Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
 • Tavallinen aihe

Aihe Pellon myynti  (Luettu 21758 kertaa)

Eastwood

 • Agronetin kehitysryhmä
 • Aktiivi
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 628
 • Go ahead, make my day.
Vs: Pellon myynti
Täällä jotenkin nyt rinnastetaan sijoitustoiminta ja maanviljely.
Nyt et joko ymmärrä tai halua ymmärtää lukemaasi. Rinnastuksesta ei ole kyse, vaan vaihtoehtoisista tavoista hyödyntää pääomaa.

Jos sijoitustoiminta olisi niin tuottoisaa, kuin täällä moni antaa ymmärtää ( eli valehtelee) niin joka ukkohan hylkäisi sen "kannattamattoman" viljelyn ja alkaisi arvopaperisijoittajaksi.
Sit pellot kasvaisi pusikkoa tai metsää ja isännät makaisi pankolla ja nostelisi sijoitustuottoja.

Jotakuinkin kaikessa toiminnassa on riskinsä. Enkä ole väittänyt, että sijoittamisessa ei olisi riskejä, päinvastoin myönsin että takkiinkin on tullut.
Jokaisella lienee oikeus mielipiteeseensä, mutta silti en tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa, tuolle "eli valehtelee" kommentille.  Jos ei itse osaa käyttää laskukonetta tai exceliä, ei kuitenkaa kannata väittää toista valehtelijaksi, vain sen takia ettei usko maatalouteen sitoutuneelle pääomalle löytyvän vaihtoehtoistakin tuottavaa käyttöä.  Aina löytyy kehää kiertäviä tai päätään seinään takovia ihmisiä, jotka eivät osaa/kykene pääsemään irti urautuneista ajatuksistaan.

Sanon nyt vielä uudemman kerran, hieman toisin sanoin; en kehota ketään lopettamaan maatalouttaan. En väitä omaa ratkaisuani mitenkään yleispäteväksi tai suositeltavaksi. Arvostan viljelijöitä jotka pyörittävät toimintaa suurella antaumuksella ja ammattitaidolla. Multa ehkä puuttui molemmat, ainakin tuo ensimmäinen hiipui vähitellen olemattomiin. Kyllä eläintilan pitäminen 24/7 varsinkin on esimerkki kunnioitettavasta sitoutumisesta alaan.

Mutta, vaihtoehtoja löytyy, jos ei maatalous enää maistu. Olen myös aina ollut sitä mieltä, että maataloudella on usein aika vähän tekemistä hyvän busineksen kanssa, maatalous on enemmänkin elämäntapa. Tosin nykyään, kun tilakoot ovat kasvaneet, tilanne on hieman muuttunut. Ehkäpä noin 10 vuotta sitten, itsekin pidin mahdottomana vaihtoehtona peltojen myymistä, suorastaan pöyristyttävänä ideana...

Lisäys
Pienenä hypoteettisena esimerkkinä Rakkineelle, siitä miten sijoittaminen voi tuottaa.
Ostat 500 000 eurolla Fortumin osaketta, sanotaan vaikka a' 17e. Saat niitä 29 411 kappaletta. Vuosittain saat niistä ehkäpä osinkoa 1,1e/kpl = 32 352e siitä sitten verot (pyöreästi 26%) eli nettona noin 24 000e.

Jos sitten verrataan maatalouteen, 15 000e hehtaari hinnalla, 500 000e olisi reilu 33ha. Vaikka sille saisit nettona tuon 24 000 euroa (jota hieman epäilen), olisit tehnyt sen eteen aika paljon töitä (tosin täällä mainittiin 3kk)

Esimerkki on äärimmäisen yksinkertaistettu, se ei ole mitenkään aukoton ,mutta kertoo sen että mahdollista on.

Viimeksi muokattu: 16.11.20 - klo:16:23 kirjoittanut Eastwood

So What?!

