaamaan alumiinivuuassa nakkia, taikka kotiloissa kyrsää, saunan kiukaassa/kiukaalla. Pitäisi olla semmonen texas meninki, että puolikkaalla öljytynnyrillä paahdetaan kokonaista sikaa tai mullin lihakyörää.
Kyrsän "grillaus" on aitoa persumeininkiä....
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Kun ei tarvi paremmasta edes tietää. 8)
-
Suomessa ollaan ihan hakoteillä mikä on hyvää lihaa ja miten se ruho hyödynnetään
Paras liha useimmiten on juurikin hieholla mistä kuitenkin maksetaan tuottajille aivan naurettavaa hintaa
Jauheliha on parhainta vanhasta lehmästä ja siitä ei saa oikeen sitäkä mitä hiehosta
Fileitä arvostetaan hirveästi vaikka loppupeleissä se ei ole ruhon maukkaimpia osia
Useimmiten ne kaikkein vähiten arvossa olevat ruhon osat ovat niitä kaikkein parhaimpia
Mutta minkäs voit kun ollaan tällanen ***** jauheliha maa ???
Ei oo kielen voittanutta maultaan.
-
Naudanlihasta saataisiin parempi kate joka välissä jos markkinoille lanseerattaisiin sonninlihasta valmistettu erikoislaatuinen jauheliha..
Pihvi pihvinä, mutta jos vertaillaan jauhelihaa vaikka sonnista, hiehosta, vanhasta lehmästä ja eri liharotuisista, niin en heti menisi vannomaan että vanha lehmä edes olisi perän pitäjänä.
Ja mitä pihviin tulee, eräs kulinaristi/kokki etsi pitkään maailman parasta pihvilihaa. Löysi sen kun maistoi yli 10 vuotiasta espanjalaista työhärkää jota oli laidunnettu puolisen vuotta työuran jälkeen :)
Joo. Mutta idea olisikin myydä tuota kalliimmalla, koska "suuri yleisö" luulee sen olevan parempaa.
-
Hyvässä pihvilihassa on runsaasti rasvaa. Marmoroituminen on tärkein tekijä lihanlaatuluokituksissa suuressa maailmassa. Jopa ranskalaiset arvostavat rasvaisen lehmänlihan korkeammalle kuin nuoren kuivan sonnin.
-
Näin on , hyvin marmoroitunut pihvilehmänliha on sellainen makunautinto joka vie kielen per.. no sinne lähelle itse asiaa. Asiaa on testattu monet kerrat ja aina kaikki nautiskelijat ovat ihmetelleet miksi tälläistä lihaa ei saa vaikkapa stokkan lihatiskiltä. Tuote ei ole arkiruokaa vaan silloin tällöin nautiskeltavaa juhlamenyytä . Kysymys kuuluukin miksi 5 rasvan pihvilehmästä tuottaja saa vain vähän yli euron kilolta . Kyseinen tuote ei ole missään nimessä bulkkituote joka sotketaan rasiassa punertavaan mönjään , vaan makunautinto joka ei tarvitse muita mausteita kuin suolaa ja pippuria. Mutta miten tuottaja voisi kohtuu työpanoksella rahastaa itselleen palkan. Jokainen palstalainen ymmärtää ,ettei isoista toimijoista ole apua , bulkkituotteen moolokinkitaa tarvitaan arkiruokaan rahvaalle .
Vaan elämännautintojen saaminen kassavirran piiriin on kinkkisempää. Kaikki suomessa tuotettu on mielestäni luomua ja lähiruokaa . ;D ;D ;D
-
Useimmiten ne kaikkein vähiten arvossa olevat ruhon osat ovat niitä kaikkein parhaimpia
Nahka?
-
Useimmiten ne kaikkein vähiten arvossa olevat ruhon osat ovat niitä kaikkein parhaimpia
Nahka?
Nahkahame ???
-
Useimmiten ne kaikkein vähiten arvossa olevat ruhon osat ovat niitä kaikkein parhaimpia
Nahka?
Nahkahame ???
Kuuluuko se ostoruhon hintaan ?? ;D ;D
-
Useimmiten ne kaikkein vähiten arvossa olevat ruhon osat ovat niitä kaikkein parhaimpia
Nahka?
Nahkahame ???
Kuuluuko se ostoruhon hintaan ?? ;D ;D
Tuurilla kuuluu. Fiksu kattelee sellaisia runkoja joihin ripustettu nahkamini näyttää hyvältä vuosikymmeniä ;D
-
1. Eli sonnista tehty jauheliha on pahaa eikä sillä ole mitään lisäarvoa
2. Lehmänliha on parasta
Jos tämä on jo TUOTTAJIENKIN mielipide niin ei se sitten ole ihme että teurastamot eivät maksa lihasta mitään ;D Arvo-osien maahantuontia kannattaa siis jatkaa vaan ja kotimaisen lihan hintaa voitaneen edelleen pudottaa ???
-
1. Eli sonnista tehty jauheliha on pahaa eikä sillä ole mitään lisäarvoa
2. Lehmänliha on parasta
Jos tämä on jo TUOTTAJIENKIN mielipide niin ei se sitten ole ihme että teurastamot eivät maksa lihasta mitään ;D Arvo-osien maahantuontia kannattaa siis jatkaa vaan ja kotimaisen lihan hintaa voitaneen edelleen pudottaa ???
Ei kai ne mielipidettä, mihinkään asiaan ole koskaan kysyneetkään: "Käviskö ,että lopetetaan tää kalkkunabisnes?" "Sopiiko ,että otamme tän kymppitonnin osuutenne tänne jemmaan?" ;D
-
1. Eli sonnista tehty jauheliha on pahaa eikä sillä ole mitään lisäarvoa
2. Lehmänliha on parasta
Jos tämä on jo TUOTTAJIENKIN mielipide niin ei se sitten ole ihme että teurastamot eivät maksa lihasta mitään ;D Arvo-osien maahantuontia kannattaa siis jatkaa vaan ja kotimaisen lihan hintaa voitaneen edelleen pudottaa ???
Ei toi ainakaan mun mielipide ole, toin vain julki erään kuluttajan mielipiteen ;)
-
Mä lähinnä hain sitä että hiehon ja lehmän lihallekkin pitäisi saada arvoa ja lisää tuottajahintaa!!!!!
-
Mä lähinnä hain sitä että hiehon ja lehmän lihallekkin pitäisi saada arvoa ja lisää tuottajahintaa!!!!!
Se vaatii kyllä uutta ossuuskuntakierrosta sitten. HK/Atria-sektori on jätettävä näivettymään ja luotava uusi, estettävä entiset virheet. Atria ei ainakaan ole onnistunut tuotteidensa laadullistamisessa, koska brändillä ei pystytä rahaa tekemään. Niillä on vähän sama tilanne kuin Nokialla, pitäis vaihtaa kaikki päät eikä vain muutamaa.....
-
Kokouksessa olleena vahvistui käsitys että olemme itse ryssineet tämän keissin. "Kaupan ei tarvitse maksaa yhtään enempää kuin siltä pyydetään", eli tuottajaomisteiset jauhelihatalot kilpailevat kumpi saa halvemmalla jätettyä tarjouksen ja markkinaosuutta. Yhtään senttiä kaupalta ei saada ilmaiseksi, jokainen täytyy ansaita. Nyt tähän työhön pitää ryhtyä. Rakenteiden on muututtava.
Onko hyviä ehdotuksia? On esitetty yhteistä markkinointiyhtiötä, yms. jopa fuusiota. Myös uuden osuuskunnan perustaminen on ollut esillä.
Eikö tilanne ole vielä kriisiytynyt tarpeeksi, eikö osakkeiden arvo ole pudonnut tarpeeksi jotta omistajien mielenkiinto omaisuutensa hoitoa kohtaan heräisi.
-
Oli seittämän uutisissa.
http://www.katsomo.fi/?progId=75003
10.15 minuutin kohdalta alkaa
-
Lihan luovutuslakko. Pitäisi vaan lyödä hanskat tiskiin ja laittaa puulaaki tyhjäksi.
Sitten pitäisi alkaa vaikuttamaan yleiseen mielipiteeseen. Hesaria ja Mottia käymään tiloilla katsomassa kurjuutta. Pitäisi tuoda julki, että ei ole kestävän kehityksen mukaista hommaa raahata lihaa Brasiliasta tänne Pohjolaan, oli se kuinka halpaa hyvänsä. Suomessa pitäisi syödä suomalaista ruokaa, koska se jättää kuitenkin kaikkein pienimmän hiilijalanjäljen. Kaupan asema ja voitot pitäisi kyseenalaistaa ja kertoa, että ei ole mistään kotoisin, että ruokaketjussa tuottajan osa on joustaa. Jos täällä kustannukset nousevat, niin se pitää pystyä siirtämään eteenpäin. Kaikkinainen viljelijän työn arvostuksen nostaminen niin omassa kuin kuluttajankin silmissä.
Ja kaikkein tärkeintä on se, että tuottajat lopettavat itsensä velkaannuttamisen rakentamalla aina vaan lisää kapasiteettia, kun kuvitellaan, että mitä isompaa on, niin sen paremmin pärjää. Tällä tyylillä onkin sitten kivasti nalkissa, eikä paljon pysty sanelemaan ehtoja ketjussa seuraavalle. Pakko vaan koittaa pysyä leikissä mukana vaikka menee terveys ja talo huonoon jamaan.
-
Lihan luovutuslakko. Pitäisi vaan lyödä hanskat tiskiin ja laittaa puulaaki tyhjäksi.
Sitten pitäisi alkaa vaikuttamaan yleiseen mielipiteeseen. Hesaria ja Mottia käymään tiloilla katsomassa kurjuutta. Pitäisi tuoda julki, että ei ole kestävän kehityksen mukaista hommaa raahata lihaa Brasiliasta tänne Pohjolaan, oli se kuinka halpaa hyvänsä. Suomessa pitäisi syödä suomalaista ruokaa, koska se jättää kuitenkin kaikkein pienimmän hiilijalanjäljen. Kaupan asema ja voitot pitäisi kyseenalaistaa ja kertoa, että ei ole mistään kotoisin, että ruokaketjussa tuottajan osa on joustaa. Jos täällä kustannukset nousevat, niin se pitää pystyä siirtämään eteenpäin. Kaikkinainen viljelijän työn arvostuksen nostaminen niin omassa kuin kuluttajankin silmissä.
