Ensi vuodeksi vaihtuu aikainen Vertti joksikin muuksi. Vertti ei oiken menesty mielestäni jäykillä mailla. Pitäisikö palata takaisin Aukustiin, sehän puski julmetusti kortta ja tähkässä oli paljon jyviä mutta ei sitten pysynyt oikein pystyssä. Mikä neuvoksi?
Ihan samat ajatukset. Tai Aukustia oli vielä osa kesällä 2020 ja oli parempi jälkiversontaa vastaan kuin Vertti ja Aukustin tähkä ulettui puimurin pöydälle. Kyselin kuitenkin eilen lantamännenilta Vertin hintaa, niin myyjä sanoi, että sen lajikkeen haluaminen pitää perustella hyvin. Saatan kyllä vielä kokeilla, sillä lako Aukustikaan ei suuresti kiinnosta ja sen myöhäisempiä lajikkeita en edes katsele. Bragea joskus oli, mutta Aukustin jälkeen en siihen kyllä enää kajoa. Kokeilin kerran tiriliäkin, kun sen sanotaan menestyvän happamassakin, mutta siitä ei mitään hyvää sanottavaa. Kaiholla muistelen vihne perse Jyvää, ainakin hlp:t oli kohdallaan.
Tänään vein ohraa kuorman tehtaalle ja tuossa isossa siilossa Arildia ja Verttiä, jälkimmäistä suurin osa. Hlp. 72.6kg, joka taitaa olla paras koskaan myyntiin menneistä, virallisista mittauksista. Verttiä ollu ja tulee olemaankin, aikainen, ok. sadontuotto ja todella hyvä laatu monitahoiseksi. Jos oikeasti kuivaa, sitten kaksitahoista, kuten tuo Arild mulla. Jäykistä maista ei minkäänlaista kokemusta kun ei aariakaan savea, muutama aari hht yhden pellon nurkalla, joka on siis jäykkää maata täkäläisittäin.