SKN

 • Mestari
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 52018
 • Keulamerkki-Erkki ja tähdet
Vs: Pellon myynti

näistä 101 pointseista... siinä ei ole mitään huonoa, jos maanomistus keskittyy, tilat kasvaa tai tiloja lopettaa, ihan normaalia rakennemuutosta, sitä tapahtuu muillakin aloilla. Kuuluuko tätä ohjata tukipolitiikalla, pellon ostajan status vaikuttaa maksettavaan tukeen vai pitäisikö markkinahinnoilla olla joku rooli tässä?
Niin tarkoitatko siinä pellossa kasvatettavan kasvin markkinoita? Pitäisihän sillä olla rooli ja juuri niin, että markkinat ohjaavat pellonkäyttöä eikä niin kuin nyt, että pellon tukieurot on eritasoiset riippuen siitä mikä status omistajalla on.
Lainaus
A:n hallinnassa tuki on pienempi, mutta jos B ostaa, niin tuki onkin automaattisesti isompi. Vaikka 101 vihaa ja kadehtii sivutoimiviljelijöitä, niin tukipolitiikalla juuri pakotetaan kasvitiloja hakemaan tuloja tilan ulkopuolelta. Pitää ajaa taksia, että saa saman, kuin luomueläintilan tilille kilahtaa suoraan ruokavirastolta  ;D
En mä sivutoimijusseja vihaa, mut sit kun sotketaan sivutoimen ja maatalouden rahat ja tullaan elvistelemään niin se pistää vihaksi. Jokaisella tietysti mahdollista alkaa sivutoimijussiksi yleensä se sitten tarkoittaa eläimistä luopumista. Nyt tilanne on mielestäni ajautunut siihen ettei ainakaan sikahommalla enää pärjätä jonkin sivutoimijussin ansioihin ja näin ollen se lähtökohta peltokaupassa on eri samalla tavalla kuin perusviljan viljelijällä ja avomaanvihanneviljelijällä kun katsotaan tukitasoa mistä lähdetään tarjoamaan.

Asiaa voidaan myös miettiä niin että onko oikein et viljanviljelijä joka tekee pari kolme kuukautta vuodesta niitä peltohommia on oikeutettu saamaan lähellekkään saman suuruista tukea kuin jokin kotieläintila joka on niiden eläinten kanssa tekemisissä 24/7. Ja niinkuin aiemmin on todettu niin pelloista tulisi saada samat tuet, mutta kotieläintilaa tulisi tukea niistä eläimistä, kaikissa eläinlajeissa tämä ei vain toteudu. Eikä ne tukieurot vain kilahda tilille. Ne eläimet vaativat seurantaa 24/7 ja jos tilanne vaatii niin joskus tulee öisinkin herätyksi. Toista se on taksin ratissa niistä hommista voi mukavasti aina silloin tällöin irtautua. Siinä saattaa jo asiakkaatkin sanoa jotain jos vedät monta päivää huonoilla silmillä ilman kunnon yöunia..
Lainaus
Jos korot on nollassa, niin eihän pääomalle vaadita tuottoakaan? Yleensä on viljelijän valinta alkaa maksamaan lainaa kiivaasti, kun mielessä siintää seuraava peltokauppa ja tarvitaan lainoitusvaraa. Lounais-Suomen peltohinta on tasolla, jota on vaikea saada siitä pellosta enää yhden sukupolven aikana maksuun. Maksoin oman lisämaan oston pääosin osakesalkkua reaalisoimalla, pitäisi oikein laskea paljonko on persnettoa tullut ja mikä tämän kaupan järki oikeastaan oli  ;D
Niin tämä tuntuu monella unohtuvan kun halutaan niin kovasti sitä maata ja maajussiksi. Viittasin jo tuohon äsken että kun sotketaan muut rahat bisnekseen joka ei itsestään kanna tai anna tuottoa. Tälläsenä joka yrittää homman kanssa tehdä bisnestä niin nämä sivusta sotkijat on niitä vihatuimpia, ne ei osaa käyttää laskinta, kun se maakiima on niin helvetin kova.

Sää oot tota vinkunaa pitäny vuositolkulla, ei riitä et olet tyhmä, taidat olla vielä lisäks kommunisti.

