Keskusteluaiheet > Yleistä maa- ja metsätaloudesta

Ilmastomuutoskasvit

<< < (10/10)

-SS-:

--- Lainaus käyttäjältä: Make - 09.03.19 - klo:21:56 ---Jos oikein hiuksia halotaan italo on kylläkin aidosti kaksivuotinen. Täällä etelässä se leudoimpien talvien jälkeen lähtee kasvamaan ja tekee röyhyn.

--- Lainaus päättyy ---

Joo ei vielä 80-luvulla olisi tullut italoheinän siemenviljelystä mitään, nyt kävin katomassa omaa italoheinän ja valkoapilan koepalstaa, löytyi vihreitä versoja,  saattaisi jopa tullakin siementä, on ollut koko ajan märkää lunta paksulti päällä ? Saiko ensi kesän EFA alan korjata milloin, nyt ei tule nopeasti mieleen.

Onhan tuo tiedossa, voisin muuttaa arviotani italoheinästä, että ne kasvit, jotka vahingoittuvat maan yläpuolisilta tuleentumattomilta  osiltaan, laskevat ravinteita maahan enemmän kuin sellaiset, jotka ovat talvivihantoja kylmänkin yli, tai osaavat siirtää ravinteet juurakkoon. Mielestäni esimerkiksi omenapuu ei oikein osaa siirtää juurakkoon ravointovarastojaan, vaan lehdet putoavat paleltuneina maahan. Onhan ne herkkiä pakkaselle, 1987 kulottui aika moni jalo-omenapuu pakkasissa. Luumupuut meni kaikki.

-SS-

Ruisrypsimohralvehnä:
Mielestäni kannattaisi tuottaa itse siemenheinät, joilla kylvää ilmastonmuutosta hillitseviä aluskasveja. Siihen ei kannata "tuhlata" serti siemenheinää. A se on liian kallista, B käytetään ne vähät serti siemenheinät rehupeltojen perustamiseen ja täydennyskylvöihin.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta