Itse alkanut ajattelemaan et pitäis aina kylvää kun mahdollista. Eli jos syksyllä kylvö onnistuu niin kylvää. Jos ei talvehdi niin keväällä pääsee kokeilemaan uudestaan.
Ajatus ei vain oikein istu luomuun mut taviksessa jos olisin niin panostaisin 100% syyskylvöihin joita sit täydennetään/paikataan tarvittaessa keväällä.
Juuri kävin ruiskuttamassa ruisvehnältä rikat, ne kasvustot jotka talvesta selvisi. Kyllä veekäyrä oli korkealla, sen verran laikukkaita ja heikkoja on kasvustot. Jos viiteen tonniin pääsee, ihme. Talvi vei lisäksi noin 20% kylvetystä alasta käytännössä täysin, niille riistapeltoa. JOS noilla aloilla olisi kevätviljaa, sato-odotukset olisi vielä täydet. Viime talvi pahin pitkään aikaan, mutta edelleen harkinnassa pitääkö vetää syksyllä tossina ruisvehnää tai syysvehnää, rukiille vapaata peltoa salaojitusten jne. syiden vuoksi mutta sillä hinta sekä torajyväpeikko.
Nykyinen tukipolitiikka ajaa kylvämään syksyllä, keväällä pitää vain osata päättää mitä tekee tällaisille puolimelkoisille kasvustoille. Jos tulee yli 4tn/ha, onhan sellainen jätettävä vaikka kuinka kyrsii katella aukkoista kasvustoa. Rikkomalla ja kevätviljaa kylvämällä voi korkeintaan saada viljelykulut peittoon, suuri vaara että jää pakkaselle. Nuo ruisvehnät saattaa olla nyt tuossa, ruiskun kanssa ei enää käydä, puidaan sitten lakoviljaa parhaista paikoista ja harmitellaan