On maanviljelijä ja maatalouspolitiikka itse.
Viitaten tuohon Veetin kirjoitukseen rypsintuotannosta.
Sielläkin vastauksissa vilahtaa sana halpuus.Siksi kotomainen vilja pidetään halpana, jotta tehottomasti toimiva kotoeläintuotanto edes jotenkin pystyisi toimimaan.Kotomainen kotoeläinsektori ratsastaa Suomalaisella eksotiikalla ja luonnon puhtaudella, mutta kuitenkin riemurinnoin aina kun viljamarkkinat vähänkin edellyttävät halvan viljan tuontia ulkoa,toimitaan toisin, piittaamatta kuinka glyfosaatilla käsiteltyä onkin.
Loppukädessä halpuus osui omaan nilkkaan.Ja mitä Sepe onkaan sanonut.
Kotomainen maataloustuotanto ja -tuottaja pitää itseään lintukotoasukkaana ja ei meillä.
Mutta meilläkin on kaikki mahdollista, kun kerran rajat on auki.Tästä salmonellakohusta tulee arvaamaton imagotappio koko sektorille.
Kulutajalle on luotu vain ja ainoastaan mielikuvaa on/off, kaikki on paremmin kuin muilla tai sitten ollaan hame korvilla.
Painotetaan virheellisesti kotomaisen ruoan turvallisuutta, jotta se on 100 prosenttia.Pienikin poikkeama, joka kuitenkin Eurooppalaisessakin mittakaavassa on vain täysin normaalia, vaarantaa koko sektorin pitkäksi aikaa.
Pitäisi painottaa ruokamme turvallisuutta ja omavalvontaa(joka kuitenkin nyt tuntuu pettäneen) ja jäljitettävyyttä, jolloin jonkin normaalista poikkeavan aiheuttama vahinko saadaan minimoitua.
Niinkin haavoittuva ja herkkä ala kuin elintarviketeollisuus, tehdään itselle karhunpalvelus luomalla kuvaa kyllä maailmalla, muttei meillä.
Sillä ei pystytä enää ratsastamaan ja sillä perusteella vaatimaan korkeampaa hintaa.
Viimeksi muokattu: 18.03.09 - klo:09:50 kirjoittanut Eemeli