Ja kaikkein tärkeintä on se, että tuottajat lopettavat itsensä velkaannuttamisen rakentamalla aina vaan lisää kapasiteettia, kun kuvitellaan, että mitä isompaa on, niin sen paremmin pärjää. Tällä tyylillä onkin sitten kivasti nalkissa, eikä paljon pysty sanelemaan ehtoja ketjussa seuraavalle. Pakko vaan koittaa pysyä leikissä mukana vaikka menee terveys ja talo huonoon jamaan.
kiva paradoksi...kauppa rakentaa isompia ja isompia lasipalatseja ja tulos eikun paranee..
-
http://keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index.php?topic=29245.0
-
>Lihan luovutuslakko. Pitäisi vaan lyödä hanskat tiskiin ja laittaa puulaaki tyhjäksi.
Ei auta mitään.Sikapuolella oli jonkinlaisia yritelmiä,mutta kyllähän sen tiesi mitä siitä seuraa kun painorajasta yli menee.
Jakelukanavat ne pitää tukkia.Kaupan purkulaiturit säppiin niin alkaa nopemmin vaikuttamaan.
-
Lihan luovutuslakko. Pitäisi vaan lyödä hanskat tiskiin ja laittaa puulaaki tyhjäksi.
Sitten pitäisi alkaa vaikuttamaan yleiseen mielipiteeseen. Hesaria ja Mottia käymään tiloilla katsomassa kurjuutta. Pitäisi tuoda julki, että ei ole kestävän kehityksen mukaista hommaa raahata lihaa Brasiliasta tänne Pohjolaan, oli se kuinka halpaa hyvänsä. Suomessa pitäisi syödä suomalaista ruokaa, koska se jättää kuitenkin kaikkein pienimmän hiilijalanjäljen. Kaupan asema ja voitot pitäisi kyseenalaistaa ja kertoa, että ei ole mistään kotoisin, että ruokaketjussa tuottajan osa on joustaa. Jos täällä kustannukset nousevat, niin se pitää pystyä siirtämään eteenpäin. Kaikkinainen viljelijän työn arvostuksen nostaminen niin omassa kuin kuluttajankin silmissä.
Ja kaikkein tärkeintä on se, että tuottajat lopettavat itsensä velkaannuttamisen rakentamalla aina vaan lisää kapasiteettia, kun kuvitellaan, että mitä isompaa on, niin sen paremmin pärjää. Tällä tyylillä onkin sitten kivasti nalkissa, eikä paljon pysty sanelemaan ehtoja ketjussa seuraavalle. Pakko vaan koittaa pysyä leikissä mukana vaikka menee terveys ja talo huonoon jamaan.
kiva paradoksi...kauppa rakentaa isompia ja isompia lasipalatseja ja tulos eikun paranee..
Kun ostaa paljon niin pitäs aina vaan saada halvemmalla on kaupan asenne.
Mutta mitä vatipäitä nämä lihateollisuuden tuotteiden myyjät ovat? Kuka Aassa ja HooKoossa vastaa tuotteiden myynnistä? Niitähän tässä on aihetta potkia munille. Nimiä esiin.
Jos A ja HK hallitsevat suurta osaa jalostuksesta, niin tekisivät vaikka jaon edes puoleksi vuodeksi puuteollisuuden tapaan.
-
Mutta mitä vatipäitä nämä lihateollisuuden tuotteiden myyjät ovat? Kuka Aassa ja HooKoossa vastaa tuotteiden myynnistä? Niitähän tässä on aihetta potkia munille. Nimiä esiin.
Eikös johtajat vastaa loppukädessä kaikesta?
Kattele nyt tostakin http://www.hkscan.com/portal/suomi/hkscan/hkscan_oyj_n_johtoryhma/
-
Oli seittämän uutisissa.
http://www.katsomo.fi/?progId=75003
10.15 minuutin kohdalta alkaa
asiaa odotetaan vain koska sama on edessä maidontuotannossa tanskan punakone maksaa 6c tappo rahaa suomalaiselle maidontuotanolle mutta kuinka kauan ::)
-
Eipä ole julkisuutta herunu Atti A-W:n puheesta Tuorlassa, mutta sehän kertoo kaiken. Maatalous ajetaan alas Suomesta. Vain paraskuntoisimmat jää ja hekin vaikeuksissa kun tulee vastoinkäymisiä.
-
sehän se on suomen uusi nousun resepti! pois vain kaikki mikä ei omillaan pärjää! ja tavara pitää saada ilmatteeks, kun säästyneet rahat voi sitten käyttää vaikka thaikkulomaan ja uuteen pemariin!
toi antin lausunto on sivuttu nätisti ! mitä muuten koskis on asiasta ollu miältä? tietääkö joku miten reakoinu ko. puheeseen? minä-itte! tietätkö?
-
Kotielänpuoli kuihtuu pois, mutta kasvinviljely kukoistaa jatkossakin ;) 8) On meinaan niin paljon päättävillä omaakin peltoa, ettei sen kannattavuutta kukaan halua vaarantaa, esimerkkinä vaikka nouseva tilatuki jota rahoitetaan laskevilla sonni- ja maitopalkkioilla >:( ;D 8)
-
Kotielänpuoli kuihtuu pois, mutta kasvinviljely kukoistaa jatkossakin ;) 8) On meinaan niin paljon päättävillä omaakin peltoa, ettei sen kannattavuutta kukaan halua vaarantaa, esimerkkinä vaikka nouseva tilatuki jota rahoitetaan laskevilla sonni- ja maitopalkkioilla >:( ;D 8)
sadolle ei löydy käyttöä niin sen voi kompostoida ja levittää pellolle,ely keskusten valvojat kurittavat kotieläintilat henkihieveriin näin ely-keskusten cosa nostra mafia saa taas lisää peltoa tukiviljelyyn :(
-
Olisko muistaakseni noin 30% Suomen viljasta joka menee sellaisenaan teollisuuden käyttöön eikä rehuiksi tai suoraan elukoiden suuhun. Laittaako kaikki jauhojulpit 70% maistaan kesantoon kun kotieläintalous Suomesta loppuu? On aivan turha kuvitella että Suomesta ikinä tulisi mitään suurta viljan- tai viljatuotteiden viejämaata. Täällä ne viljat on käytettävä jos tässä hommassa meinataan edes jotenkin pärjätä!
Tuo teurastamoiden myyjien tilillevaatiminenkin on melko tuulesta temmattu juttu. Jos iso A tai iso HK ei saa myyntisopimusta isolle A:lle tai isolle K:lle niin saa muutaman kuukauden vetää esim. sikaa pakkaseen eli miljoonia kiloja. Perussyy tälle ongelmalle on kaksi aivan liian vahvaa kauppaketjua joille on PAKKO saada sopimus. Jos täällä olisi esim. 10 yhtä vahvaa kauppaketjua voisi teurastamot haistattaa vitut parille jos ei hinta kelpaa ja jatkaa kahdeksan muun kans kaupankäyntiä.
Nuo lihantuotantotauot ei muutakuin kuse tuottajien omille kintuille. Elintarvikelakon tulokset näkyvät tälläkin hetkellä kaupoissa. Ulkomaille aukes kanavat ja hyviä suhteita ei haluta katkaista...
Se on helppo ajatella näitä asioita vaan siitä omasta sontaluukusta, mutta kun miettii vähän laajemassa mittakaavassa ja keskustelee avoimesti eri toimijoiden kanssa niin näkemykset voi vähän avartua...
-
Espoolainen kaverini, paljasjalkainen kaupunkilainen ja kulinaristi pitää vanhan lehmän sisäfilettä parhaimpana,tiedä sitten miks. 15kk ohralla lihotettu sonni on hänen listallaan huonoimman lihan paikalla, edelle menee brassi/argentiina tms.pampashärkä/sonni.....ja raakakypsytys on kuulemma tehtävä kotona.... ;)
Saman oon kuullu useampaankin eri otteeseen vuosikymmenet liha-alalla toimineelta kaverilta. Kaveri on leikannu ja kokkaillu hyvinkin monen sorttista nautaa ja parhaan arvostelun saa sopivasti lypsetyn (ei luurangoksi loppuun ajettu) lehmän liha. Kommentteja tuli seuraavanlaisia... "Haikun liha maistuu hieltä, pihvikarjan lihaa pitää moukaroida paljon pidempään kuin lehmänlihaa, että saa edes jonkinlaiseen syöntikuntoon, liian karkeasyistä kun on nämä paljon mainostetut pihvirodut."
Korostan, että nämä kommentit eivät edusta omia kokemuksiani... Nauta kuin nauta, alas menee...
-
Olisko muistaakseni noin 30% Suomen viljasta joka menee sellaisenaan teollisuuden käyttöön eikä rehuiksi tai suoraan elukoiden suuhun. Laittaako kaikki jauhojulpit 70% maistaan kesantoon kun kotieläintalous Suomesta loppuu? On aivan turha kuvitella että Suomesta ikinä tulisi mitään suurta viljan- tai viljatuotteiden viejämaata. Täällä ne viljat on käytettävä jos tässä hommassa meinataan edes jotenkin pärjätä!
Tuo teurastamoiden myyjien tilillevaatiminenkin on melko tuulesta temmattu juttu. Jos iso A tai iso HK ei saa myyntisopimusta isolle A:lle tai isolle K:lle niin saa muutaman kuukauden vetää esim. sikaa pakkaseen eli miljoonia kiloja. Perussyy tälle ongelmalle on kaksi aivan liian vahvaa kauppaketjua joille on PAKKO saada sopimus. Jos täällä olisi esim. 10 yhtä vahvaa kauppaketjua voisi teurastamot haistattaa vitut parille jos ei hinta kelpaa ja jatkaa kahdeksan muun kans kaupankäyntiä.
Nuo lihantuotantotauot ei muutakuin kuse tuottajien omille kintuille. Elintarvikelakon tulokset näkyvät tälläkin hetkellä kaupoissa. Ulkomaille aukes kanavat ja hyviä suhteita ei haluta katkaista...
Se on helppo ajatella näitä asioita vaan siitä omasta sontaluukusta, mutta kun miettii vähän laajemassa mittakaavassa ja keskustelee avoimesti eri toimijoiden kanssa niin näkemykset voi vähän avartua...
Keskustelu avartaa, ei siinä mitään.
