Tarpeen ja tilanteen mukaan. En minäkään kaikkia suorakylvä - mutta en myöskään muokkaa kaikkia.
Koneen monikäyttöisyys on se olennainen asia.
Äh, huitaisin vahingossa lähetysnappia..
Niin puhdas suorakylvö vaatii aika tasalaatuiset ja tasaisesti kuivuvat pellot. Jos alapäässä multamaa pölyää ja yläpää varjossa on vielä märkää kittisavea niin ei semmoisesta oikein saa onnistuvaa suorakylvöstä.
Tuo totta et peltojen pitäisi olla tasalaatuisia. Itsellä onneksi näin melkein on toki niitä varjoisia kohtiakin on mutta ovat sen verran pieniä ettei niiden vuoksi viitsi erikoisempia toimenpiteitä tehdä. Pahimpia voisi nyt tiputella nurmelle mut niissäkin tulee se pysyvä nurmi peikko enkä tosiaan halua minkäänlaista merkintää rekistereihin et sellaista olisi ollut.
Tuossa yllä pari saviseudun sankari alkoi nyt yhtä äkkiä puhumaan syksyisestä suorakylvöstä. Omien kokemusten mukaan syysvehnä onnistuu suorakylväen noin yhden kerran kymmenestä. Vastaavasti kevätvehnä epäonnistuu suorakylväen yhden kerran kymmenestä.. 
Heikko omaksumiskyky näyttää itse kullakin olevan. Sitä se ikä teettää, kaikilla. Viimeksi enemmälti kevätviljoja meikäläisellä oli 2019, ongelmajäte-Niklas-kauraa, ja lakoviljaa. Syysviljoja on ollut koko ajan varmaan 1990-luvulta asti. Ruistakin joka vuosi vuosina 1993 - 2021. 2015-2016 oli Elmeri-ohraa, joka kasvoi kuivahkossa oikein hyvin, olisi varmaan tullut 20 t /ha, jos olisi suorakylvänyt ? 2020 oli Meliusta, sekin kasvoi hyvin, ei meinannut valmistua millään. Lähes joka vuonna oli mukavasti syysvehnää. Silloin Vertti ja Kaarle kasvoivat 2018 vuonna vain tyydyttävän hyvin, rapsi aika hyvin. 2017 vuonna itse asiassa alkoi ruis-rapsi-syysvehnäkierto, oli apilakesantoa aika paljon kynnön ja syysrapsin alle. Sain kammetuksi 2024 vuodelle melko hyvin syysviljoille palstat, nurkkien kosteat rutakot sitten kevätviljalle, ja niitä kannatti kyntää, jos meinasi ennen juhannusta saada multaa eikä savikukkoja aikaiseksi. Mutta niin moni palsta oli ollut syysvehnällä peräjälkeen, että alkoi se neljännen vuoden vaihto viljelykiertovaatimuksessa painaa päälle. Ja sen ottaminen huomioon oli virhe. Mielestäni syyskylvöaikaan ei vielä varmasti tiedetty, että tuottamaton ala poistuu ja viljelykiertovaatimuksen saisi korvattua monipuolistamisella. Tai sitten en ollut kuulolla.
Nyt sitten ollaan kevätviljojen varassa, Ceylonia on siilossa, mutta saako vaihdettua myöhäisestä kevätvehnästä syysvehnäksi, se onkin toinen kysymys. Lene ohraa voisi kylvää 75% vuonna 2026, pääsisi kunnolla syysvehniä, syysohria ja syysrapsia koittamaan. Toki noita entisiä EFA-kesantoja voisi voi pitää luonnonhoitonurmina ainakin seuraavat neljä vuotta, ennen kuin pysyvänurmi voi tulla kysymykseen. Tuottamaton ala kun oli pysyvän nurmen kertymän ulkopuolella.
Että en rupea haaveilemaan suorakylvökoneista, koska jatkotavoite edelleen on syyskasvit ja nurmet uudelleen pääasiallisiksi kasveiksi, eikä kevätvilja ole tänne niinkään sovelias, kyntää tai ei kynnä, ei sada suorakylvetylle yhtään enempää. Västankvarnissa suorakylvö ei ole ollut öljykasveille edullinen myöskään.
-SS-