Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Viestit - Deippa



Löytyykö muuten ruostumattomista ohutseinäputkista kataloogi jostain netistä?

Petri


http://www.ruukki.com/www/materials.nsf/materials/D8856A7CB5E5234FC2257403002F88A4/$File/Ruostumattomat%20putket.pdf?openElement

Tuossa ruukin luettelossa näkyy joitakin rosteriputkia, mutta ei varsinaisesti ohutseinäsiä.

Minua kiinnostaisi sama asia, kun olen rakentamassa autotallia, jossa pitäisi varautua myös traktoriin. Eli kuinka paksun betonilaatan vaatii pieni-keskikokoinen traktori (2,5-4t), että kestää? Entä raudoitus? Mulla kysessä lämmin talli, joten alle tulee myös eristettä, joten minkälaista sen pitäisi olla?

Kai se rakennushankkeesi valvoja tai suunnittelija osaa neuvoa?
Styroksit kannattaa jättää kauppaan jos maaperä vähänkin kosteaa. Styroksi nimittäin vettyy ja menettää eristävyytensä.
Suulakepuristettu polystyreeni on hyvä ratkaisu. (finnfoam tai muu vast.)
Betonilaatan alusrakenne on paljon tärkeämmässä roolissa kuin laatan paksuus. Tietysti oikein raudoitettu 20cm paksu laatta kestää vaikka olisi paikoin tyhjää alla. Oikein tehdyllä alusrakenteella ja sopivalla raudoituksella kestää 70 mm laatta aivan varmasti. Eli riittävän paksu murskekerros, ei mitään kapillaarista hietaa tms.

Vastaava ei oikein osannu neuvoa, kun sanoi viimeksi olleensa konehallien kanssa tekemisissä joskus 90-luvulla  :) (okt hommia valvoo päivätyökseen, eli sillä puolella on kyllä tietotaito kohdallaan). Sisätäyttö sokkelin sisällä on painunut lätkäyksen jälkeen jo kolme talvea, joten eiköhän se aika hyvin ole painunut. Ja alimpana on kapillaarikatkokerros. Tarkoitus oli laittaa 150mm lattiastyroksia lattian alle, ennen kuin hoksasin että hemmetti, lattianhan tarttis kestää myös se mahdollinen traktori tulevaisuudessa. Tarttee varmaan vielä kysellä rak.tarkastajalta, mutta se tosiaan vois riittää jos valaa 100mm kakun ja viskoo rautaa riittävästi sekaan.
Kuinkas paksun laatan olette valaneet? Betonia tuskin nykyään kannattaa itse alata myllyttelemään.
Riittääköhän 5cm styroxit tuonne alle?
Ja mikähän olis minimi verkon koko (5-150)jonka tohtisi tuonne laittaa ilman että lattia halkeaa? Pienen nelikon painon siis kestäisi..
Kylmä hallitila kyseessä.

Minua kiinnostaisi sama asia, kun olen rakentamassa autotallia, jossa pitäisi varautua myös traktoriin. Eli kuinka paksun betonilaatan vaatii pieni-keskikokoinen traktori (2,5-4t), että kestää? Entä raudoitus? Mulla kysessä lämmin talli, joten alle tulee myös eristettä, joten minkälaista sen pitäisi olla?
No ei varmasti riitä tuuman lauta pelkästään. Riippuu tietenkin K jaosta. Itsellä autotallin ristikot 10m leveät, K900 ja teetetty lujuuslaskelmat itse naputeltaviksi ja omasta puusta. Pääasiassa ristikko on 50x125 lankkua (yläpaarre ja diagonaalit) ja alapaarre 50x150 lankkua. Lisäksi jotta liitoksiin tulee riittävästi nauloja voimien välittämiseen kahden puolen tulee tuuman lauta (25x125). Ainoastaan yhdet diagonaalit (jotka vedolla) ovat pelkästään kahdella laudalla. Laskelmat tehty olettaen puutavara T24 lujuusluokkaan eli ei isoja oksia. Ristikoista tulisi silloin jykevät ja varmasti kestävät, mutta myös painavat. Itseä kuitenkin rupesi mietityttään että kuinkahan hyvin niistä saa mittatarkkoja ja kuinkahan kauvvan niitä loppupeleissä joutuu leipomaan, että kaikki 11 ristikkoa ovat valmiina.

MUTTA kysyin 11kpl ko. ristikoita todella usealta valmistajalta hintoja pihaan tuotuna ja hinnat oli  alta 1400 - 2000 euroa (sis alv.)! Eli vaihtelua löytyy todella paljon ja nyt ne seistä tököttää pihalla kaikista kauvimmaisesta firmasta tuotuna. Eli lähin n. 100km päästä ei pystynyt lähellekään samaan hintaan kuin toiselta puolelta suomea. Lisäksi havaitsin että mitä pienempi tekijä niin sitä kalliimpi, ainakin tällä kertaa. Eli tarjouksia kannattaa kysellä todella usealta.

Ja sitten vielä ostoristikoiden puutavarasta. Ne kun on mekaanisesti lujuusluokiteltua jopa T40 lankkua, niin paksuin tavara taitaa olla 42x98! Joten melkosen paljon kevyemmät käsitellä paikoilleen laitettaessa. Rimpuloiltahan nuo näyttää, mutta kyllä ne silti sen saman kestää.
Tulevaisuuden (alle 10v ajalla) hankintalistalla on hieman ollut mielessä klapikone, mutta kun itellä polttopuun tarve lähinnä leivinuuniin jolloin puut saisi olla jotain 60-70cm pitkiä. Hieman olen tutkinut noita teknisiä tietoja, niin monissa halon maksimi pituus on 50cm tai max 60cm. Pitääkö sitten ruveta polttaan lyhempiä puita vai olisiko jokin muu kone paremmin soveltuva yhden tai kahden talon polttopuumäärän tekoon? Minkälainen kone ylipäätään olis järkevä tuollaiseen talon - kahden polttopuiden tekoon, jos pituusnäkökohta unohdetaan? Valaiskaa hieman näistä tietämätöntä.
Sivuja: [1]