Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Valio ja tuottajakohtaiset tuotantorajoitukset  (Luettu 139886 kertaa)

kissankello

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 63
Vs: Valio ja tuottajakohtaiset tuotantorajoitukset
Joo valiolle edelleen tuotetaan, niin kauan kuin suostuvat parsinavetasta hakemaan  8).

Ai joku on järjestänyt joskus makuraadinkin, on mennyt ohi. Juustoportti näkyy pitävän perää.

lypsyukko

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 9552
Vs: Valio ja tuottajakohtaiset tuotantorajoitukset
Joo, ei oikein kiinnosta Valion Arki tuotteet. On niitä kokeiltu. Arki Emmental juusto on kyllä ihan yllättävän hyvä juusto. Sopivan mieto suomalaisen makuun. Mut muuten noista Valion tuotteista, niin onhan niissä hyviä ja huonoja, lisäksi makuasioista ei voi kiistellä.

 Mielestäni purkkimaidoista (kevytmaito) Valion tavallinen kevytmaito on parhaimman makuinen. Ostettiin Prismasta kerran kokeeksi Juustoportin maitoja 2 litraa. Ei saatu niitä juotua kun niissä oli niin paha sivumaku ( tarkoitan siis sitä vapaan lehmän maitoa). Toisesta käytin loput pannari taikinaan ja toisesta vähän yli puolet meni ihan viemäriin.

Kaupan kassalla muutama kuukausi sitten edelläni oleva asiakas valitti kassaneidille joskus aiemmin ostamistaan Juustoportin maidoista, valitteli juurikin makuvirhettä ja pyysi hyvitystä. Kassaneiti totesi että ei ollut ensimmäinen valitus vaan makuvirheistä on tullut asiakkailta aiemminkin palautetta. Pistää miettimään että mikä tekniikka siellä Juustoportilla on käytössä, mikä sen makuvirheen aiheuttaa?

Juustoportin maitojen pitkiä päiväyksiä jotkut ainakin ihmettelevät. Jotain eroa kait käsittelyssä jo tuonkin takia. Itte en oo maistanut enkä säilytellyt.

navettapiika

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 600
Vs: Valio ja tuottajakohtaiset tuotantorajoitukset
Joo, ei oikein kiinnosta Valion Arki tuotteet. On niitä kokeiltu. Arki Emmental juusto on kyllä ihan yllättävän hyvä juusto. Sopivan mieto suomalaisen makuun. Mut muuten noista Valion tuotteista, niin onhan niissä hyviä ja huonoja, lisäksi makuasioista ei voi kiistellä.

 Mielestäni purkkimaidoista (kevytmaito) Valion tavallinen kevytmaito on parhaimman makuinen. Ostettiin Prismasta kerran kokeeksi Juustoportin maitoja 2 litraa. Ei saatu niitä juotua kun niissä oli niin paha sivumaku ( tarkoitan siis sitä vapaan lehmän maitoa). Toisesta käytin loput pannari taikinaan ja toisesta vähän yli puolet meni ihan viemäriin.

Kaupan kassalla muutama kuukausi sitten edelläni oleva asiakas valitti kassaneidille joskus aiemmin ostamistaan Juustoportin maidoista, valitteli juurikin makuvirhettä ja pyysi hyvitystä. Kassaneiti totesi että ei ollut ensimmäinen valitus vaan makuvirheistä on tullut asiakkailta aiemminkin palautetta. Pistää miettimään että mikä tekniikka siellä Juustoportilla on käytössä, mikä sen makuvirheen aiheuttaa?

Juustoportin maitojen pitkiä päiväyksiä jotkut ainakin ihmettelevät. Jotain eroa kait käsittelyssä jo tuonkin takia. Itte en oo maistanut enkä säilytellyt.
Juustoportillahan on tämä vapaan lehmän maito ja ne lehmät oikeasti laiduntavat, joten olisiko makuvirheellä jotain tekemistä tämän asian kanssa? Ennen muinoin ruohon maku löi aina läpi keväisin ja jos vaihdettiin liian väkevälle laitumelle.
Lidlin maidolla on sitten puolestaan lyhin myyntiaika, mutta kestää käyttää viikon yli parasta ennen päiväyksestä. On tullut kokeiltua.

pig24

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 12011
Vs: Valio ja tuottajakohtaiset tuotantorajoitukset
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000005548420.html     (1.2.2018)
Erilaisten tuotteiden ottaminen samaan vertailuun ei taida olla ihan ok. Mukana on luomua ja tavanomaista, homogenoitua ja homogenoimatonta, lisäksi saksalaista, ilmeisesti maissisäiliksellä tuotettua maitoa. En antaisi testille suurta huomiota.