Mutta tosi suuri pakko on saada sopimusta aikaan jos sen uhalla voi halvaannuttaa raaka-aineen hankintaa. Toki tavara pitää saada kauppojen hyllyille kun ei sitä mihinkään varastoonkaan voida kerätä. Mutta ketä tästä huonosta hinnasta sitten vastuutetaan, jos teollisuuden myyntiorganisaatio on tehnyt kaikkensa??
Pahaa kauppaa joka haluaa myydä halpaa ja hyvä katteista mieluummin kuin kalliimpaa kotimaista?
-
Etupenkissä näkyi istuvan yksi pukumies joka teki "muistiinpanoja"kuten aina ??? Hoitaako Ari Pirkola "sikopaimen "tehtävänsä , muistinpanoja on kyllä monelta vuodelta vähintäänkin riittävästi??? Vaan pitääkö vaihtaa miestä??? Toiseen Ariin??? haittalintuun , Vaan peräti Nikuun , joka oli kuulemma täysin hiljaa.
Vaan pitäisikö mennä persujen linjalle ja nostaa esiin , Nurmeksen mies , vähäntukkoinen Mikkonen??? koska Arit eivät hoida tehtäviään . Atria-ryhmässä pellet pelissä. Olisitte esittäneet työryhmän perustamista , Tissi-Liisa hautasi kaikki ongelmat työryhmiin. Vaan Vielä on yksi ;D ;D ;DSiilinjärven suuri mies Tomi , Brysselin kabinettien Korva ja Toivo.
Väpättäja hoitaa ongelman Jyrin kanssa kahdenkeskisissä neuvotteluissa ja Jutta siunaa päätökset. Nimittäin kaupan edustaja sanoi ,että ongelma on yhteiskunnan . Kreikka pakettiin liitetään Suomen naudanlihantuottajien
"vaatimukset"a tuottajahintaa korotetaan n. 50-70 senttiä/kg. Hurraa ja Sauli pressaksi. Mitä tästä opimme ?? Kun näin tapahtuu olemme kaikki tyytyväisiä ja onnellisia , edes ajatus ,että lihantuottajina olisimme "paaria"- luokan edustajia on kaukaisissa painajaisaunissa..
-
Etupenkissä näkyi istuvan yksi pukumies joka teki "muistiinpanoja"kuten aina ??? Hoitaako Ari Pirkola "sikopaimen "tehtävänsä , muistinpanoja on kyllä monelta vuodelta vähintäänkin riittävästi??? Vaan pitääkö vaihtaa miestä??? Toiseen Ariin??? haittalintuun , Vaan peräti Nikuun , joka oli kuulemma täysin hiljaa.
Vaan pitäisikö mennä persujen linjalle ja nostaa esiin , Nurmeksen mies , vähäntukkoinen Mikkonen??? koska Arit eivät hoida tehtäviään . Atria-ryhmässä pellet pelissä. Olisitte esittäneet työryhmän perustamista , Tissi-Liisa hautasi kaikki ongelmat työryhmiin. Vaan Vielä on yksi ;D ;D ;DSiilinjärven suuri mies Tomi , Brysselin kabinettien Korva ja Toivo.
Väpättäja hoitaa ongelman Jyrin kanssa kahdenkeskisissä neuvotteluissa ja Jutta siunaa päätökset. Nimittäin kaupan edustaja sanoi ,että ongelma on yhteiskunnan . Kreikka pakettiin liitetään Suomen naudanlihantuottajien
"vaatimukset"a tuottajahintaa korotetaan n. 50-70 senttiä/kg. Hurraa ja Sauli pressaksi. Mitä tästä opimme ?? Kun näin tapahtuu olemme kaikki tyytyväisiä ja onnellisia , edes ajatus ,että lihantuottajina olisimme "paaria"- luokan edustajia on kaukaisissa painajaisaunissa..
Onko yhteiskuntamme ongelmana se, että mistään ei ole opittu maksamaan todellista hintaa?Tuottamista tuetaan ja samalla myös syömistä tuetaan.
-
Jos on lukenut Päätalonsa , ruisjauhosäkki maksoi silloin "todella" paljon...
Tuntuu , että nuorison kännukkälaskut tekevät enemmän kuin perus ravinto.
-
Mistä saa Suomessa puolen kilon pihvin, ilman että sen valmistukseen olisi käytetty grammaakaan jauhelihaa?
Kuka helvetti niitä lihatalojen hyvävelisuojatyöpaikkoja jakaa?
-
Vieläkö kannattaa Nurmeksesta nostaa vähätukkaisia miehiä lihapuolella asioita hoitamaan, kannattaisi varmaan perehtyä asioihin tarkemmin. Yksi hyvä esimerkki on jo johtopuolella ja samanlaista uuttako sinne halutaan..
-
Kuulkas kepulaaset mullipellet... Taas pukkaa tuota etenkin itäiselle lihakunnalle tyypillistä valtapoliittista ajattelua pintaan.... luottamushenkilön vaihdoksella taivas aukeaa. On mölisty vuosien saatossa monta kertaa ja lopputulos on yhtä tyhjän kanssa.
Ei kuulkaas se homma muutamaa "rehuntekijää" vaihtamalla uuteen "rehuntekijään" miksikään muutu. Kyllä meriittilistalla pitää olla muutakin kuin mullimiehen arjen tuntemus traktorin ratin takaa.
ps etsikääpä pari sellaista ehdokasta, jolla on kyky perehtyä firman toimintaan hiukka syvällisemmin kuin rehuntekijöillä. Ja sitten se johtamiskyky ja sen mukana tuleva esiintymiskyky.
Kaikki hallintohenkilöt on syytä sitouttaa hommansa paljon paremmin.
Jos hallintomiehellä ei ole esim. tuloihinsa nähden riittävän isoa edustamansa yrityksen osakesalkkua, niin talousihmisenä katson yhden sitoutuneisuuden mittarin olevan pahasti pakkasella. Tämä ei tietenkään saa olla mikään merkitsevin mittari, mutta etenkin ulkopuoliselle kertoo aikas paljon tästä ns hallinnosta. ;) Minusta kun kannetaan lisäksi henk. kohtaista luottamusvastuuta, niin pelkkä kolhoosiomistus osuuskunnassa ei ole mikään riittävä sitoutuneisuuden kuvaaja.
Turpakäräjiä on helppo laittaa pystyyn, mutta mitä sen jälkeen?
-
"Jos hallintomiehellä ei ole esim. tuloihinsa nähden riittävän isoa edustamansa yrityksen osakesalkkua, niin talousihmisenä katson yhden sitoutuneisuuden mittarin olevan pahasti pakkasella."
Siinähän se tällaisen pörssiyhtion paradoksi on: osakkeenomistajalle lihan hinta on kuluerä, jota pitää alentaa, mullinkasvattajalle jotain muuta ...
-
Siinähän se tällaisen pörssiyhtion paradoksi on: osakkeenomistajalle lihan hinta on kuluerä, jota pitää alentaa, mullinkasvattajalle jotain muuta ...
Tässä on tuottajan kannalta ainakin tähän asti ollut se pienin ongelma. Kun tarkastelee mitä hintaa Suomessa on maksettu ja yhtiöiden tuloksia. Ihan sama kuin maidossa niin pitkässä juoksussa on täyttä utopiaa kuvitella saati vaatia kovinpaljon korkeampaa hintaa kuin mitä Eu/ Pohjoismaat keskimäärin. Mutta jossakin mättää jos ka hinta (niinkuin nyt on) matelee pitkään reilusti alle EU keskiarvon..
Ainut joka tahkoaa tulosta lienee kauppa. ;)
Jos jotain pitäisi kiiresti lihataloissa reivata, niin strategia/taktiikka päivitys tähän alehuutokauppatoimintaan. Tässä päivityksessä ohjaus olisi normaalissa oy:ssa hallituksen käsissä, mutta juuri tälläisiin kuvioihin "rehuntekijöiden" hallitukset eivät tahdo taipua.
-
Lihantuotannon suurin ongelma on se, että kaikki on ihan liikaa keskittynyt muutaman harvan toimijan taakse, kauppa, jalostus, teurastus jne....
Tarvitaan lisää toimijoita alalle, myös jalostukseen ja teurastussektorille, on jotenkin ulkokultaista puhua kaupan keskittymistä, jos samassa lauseessa vaaditaaan lisää keskittymistä teurastuspuolelle.
Tarvitaan nimenomaan näiden monopolien hajoittamista ja ensiksi pitää muuttaa koko lainsäädäntö, joka alaa ohjaa, se on luotu suurten ehdoilla ja niiden monopolien aseman turvaamiseksi.
-
emo-heikki haikkuineen ja suoramyynteineen on tainnut olla oikeassa kaikki nämä vuodet :o Tajusin tmän vasta tänään ja pyydän vilpittömästi anteeksi mahdollista veetuiluani :o
8)
t.j
-
Taitaa olla aika turha rueta touhuumaan enää mitään.
a-tuottajien keskustelussa eräskin oli ottamaan kovemmat otteet käyttöön. Puheillla kun ei tunnu tehoa löytyvän. Oltiin aikaa ja paikkaa vailla :)
Ja samaten, että tilat alkaa hallitusti vetämään tuotantoa alas, kun ei sieltä kokouksestakaan tullut muutakun ymmärrystä.
Tosin mitenkään noi teurastamot? Tehty lisää teurastuspaikkaa ja laitoksia ja siellä ole kohta kun lehmänraatoja teurastaa pari päivää viikossa.
Riviviljelijää tuokaan asia jaksa hetkauttaa ;D
-
Tulevat vasikka ruuhkat hoidetaan pulttipyssyllä ja suoramyynnillä 8)
-
Taitaa olla aika turha rueta touhuumaan enää mitään.
a-tuottajien keskustelussa eräskin oli ottamaan kovemmat otteet käyttöön. Puheillla kun ei tunnu tehoa löytyvän. Oltiin aikaa ja paikkaa vailla :)
Ja samaten, että tilat alkaa hallitusti vetämään tuotantoa alas, kun ei sieltä kokouksestakaan tullut muutakun ymmärrystä.
Tosin mitenkään noi teurastamot? Tehty lisää teurastuspaikkaa ja laitoksia ja siellä ole kohta kun lehmänraatoja teurastaa pari päivää viikossa.
