Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
 • Tavallinen aihe

Aihe lounais-suomi  (Luettu 4510 kertaa)

Töveli

 • Agronetin kehitysryhmä
 • Mestari
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 2622
Vs: lounais-suomi
Suurin ravinnepäästöjen aiheuttaja on Puola .

Töveli voi mennä vihreitten puoluekokoukseen kertomaan et voi voi miten siellä etelässä saastutetaan ja lappi on niin viaton paikka että .
Tekivät joskus päätöksen Suomen puolustuksesta et lappi pärjätköön omillaan ja maanpuolustus resurssit käytetään keski-suomesta alaspäin .

Siitä oli dokumentissä oikein hyvä juttu .
"Koko Itämeren mittakaavassa suurimmat päästövähennykset on onnistuttu 2000-luvulla saavuttamaan Venäjällä ja Puolassa."

Voi voi voi... Se on Sorkkiksella nyvvaikeeta kun vetää mahansa sisään ja rintansakin ulos... oikein koko arvovaltansa kehiin sotkien juttuun kaiken maanpuolustusasioita myöten... ohhoijaa... Yleisradion esiintuomille faktoille et mitään voi, Saaristomeri pilaantuu ja se on teitin syytä, ei syyllisiä kauempaa tarvi lähteä etsimään, tai jos lähdet se on oma häpeäsi (kuten olet koko kevään/kesän täällä tosin tieten tahtoen liki kaikissa asioissa tehnytkin).

Ei kannata nyt suutuksissaan sekoittaa koko korttipakkaa vaan yritä nyt pitää se oma käsi parhaana, eli saada ne Sorkkislandiasi paskat aisoihin, eiks je?

Toivotaan että tulee teillekin ne -30 asteen pakkaset heti marraskuussa, lunta ainakin metri ja sekin sulaa vasta vapuksi, jottei Yle missään nimessä jälleen saa taas revittyä otsikoita. Peltomaat ravinteineen on mukavampi pitää siellä pellolla eikä meren pohjassa? :) :)

Magia

 • Mestari
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 3580
Vs: lounais-suomi
niusta ymppijutuista miulla oma mielipite;  miä en niitä ropoja tarttee ku ei miulta itämerta saastuttavaa tavaraakaan lähe.   mutta on se vaan ihmettä eikö tuolla lounais-s ssä tehä mitään tuon saastuttamisen suhteen?     ja eikös pientareet ja muut toimet riitäkään niihin kulkeumiin?      olis kiva lukia kuin sorkkis  asiaan suhtautuu ja kuinka toimii ettei asia vaan pahene,   eikä vaan länkytä taas sitä paskavaktaansa.   ihme ukkeli haastamaan riitaa.   ja luomaan vastakkainasettelua.      kun kerran kansa on päättänyt pitää koko suomen asuttuna!

Koko kansa ei ole päättänyt pitää Suomea asuttuna . TÄNÄÄN MUKAVA LYPSYKARJATILA ETELÄSSÄ ASIAKKAANA . LOPPUVIIKKO YMPÄRI SUOMEA , JEEEEEEE .
 Kyllä tällä palstalla on koko talvi , kevät ja kesä porukat moittineet etelää . Oksakin .
Mitähän sorkka jos suksit sinne mistä tullaan ja tämä reikä on pienempi kuin ovi. Tässä jutussahan on kyse taas Knuuttilan Sepon haistattelusta,tuossahan nyt ei ole mitään muuta uutta kuin se ettei koko Suomen maatalous pilaa Itämerta. Sepon voisi ihan hyvin lähettää samaan paikkaan kuin sorkkis.

Jaakko Keskisormi

 • Vieras
Vs: lounais-suomi
Sorkkis on erittäin huono PR-mies Lounais-Suomelle. Ihan kuten Veetikin Vesilahden tapauksessa. Täysi katastrofi, sanoisi Trumppikin. ;D ;D ;D

-SS-

 • Agronetin kehitysryhmä
 • Mestari
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 19709
 • Rauta ei valita eikä voima kuvia palvele - Ford
Vs: lounais-suomi
Onkohan se VAIN uskon asia jos joet vievät maatkin lumettomina vesitalvina mereen saakka ja analyysilaitosten mittarit piirtävät käyrää punaisella alueella??
Niin oli talvella hienoa haukkua pohjoisen ennätyslumimääriä ja rallatella kun ei tarvinnut lumitöitä itse tehdä kun vettä vain satoi koko talven... hienoa tosiaan?

https://yle.fi/uutiset/3-11450795   Maatalouden kuormitus Itämereen uhkaa nousta historian pahimmaksi tänä vuonna

Tuossa on uutisoinnissa tietty tarkoitushakuisuus. Viime helmikuun 20-28 - päivinä, lämpöaallon ja voimakkaiden vesisadetulvien aikana  maa-ainesvirta aika isossa osassa Suomea ylitti koko vuoden 2008 määrän.  Rannikolla näkyy suurten jokien Suomenselältä saakka mukaansa ottama ravinnemäärä. Ei siis ole saaristokunnan vika, että siellä on paljon ravinteita. Mitäpä niiltä luodoilta muutenkaan valuisi.

Oheinen satelliittikuva näyttää tulvakauden savisen pintaveden kiehkurat Itämeressä, aina Kotkasta Vaasaan asti. Erittäin suuri vaalea alue on Kokemäenjoen suistossa.  Tokihan siellä päin on suurta sokerijuurikaan viljeyaukeaa. Voimakkaita virtaamia on Porvoon ja Ruotsinpyhtään alueilla. Kymijoen haarat tuovat valumia kaukaa, samoin Porvoonjoki. Mutta huomattava on, että Pori-Vaasa - välillä on kyllä voimaperäistä valumaa tasaisesti. Tuossa joukossa Halikonlahti tai Aurajokikaan ei ole edes  pahin.

Savivellissä on vain osatotuus, myös fosforiluvut ja ravinne- ja humuspitoisuus ratkaisevat ravinnemäärät. Savi ei sinänsä ole ravinne. Porista pohjoiseen olevat "punaiset" virtaamat lienevät turvehiukkasia Etelä-Pohjanmaan suopelloilta ?-SS-

Viimeksi muokattu: 04.08.20 - klo:10:39 kirjoittanut -SS-