Rusina

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 616
Vs: Valio ja tuottajakohtaiset tuotantorajoitukset
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000005548420.html     (1.2.2018)
Erilaisten tuotteiden ottaminen samaan vertailuun ei taida olla ihan ok. Mukana on luomua ja tavanomaista, homogenoitua ja homogenoimatonta, lisäksi saksalaista, ilmeisesti maissisäiliksellä tuotettua maitoa. En antaisi testille suurta huomiota.

Samaa mieltä. Lisäksi makutestistä puuttui ylivoimaisesti parhaimman makuinen maito; Valion kevytmaito!

Edit; tuossa jutussa tuli ilmi kaupan merkkien purkittajat, se on Arla (Sipoo) ja Juustoportti purkittaa Halpa-hallille. Valio ei purkita kaupan omia tuotteita, sehän oli siltä "muka-meijerityypiltä" ihan väärää tietoa!

Navettapiika: makuvirhe ei voi olla laiduntamisesta, suurin osa Juustoportin vapaan lehmän maidon tiloista tuskin laiduntaa vaan ulkotarhailee. Ja sitäpaitsi laidunnus parantaa makua. Meillä kotona ainakin huomaa eron. Kyllä ne siellä Juustoportilla sössii jonkun prosessin. Voi olla että separoinnissa tai pästoroinnissa ei ole ihan ne parhaat laitteet ja menetelmät. Valiolla tämä osaaminen taas on.

Viimeksi muokattu: 05.07.20 - klo:10:52 kirjoittanut Rusina

timotej

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 977
Vs: Valio ja tuottajakohtaiset tuotantorajoitukset
Joo, ei oikein kiinnosta Valion Arki tuotteet. On niitä kokeiltu. Arki Emmental juusto on kyllä ihan yllättävän hyvä juusto. Sopivan mieto suomalaisen makuun. Mut muuten noista Valion tuotteista, niin onhan niissä hyviä ja huonoja, lisäksi makuasioista ei voi kiistellä.

 Mielestäni purkkimaidoista (kevytmaito) Valion tavallinen kevytmaito on parhaimman makuinen. Ostettiin Prismasta kerran kokeeksi Juustoportin maitoja 2 litraa. Ei saatu niitä juotua kun niissä oli niin paha sivumaku ( tarkoitan siis sitä vapaan lehmän maitoa). Toisesta käytin loput pannari taikinaan ja toisesta vähän yli puolet meni ihan viemäriin.

Kaupan kassalla muutama kuukausi sitten edelläni oleva asiakas valitti kassaneidille joskus aiemmin ostamistaan Juustoportin maidoista, valitteli juurikin makuvirhettä ja pyysi hyvitystä. Kassaneiti totesi että ei ollut ensimmäinen valitus vaan makuvirheistä on tullut asiakkailta aiemminkin palautetta. Pistää miettimään että mikä tekniikka siellä Juustoportilla on käytössä, mikä sen makuvirheen aiheuttaa?

Juustoportin maitojen pitkiä päiväyksiä jotkut ainakin ihmettelevät. Jotain eroa kait käsittelyssä jo tuonkin takia. Itte en oo maistanut enkä säilytellyt.
Juustoportillahan on tämä vapaan lehmän maito ja ne lehmät oikeasti laiduntavat, joten olisiko makuvirheellä jotain tekemistä tämän asian kanssa? Ennen muinoin ruohon maku löi aina läpi keväisin ja jos vaihdettiin liian väkevälle laitumelle.
Lidlin maidolla on sitten puolestaan lyhin myyntiaika, mutta kestää käyttää viikon yli parasta ennen päiväyksestä. On tullut kokeiltua.
Makuvirheitä ei voi tulla laiduntaville lehmille, koska ne pystyvät valikoimaan syömänsä rehun. Makuvirhe siis kertoo sen, että lehmille on pakkosyötetty jotakin haitallista rehua. Juustoportilla on vain vähän maidontuottajia, joten yksittäisen tilan makuvirhe maistuu vielä maitopurkissakin. Isommilla meijereillä se sekoittuu joukkoon, eikä purkin maussa enää huomaa.

ilkka

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2709
Vs: Valio ja tuottajakohtaiset tuotantorajoitukset

Makuvirheitä ei voi tulla laiduntaville lehmille, koska ne pystyvät valikoimaan syömänsä rehun. Makuvirhe siis kertoo sen, että lehmille on pakkosyötetty jotakin haitallista rehua. Juustoportilla on vain vähän maidontuottajia, joten yksittäisen tilan makuvirhe maistuu vielä maitopurkissakin. Isommilla meijereillä se sekoittuu joukkoon, eikä purkin maussa enää huomaa.un. Makuvirhe siis kertoo sen, että lehmille on pakkosyötetty jotakin haitallista rehua. Juustoportilla on vain vähän maidontuottajia, joten yksittäisen tilan makuvirhe maistuu vielä maitopurkissakin. Isommilla meijereillä se sekoittuu joukkoon, eikä purkin maussa enää huomaa.