Riviviljelijää tuokaan asia jaksa hetkauttaa ;D
Samaa mieltä olen,kyllä sitä parannusta on odotettu/vaadittu jo ainakin 10 vuotta....Mitä on tapahtunut....ei mitään ja näin tulee jatkumaan.Kokoukset ja uhkaukset aivan turhia.Ulkomailta saadaan se liha mitä täällä tarvitaan ja halvemmalla,lihanjalostajat tyytyväisiä kun kate paranee.Surullista mutta näin tulee käymään.Itse seurasin kehitystä naudanlihan tuottajana 25 vuotta,alaspäin mentiin kuin sonnin häntä.Lopetin tuotannon keväällä eikä ole kaduttanut,onneksi olen velaton.Sydämmestäni toivon että näin ei tule käymään.Surku tulee niitä jotka ovat juuri investoineet ja laajentaneet,ei tule olemaan helppoa :'(
-
Uskoaan ei pidä menettää 8)
Laadukkaalle lihalle on kysyntää ja kysyntä myös säilyy. Jos vanhat markkinakanavat eivät vedä niin sitten haetaan uusia.. Tämä on kapitalistisen järjestelmän tärkeä ajatus -> Sinne myydään josta rahaa parhaiten saadaan.
Pahinta maailmassa on uskonsa menettänyt pappi. Toiseksi pahinta on uskonsa menettänyt maanviljelijä/lihan/maidontuottaja... Oikealla asialla ollaan, täytyy vain ymmärtää että tilanteesta voi päästä myös ETEENPÄIN.
-
niin tässäkin lihakriisissä tietty on itsekukin astunut itse miinaansa kun tottunut menneisiin aikoihin. suurin ongelma lienee ollut neuvonnan ajautuminen teurastamojen käsiin. mantra on ollut selvä, investoikaa ja paljon elukat mitoitettava sen mukaan mitä korsirehua 60 % väkkäritasolla saa haalittua. Laskelmat on tehty koko tila tasolla jolloin pellon, peltotukien ja elukkatuotannon osuus rahavirroista on tarkoitusperäisesti hämärretty. myös kaikkialla on aina rakutettu ettei viljaa kannnata viljellä, mut saman aikaan kotieläintiloja on ko alalle enenmissä määrin siirtynyt... halvan viljan aikaan laskelmat näyttivät hyvää, mutta ko asiaan sisältyvää riskiä ei sisäistetty :'(
-
Lihantuotannon suurin ongelma on se, että kaikki on ihan liikaa keskittynyt muutaman harvan toimijan taakse, kauppa, jalostus, teurastus jne....
Tarvitaan lisää toimijoita alalle, myös jalostukseen ja teurastussektorille, on jotenkin ulkokultaista puhua kaupan keskittymistä, jos samassa lauseessa vaaditaaan lisää keskittymistä teurastuspuolelle.
Tarvitaan nimenomaan näiden monopolien hajoittamista ja ensiksi pitää muuttaa koko lainsäädäntö, joka alaa ohjaa, se on luotu suurten ehdoilla ja niiden monopolien aseman turvaamiseksi.
Emohesellä taitaa olla tässä kunnon pointti. Keskittyminen on karannut kauas käsistä.....mutta tuottajaisännät haaveilee vaan lihafinlandiasta.....Oikeasti noilla tammisilla tms laatulihantuottajilla on mahdollisuus hinnoitella tuotteensa hiukan vapaammin kuin a/hk-bulkkimullinpukkaajan.
-
Lihantuotannon suurin ongelma on se, että kaikki on ihan liikaa keskittynyt muutaman harvan toimijan taakse, kauppa, jalostus, teurastus jne....
Tarvitaan lisää toimijoita alalle, myös jalostukseen ja teurastussektorille, on jotenkin ulkokultaista puhua kaupan keskittymistä, jos samassa lauseessa vaaditaaan lisää keskittymistä teurastuspuolelle.
Tarvitaan nimenomaan näiden monopolien hajoittamista ja ensiksi pitää muuttaa koko lainsäädäntö, joka alaa ohjaa, se on luotu suurten ehdoilla ja niiden monopolien aseman turvaamiseksi.
Emohesellä taitaa olla tässä kunnon pointti. Keskittyminen on karannut kauas käsistä.....mutta tuottajaisännät haaveilee vaan lihafinlandiasta.....Oikeasti noilla tammisilla tms laatulihantuottajilla on mahdollisuus hinnoitella tuotteensa hiukan vapaammin kuin a/hk-bulkkimullinpukkaajan.
kuten todettua ei se koko merkaa kannattavuutta, vaan miten firmaa johdetaan ja sen rahoja käytetään. oleminen yhden firman suomessa näillä historioilla ei vaikuta hyvältä, varsinkin jos kauppa päättää olla pari kuukautta ostamatta lihaa ko firmalta, tai firman maine kariutuu jostakin syystä....
-
Lihantuotannon suurin ongelma on se, että kaikki on ihan liikaa keskittynyt muutaman harvan toimijan taakse, kauppa, jalostus, teurastus jne....
Tarvitaan lisää toimijoita alalle, myös jalostukseen ja teurastussektorille, on jotenkin ulkokultaista puhua kaupan keskittymistä, jos samassa lauseessa vaaditaaan lisää keskittymistä teurastuspuolelle.
Tarvitaan nimenomaan näiden monopolien hajoittamista ja ensiksi pitää muuttaa koko lainsäädäntö, joka alaa ohjaa, se on luotu suurten ehdoilla ja niiden monopolien aseman turvaamiseksi.
Emohesellä taitaa olla tässä kunnon pointti. Keskittyminen on karannut kauas käsistä.....mutta tuottajaisännät haaveilee vaan lihafinlandiasta.....Oikeasti noilla tammisilla tms laatulihantuottajilla on mahdollisuus hinnoitella tuotteensa hiukan vapaammin kuin a/hk-bulkkimullinpukkaajan.
Tämän keskustelun innoittamana (ja vaimon käskystä) kävin tänään kaupassa. Katselin lihahyllyä ja mitä näinkään, kaupan tuotemerkillä Tammisen pakkaamaa jauhelihaa. Eli taitaa olla jo peli menetetty sieltäkin.
Tosin hinnaneroakin oli kaupan tuotemerkillä ja Atrian vastaavalla oikein 5 c/kg!!
Eli kauppa kilpailuttaa lihateollisuutta eri teollisuuden tuotteiden ja tuotemerkkien kesken ja sitten vielä lisäksi omien tuotemerkkien kesken. Valmistaja kilpailee itsensä kanssa että saa tehdä kaupan tuotteen ja vielä oman tuotteensa kilpailemaan kaupan hyllyyn. Se ero tietysti on ettei kaupan tuotemerkkejä juuri mainosteta niin suuresti kuin HK:n sinistä ja HK:n sinisen mainoksen maksaa HK vaikka se olisikin kaupan mainoksessa
-
niin tässäkin lihakriisissä tietty on itsekukin astunut itse miinaansa kun tottunut menneisiin aikoihin. suurin ongelma lienee ollut neuvonnan ajautuminen teurastamojen käsiin. mantra on ollut selvä, investoikaa ja paljon elukat mitoitettava sen mukaan mitä korsirehua 60 % väkkäritasolla saa haalittua. Laskelmat on tehty koko tila tasolla jolloin pellon, peltotukien ja elukkatuotannon osuus rahavirroista on tarkoitusperäisesti hämärretty. myös kaikkialla on aina rakutettu ettei viljaa kannnata viljellä, mut saman aikaan kotieläintiloja on ko alalle enenmissä määrin siirtynyt... halvan viljan aikaan laskelmat näyttivät hyvää, mutta ko asiaan sisältyvää riskiä ei sisäistetty :'(
Muutama vuosi sitten noita laskeskeltiin enkä silloinkaan nähnyt järkeä investoinnissa, joilla velat kasvaa komeiksi mutta käteen jää saman verran kuin viljatilana. Eli missä se pointti, investoida että voi investoida ???
Teurastamon laskelmissa ei ajatella peltojen käytön vaihtoehtoja, lasketaan vain mitä tulee lihan kautta ???
Silloin teetin laskelmia teurastamon kautta (Snellman), pätevän proagrian listoilla olevan hemmon avulla (ei ollu kauaa, liian pätevä ;D) sekä omia laskelmia.
Näistä pystyi päättelemään että ei mitään järkeä lyödä tulevaisuutta lukkoon ts. tehdä itsestään teurastamon vanki niillä lähtökohdilla.
Laskelmissa euron tienaaminen menettää euron toisaalla, ei järin hyvää bisnistä...
Asia ihan eri niillä jotka lähteneet mukaan isommin jo aiemmin, heillä vaihtoehdot vähissä.
-
niin tässäkin lihakriisissä tietty on itsekukin astunut itse miinaansa kun tottunut menneisiin aikoihin. suurin ongelma lienee ollut neuvonnan ajautuminen teurastamojen käsiin. mantra on ollut selvä, investoikaa ja paljon elukat mitoitettava sen mukaan mitä korsirehua 60 % väkkäritasolla saa haalittua. Laskelmat on tehty koko tila tasolla jolloin pellon, peltotukien ja elukkatuotannon osuus rahavirroista on tarkoitusperäisesti hämärretty. myös kaikkialla on aina rakutettu ettei viljaa kannnata viljellä, mut saman aikaan kotieläintiloja on ko alalle enenmissä määrin siirtynyt... halvan viljan aikaan laskelmat näyttivät hyvää, mutta ko asiaan sisältyvää riskiä ei sisäistetty :'(
Muutama vuosi sitten noita laskeskeltiin enkä silloinkaan nähnyt järkeä investoinnissa, joilla velat kasvaa komeiksi mutta käteen jää saman verran kuin viljatilana. Eli missä se pointti, investoida että voi investoida ???
Teurastamon laskelmissa ei ajatella peltojen käytön vaihtoehtoja, lasketaan vain mitä tulee lihan kautta ???
Silloin teetin laskelmia teurastamon kautta (Snellman), pätevän proagrian listoilla olevan hemmon avulla (ei ollu kauaa, liian pätevä ;D) sekä omia laskelmia.
Näistä pystyi päättelemään että ei mitään järkeä lyödä tulevaisuutta lukkoon ts. tehdä itsestään teurastamon vanki niillä lähtökohdilla.
Laskelmissa euron tienaaminen menettää euron toisaalla, ei järin hyvää bisnistä...
Asia ihan eri niillä jotka lähteneet mukaan isommin jo aiemmin, heillä vaihtoehdot vähissä.
