• Tavallinen aihe

Aihe Vihreät ja tiede  (Luettu 1046 kertaa)

Rakkine

  • Vieras
Vihreät ja tiede
https://www.euractiv.com/section/agriculture-food/news/andriukaitis-100-year-old-production-models-cannot-achieve-food-sustainability/

Mielenkiintoinen artikkeli, kannattaa lukea, vaikka käyttämällä google-kääntäjää, jos ei englanti suju.

Vihreästi ajattelevat vetoavat aina siihen,  että ympäristöä ja ilmastoa koskevassa päätöksenteossa pitää ottaa huomioon tieteelliset faktat, mutta kun on kyse maatalouden kerhittämisestä, tehdäänkin 180 asteen käännös  ja hylätään tiede, eikä luoteta tieteellisiin innovaatioihin. 

 Väitteitä ihmisen aikaansaaman ilmastonmuutoksen olemassaolosta jos kritisoi, niin todetaan että 99 % maailman tiedemiehistä on sitä mieltä, että se on totta, mutta maatalouden kehittämisestä kun tulee puhe,  niin vihreästi ajattelevat hylkävätkin tieteen väittämät, tieteelliset tulokset eivät kelpaakaan,  tämä epäjohdonmukaisuus vihreiden ajattelussa on silmiinpistävää.
Maataloudessa ei voida käyttää viimeisten 100 vuoden aikana käytettyjä menetelmiä, jos aiotaan ruokkia kasvava väestö, myös Euroopassa pitää sallia viimeisimmät biotekniikan menetelmät, kuten gmo ja geenieditointi, jotka nyt ovat kiellettyjä. Euroopassahan myös on kielletty ja tulevaisuudessa aiotaan kieltää monia sellaisia torjunta-aineita, joita eu:n ulkopuolella saa käyttää, esim. Venäjällä jopa viljojen kylvösiemenet saa peitata neontikotinoidipitoisella peittausaineella viljojen tuhohyönteisten torjumiseksi.

Tämä euroopan gmo- vastaisuus ja muukin kehityksen vastustaminen kääntyy vielä eurooppaa itseään vastaan.

Jos tieteelliset  tosiasiat pitää ottaa   huomioon ilmastoasioissa, niin miksi ne pitää hylätä maatalouden kehittämisessä?
GMO:hon liittyy paljon väärää tietoa ja uskomuksia, huvittavaa on että esim. meidän Valio mainostaa tuotteitaan GMO-vapaudella, ollen tällä hyvin tieteenvastainen.

Viimeksi muokattu: 21.10.19 - klo:11:54 kirjoittanut Rakkine

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 53412
Vs: Vihreät ja tiede
mut eiks net yhet uskovaiset usassa elele hyvin vanhoillisella metodilla?    ja silti net käyttää polttomoottoreita koneissa mut ei vetohommissa,   sitä varten on hepoi.    ja niiten moottorit ei niiiin hirveen ymppiystävällisiltä vaikuta.