Tuo mitä vastustat tarkoittaisi sitä, että olisimme kuten Belarus. Voisimme valita äänestyksessä tiktaattoriksemme 99% äänisaaliilla Johan Bäckmannin.
Hyvä Eläkelläisviljelijä, en ymmärrä, mitä tarkoitat?
Tiedoksi:
En vastusta mitään, vaan kritisoin presidentti Koiviston diktaattorisia - siis epädemokraattisia - toimia.
Unto Hämäläinenkin on kirjoittanut, että presidentti Koivisto käytti valtaoikeuksiaan äärimmillään.
Yksi, jota Unto ei silloin tiennyt, on ns. Koiviston konklaavi.
En tiedä, kuinka paljon Unto on tutustunut Koiviston tekemisiin. Siis tällaisiin, joista kerron seuraavasti kotisivullani,
https://www.jormajaakkola.fi/koiviston-cv Koivisto ryhtyi vuosikymmenten aikana luomansa verkoston avulla säätämään perustuslakia, vaikka Hallitusmuodon 2 §:ään kirjoitetun vallan kolmijaon mukaan lakien säätäminen kuului eduskunnalle.
Koivisto itse tunnustaa valtiosäännön uudistamisensa muistelmissaan Kaksi kautta, 1994, sivulla 436:
”Vuoden 1994 valtiopäivien avajaisissa 8. helmikuuta tarkastelin päättymässä olleiden kahden toimikauden aikana valtiosääntökysymyksissä tehtyä uudistustyötä. Tullessani valituksi presidentin tehtävään olin ilmoittanut pyrkiväni kehittämään valtiosääntömme parlamentaarisia piirteitä. Tämä olikin toteutunut.”Kalevi Sorsa kirjoitti kirjassaan "Muistikuvia, mielikuvia", 1995 sivuilla 114-115:
”Ilmeisin kantava linja Koiviston toiminnassa on mielestäni ollut Suomen hallitusmuodon parlamentarisoiminen.”Kalevi Sorsa kirjoitti jo vuonna 1992 EY:n vaatimista perustuslain muutoksista (mm. enemmistöparlamentarismiin siirtyminen eli määrävähemmistösäädösten purku) kirjassa UUSI ITSENÄISYYS, 1992, sivulla 53:
”Viime vuosien uudistushankkeet, erityisesti siirtyminen enemmistöparlamentarismiin, harkittavina olevat sosiaaliset ja sivistykselliset kansalaisoikeudet, ovat niin radikaaleja uudistuksia, että niiden toteuduttua on tarpeen hankkia kokemuksia uudistusten toimivuudesta - samalla kun hallitusmuotoon tehdään Euroopan integraation vaatimat muutokset. ”Siis toisin sanoen hallitusmuotoon tehdään EY:n vaatimat muutokset.
Taustaksi mainittakoon, että presidentti Koivisto järjesti 1990-luvun laman tarkoituksella, jotta sai EY-mukautettua Suomen perustuslain etukäteen EY:n vaatimusten mukaiseksi, vieläpä ilman, että kansanedustajat edes ymmärsivät, mitä oli tapahtumassa.
Ensimmäinen viite asiaan on Suomen Pankin pääjohtaja Rolf Kullbergin haastattelu Länsi-Savo-lehdelle. Haastattelu julkaistiin Länsi-Savo-lehden 100-vuotisjuhlanumerossa lauantaina 4.11.1989. Haastattelun otsikko:
Taantuma vaikka tekemälläYdinasia tekstinä:
”Taloudellisesta tilanteesta Kullberg sanoo, että kysyntä Suomessa on pakotettava alas vaikka luomalla keinotekoinen taantuma. Taantuman on Kullbergin mukaan oltava melko syvä."Kullbergin haastattelusta on internetissä vuodesta 2002 lähtien kerrottu väärällä viitepäiväyksellä 3.11.1988 ja tällaisella tekstillä:
"Kysyntä Suomessa on pakotettava alas ja tarpeen niin vaatiessa se on tehtävä luomalla Suomeen keinotekoinen taantuma, ja taantuman on oltava melko syvä.”Haastattelu siis julkaistiin Länsi-Savo-lehden 100-vuotisjuhlanumerossa lauantaina 4.11.1989.
Koivisto, taustajoukkoineen, siis muutti Suomen valtiosäännön sosialidemokraattisen parlamentarismin mukaiseksi.
Kerron Suomen valtiosäännön muuttamisesta kotisivullani
https://www.jormajaakkola.fi/perustuslain-eu-mukautusja
https://www.jormajaakkola.fi/perustuslain-eu-muutosten-historia