Kyllähän enempi totuus taisi olla se ettet viittiny paskahäntien takia aamulla aikaseen
ylös nousta, kääntää vaan kylykiä ja maata "teiniaivona" puoleempäivään ;D
-
Aiheeseen liittyy hyvin vajaa vuosi sitten käyty keskusteluketju. Paljon sälää, mutta loppupuolella aivan samoja mietteitä kun nyt.
http://keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index.php?topic=21756.0
-
Se on vissiin taas joku kriisi naudanlihantuotannossa... ;)
Eikös tää ala olla jo enempi normaali olotila, tää kriisi nimittäin, mää ainakaan edes muista milloin ei olis ollu kriisiä.
-
Se on vissiin taas joku kriisi naudanlihantuotannossa... ;)
Eikös tää ala olla jo enempi normaali olotila, tää kriisi nimittäin, mää ainakaan edes muista milloin ei olis ollu kriisiä.
2000-2001 ei ollut kriisiä. Sen jälkeen on ollut pienempiä ja isompia, jatkuvaa alamäkeä. Nyt on se suurempi kriisi, tämänkokoista ei ole ennen ollut.
Mutta kun aina pitää ajatella positiivisesti niin on kuitenkin hyvä muistaa että tämä vuosi on kuitenkin paljon parempi kun ensi vuosi. :-\ :-\
-
niin tässäkin lihakriisissä tietty on itsekukin astunut itse miinaansa kun tottunut menneisiin aikoihin. suurin ongelma lienee ollut neuvonnan ajautuminen teurastamojen käsiin. mantra on ollut selvä, investoikaa ja paljon elukat mitoitettava sen mukaan mitä korsirehua 60 % väkkäritasolla saa haalittua. Laskelmat on tehty koko tila tasolla jolloin pellon, peltotukien ja elukkatuotannon osuus rahavirroista on tarkoitusperäisesti hämärretty. myös kaikkialla on aina rakutettu ettei viljaa kannnata viljellä, mut saman aikaan kotieläintiloja on ko alalle enenmissä määrin siirtynyt... halvan viljan aikaan laskelmat näyttivät hyvää, mutta ko asiaan sisältyvää riskiä ei sisäistetty :'(
Muutama vuosi sitten noita laskeskeltiin enkä silloinkaan nähnyt järkeä investoinnissa, joilla velat kasvaa komeiksi mutta käteen jää saman verran kuin viljatilana. Eli missä se pointti, investoida että voi investoida ???
Teurastamon laskelmissa ei ajatella peltojen käytön vaihtoehtoja, lasketaan vain mitä tulee lihan kautta ???
Silloin teetin laskelmia teurastamon kautta (Snellman), pätevän proagrian listoilla olevan hemmon avulla (ei ollu kauaa, liian pätevä ;D) sekä omia laskelmia.
Näistä pystyi päättelemään että ei mitään järkeä lyödä tulevaisuutta lukkoon ts. tehdä itsestään teurastamon vanki niillä lähtökohdilla.
Laskelmissa euron tienaaminen menettää euron toisaalla, ei järin hyvää bisnistä...
Asia ihan eri niillä jotka lähteneet mukaan isommin jo aiemmin, heillä vaihtoehdot vähissä.
Kyllähän enempi totuus taisi olla se ettet viittiny paskahäntien takia aamulla aikaseen
ylös nousta, kääntää vaan kylykiä ja maata "teiniaivona" puoleempäivään ;D
Höpön löpön. Se on hyvä, että joku oikeasti koittaa laskea, että tuleeko siitä hommasta miksikään. Moni muu on laittanut taskulaskimen naulaan ja ryhtynyt rakennuspuuhiin. Ohjenuorana "kyllä suomalaista ruokaa aina tarvitaan".
:D
-
Se on vissiin taas joku kriisi naudanlihantuotannossa... ;)
Eikös tää ala olla jo enempi normaali olotila, tää kriisi nimittäin, mää ainakaan edes muista milloin ei olis ollu kriisiä.
Ja kriisikokoukset. Maaseutulaisessa oli, että seuraavaa pukkaa jo joulukuussa. Kuka niihin viittii enää edes mennä, kun lopputuloksen tietää jo etukäteen ???
-
Se on vissiin taas joku kriisi naudanlihantuotannossa... ;)
Eikös tää ala olla jo enempi normaali olotila, tää kriisi nimittäin, mää ainakaan edes muista milloin ei olis ollu kriisiä.
2000-2001 ei ollut kriisiä. Sen jälkeen on ollut pienempiä ja isompia, jatkuvaa alamäkeä. Nyt on se suurempi kriisi, tämänkokoista ei ole ennen ollut.
Tasan näin. Laajaperäisyystukia maksettiin, vuokrahinnat alkoivatkin sitten tuolloin nousta, kaikkien aikojen rehuvuosi 2000, BSE-tukia tuli vaikkei täällä mitään hätää ollut, kaikenmoisia rehuja sai ilmatteeks kun kaikilla ei ollut vielä apevaunua, oliko 90 sonnin palkkiorajakin jo pois, kaiken kaikkiaan eläintukien maksimihetki, välikasvatus ei ollut vielä nostanut vasikan hintaa, taisi öljykin olla kohtuuhinnoissa, täälläkin oli vielä karjatiloja paalausasiakkaiksi...
Kyllähän enempi totuus taisi olla se ettet viittiny paskahäntien takia aamulla aikaseen
ylös nousta, kääntää vaan kylykiä ja maata "teiniaivona" puoleempäivään ;D
Höpön löpön. Se on hyvä, että joku oikeasti koittaa laskea, että tuleeko siitä hommasta miksikään. Moni muu on laittanut taskulaskimen naulaan ja ryhtynyt rakennuspuuhiin. Ohjenuorana "kyllä suomalaista ruokaa aina tarvitaan".
:D
Kyllä sitä kymmenen vuotta jaksaa nousta kun ei saa veloiltaan nukutuksi, mutta sitten alkaa viimeistään kyseenalaistaa. Niinhän asia on tällä hetkellä, että monikin nautatila pärjää hyvin. Mutta niinpä ne pärjäisivät ilman nautojakin. Aivan kaikki eivät vaan itse aavistakaan sitä.
-
Ja sitten kun paikallinen metallifirma tarjoaa hitsarin töitä 20€/h. Eihän se kummoiselta tunnu n.3000€/kk. Mullikuormasta saa 25000€. Niin mutta ne kulut, polttoaineet, rehut, vasikat, koneet rakennukset yms.... Se on muuten tasan se hetki kun ymmärtää että tuo hitsarin tili ei ole suuri, mutta sen saamiseksi ei ole euronkaan kustannusta. Kaikki on puhdasta, verot pois. Silloin kun tämä ajatus aukeaa, tällä kannattavuudella mullit lähtee. Kysymys kuuluukin; kauanko kannattaa odottaa? :-[ :-\
-
Eihän se kummoiselta tunnu n.3000€/kk.
:D
-
Eihän se kummoiselta tunnu n.3000€/kk.
:D
No ei häävii... perussukutilaluuserin lähtöpalkka. ;D ;D
Jos ton alle vetää maatilayrittämisessä.... niin olisi peiliin katsomisen paikka ja johtopäätösten teon aika. Tulix töpättyä taas? ;D
täptäptäp ;D ;D
Monelle täppärille oli parempi kun alkas heti kattoo niitä hitsaushommia..
-
Ei kenenkään perse tollasia tuloja kestä maataloudesta.
Onneksi on konepoistot 8)
-
Ei kenenkään perse tollasia tuloja kestä maataloudesta.
Onneksi on konepoistot 8)
Kiitoksia agrimarket ja agriBOOONUSnusnusnus!
;D ;D ;D
Hankkikaa poijaaat elämä....
-
Eihän se kummoiselta tunnu n.3000€/kk.
:D
Jos on alle 3 tonnin kk-palkka niin on kriisissä ??? :D
-
Jutan laskuopin mukaan köyhiä :D
Emmää yhtään ihmettele, että maa on tässä jamassa, kun kolmee tonnia ei pidetä minään.
Aikoinaan aloittelin työuraani 36mk tuntipalkalla. Pakko oli töihin mennä, kun joutui köyhistä ja vaatimattomista olosuhteista lähtemään liikkeelle. :)
-
Kiitoksia agrimarket ja agriBOOONUSnusnusnus!
;D ;D ;D
Meikäläisen parhaat kaverit :D
-
Yksi reilu vuosi sitten 2-robottia pistänyt isäntä valitteli maidon edelleen liian huonoa hintaa kun käytiin. Tietty tänäkin vuona on rakennettu joku lämpökeskus, vaihdettu traktori, ostettu rehukärryt ja parasta aikaa tingataan kai jostain 200 000 euron peltokaupasta. Ja isosta SPV:stä aikaa kanssa korkeintaan 5 vuotta. Maitopuolella ei ne suuret tulot vaan järjettömät menot :)
-
Yksi reilu vuosi sitten 2-robottia pistänyt isäntä valitteli maidon edelleen liian huonoa hintaa kun käytiin. Tietty tänäkin vuona on rakennettu joku lämpökeskus, vaihdettu traktori, ostettu rehukärryt ja parasta aikaa tingataan kai jostain 200 000 euron peltokaupasta. Ja isosta SPV:stä aikaa kanssa korkeintaan 5 vuotta. Maitopuolella ei ne suuret tulot vaan järjettömät menot :)
Eihän se ole tila ekä mikkään joka ei voi laittaa puolta milliä "kehittämiseen" vuodessa ::)
-
"Jos mikään ei riitä, niin kuinka saamme tämän jatkumaan"
-
Yksi reilu vuosi sitten 2-robottia pistänyt isäntä valitteli maidon edelleen liian huonoa hintaa kun käytiin. Tietty tänäkin vuona on rakennettu joku lämpökeskus, vaihdettu traktori, ostettu rehukärryt ja parasta aikaa tingataan kai jostain 200 000 euron peltokaupasta. Ja isosta SPV:stä aikaa kanssa korkeintaan 5 vuotta. Maitopuolella ei ne suuret tulot vaan järjettömät menot :)
On noita mullipuolellakin, ensin millin navetta, sitten ostetaan kaikki liikenevät pellot hintaan mihin tahansa, että saadaan sonneille ruokaa. Metsät matalaksi, että pääsee jonottaan tukioikeuksia raivioille ja koko konekalusto hehtaareja vastaavaksi. Sen jälkeen sitten pidetään... kriisikokous!!! ;D
-
Jutan laskuopin mukaan köyhiä :D
Emmää yhtään ihmettele, että maa on tässä jamassa, kun kolmee tonnia ei pidetä minään.
