Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Saksan vihreän, turkkilaissyntyisen maatalousministerin ajatuksia  (Luettu 1650 kertaa)

pig24

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 12088
Tuotantoeläimiä pitäisi olla vähemmän ja niiden olojen pitää parantua. Jatkossa investointiavustukset sidotaan paremmin eläinten olojen kohentamiseen. Suurimpia teurastamoja pitää alkaa valvomaan videoilla, jotta nähdään, mitä siellä tapahtuu. Lihalle tuodaan uusi pito-oloja kuvaava merkintä/tunnus. Eläinsuojelurikkomuksien osalta rangaistusasteikkoa pitää korottaa. Özdemir on itse kasvissyöjä.  Vaikka ruoan ei tarvitse olla luxustuote, niin sen hinnan pitää kuvata paremmin ekologista todellisuutta. Julkisten laitosten tulee suosia enemmän paikallisia tuotteita ja biotuotteita. Ministeri arvioi kannabiksen vapauttamisen aiheuttavan tuottajia hyödyttävän boomin. Hän on iloinen kannabiskiellon hulluuden päättymisestä.
https://www.n-tv.de/politik/Ozdemir-fordert-hoehere-Lebensmittelpreise-article23021626.html
Kiellon päättyessä kellään saksalaisella ei ilmeisesti ole kannabista merkittäviä määriä kasvamassa. Tulee mieleen, että esim. sveitsiläiset, jotka ovat jo muutaman vuoden viljelleet ja tuotteistaneet sitä, voivat heti avata liikepaikkoja Saksassa. Toki tätä voidaan ehkä estää tai hidastaa lupamenettelyillä.
Itse pidän aika varmana, että saksalaiset eivät tule juurikaan vähentämään lihan kulutusta, vaikka sen hinta piirun nousisikin.

Viimeksi muokattu: 26.12.21 - klo:14:36 kirjoittanut pig24

metsajussi

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4391
  • En tiedä mistä on kysymys, mutta vastustan!
En ole ruohoasiantuntija, eli kysyn minkälaisia määriä tuota hamppuva yleensä voisi ajatella kuluvan?

Luulisi että muutama sata tonnia riittää aika monelle pilvenpössyttäjälle --> ei kovin monen viljelijän mahdollisuus kuitenkaan jos alat ovat jotain muuta kuin aareja.
Eli harvojen erikoisviljelijöiden hupi?

pig24

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 12088
Hieman haastavaa onkia tuotannon tonnimääriä, kun pinta-alatiedotkin heittävät aikalailla lähteestä riippuen. Tuo on ilmeisesti aika työläs laji - kukinto lajitellaan käsin. Jutun tuottajalla työmenekki on ollut 5000 tuntia hehtaaria kohti, mutta voitto 30 % parempi kuin perunalla. Tukioikeutettuja viljelijöitä oli v. 2020  155 kpl ja ala 224 ha. Luvussa ei taida olla mukana teollinen sisäkasvatus, joka lienee aika mittavaa. https://www.srf.ch/news/wirtschaft/milliardengeschaeft-cannabis-hanf-erlebt-eine-kleine-renaissance-in-der-landwirtschaft
Ammattimaisempi artikkeli  https://www.swissinfo.ch/eng/swiss-cannabis-market-a-delicate-balancing-act/46193410 Laillistamisen alkuaikoina prosessoimattomasta kukinnosta maksettiin tukussa laadusta riippuen 5000-10000 chf/kg. Nyt saa helposti pudottaa yhden nollan pois.

Viimeksi muokattu: 26.12.21 - klo:19:29 kirjoittanut pig24

Magia

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 3661
Tuotantoeläimiä pitäisi olla vähemmän ja niiden olojen pitää parantua. Jatkossa investointiavustukset sidotaan paremmin eläinten olojen kohentamiseen. Suurimpia teurastamoja pitää alkaa valvomaan videoilla, jotta nähdään, mitä siellä tapahtuu. Lihalle tuodaan uusi pito-oloja kuvaava merkintä/tunnus. Eläinsuojelurikkomuksien osalta rangaistusasteikkoa pitää korottaa. Özdemir on itse kasvissyöjä.  Vaikka ruoan ei tarvitse olla luxustuote, niin sen hinnan pitää kuvata paremmin ekologista todellisuutta. Julkisten laitosten tulee suosia enemmän paikallisia tuotteita ja biotuotteita. Ministeri arvioi kannabiksen vapauttamisen aiheuttavan tuottajia hyödyttävän boomin. Hän on iloinen kannabiskiellon hulluuden päättymisestä.
https://www.n-tv.de/politik/Ozdemir-fordert-hoehere-Lebensmittelpreise-article23021626.html
Kiellon päättyessä kellään saksalaisella ei ilmeisesti ole kannabista merkittäviä määriä kasvamassa. Tulee mieleen, että esim. sveitsiläiset, jotka ovat jo muutaman vuoden viljelleet ja tuotteistaneet sitä, voivat heti avata liikepaikkoja Saksassa. Toki tätä voidaan ehkä estää tai hidastaa lupamenettelyillä.
Itse pidän aika varmana, että saksalaiset eivät tule juurikaan vähentämään lihan kulutusta, vaikka sen hinta piirun nousisikin.
Saksalaiselta turkkilaiselta unohtu lehmänpierut,suot ja metsät.No noita viimesiä ei taida Saksassa liiemmin ollakkaan.Niin ja yleensä se,suomalainen maatalous on kaiken pahan takana.