Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Iso luuta lakasoo  (Luettu 3567 kertaa)

antti-x

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2668
Vs: Iso luuta lakasoo
Jos kulutus jatkaa samalla laskukäyrällä niin ei ole pelkoa naudanlihan ylituotannosta. Kyllä lypsävien määrän lasku on ollut nopeampaa kuin lihan syönnin lasku.

Täytyy nyt vain seurailla että onko käyrä yhtä loiva kuin ennen, jos ja kun "kotimaista" borilerin filesuikaleiden kilohinta on jatkossakin halvempi kuin 17% naudan jauhelihan.

pig24

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 10984
Vs: Iso luuta lakasoo
Joissain kanajalosteissa on käsittämätön määrä vettä. Kanan jauheliha 4 % rasvaa: Kypsennettäessä selviää, että vettä on puolet. Mitä ihmettä !?

antti-x

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2668
Vs: Iso luuta lakasoo
Joissain kanajalosteissa on käsittämätön määrä vettä. Kanan jauheliha 4 % rasvaa: Kypsennettäessä selviää, että vettä on puolet. Mitä ihmettä !?

Onhan sitä vettä vähän joka paikassa nykyään, kinkuissakin niin paljon kuin vain ikinä saa mahtumaan.

Silloin kun itse jaksoin myydä lihaa niin lehmiä riiputettiin leikkaamolla 1-2 viikkoa ennen leikkaamista. Täytyy sanoa että siinä jauhelihassa oli sitten paljon vähemmän vettä kuin keskimääräisessä vakuumijauhelihassa. Tai myöskään sellaisessa itse teurastetussa jota ei paria päivää enempää ole riiputettu.