Altian tärkkelysohra tai A-rehun vastaanotto samalla suunnalla. Siinä ohran parhaat ostajat tällä hetkellä. Ei tietysti sovi johonkin Kymen suuntaan, kun matkaa tulee liikaa. Jos ei noita olisi, niin minulla taitaisi ohra-ala olla aika vähissä. Mallasohrat ovat liian vaikeita tällä hetkellä, kun lajikkeiden jyväkoot kasvavat koko ajan, samoin kasvuajat pitenevät. Isojyväisen kakstaho-ohran kuivaaminen on yhtä tuskaa, kun märällä viljalla kuivaaminen kestää ja kestää. Mielestäni vehnää paljon pahempi kuivattava. Ohran tjp ei saisi mennä yli 50g tai tulee useimpina vuosina vaikeuksia, kun kuivuri on tukossa. Sitten jos laadun kanssa tulee sakkaamista, eikä menekään maltaaksi, niin kyrsii laittaa halvalla eteenpäin.
Mulla on tjp 50 alaraja kun valitsen lajiketta. Viimeiset muutama vuotta ollu Hankkijan Melius lajikkeena. Sato alkaa vitosella suojavilajanakin ja jyvät messevän kokoisia. On muutakin kuin kaksi kuorta vastakkain. Murskattuna menee tuubiin, niin ei kuivausajasta ole haittaa. Hyvin kestää ränsistymistä eli urakkapuimuri ei tarttee olla pellolla ihan just. Sopii hyvin myös koviljarehuksi.
Kyllä on hyvä ohra, useampana vuonna melko hyvänoloinen sato. Mutta viime kesänä petyin hiukan korrenlujuuteen ja oli auttamattoman myöhäinen. Viime vapun jälkeen kylvin ja puinti oli mahdollista noin 126 vuorokauden päästä kylvöstä, silti 35 kosteusprosenttia oli joissakin säiliöllisissä. Vertti kypsyi aika tarkkaan 86 vuorokauden kasvuajan päästä, kesäkuussa kylvettynä pääsi vielä elokuun viimeisillä poudilla puimaan, Melius jäi useamman viikon ajaksi sateisiin kypsymään.
-SS-