Aikoinaan aloittelin työuraani 36mk tuntipalkalla. Pakko oli töihin mennä, kun joutui köyhistä ja vaatimattomista olosuhteista lähtemään liikkeelle. :)
Mitäs se olikaan pienellä lypsytilalla se tuntipalkka ??? Ettei olisi jäänyt hiukan tuonkin alle :( :(
-
niin tässäkin lihakriisissä tietty on itsekukin astunut itse miinaansa kun tottunut menneisiin aikoihin. suurin ongelma lienee ollut neuvonnan ajautuminen teurastamojen käsiin. mantra on ollut selvä, investoikaa ja paljon elukat mitoitettava sen mukaan mitä korsirehua 60 % väkkäritasolla saa haalittua. Laskelmat on tehty koko tila tasolla jolloin pellon, peltotukien ja elukkatuotannon osuus rahavirroista on tarkoitusperäisesti hämärretty. myös kaikkialla on aina rakutettu ettei viljaa kannnata viljellä, mut saman aikaan kotieläintiloja on ko alalle enenmissä määrin siirtynyt... halvan viljan aikaan laskelmat näyttivät hyvää, mutta ko asiaan sisältyvää riskiä ei sisäistetty :'(
Muutama vuosi sitten noita laskeskeltiin enkä silloinkaan nähnyt järkeä investoinnissa, joilla velat kasvaa komeiksi mutta käteen jää saman verran kuin viljatilana. Eli missä se pointti, investoida että voi investoida ???
Teurastamon laskelmissa ei ajatella peltojen käytön vaihtoehtoja, lasketaan vain mitä tulee lihan kautta ???
Silloin teetin laskelmia teurastamon kautta (Snellman), pätevän proagrian listoilla olevan hemmon avulla (ei ollu kauaa, liian pätevä ;D) sekä omia laskelmia.
Näistä pystyi päättelemään että ei mitään järkeä lyödä tulevaisuutta lukkoon ts. tehdä itsestään teurastamon vanki niillä lähtökohdilla.
Laskelmissa euron tienaaminen menettää euron toisaalla, ei järin hyvää bisnistä...
Asia ihan eri niillä jotka lähteneet mukaan isommin jo aiemmin, heillä vaihtoehdot vähissä.
Kyllähän enempi totuus taisi olla se ettet viittiny paskahäntien takia aamulla aikaseen
ylös nousta, kääntää vaan kylykiä ja maata "teiniaivona" puoleempäivään ;D
Höpön löpön. Se on hyvä, että joku oikeasti koittaa laskea, että tuleeko siitä hommasta miksikään. Moni muu on laittanut taskulaskimen naulaan ja ryhtynyt rakennuspuuhiin. Ohjenuorana "kyllä suomalaista ruokaa aina tarvitaan".
:D
Ei niitten paskahäntien vuoksi viittis kyllä nousta, eikä mullien vuoksi kyllä tarvikaan, riittää että seittemän kaheksan maissa on normaalisti liikkeellä. Kiireaikaan voi joutua venymäänkin mutta lehmien kanssa herättävä aina tanan aikaisin. Ellei työntekijää :D
Tänäänkin piti nousta viideltä vaikka ei niitä elukoita olekaan, oma valinta ::)
Yhtään enempää ei jäisi euroja käteen vaikka paskahäntiä olisikin, sama mitä. Mulle riittää nykyinen tulotaso, verottaja saa ihan liikaa nytkin :P ... Kun ei konekauppiaille ihan kaikkea haluaisi luovuttaa.
-
Lihanjalostajien kannattavuutta eli tilityskykyä voidaan nostaa ainoastaan laskemalla raaka-aineen hankintakustannuksia.
-
Lihanjalostajien kannattavuutta eli tilityskykyä voidaan nostaa ainoastaan laskemalla raaka-aineen hankintakustannuksia.
Näinhän se on, mikäli hinta ei nouse niin täytyy ostojen joustaa alaspäin ...
-
Kokouksesta sen verran hyötyä ,että mediakin toi kannattavuuskriisin esiin. Pidetään asia esillä , yleisönosastoissa ja kaikessa mahdollisessa.
Tiina Hyvöselle kaunis kiitos hienosta mielipidekirjoituksesta Maastullissa. Lisää ... ja mieluummin Hesariin.
-
En usko hinnan nousevan, mikäli monopolien asema säilytetään entisellään.
-
Median lisäksi nautaväki, sai ainakin minut uskomaan alan olevan kannattavuuskriisissä. Viesti kannattavuusriisistä näytti menevän tosi hyvin perille ainakin se hyöty Nivalan kokouksesta. Jos kannattavuuskrrisiä ole, olette tosi taitavia valehtelijoita.
Kyllä lihan hinnan on noustava, muutoin tuotanto loppuu.
-
En usko hinnan nousevan, mikäli monopolien asema säilytetään entisellään.
Monopolien murtaminen on nykytilanteessa se ainut vaihtoehto... :P
-
Onko "mustan Monopolin" (korkin) murtaminen ainut vaihtoehto ? En tiedä löytyykö enää tosi ison A-monopolin hyllyiltä .Urkin lempijuoma . Mutta niinkuin mökin akka sanoi " pani ukko , kukko tai halla , niin aina Kekkonen maksaa. (tuli lapsilisät , munintapalkkiot ja katokorvaukset)
-
Median lisäksi nautaväki, sai ainakin minut uskomaan alan olevan kannattavuuskriisissä. Viesti kannattavuusriisistä näytti menevän tosi hyvin perille ainakin se hyöty Nivalan kokouksesta. Jos kannattavuuskrrisiä ole, olette tosi taitavia valehtelijoita.
Kyllä lihan hinnan on noustava, muutoin tuotanto loppuu.
Kyllä tilanne on nyt sellainen että hinnalla on vain yksi suunta, ylös ja nopeasti. Tämä on hyvin yleinen näkemys karjatiloilla nyt. Jos hinta jää tälle tasolle niin lopettajia on paljon.
-
mitäs ne ratiossa toitotti että mikäs pölemiikki siitä ruuan hinnasta nyt onkaa? joku taho alkaa taas kysellä sen teollisuuden ja kaupan osuudesta! halvin tuottajahinta monella silti maailman melkein kalleinta tavaraa! ja mitä se konttinen taas kirjuutelikaan siitä laadusta? oikea kommari , - vai?
-
mitäs ne ratiossa toitotti että mikäs pölemiikki siitä ruuan hinnasta nyt onkaa? joku taho alkaa taas kysellä sen teollisuuden ja kaupan osuudesta! halvin tuottajahinta monella silti maailman melkein kalleinta tavaraa! ja mitä se konttinen taas kirjuutelikaan siitä laadusta? oikea kommari , - vai?
On hyvä että tähän saadaan täysin puolueettomalta kilpailuvirastolta näkemys ja kohu pois päiväjärjestyksestä.
-
Lihanjalostajien pitäisi tehdä enempi sellaisia tuotteita, joista jää kunnolla katetta ja vähentää sellaisten tuotteiden valmistusta, josta tulee tappiota.
Silloin raaka-aineestakin pystyy maksamaan oikean hinnan, ei tarvi kerätä maailmalta noita vanhoja ylijäämäeriä.
-
mitäs ne ratiossa toitotti että mikäs pölemiikki siitä ruuan hinnasta nyt onkaa? joku taho alkaa taas kysellä sen teollisuuden ja kaupan osuudesta! halvin tuottajahinta monella silti maailman melkein kalleinta tavaraa! ja mitä se konttinen taas kirjuutelikaan siitä laadusta? oikea kommari , - vai?
On hyvä että tähän saadaan täysin puolueettomalta kilpailuvirastolta näkemys ja kohu pois päiväjärjestyksestä.
:D ;D ;D
::)
:'(
Vaikka tuolla ameriikassa on noita lakia joka lähtöön, niin nekään ei aina toimi.
Paremmin kuitenkin, kuin täällä.
Jotain vääntöä, jos "toinen" kotimainen taipuu...
http://www.investopedia.com/articles/economics/08/hammer-antitrust.asp#axzz1WJ80cU7s
http://www.ruwart.com/Healing/chap7.html
http://www.wisegeek.com/what-are-antitrust-laws.htm
Siellä "vapaassa markkinassa" olisi ehkäpä nämä meidän mittapuussa "kaksi suurta" pistetty paloiksi jo aikaa sitten häiritsemästä markkinoita... :o
Mutta täällä kai niitä korruptiovapaita palkkiovirkoja jaellen, ei mitään ongelmaa olekkaan.
Urpolaiselle jää käteen tosin vain mustapekka(rinen)... ;D
-
Lihanjalostajien pitäisi tehdä enempi sellaisia tuotteita, joista jää kunnolla katetta ja vähentää sellaisten tuotteiden valmistusta, josta tulee tappiota.
Silloin raaka-aineestakin pystyy maksamaan oikean hinnan, ei tarvi kerätä maailmalta noita vanhoja ylijäämäeriä.
Sitten täytyy vaihtaa asiakkaita. Suomalaiset on jauheliha ja tuulipukukansaa. Asiakas on aina oikeassa.
Se mitä täytyy tehdä on vähentää tuotantoa. Ylitarjonta laskee hintoja.
-
Lihanjalostajien pitäisi tehdä enempi sellaisia tuotteita, joista jää kunnolla katetta ja vähentää sellaisten tuotteiden valmistusta, josta tulee tappiota.
Silloin raaka-aineestakin pystyy maksamaan oikean hinnan, ei tarvi kerätä maailmalta noita vanhoja ylijäämäeriä.
Sitten täytyy vaihtaa asiakkaita. Suomalaiset on jauheliha ja tuulipukukansaa. Asiakas on aina oikeassa.
Se mitä täytyy tehdä on vähentää tuotantoa. Ylitarjonta laskee hintoja.
Mikäli jauhelihasta ei tule tarpeeksi katetta, niin pitää ruveta myymään makkaraa ????
-
Lihanjalostajien pitäisi tehdä enempi sellaisia tuotteita, joista jää kunnolla katetta ja vähentää sellaisten tuotteiden valmistusta, josta tulee tappiota.