Mistäs lehmä tietää millainen rehu aiheuttaa makuvirhettä maitoon ?  Jotta voi laitumella välttää syömästä sellaista. Ja mites lehmää pakkosyötetään ?

Selvitäs omilta (valion) neuvojilta miten sen makuvirheen voi välttää/poistaa ja mistä se oikeasti johtuu.

timotej

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 977
Vs: Valio ja tuottajakohtaiset tuotantorajoitukset

Makuvirheitä ei voi tulla laiduntaville lehmille, koska ne pystyvät valikoimaan syömänsä rehun. Makuvirhe siis kertoo sen, että lehmille on pakkosyötetty jotakin haitallista rehua. Juustoportilla on vain vähän maidontuottajia, joten yksittäisen tilan makuvirhe maistuu vielä maitopurkissakin. Isommilla meijereillä se sekoittuu joukkoon, eikä purkin maussa enää huomaa.un. Makuvirhe siis kertoo sen, että lehmille on pakkosyötetty jotakin haitallista rehua. Juustoportilla on vain vähän maidontuottajia, joten yksittäisen tilan makuvirhe maistuu vielä maitopurkissakin. Isommilla meijereillä se sekoittuu joukkoon, eikä purkin maussa enää huomaa.


Mistäs lehmä tietää millainen rehu aiheuttaa makuvirhettä maitoon ?  Jotta voi laitumella välttää syömästä sellaista. Ja mites lehmää pakkosyötetään ?

Selvitäs omilta (valion) neuvojilta miten sen makuvirheen voi välttää/poistaa ja mistä se oikeasti johtuu.
Lehmille on miljoonien vuosien kehityksen tuloksena kertynyt tietotaitoa, mitä kannattaa syödä ja mitä ei. Ne eivät syö itselleen myrkyllisiä kasveja, jos pääsevät valitsemaan. Säilörehussa kaikki menee sekaisin, joten kaikki menee kurkusta alas. Vielä ahneemmin se menee, jos rehu maustetaan väkirehulla ja muilla herkuilla. Pilaantuneesta rehustahan ne makuvirheet tulevat. Nehän neuvojatäditkin kehottavat heittämään pois syötettävästä erästä.

Rusina

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 616
Vs: Valio ja tuottajakohtaiset tuotantorajoitukset
^ kyllä näin on.

Takaisin alkuperäiseen aiheeseen. Olen koittanut laskea että millä tuotantomäärillä selviää. Vielä ei ole tullut päätöksiä kun laitoin menee sellaisen muutoshakemuksen. Laskin että selviää, mikäli perushintaa nostetaan 1,5 cnt ja pitoisuuksista täytyy saada vielä 4 cnt. Eli tuottajahinta täytyy olla 42 cnt niin pysytään pinnalla ja olen laskenut tämän niin että edellisen kolmen vuoden keskiarvoista vielä se 5 % pois. Eli keskituotos painuu sitten alle 9000 kg. 

Viime talven ja  kevään saatiin melko hyviä tilejä vaan sillä että  pitoisuudet oli ennätyskorkeat. Maitoa ei niinkään tullut, mutta lehmät olivat koko talven aika terveitä. Paitsi juuri loppukeväästä meilöä jylläsi rs-virus. Onneksi se vaivasi lehmiä vaan vähän aikaa kun aurinko paransi. Vasikat ja nuoret hiehot olivat enempi kipeitä. Mutta muuten tuotantosairauksia ollut vähemmän, yksi poikimahalvaus oli, mutta siitä selvittiin.

 Tuo karjan terveyspuoli onkin tässä maitohommassa kaikista tärkein juttu. On pienempi haitta jos maitoa on vähemmän, mut jos sen korkean tuotoksen hinta on vaivat ja eläinlääkärikulut niin ei kiitos. Se lisää työtäkin ja on sillä yrittäjän työtunnillakin hinta.  Koitin laskea että kuinka paljon terveempi karja työllistää niin se on jopa 2 tuntia vähemmän töitä päivittäin. Tuon kun kerrot vaikka 180:llä päivällä ja oletetulla tuntityöhinnallasi niin saat hinnan sille paljonko sairaampi karja maksaa. Lisäksi  vielä eläinlääkintäkulut ja eroon menneet maidot. Alkaakin matalampi tuotos kiinnostaa ja on ihan oikeaa kokemusta nyt 5 vuoden ajalta että kohtuullisempi tuotos (noin 9500 kg ) tuo säästöjä jotka kompensoi osaltaan menetettyä maitotuloja. Mutta pitoisuudet täytyy olla korkeat, muuten ei kannata, kun maitotili on kuitenkin se päätulo.