😂😂
Kotimaisia metsän antimia jo vuodesta nolla.. http://psyvault.net/viewtopic.php?f=8&t=430

https://vimeo.com/31482159

sorkkis

 • Mestari
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 26672
 • Voimat lisääntyy . Vapise demari
Vs: Pellon myynti
Päätoimiset viljelijäthän käyttävät huomattavasti enemmän aikaa siellä peltohehtaarilla, jolle se hehtaarituki pläjähtää. Sivutoimiset starttaavat taksin ja asiakkaita on päivittäin saman verran ja joka taksimatkalle valtio maksaa tukea.

Ei normi palkkatyöllä rahoiteta maataloutta ja sillä perusteella pellon osto nykyhinnoilla ei varmaan paljoakaan kiinnosta. Pääomaa se tarvitsee ja sen verran että siitä jää vielä elämiseen.

Palkkatyössä käyvien määrä vilja puolella alkaa vähenemään . Monille ovat vanhemmat siirtäneet 40-50 ha peltoa perillisen nimiin ja jatkaneet viljelyä .  Vanhukset ikääntyy ei palkka työstä olla pois kuten ennen joten viljely hankaloituu etenkin säiden sohlatessa .

Näin Varsinais-Suomessa .
Taistelukanava Agronet
Tiedustelu ykkönen
Totuus on Agronettiä ihmeellisempää

Oikeat vastaukset löytyy muualta , ei agronetistä .

ja101

 • Mestari
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 5191
 • Kouvola, Kymenlaakso
Vs: Pellon myynti

sulla on paha tapa sekoittaa asioita, varsinkin sellaisia jotka ei liity toisiinsa.

Ei sellaisia sääntöjä voi tehdä ettei rehellisesti ansaitulla rahalla voi ostaa peltoa, jos se sattuu tulemaan maatalouden ulkopuolelta, kuten olet vaatinut. Eikä kauppa voi laittaa hintalappuun "oikeaa hintaa" vaan siksi, että jonkun mielestä sen raaka-ainehinta on liian alhainen ja auttaako se mitään? Kaupassa leipätonni maksaa 4000€ ja sen pääasiallisen raaka-aineen eli viljan tonnihinta onkin vain 170€ tai kauraryyni 1500€/tn ja kaura 150€/tn.

Parempi, kun ei ostokäyttäytmistä ohjattaisi ollenkaan erikokoisilla tuilla. Oleellinen kysymys on myös se, minkä tuotteiden kulutusta pitäisi pyrkiä lisäämään, jos siihen halutaan lisätukia käyttää, vihannekset, kasvikset, hedelmät vai pekoni?  ;D ;D ;D

Muista myös, ei se taida niin huonoa bisnestä ollakkaan  ;D
Pointti nro 4. Kyl mä voisin jatkaa ilman tukia. Leipä ei olisi leveä, mut pystyisin jatkamaan. Onko siinä sitten mitään järkeä on asia erikseen.
Jaa et mikä ei liity toisiinsa?

Ei tietysti sellaisia sääntöjä voi tehdä, että mistä raha saa tulla. Kyse on siitä, että jos maatalouskin olisi kilpailukykyinen niin ongelmaahan ei olisi. Asiaa ei tietysti viljanviljelijä ymmärrä. Itketään vain sitä, että vilja on liian halpaa ja kotieläintilallinen saa sen liian halvalla jne. Eihän viljan hintakaan tietysti oikea ole. Parempihan se kaiketi kaikkien kannalta olisi jos tuotteista saataisin oikea hinta ja tukia ei olisi eikö? Mutta nyt ollaan vaatimassa vain pellolle tukia ja eläimet jätettäisiin ilman vai?

