Älkää nyt tehkö asiasta vaikeampaa kuin se onkaan?
Esimerkiksi henkilötunnus on aina vakiomuotoinen ja määrämittainen.
PPKKVV-123T
ja jos on sattunut syntymään päivinä 1-9 niin alku on sitten 01 jne esim
010202+123Z
Samoin tilatunnus on AINA määrämittainen ja vakiomuotoinen.
Sen pituus on 9 merkkiä ja muoto
KKKMMMMTT
jossa
KKK = kuntakoodi, tarvittaessa etunollilla. Esim Alahärmä=004, Harjavalta=079.
MMMM = maatilan juokseva numero kunnan sisällä
TT = tietyn kaavan mukaan laskettu tarkistussumma
Jos jossakin papereissa tilatunnus on ilman etunollia eli sen pituus on alle 9 merkkiä, on siinä jonkun verran oikaistu tulostusmuodossa.
Tilatunnus on valtuutusta tehdessä ilmoitettava yhdeksän merkin mittaisena, tarvittaessa etunollilla, jos kuntakoodi (näkyy mm veroilmoituksessa) on alle kolmen merkin mittainen.
Jaa. Yksi vielä. Tilatunnuksen kuntakoodi on se kuntakoodi, joka on ollut voimassa, kun tilatunnus on luotu. Se ei vaihdu esimerkiksi kuntaliitoksen jälkeen vaan säilyy, vaikka kunnan numero vaihtuukin mm verotuksessa.
Niin ja lisätään vielä, vaikka kaikki sen tietysti tajusivatkin. Että jos kuntanumero on kolmen merkin mittainen tai siis >= 100, koko kysymyksellä ei ole mitään väliä. Vaikkapa MIkkeli = 491. Koko juttu ja mahdolliset virheet koskevat vain tilatunnksia, joissa oleva kuntakoodi on lukuarvoltaan < 100. Kaikilla muilla on mennyt oikein.
Mutta onhan noitakin? Aakkosissa kun pääsääntöisesti mennään ja Honkajoki = 99, niin jos kunnan (tai tilatunnuksen luomisen aikaan voimassa olleen kunnan) nimi on aakkosjärjestyksessä ennen Honkajokea (siellä on pari säännön vahvistavaa poikkeusta), niin on voinut mennä pieleen. Muuten ei.
Viimeksi muokattu: 05.03.22 - klo:17:24 kirjoittanut Milko