Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
 • Tavallinen aihe

Aihe Joku tekemässä konkurssia?  (Luettu 379676 kertaa)

Oksa

 • Agronetin kehitysryhmä
 • Mestari
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 66094
Vs: Joku tekemässä konkurssia?
eikös tämä maatalous ole semmonen tempo ala?   mennään aina hetki yhteen suuntaa kunnes tulee seinä vastaan ja sit 90 astetta uuteen suuntaan ja taas..     kohta net alkaa taas kalkkunahalleja haikaileen.. 

apilas

 • Mestari
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 23100
 • fendt parkissa
Vs: Joku tekemässä konkurssia?
Kyä mää vasta luin jostakin että kalkkunan kulutus on kasvus ja tarteis saada lisää kasvattajia
Miksi kaikki jotka ovat erimieltä kanssani ovat idiootteja?

iskra

 • Agronetin kehitysryhmä
 • Mestari
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 11786
Vs: Joku tekemässä konkurssia?
Eikö tämä sirkkojen kasvatus pitäs olla tulevaisuuden ala..

iskra

 • Agronetin kehitysryhmä
 • Mestari
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 11786
Vs: Joku tekemässä konkurssia?

[/quote]

https://www.vasikkavalitys.fi/
[/quote]Lieneekö Suomen suurin maidontuotannonlopettaja. Jokohan teurastamot on sulkenut vasikkapulan takia ovet ettei kasvattajia enään oteta.Onnee ja menestystä kumminkin Valkaman tilalle myös.Tuota tullaan tarvitsemaan näinä aikoina.
[/quote]

Onko tämä sama mies maajussien morsiamista joka sai kokonaista 2 kirjettä..

nautafarmari

 • Agronetin kehitysryhmä
 • Konkari
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 1865
Vs: Joku tekemässä konkurssia?
Mitähän sille Rantsilan saneeraustilalle kuuluu..

https://www.vasikkavalitys.fi/
Lieneekö Suomen suurin maidontuotannonlopettaja. Jokohan teurastamot on sulkenut vasikkapulan takia ovet ettei kasvattajia enään oteta.Onnee ja menestystä kumminkin Valkaman tilalle myös.Tuota tullaan tarvitsemaan näinä aikoina.

On kai suljettu vuosia sitten, kuulemma tulijoita olis, muttei vasikoita.

junttieinari

 • Agronetin kehitysryhmä
 • Mestari
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 4709
 • Savo savolaisille!
Vs: Joku tekemässä konkurssia?
Tämä tarina vaan jatkaa antamistaan:

https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/4464777


Yli 200 nautaa katosi ulosotolta – yhden Suomen suurimman maitotilan taloudenhoito johti rikostuomioon


Aikoinaan Suomen suurimpiin maitotiloihin kuuluneen yrityksen tarina sai keskiviikkona uuden käänteen, kun Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi kiuruvetisen Eero Vilokin, 50, törkeästä velallisen epärehellisyydestä, törkeästä velallisen petoksesta ja törkeän petoksen yrityksestä yhdeksi vuodeksi ja kymmeneksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen.

Syyttäjätiimi oli vaatinut Vilokille lähes neljän vuoden vankeustuomiota törkeistä talousrikoksista. Käräjäoikeus totesi Vilokin toiminnan olleen suunnitelmallista ja rikosten tekoajan ulottuneen useille vuosille. Itse rikoksia käräjäoikeus piti vakavina ja katsoi Vilokin tavoitelleen toiminnallaan huomattavaa taloudellista hyötyä.

Rangaistusta lievennettiin kuitenkin sillä perusteella, että vaikka Vilokki ensin käräjäoikeudessa kiisti teot, hän sitten kuitenkin myönsi syytteessä kuvatun menettelyn. Se lopulta joudutti kimurantin talousrikosoikeudenkäynnin etenemistä.

Oikeudenkäynti talousrikossyytteistä alkoi Kuopion oikeustalolla viime lokakuussa ja tuomio annettiin keskiviikkona.

Maksettava yli 100 000 euroa takaisin

Käräjäoikeus tuomitsi Vilokin myös maksamaan maitotilansa konkurssipesälle runsaat 103 000 euroa korvauksia ja oikeudenkäyntikuluja. Noin puolet korvausvastuusta on yhteisvastuullisia toisen tuomitun maatilayrittäjän kanssa.

Käräjäoikeus katsoi 53-vuotiaan yrittäjänaisen auttaneen Vilokkia konkurssipesän omaisuuden siirtelyssä ulosoton tavoittamattomiin. Nainen tuomittiin avunannosta törkeään velallisen petokseen, avunannosta törkeään velallisen epärehellisyyteen sekä törkeän petoksen yrityksestä.

Nainen tuomittiin 1,5 vuodeksi ehdolliseen vankeuteen.

Esiintyi julkisuudessa kaltoin kohdeltuna yrittäjänä


Vilokki esiintyi aikoinaan paljon julkisuudessa, sillä hän rakennutti Kiuruvedellä maitotilastaan paikkakunnan suurimman niin, että tila oli myös valtakunnallisesti vertailtuna iso ja varustettu modernein konein. Tilalle rakennettiin myös Pohjoismaiden suurimpiin kuulunut lypsyasema.

Julkisuudessa kerrottiin tilalla olleen yli 200 lehmää ja hiehoa ja se tuotti maitoa yli 1,2 miljoonaa litraa vuodessa. Tilalla oli myös 14 kiinteistöä, noin 130 hehtaaria metsää ja noin 100 hehtaaria peltoa.