Olet oikeassa, että jos haluttaisiin tuilla ohjailla kuluttaja käyttäytymistä niin kai hedelmät ja vihannekset olisivat ekana saamassa ja sitten muut kasvituotteet, ehkä sitten kai broileri, sika ja nauta tässä järjestyksessä. Nyt nauta ainakin nauttii suurimmat tuet eläimistä ja broileri ja sika saa jotain eli sen lhk korotuksen. Vihanneksethan ja marjathan saa nyt jo korkeammat tuet eli onko se sitten niin, että viljanviljelijän tukia pitäisi kasvattaa? Taitaisi aika moni eläintenpitäjä lopettaa elukoitten pidon jos helpommalla (viljaa viljelemällä) tulee tuet kuitenkin. Tätä ilmeisesti halutaan viljelijöittenkin toimesta. Saattaa vaa sille rehulaadulle on vaikea löytää markkinoita ja voisi ne hinnat tippua entisestään kun tavaraa tulisi lisää markkinoille..

Niin sika kun ei niitä tukia nauti niin niiden loppuminen ei paljoa vaikuta. Raha tulee meidän tilalla ainakin peltoviljelyn tuista. Ja toivottavasti tulevaisuudessa luomuviljasta. Sika näyttelee liikevaihdossa aika marginaalia osuutta ja sen intesiteettiä onkin laskettu merkittävästi..

Joten jos tutustuisit aiheeseen eka. Tukimäärät saa jokanen lukea ja opiskella ruokaviraston sivuilta. Tietoa eri eläintenpidosta löytyy myös paljon netistä siitä esim. mikä kustannustaso on jne. Ja tuut sitten vasta sen jälkeen huutelemaan tänne..  8)
Kyliltä kuultua.... "maatalous vaatii välillä kovempaa ryyppäämistä"...

ja101

 • Mestari
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 5191
 • Kouvola, Kymenlaakso
Vs: Pellon myynti

Sää oot tota vinkunaa pitäny vuositolkulla, ei riitä et olet tyhmä, taidat olla vielä lisäks kommunisti.

😂😂
Mitä vikaa totuudessa on, etkö kestä sitä? Tällä palstalla on niin paljon väärää tietoa liikkeellä, että kai tänne muutama faktakin sekaan mahtuu?
Poliittisesti en ole mitenkään sitoutunut, nykysestä puoluekentästä ei löydy oikein omaan makuun sopivaa.

Täällä jotenkin nyt rinnastetaan sijoitustoiminta ja maanviljely. Ei ne kuitenkaan ole toistensa vaihtoehdot. Maanviljely on kuitenkin tukien ansiosta sikäli varmaa toimintaa, että tuli sato tai kato, niin tuet tulla tupsahtaa joka tapauksessa tilille, sen takia näissä viljelyhommissa moni roikkuu vaikka mikä olisi, viljojen huonoista hinnoista itketään vuodesta toiseen, silti vaan viljellään edelleen, huonoillakin hinnoilla.  Mistä se kertoo?
Jos sijoitustoiminta olisi niin tuottoisaa, kuin täällä moni antaa ymmärtää ( eli valehtelee) niin joka ukkohan hylkäisi sen "kannattamattoman" viljelyn ja alkaisi arvopaperisijoittajaksi.
Sit pellot kasvaisi pusikkoa tai metsää ja isännät makaisi pankolla ja nostelisi sijoitustuottoja.

Olet hyvin jäljillä, mut ei täs nyt mun mielestä rinnasteta vaan niiku Eastwood kirjoitti niin vaihtoehtoisia tapoja sijoittaa pääomia. Muuten tekstissä on kyllä totuuden siemen.
Kyliltä kuultua.... "maatalous vaatii välillä kovempaa ryyppäämistä"...

kylmis

 • Agronetin kehitysryhmä
 • Mestari
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 12235
 • Virolaista kiitos!
Vs: Pellon myynti
Lisäys
Pienenä hypoteettisena esimerkkinä Rakkineelle, siitä miten sijoittaminen voi tuottaa.
Ostat 500 000 eurolla Fortumin osaketta, sanotaan vaikka a' 17e. Saat niitä 29 411 kappaletta. Vuosittain saat niistä ehkäpä osinkoa 1,1e/kpl = 32 352e siitä sitten verot (pyöreästi 26%) eli nettona noin 24 000e.
Kyllähän tämä toimii käytännössäkin. Olen sen testannut ja hyväksi havainnut. Suurin virheeni on, että tähän olisi pitänyt lähteä mukaan jo paljon voimallisemmin heti 2000-luvun alkupuolelta. Lisäisin vielä, että laaja hajautus ja sijoittaminen vain sellaisiin yhtiöihin, joilla on hyvä osingonmaksukyky.

