Eikös sianlihan hinta ole ollut vähintäin sama kuin euroopassa ja syöty viljanviljelijän selkänahkaa.
Missä vika jos kannattavuus mennyt.
Ammattitaidossako.
Jos siis tarkoitat Kiinaa, niin sikarutto on hanskattu. Korkeaksi noussut lihan hinta sai sikayhtiöt laajentamaan ja nyt ollaan jo ylituotannon puolella. Tätä Kiinan hallitus ehkä halusikin, kun maksoi emakkojen lisäämisestä.
Mitä tulee ammattitaitoon, niin porsittamisen perusasioiden oppiminen ei vie kauaa. Katsoo vaan, miten hommat tehdään Tanskassa. Vielä kun peruseläinlääkäri saataisiin kartalle. Ulkolaiseen genetiikkaan kiinnipääseminen takerteli, mutta sekin asia on ollut kunnossa parikymmentä v. Rakennukset vaativat enemmän rahaa kuin lehmäilyssä - ainakin Suomessa, kun pitää lämmittää. Sika-ala on syklistä puuhaa. Sianlihaa arvostavissa maissa pienessä mittakaavassa toimiminen on yksi vaihtoehto.