Silloin raaka-aineestakin pystyy maksamaan oikean hinnan, ei tarvi kerätä maailmalta noita vanhoja ylijäämäeriä.
Tarvitaanko lihanjalostajia ollenkaan tässä mittakaavassa kuin nyt? Vain lihanleikkaajia ja markkinointia. Tuotekehitys -kirosana, jolla on lypsetty tuottajien ja kuluttajien raha. On vain liha 100%, iso pala/pieni pala. Ihmisen, kuluttajan, omaksi parhaaksi ja terveydeksi.
-
Lihanjalostajien pitäisi tehdä enempi sellaisia tuotteita, joista jää kunnolla katetta ja vähentää sellaisten tuotteiden valmistusta, josta tulee tappiota.
Silloin raaka-aineestakin pystyy maksamaan oikean hinnan, ei tarvi kerätä maailmalta noita vanhoja ylijäämäeriä.
Sitten täytyy vaihtaa asiakkaita. Suomalaiset on jauheliha ja tuulipukukansaa. Asiakas on aina oikeassa.
Se mitä täytyy tehdä on vähentää tuotantoa. Ylitarjonta laskee hintoja.
Se vain pitäis tapahtua maailmanlaajuisesti. Suomeen riittää halvan dioksiiniemakon ottajia ja tuojia kun vai hinta on sentinkin halvempi
-
Sika on eri asia kuin nauta tai lammas. Pohjois-Amerikassa maksetaan 1.5 kertaa vähemmän tuottajalle siasta kuin täällä mutta melkein 1.5 kertaa enemmän tuottajalle naudasta. Keskieuroopassa lampaan tuottajahinta on todella korkea johtuen uudenseelannin epäonnistuneesta karitsoinnista. Naudalla hintaa nostaa aasian markkinat. Huono tuottajahinta suomessa ei ole mitenkään perusteltu; pulaa maailmalla ja korkeampi tuottajahinta, alituotanto kotimaassa.
Sikapuolen kriisi on saanut kyllä palstatilaa vähän samoin kuin taannoinen maitokriisi, jossa suomessa päästiin aika helpolla verrattuna keskieurooppaan.
-
maksetaan 1.5 kertaa vähemmän tuottajalle siasta kuin täällä mutta melkein 1.5 kertaa enemmän
Ei tommosta ookkaan. :-X Hinnoista € tai $ käsittäisi jotain, tuosta ei.
-
maksetaan 1.5 kertaa vähemmän tuottajalle siasta kuin täällä mutta melkein 1.5 kertaa enemmän
Ei tommosta ookkaan. :-X Hinnoista € tai $ käsittäisi jotain, tuosta ei.
Kyllähän Ranskassakin maksetaan naudasta reilusti enempi kuin Suomessa, oliko peräti euron enempi kilolta, tosin oli niitä paikallisia pihvirotuja, en tosin tiedä mitä on pihvilisät ja muut rojaltit mitä noille isoille roduillle maksetaan täällä, se on niiiin salaista tietoa.
-
maksetaan 1.5 kertaa vähemmän tuottajalle siasta kuin täällä mutta melkein 1.5 kertaa enemmän
Ei tommosta ookkaan. :-X Hinnoista € tai $ käsittäisi jotain, tuosta ei.
Kyllähän Ranskassakin maksetaan naudasta reilusti enempi kuin Suomessa, oliko peräti euron enempi kilolta, tosin oli niitä paikallisia pihvirotuja, en tosin tiedä mitä on pihvilisät ja muut rojaltit mitä noille isoille roduillle maksetaan täällä, se on niiiin salaista tietoa.
Ja venäjällä myös
-
Lihanjalostajien pitäisi tehdä enempi sellaisia tuotteita, joista jää kunnolla katetta ja vähentää sellaisten tuotteiden valmistusta, josta tulee tappiota.
Silloin raaka-aineestakin pystyy maksamaan oikean hinnan, ei tarvi kerätä maailmalta noita vanhoja ylijäämäeriä.
Sitten täytyy vaihtaa asiakkaita. Suomalaiset on jauheliha ja tuulipukukansaa. Asiakas on aina oikeassa.
Se mitä täytyy tehdä on vähentää tuotantoa. Ylitarjonta laskee hintoja.
Tuotannon määrä ei vaikuta hintaan alentavasti. Katsokaapa naudan markkinatilannetta, alituotantoa joudutaan paikkaamaan tuonnilla jolloin tuontitavara määrittää hintatason ja hinta on todella huono. Tuotannon lisääminen parantaisi hintaa.
-
Tuotannon määrä ei vaikuta hintaan alentavasti. Katsokaapa naudan markkinatilannetta, alituotantoa joudutaan paikkaamaan tuonnilla jolloin tuontitavara määrittää hintatason ja hinta on todella huono. Tuotannon lisääminen parantaisi hintaa.
Mitä ne tuo ulkoa? Jauhelihaa ja muuta mössöä? Kotimaassa tulee liikaa tuota jauhelihaa ja muuta mössöä. Eli tuotantoa liikaa. Eikös HK:n pomokin juuri sanonut, että tuotantoa pitää supistaa. Niiden täytyy hukata markkinoille tuo ylijäämä, joka ei ole kannattavaa.
Tuotantoa vähemmäksi, jolloin tuon halppismössön määrä vähenee ja tappiot vähenee. Suomessa ei voida tehdä kannattavasti lihan jatkojalostusta. Jos täällä tuotetaan paljon, se täytyy teurastuksen jälkeen viedä ulos jalostettavaksi.
-
Tuotannon määrä ei vaikuta hintaan alentavasti. Katsokaapa naudan markkinatilannetta, alituotantoa joudutaan paikkaamaan tuonnilla jolloin tuontitavara määrittää hintatason ja hinta on todella huono. Tuotannon lisääminen parantaisi hintaa.
Mitä ne tuo ulkoa? Jauhelihaa ja muuta mössöä? Kotimaassa tulee liikaa tuota jauhelihaa ja muuta mössöä. Eli tuotantoa liikaa. Eikös HK:n pomokin juuri sanonut, että tuotantoa pitää supistaa. Niiden täytyy hukata markkinoille tuo ylijäämä, joka ei ole kannattavaa.
Tuotantoa vähemmäksi, jolloin tuon halppismössön määrä vähenee ja tappiot vähenee. Suomessa ei voida tehdä kannattavasti lihan jatkojalostusta. Jos täällä tuotetaan paljon, se täytyy teurastuksen jälkeen viedä ulos jalostettavaksi.
Tuotannon vähentäminen ei kyllä ratkaise mitään, sillä meillä on yhteinen maatalouspolitiikka EU:n kanssa ja jalostajatkin alkaa olla sellaisia, että laitoksia on ympäri Itämerta, eli ollaan aika vahvasti yhteisillä markkinoilla muutaman muun toimijan kanssa, tavara kyllä liikkuu aika helposti maasta toiseen.
Eikä sekään ole ratkaisu, että keskitytään vain niihin tuotteisiin, jotka on kaikista halvimpia kuten jauheliha, aina löytyy joku joka tekee vielä halvemmalla ...
Kyllä se on ainoa mahdollisuus, että jalostetaan pitemmälle ja sellaisia tuotteita, joista saa katetta riittävästi.
-
Tuotannon määrä ei vaikuta hintaan alentavasti. Katsokaapa naudan markkinatilannetta, alituotantoa joudutaan paikkaamaan tuonnilla jolloin tuontitavara määrittää hintatason ja hinta on todella huono. Tuotannon lisääminen parantaisi hintaa.
Mitä ne tuo ulkoa? Jauhelihaa ja muuta mössöä? Kotimaassa tulee liikaa tuota jauhelihaa ja muuta mössöä. Eli tuotantoa liikaa. Eikös HK:n pomokin juuri sanonut, että tuotantoa pitää supistaa. Niiden täytyy hukata markkinoille tuo ylijäämä, joka ei ole kannattavaa.
Perkonoja sanoi sianlihan hankintaa vähennettävän, otsikon Nivalan kokouksessa murehdittiin naudanliha-asioita.
-
Tuotannon määrä ei vaikuta hintaan alentavasti. Katsokaapa naudan markkinatilannetta, alituotantoa joudutaan paikkaamaan tuonnilla jolloin tuontitavara määrittää hintatason ja hinta on todella huono. Tuotannon lisääminen parantaisi hintaa.
Mitä ne tuo ulkoa? Jauhelihaa ja muuta mössöä? Kotimaassa tulee liikaa tuota jauhelihaa ja muuta mössöä. Eli tuotantoa liikaa. Eikös HK:n pomokin juuri sanonut, että tuotantoa pitää supistaa. Niiden täytyy hukata markkinoille tuo ylijäämä, joka ei ole kannattavaa.
Perkonoja sanoi sianlihan hankintaa vähennettävän, otsikon Nivalan kokouksessa murehdittiin naudanliha-asioita.
Hankintaa vähennetään kohdennetusti, tarjonta hankintapuolella lisääntyy ja kuluttajapuolelle tulee hieman imua jolloin jalostuksen kannattavuus ja tilityskyky paranne. Tämä on tuttu mekanismi kannattavuuden kohentamiseksi mm metsäteollisuudessa.
Naudanlihan hinta tulee nousemaan em. tavalla ja sen on myös pakko nousta, muuten lopettajia on todella paljon.
-
vasikat menee nyt kriisin aikanakin kuin kuumille kiville ja mitä AVIn sivuilta kattoin niin reilusti yli 1000 uutta kasvatuspaikkaa tulos pelkästään epn alueelle... jotta kyllä niitä lopettajia saa aika paljo ollakki,,, ei muuten oo tarvetta vasikan hinnan laskuun ;)
-
vasikat menee nyt kriisin aikanakin kuin kuumille kiville ja mitä AVIn sivuilta kattoin niin reilusti yli 1000 uutta kasvatuspaikkaa tulos pelkästään epn alueelle... jotta kyllä niitä lopettajia saa aika paljo ollakki,,, ei muuten oo tarvetta vasikan hinnan laskuun ;)
jasso tohonkos se ISO G viittas ku mainitti että intoa paikkojen lisäämiseen löytyy, yllättäin EP:ltä... ::)
-
Tuossa luin pari viikkoa vanhan Loimaan lehden, niin Loimaalla (A-alue) on lihanautojen määrä lisääntynyt kymmeniä prosentteja. Intoa riittää ja investointituet innostaa.