Green New Dealer

 • Aktiivi
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 578
Vs: Pellon myynti
Itselle valehtelemisen taito, sekä yritysjohdon että työläisten piirissä, on etätyökuplassa se olennaisin asia.
-SS-
erään +100 henkilöä työllistävän firman toimitusjohtaja totesi haastattelussa jotenkin näin... enpä oikein tajunnutkaan kuinka pieni ydinporukka tätä meidän yritystä oikein pyörittää. Firmasta oli hallintoa ja keskijohdon pomot lähetetty kotiin etätöihin, niin asia kirkastui, keitä siellä yrityksessä tarvitaan ja kuka sen tilin tekee  ;D

Julkishallinnossa taitaa olla paljon sellaista resurssia, jonka töissäolemista ei kukaan huomaa tai osaa kaivata, vaikka olisivat pidempäänkin poissa. Julkishallinnossa ovat myös suurimmat sankarit, joille etätyö taas ei sovi, sotehenkilöstö, koulut, pelastus, palo ja poliisit, kaikki narkkarit haetaan vaikka ne olis kuinka "positiivia"  ;D

sorkkis

 • Mestari
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 26672
 • Voimat lisääntyy . Vapise demari
Vs: Pellon myynti
Itselle valehtelemisen taito, sekä yritysjohdon että työläisten piirissä, on etätyökuplassa se olennaisin asia.
-SS-
erään +100 henkilöä työllistävän firman toimitusjohtaja totesi haastattelussa jotenkin näin... enpä oikein tajunnutkaan kuinka pieni ydinporukka tätä meidän yritystä oikein pyörittää. Firmasta oli hallintoa ja keskijohdon pomot lähetetty kotiin etätöihin, niin asia kirkastui, keitä siellä yrityksessä tarvitaan ja kuka sen tilin tekee  ;D
Oliko ne etätyötä tekevät laiskoja kotonaan ?  ::) ::) ::)
Julkishallinnossa taitaa olla paljon sellaista resurssia, jonka töissäolemista ei kukaan huomaa tai osaa kaivata, vaikka olisivat pidempäänkin poissa. Julkishallinnossa ovat myös suurimmat sankarit, joille etätyö taas ei sovi, sotehenkilöstö, koulut, pelastus, palo ja poliisit, kaikki narkkarit haetaan vaikka ne olis kuinka "positiivia"  ;D
Taistelukanava Agronet
Tiedustelu ykkönen
Totuus on Agronettiä ihmeellisempää

Oikeat vastaukset löytyy muualta , ei agronetistä .

Make

 • Agronetin kehitysryhmä
 • Mestari
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 8408
Vs: Pellon myynti


Lisäys
Pienenä hypoteettisena esimerkkinä Rakkineelle, siitä miten sijoittaminen voi tuottaa.
Ostat 500 000 eurolla Fortumin osaketta, sanotaan vaikka a' 17e. Saat niitä 29 411 kappaletta. Vuosittain saat niistä ehkäpä osinkoa 1,1e/kpl = 32 352e siitä sitten verot (pyöreästi 26%) eli nettona noin 24 000e.

Jos sitten verrataan maatalouteen, 15 000e hehtaari hinnalla, 500 000e olisi reilu 33ha. Vaikka sille saisit nettona tuon 24 000 euroa (jota hieman epäilen), olisit tehnyt sen eteen aika paljon töitä (tosin täällä mainittiin 3kk)

Esimerkki on äärimmäisen yksinkertaistettu, se ei ole mitenkään aukoton ,mutta kertoo sen että mahdollista on.