timotej

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 977
Vs: Valio ja tuottajakohtaiset tuotantorajoitukset
Tälle nostan peukun lisäksi myös hattua.
Tuo 5 %:n leikkaus on ainakin Maitosuomen mukaan vain esimerkinomainen. Todellinen leikkaus riippuu siitä, kuinka paljon Valio tilaa maitoa ja mitä tiloilla on kiintiöitä. Maitosuomen määritelmällä kiintöitä tullenee reilusti yli viimevuosien tuotannon, joten pitää varautua myös huomattavasti suurempiin leikkauksiin. Luopujat tietysti tuovat liikkumararaa, jos näiden kiintiöitä ei heti jaeta uusille laajentajille.

Rusina

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 616
Vs: Valio ja tuottajakohtaiset tuotantorajoitukset
Saas nähä. Kun tuo vastuullisuustuotanto tulee ens vuoden vaihteessa pakolliseksi. Heinäkuun tuottajatiedotteessa kerrottiin että vajaa 90% on  vastuullisuuslisän piirissä. Jos tuottajia putoaa kahdesta eri syystä..?

lypsyukko

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 9552
Vs: Valio ja tuottajakohtaiset tuotantorajoitukset
Saas nähä. Kun tuo vastuullisuustuotanto tulee ens vuoden vaihteessa pakolliseksi. Heinäkuun tuottajatiedotteessa kerrottiin että vajaa 90% on  vastuullisuuslisän piirissä. Jos tuottajia putoaa kahdesta eri syystä..?

Eiköhän viimeisetkin taistelijat laita ruksit oikeisiin kohtiin vastuullisuuslisä kyselyssä määräaikaan mennessä. Tai jos ei niin päätös lopettamisesta on tehty jo aiemmin muista syistä. Kovin suurta tuotannon vähennystä tuskin noista tulee.

navettapiika

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 600
Vs: Valio ja tuottajakohtaiset tuotantorajoitukset
Saas nähä. Kun tuo vastuullisuustuotanto tulee ens vuoden vaihteessa pakolliseksi. Heinäkuun tuottajatiedotteessa kerrottiin että vajaa 90% on  vastuullisuuslisän piirissä. Jos tuottajia putoaa kahdesta eri syystä..?

Eiköhän viimeisetkin taistelijat laita ruksit oikeisiin kohtiin vastuullisuuslisä kyselyssä määräaikaan mennessä. Tai jos ei niin päätös lopettamisesta on tehty jo aiemmin muista syistä. Kovin suurta tuotannon vähennystä tuskin noista tulee.
Kyllä tuon raksin jättämisellä pois tilaat valvontaeläinlääkärin kylään ja sitten on vain ajan kysymys, milloin karjanomistaja ymmärtää siirtyä karjattomaan tilaan.

Härö

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 727
Vs: Valio ja tuottajakohtaiset tuotantorajoitukset
Hyvin vedättää Valio koko ajan lisää toimenpiteitä tuottajilta. Seuraavana tulee varmaan vaatimus ulkopuolisen vartijan palkkaamisesta valvomaan tilan tuotantoa. Onneksi omat maidot ei mene Valiolle.

lypsyukko

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 9552
Vs: Valio ja tuottajakohtaiset tuotantorajoitukset
Saas nähä. Kun tuo vastuullisuustuotanto tulee ens vuoden vaihteessa pakolliseksi. Heinäkuun tuottajatiedotteessa kerrottiin että vajaa 90% on  vastuullisuuslisän piirissä. Jos tuottajia putoaa kahdesta eri syystä..?

Eiköhän viimeisetkin taistelijat laita ruksit oikeisiin kohtiin vastuullisuuslisä kyselyssä määräaikaan mennessä. Tai jos ei niin päätös lopettamisesta on tehty jo aiemmin muista syistä. Kovin suurta tuotannon vähennystä tuskin noista tulee.
Kyllä tuon raksin jättämisellä pois tilaat valvontaeläinlääkärin kylään ja sitten on vain ajan kysymys, milloin karjanomistaja ymmärtää siirtyä karjattomaan tilaan.

Niin eikö niiden rastien pidä vuoden vaihteessa olla oikeassa kohdassa, niin vielä haetaan sen jälkeenkin. Rastien paikka vaan  on turhaa omantunnon tuskaa.