-
Tuossa luin pari viikkoa vanhan Loimaan lehden, niin Loimaalla (A-alue) on lihanautojen määrä lisääntynyt kymmeniä prosentteja. Intoa riittää ja investointituet innostaa.
Jos määrä on aika pieni niin pienikin lisäys on kymmeniä prosentteja :-\ :-\
-
Tuossa luin pari viikkoa vanhan Loimaan lehden, niin Loimaalla (A-alue) on lihanautojen määrä lisääntynyt kymmeniä prosentteja. Intoa riittää ja investointituet innostaa.
Jos määrä on aika pieni niin pienikin lisäys on kymmeniä prosentteja :-\ :-\
Loimaalla lihanautojen määrä nousee jo monta prosenttia jos joku Loimaan lehmistä sattuu poikimaan sonnivasikan ::) Siellä ei niin kauheasti karjoja ole, mutta joukossa on isojakin.
-
Tuossa luin pari viikkoa vanhan Loimaan lehden, niin Loimaalla (A-alue) on lihanautojen määrä lisääntynyt kymmeniä prosentteja. Intoa riittää ja investointituet innostaa.
Kyllä tämä nautapalkkion 100 %:n korotus, etelän hyväksi alkaa pikkuhiljaa korjata tilannetta ...
-
Joo, pienestä kantaluvusta on Loimaalla kysymys.
Ei ne tuet vieläkään riitä kun ala on muuten ankea. Kai siellä Nivalassa vieläkin sentään paremmalla tasolla liikutaan ja silti ahistaa?
EU:n nautapalkkiota 2011 ei näy (vielä) Vipu-palvelussa. Viime vuotinen näkyy, enkä ole hakemusta perunut, eikö sen pitäisi olla voimassa automaattisesti?
-
Tuossa luin pari viikkoa vanhan Loimaan lehden, niin Loimaalla (A-alue) on lihanautojen määrä lisääntynyt kymmeniä prosentteja. Intoa riittää ja investointituet innostaa.
Kyllä tämä nautapalkkion 100 %:n korotus, etelän hyväksi alkaa pikkuhiljaa korjata tilannetta ...
Ehkä suhteellisesti hieman, mutta kokonaisuudessaan siitä kertyy hyvin vaivainen summa tuotettua kiloa kohden laskettuna.
-
Hyvältä näyttää kepulaanen hallintorälssi... isu-ukko oli "hallinnoimassa" 1990 luvulla erästäkin osuuskuntaa konkurssiin ja poikaa ajetaan nyt kepujuntalla ylöspäin kepurälssin valtaamissa tuottajahallinnoissa!
"Rehuntekijä" hallitukset ja hallintoneuvostot joutavat tunkiolle!
Näitä nukketeattereita pystytetään sinne tänne ja vain tuurista on kyse sattuuko firmaan pätevä toimitusjohtaja/johtoryhmä.
Ja sitten hallintoon valitaan tälläisiä "lissee hintoo" punaniskoja, joilta kyllä irtoaa tämä lause joka väliin, mutta muuta asiaa ei suusta ei sitten ulos tulekkaan.
Nää "persulauseet" on aivan turhia, jos luovuus ei riitä muuhun.
Populan nuoleskelua.... ;)
-
Ei lihafirmaa voi kyllä johtaa susilauman tyylillä. Siinä jää äkkiä pennut ilman.
-
Ei lihafirmaa voi kyllä johtaa susilauman tyylillä. Siinä jää äkkiä pennut ilman.
Laumana ehkä on mentykin..... näkemyksettömiä ns lautamiehiä on valittu sinne sun tänne patsastelemaan.
Paras ohje ns. hallintomiehelle on, että pitää turpansa kiinni ja on niinku muukki "isännät" rivissä, vaikka onkin tullut vastuuta kantamaan valituksi.
Ja sitten on tää nurkkakuntatyyli, että pääasia on että nimi vaihtuu ja uus asuu lähellä minä-itteänsä ja on toki kepu. ;D
Likietuisuus kotipaikan suhteen ja kepulaasuus ovat tärkeimmät pätevyys kriteerit ;D
Herra meitä varjelkoon persu-hallintomiehiltä... ;D
-
Hyvältä näyttää kepulaanen hallintorälssi... isu-ukko oli "hallinnoimassa" 1990 luvulla erästäkin osuuskuntaa konkurssiin ja poikaa ajetaan nyt kepujuntalla ylöspäin kepurälssin valtaamissa tuottajahallinnoissa!
"Rehuntekijä" hallitukset ja hallintoneuvostot joutavat tunkiolle!
Näitä nukketeattereita pystytetään sinne tänne ja vain tuurista on kyse sattuuko firmaan pätevä toimitusjohtaja/johtoryhmä.
Ja sitten hallintoon valitaan tälläisiä "lissee hintoo" punaniskoja, joilta kyllä irtoaa tämä lause joka väliin, mutta muuta asiaa ei suusta ei sitten ulos tulekkaan.
Nää "persulauseet" on aivan turhia, jos luovuus ei riitä muuhun.
Populan nuoleskelua.... ;)
Samat nuket istuvat vuorotellen usealla eri pallilla, välillä meijerissä, välillä ossuuskaupan hallituksessa, välillä paikallisessa kepukokouksessa. Niin ja unohtamatta tietenkään "edunvalvontaa". ;D ;D
Sitten saatana vie ihmetellään miksi maatalous ui syvällä omassa ruikulissaan. Uhma loppuu siinä vaiheessa kun kokousten kaffeetarjoilut. ;D ;D
-
Nivalassa pidetään kokousta naudanlihan kriisihinnoittelusta , vaan on varmaan tärkeämpää jutella napa-,utare,-aivotulehduksista yms. Naudanlihantuotanto loppuu talaloudellisiin tilatason ongelmiin ellei tuottajahinta nouse n.20%. Ilmeisesti maitopuoli vielä kannattaa ja ainakin naapurilla menee huonommin kuin itsellä. Onhan noita perämehtiäkin vielä perskeles. Muistelen jotain 2008 vuotta ja kovaa uhoa . Uudet untuvikot (PJ:t) lupasivat kovaa kuria ja nousevaa naudanhintaa , eli lupauksia annettiin osuuskunnassa (LK)kuin eduskuntavaalien edellä , vaan mitä on tapahtunut . Kohta kaikki ovat yhtä huonossa jamassa kuin Kalajoen "paroonit", tarttis saada pistehintaa!!!! vähintäin 32snt/kg sukupuolesta , teuraspainosta , luokituksesta tms. välittämättä ;D ;D ;D
Nyt pitäisi nousun jo näkyä ja tuntua.
-
Kun ei odottele liikoja, niin ei pety kovin pahasti ...
-
Mikä oli Nivalan ja monen muun miitingin anti , vai paloiko bensat ja dieselit hukkaan ???
-
Ihan asiaa tuntematonta kiinnostaa, minkälaisessa vapaapudotuksessa tuotannon määrä mahtaa olla? Se kertois jotakin keskimääräisestä kannattavuudesta. Lieneekö C-alueen isoilla pojilla mitään hätää...
-
Ihan asiaa tuntematonta kiinnostaa, minkälaisessa vapaapudotuksessa tuotannon määrä mahtaa olla? Se kertois jotakin keskimääräisestä kannattavuudesta. Lieneekö C-alueen isoilla pojilla mitään hätää...
Tollanen maailmanlopun meininki... :o
http://www.maataloustilastot.fi/tilasto/2026
-
Ihan asiaa tuntematonta kiinnostaa, minkälaisessa vapaapudotuksessa tuotannon määrä mahtaa olla? Se kertois jotakin keskimääräisestä kannattavuudesta. Lieneekö C-alueen isoilla pojilla mitään hätää...
Tollanen maailmanlopun meininki... :o
http://www.maataloustilastot.fi/tilasto/2026
paha velkaista hallia tyhjillään pitää :-[
jolla ei ole velkaa palkkansa saa :-X
ja nurmi kasvoi hyvin niin mikäs siinä... :P
-
Ihan asiaa tuntematonta kiinnostaa, minkälaisessa vapaapudotuksessa tuotannon määrä mahtaa olla? Se kertois jotakin keskimääräisestä kannattavuudesta. Lieneekö C-alueen isoilla pojilla mitään hätää...
Tollanen maailmanlopun meininki... :o
http://www.maataloustilastot.fi/tilasto/2026
paha velkaista hallia tyhjillään pitää :-[
jolla ei ole velkaa palkkansa saa :-X
ja nurmi kasvoi hyvin niin mikäs siinä... :P
Niinpä, vielä kun "romunäyttelytkin" suorastaan pursuaa velanottohaluisia lihamiehiä, niin mikäs hätä kellään.
So not, kunhan kauppa pärjää ja sehän pärjää...
Tässä on kohta kymmenen vuotta pidetty "kriisikokouksia", niiden painoarvo alkaa olla jo samalla tasolla kuin jahvettien maailmanlopun julistuksella. :D
-
Joo ja aina kymmenen vuoden päästä alkaa maataloudella hyvät ajat ::)
Odottavan aika on pitkä :P
-
Ihan asiaa tuntematonta kiinnostaa, minkälaisessa vapaapudotuksessa tuotannon määrä mahtaa olla? Se kertois jotakin keskimääräisestä kannattavuudesta. Lieneekö C-alueen isoilla pojilla mitään hätää...
Tollanen maailmanlopun meininki... :o
http://www.maataloustilastot.fi/tilasto/2026
paha velkaista hallia tyhjillään pitää :-[
jolla ei ole velkaa palkkansa saa :-X
ja nurmi kasvoi hyvin niin mikäs siinä... :P
Niinpä, vielä kun "romunäyttelytkin" suorastaan pursuaa velanottohaluisia lihamiehiä, niin mikäs hätä kellään.
So not, kunhan kauppa pärjää ja sehän pärjää...
Tässä on kohta kymmenen vuotta pidetty "kriisikokouksia", niiden painoarvo alkaa olla jo samalla tasolla kuin jahvettien maailmanlopun julistuksella. :D
Kyllä nää kriisikokoukset alkaa muistuttaan jo Kreikan tukipaketteja, tämäkö vielä maketaan niin sitten on Kreikka selvillä vesillä ????
Ja kolomen kuukauden päästä uusi ilmaveivi ...