Fortumissakin on omat riskinsä, mm Nordstream 2 ja isot omistukset Venäjällä.
Peltoon sijoittavia rahastoja on suunnitteilla, eli peltosijoittaminenkin kiinnostaa.
Mystinen kesälaatumies

markopolo

 • Tulokas
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 61
Vs: Pellon myynti

[/quote]

Fortumissakin on omat riskinsä, mm Nordstream 2 ja isot omistukset Venäjällä.
Peltoon sijoittavia rahastoja on suunnitteilla, eli peltosijoittaminenkin kiinnostaa.
[/quote]

Suomessa olevaan peltoon?

Green New Dealer

 • Aktiivi
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 578
Vs: Pellon myynti


Lisäys
Pienenä hypoteettisena esimerkkinä Rakkineelle, siitä miten sijoittaminen voi tuottaa.
Ostat 500 000 eurolla Fortumin osaketta, sanotaan vaikka a' 17e. Saat niitä 29 411 kappaletta. Vuosittain saat niistä ehkäpä osinkoa 1,1e/kpl = 32 352e siitä sitten verot (pyöreästi 26%) eli nettona noin 24 000e.

Jos sitten verrataan maatalouteen, 15 000e hehtaari hinnalla, 500 000e olisi reilu 33ha. Vaikka sille saisit nettona tuon 24 000 euroa (jota hieman epäilen), olisit tehnyt sen eteen aika paljon töitä (tosin täällä mainittiin 3kk)

Esimerkki on äärimmäisen yksinkertaistettu, se ei ole mitenkään aukoton ,mutta kertoo sen että mahdollista on.

Fortumissakin on omat riskinsä, mm Nordstream 2 ja isot omistukset Venäjällä.
Peltoon sijoittavia rahastoja on suunnitteilla, eli peltosijoittaminenkin kiinnostaa.
yhteen osakkeeseen tuskin kukaan pistää kaikkia. Indeksirahastoihin voi laittaa, niissä kulut on pienet ja sijoitus hajautettu, välttyy myös osakkeiden valinnan vaikeudesta. OMHEX25 ETF on aika varma sijoitus  ;D

Pitkään sijoittamiseen sopii tämä uusi osakesäästötili, joka on esim lapsille tosi kätevä. Verotuksellisesti ost kannattaa siihen asti, kun säästöjä pitää alkaa tililtä nostamaan, tosin sijoituksen yläraja tulee äveriäillä maajusseilla liian pian vastaan  ;D

Make

 • Agronetin kehitysryhmä
 • Mestari
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 8408
Vs: Pellon myynti
On indeksirahastossakin kuitenkin kulja syömässä tuottoa.
Mystinen kesälaatumies

Green New Dealer

 • Aktiivi
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 578
Vs: Pellon myynti
On indeksirahastossakin kuitenkin kulja syömässä tuottoa.
OMHEX25 hallinnointikulut ovat 0,18% eli miljoonan sijoituksesta 1800€/v. Rahasto lisää osingot pääomaan, eikä rahastosta makseta tuottoa ulos.

Rahastot, joissa sijoituspäätökset tekee ihminen, niin kulut ihan eri luokkaa, toki voi olla tuottokin  ;D

Eastwood

 • Agronetin kehitysryhmä
 • Aktiivi
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 628
 • Go ahead, make my day.
Vs: Pellon myynti
Kuten kirjoitin, kyseessä oli yksinkertaistettu esimerkki, ei suositus pistää kaikkea yhden osakkeen varaan.

Kylmis: "hajautus"
Green New Dealer: "yhteen osakkeeseen tuskin kukaan pistää kaikkia"

Jep
So What?!

Eastwood

 • Agronetin kehitysryhmä
 • Aktiivi
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 628
 • Go ahead, make my day.
Vs: Pellon myynti
Ost tai indeksirahastot tai muutkaan rahastot ei oikein sovi mun tuottokaavaan. Tarkoitus kun on saada tuota kassavirtaa, mitä aiemin tuli maataloudesta. Ost:stä sen nostaminen ei ole verotuksellisesti kannattavaa ja rahastoja puolestaan pitäisi myydä säännöllisesti jotta niistä tulisi rahaa tilille, poikkeuksia lukuunottamatta, kuten kiinteistörahastot. Eli osingoilla tässä mennään.
So What?!