Tuotantoeläimiä pitäisi olla vähemmän ja niiden olojen pitää parantua. Jatkossa investointiavustukset sidotaan paremmin eläinten olojen kohentamiseen. Suurimpia teurastamoja pitää alkaa valvomaan videoilla, jotta nähdään, mitä siellä tapahtuu. Lihalle tuodaan uusi pito-oloja kuvaava merkintä/tunnus. Eläinsuojelurikkomuksien osalta rangaistusasteikkoa pitää korottaa. Özdemir on itse kasvissyöjä. Vaikka ruoan ei tarvitse olla luxustuote, niin sen hinnan pitää kuvata paremmin ekologista todellisuutta. Julkisten laitosten tulee suosia enemmän paikallisia tuotteita ja biotuotteita. Ministeri arvioi kannabiksen vapauttamisen aiheuttavan tuottajia hyödyttävän boomin. Hän on iloinen kannabiskiellon hulluuden päättymisestä.
https://www.n-tv.de/politik/Ozdemir-fordert-hoehere-Lebensmittelpreise-article23021626.htmlKiellon päättyessä kellään saksalaisella ei ilmeisesti ole kannabista merkittäviä määriä kasvamassa. Tulee mieleen, että esim. sveitsiläiset, jotka ovat jo muutaman vuoden viljelleet ja tuotteistaneet sitä, voivat heti avata liikepaikkoja Saksassa. Toki tätä voidaan ehkä estää tai hidastaa lupamenettelyillä.
Itse pidän aika varmana, että saksalaiset eivät tule juurikaan vähentämään lihan kulutusta, vaikka sen hinta piirun nousisikin.