• Tavallinen aihe

Aihe Hyviä linkkejä lampaanlihan tuotantoon?  (Luettu 17179 kertaa)

cosmic_cowboy

  • Vieras
Vs: Hyviä linkkejä lampaanlihan tuotantoon?
Vanha mies tapasi tuumata että: "Se joka lampailla rikastuu, ei ikinä köyhdy..." Taitaa kertoa homman haasteellisuudesta.
Lammas taitaa olla nousussa, kun seuraa rehun hinnan kehitystä ...

Ei se lammaskaan pyhällä hengellä kasva. Jos rehusta saa niin kovan hinnan, niin voihan sitäkin myydä, jää lampaiden pidon vaiva pois...

Petri
tänään karkulaisia hakeneena

Mitä luokka on rehuhyötysuhde? Pelkkä karitsa tai uuhi mukaanlukien.

Petri

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4883
Vs: Hyviä linkkejä lampaanlihan tuotantoon?
Mitä luokka on rehuhyötysuhde? Pelkkä karitsa tai uuhi mukaanlukien.

Rehellinen ollakseni: en tiedä. Veikkaan, että varmaan samaa luokkaa muiden märehtijöiden kanssa.

Plussana syyskaritsan tuotannossa on, jos käytössä on laitumia, joita ei muuten pysty hyödyntämään. Ymmärtääkseni ns. suurissa lammasmaissa tuotannon tehokkuus (taloudellisuus) perustuu juuri tällaisen "ei muuten hyödynnettävissä olevan" resurssin käyttämiseen. Tai niinkun meillä: kesällä ovat maisemanhoitotöissä syömässä entisiä rantaniittyjä ja -peltoja, eivät viljellyllä pellolla. Näin vuodenkierrossa laskien rehuhyötysuhde paranee rajusti.

Petri

PS. onkin sitten markkinointijuttu, saako ne karitsat myytyä tähän syysruuhkaan. Itse koetamme satsata enemmän ympärivuotiseen, pääsiäispainotteiseen tuotantoon. Tosin kausihinnoittelun on muututtava aika lailla, jotta se oikeasti kannattaisi - tuossa Väylän takana Ruotsissa se toimii ihan hyvin, meillä ei.

juumassi

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2928
  • Kuolema kuittaa univelat.
Vs: Hyviä linkkejä lampaanlihan tuotantoon?
Olisiko kenelläkään tiedossa hyviä linkkejä suomalaisen lampaaanlihan tuottamisesta?

Onko toiminta tosiaan niin kannattamatonta, että kuluttajaa lähinnä oleva lammas on Lidlin pakastealtaassa?  :o Muistan lukeneeni jostakin vanhasta Suomi24 keskustelusta, että kaikki lampaanlihan tuotanto on enemmän tai vähemmän tappiollista.

Lienee suurin syy kuitenkin perinne, eli lampaanlihaa tuskin paljon kysytäänkään. Harmi sinänsä, sillä eikö lampaanlihan pitäisi olla ihan kohtuullisen terveellistä?


uusia lampoloita ainakin tehdään niin ei se varmaan ihan tappiollista toimintaa ole

poronpurija

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 959
Vs: Hyviä linkkejä lampaanlihan tuotantoon?
Olipa tosi raju kysymys eläimen kurkun auki viiltämisestä eläintä tainnuttamatta.

Ei tällaista suomalsinen hyväksy , ei millään.
Onko tuonlaisen hyväksymä/uskonto muuta kuin taikauskoa? Ei meidän tarvitse hyväksyä eläinrääkkäystä.
Ei minkään uskonnon nimissä.

Petri

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4883
Rituaaliteurastus pää Mekkaan päin
Olipa tosi raju kysymys eläimen kurkun auki viiltämisestä eläintä tainnuttamatta. Ei meidän tarvitse hyväksyä eläinrääkkäystä.
Ei minkään uskonnon nimissä.
Itse olen samaa mieltä. Meillä käyneet kaverit hyväksyivät tainnuttamisen pulttipyssyllä (minä pyssyssä, kaveri veitsen varressa), kun sanoin, ettei muuten. Demosin vielä pulttipyssyä lankunpätkään, sitten vaan töihin.

Petri