Vilokki laajensi tilaansa voimakkaasti korkojohdannaisella lainalla, mutta hän ei kyennyt maksamaan lainaa. Hän hakeutui ensin yrityssaneeraukseen, mutta hänet asetettiin muutaman vuoden päästä konkurssiin.

Vuosina 2016–2018 Vilokki esiintyi muun muassa Ylellä, Iltalehdessä, Savon Sanomissa ja Iisalmen Sanomissa ja muussa mediassa esimerkkinä maitotilallisten talousvaikeuksista Venäjä-pakotteiden, maidon tuottajahinnan ja EU-tukimaksujen viivästymisen keskellä.

Julkisuudessa Vilokki arvosteli voimakkaasti muun muassa konkurssipesän pesänhoitajaa, MTK-järjestöä sekä pankkia. Vilokin mukaan hänet ryöstettiin "hyvä veli"-periaatteella myymällä tila konkurssin jälkeen alihintaan.

Käräjäoikeus kuitenkin totesi Vilokin nostamaan kanteeseen jo vuonna 2019, että konkurssipesä oli tehnyt tilanteessa parhaan mahdollisen kaupan realisoidessaan omaisuutta Vilokin velkojen maksamiseksi.

Uuden keskiviikkoisen rikostuomion mukaan Vilokki oli itse tehnyt talousrikoksia vuosina 2013–2016.

Esimerkiksi konkurssipesän pesänhoitajan mentyä Vilokin tilalle selvittämään tilalla olleiden eläinten ja koneiden omistajuutta, Vilokki ja toinen yrittäjä olivat antaneet pesänhoitajalle väärää tietoa.

Ulosotto oli ulosmitannut Vilokilta yli 160 000 euron arvosta nautakarjaa, mutta nautoja olikin siirrelty rekisterissä toisen omistajan nimiin ja osin takaisin niin, ettei karjan omistajuudesta saanut heti selvää. Nautoja oli myyty teuraaksi, mutta rahat tilitetty toiselle yrittäjälle kuin Vilokin konkurssipesälle.

Yli 200:n "kadonneen" naudan kohtaloa selvittelivät lopulta aluehallintovirasto, ulosotto, pesänhoitaja ja tuomioistuimet.

Isot summat varoja yksityiseen kulutukseen

Käräjäoikeuden mukaan Vilokki oli myös käyttänyt tilan käteisvaroja ylisuureen yksityiseen kulutukseen, minkä lisäksi hän oli maksanut toisen yrittäjän ja tämän perheen kuluja. Toiselle yrittäjälle tai hänen perheelleen oli maksettu muun muassa osa henkilöautosta, traktori, lapsen asunnon vuokraa ja ruokakuluja ilman, että ne käräjäoikeuden mukaan olisivat liittyneet mitenkään maatilan menoihin.

Käräjäoikeuden mukaan yrittäjänainen oli saanut Vilokilta ilman hyväksyttävää syytä yli 128 000 euroa rahaa.

Asiantuntijat arvioivat oikeudessa, että ylipäätään suurtilan velkataakka oli ollut valtava ja Vilokin oli täytynyt tietää maksuvaikeutensa jo vuosia ennen konkurssiakin.

Toinen yrittäjä oli käräjäoikeuden mukaan hyväksynyt Vilokin siirrot tililleen ja hän oli myös itse tehnyt netissä tilisiirtoja ja maksuja Vilokin tililtä. Oikeus katsoi, että nainen oli myös ollut Vilokin mukana kirjanpitäjän luona, kun Vilokin taloudellista tilannetta oli käyty läpi, joten hän oli tiennyt tilanteen.

Sen sijaan kolmen muun henkilön syytteet avunannosta talousrikoksiin hylättiin.

Tuomion sai kuitenkin kiuruvetinen 66-vuotias mies, joka oli konkurssipesän omaisuuden myyntitilaisuudessa uhannut "vetäistä turpaan" pesänhoitajaa. Mies oli kuumentunut Vilokin maksamattomista veloista ja uskonut Vilokin puheita niin, että oli luullut pesänhoitajan olleen vastuussa tilanteesta.

Mies tuomittiin laittomasta uhkauksesta 40 päiväsakkoon, josta tuli maksettavaa 1 240 euroa sekä 400 euroa korvauksia pesänhoitajalle. Mies tuomittiin myös maksamaan pesänhoitajan oikeudenkäyntikuluja runsaat 2 000 euroa.

Käräjäoikeus myös katsoi, että Vilokin avustajan kuluista runsas 47 000 euroa jää valtion maksettavaksi. Lisäksi valtiolle jää maksettavaksi runsas 40 000 euroa toisen yrittäjän oikeudenkäyntikuluja. Molemmat tuomion saaneet syytetyt täyttivät oikeusavun korvauksetta saamisen taloudelliset edellytykset.

Pitkässä oikeudenkäynnissä syytteitä ajoi kaksi syyttäjää. Tuomiosta päättämässä oli kolme tuomaria.

Tuomiot eivät ole lainvoimaisia, vaan niistä voi valittaa hovioikeuteen.


 

 

"Jos fundamentalistien kanssa pystyisi keskustelemaan järkevästi, ei maailmassa olisi fundamentalisteja."
                                                       -Tuomas Holopainen-

Heino Leino

 • Agronetin kehitysryhmä
 • Mestari
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 9258
 • Joka kalalle haesoo, se akkasa elättää...
Vs: Joku tekemässä konkurssia?
Oho, siinäpä olijuttuoa, hovviin mennee
Elämä on parasta kometiijjaa

Magia

 • Mestari
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 3731
Vs: Joku tekemässä konkurssia?
Oho, siinäpä olijuttuoa, hovviin mennee
En usko,maineeton velaton ja vapaa,nostaa kytkintä.