Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Aikaisempiin lajikkeisiin  (Luettu 21963 kertaa)

Kalevi Paskaperse

  • Vieras
Vs: Aikaisempiin lajikkeisiin
Aikaisista lajikkeista, oli ajatus tilata muutama pussi Arild-ohraa ensi keväälle. Onko kokemuksia, painavaa ja lujakortista on luvattu olevan, ja aikaista. Pitääkö myyntipuheet paikkansa vai onko ihan huuhaata. Meinaan saako lujan korren vain kolmella jarrukäsittelyllä ja painoa marmoritiskin kalleimmalla tautiainepurkilla, jota pitää sitten ruikkia sitäkin kolme annosta?

Rehuohraksi tarkoitus viljellä ja olis kiva saada hlpt lähelle tuota seittemääkymppiä. Monitahoisilla kun tuppaa jäämään aina siihen 65 tuntumaan, ja silloinkin pienten jyvien määrä aika suuri.

Tuo aikaisuus vaatimuksena sen takia että ehtisi ruista piilottamaan ohran jälkeen.

Pitemmän kasvukauden maiden torjunta-aine ruiskutusohjelmia on arveluttavaa kopioida lyhyen kasvukauden Suomeen, voi kasvi stressaantua, kun jatkuvasti saa niskaansa torjunta-aineita, ja siksi heikkenee kasvu. Eiköhä tämä ollut osasyynä ohran Maailmanennätysyrityksen epäonnistumiseen, luonto on lopulta viisaampi kuin parhaimmatkaan torjunta-ainefirmojen expertit.

Wessel

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 422
Vs: Aikaisempiin lajikkeisiin
Millaisia kokemuksia Arild ohrasta on nykyään, kun jo isommin ollut viljelyssä? Kasvuaika houkuttelisi kokeilemaan 2 tahoista, kun tähän asti menty vain monitahoisilla.