Minä olen luullut, että noin pieni lihatila elää vain sillä, että rehut ovat kaikki omasta takaa, mutta etelässä kaikki on toisin.. pärjätään jopa, vaikka puolet on ostossa.
Nyt ei navettapiika tiedä, mistä puhuu? Tuollaisella sonnikasvattamolla iso osa rehusta on viljaa. Tällöin tilanne on sama kuin meillä sikatiloilla. Lähes aina ostovilja on ollut halvempaa, kuin oman rehuviljan tuotantokustannukset. Tällöin parasta tulosta ovat tehneet ostoviljalla toimivat tilat. Kannattaa päivittää tietonsa?
Mitenkähän tuon tiedon laita on, jos meillä ei kasvateta korttakaan viljaa ja kaikki ostetaan, kun ei ole rensseleitä ja aikaa siihen. Mutta kyllähän agenda on ollut koko ajan teurastiloilla, että kannattaa vain ja ainoastaan sillä, että kaikki on kotikutoista, eli ostoon ei ole varaa. Ja kuunteleppa rahastuksen neuvojaa, sama kaiku on askelten. Nytkin on juttuja luettu, missä juuri sitä ostamista itketään, kun kaikki ei tulekaan omalta pellolta. Joskus ne patterit siihen taskulaskimeen ovat paras ostos.
Ja toisekseen puolet, ei meillä ainakaan mene noin edes lypsylehmille, kyllä se tärkein korsirehu on siitä rehustuksesta enemmän kuin puolet, tuskin se teurasnautakaan ihan sika on tuon ruuan sulatuksen kannalta.