Ei lainkaan niinkuin rokote, tuo SSn antibioottivertaus on hyvin osuva. Samanlailla turhaan tapetaan elinympäristön hyviä ja huonoja mikro-organismeja ja ajaudutaan koko ajan kauemmas luonnollisesti tasapainoisesta ja resilienssistä systeemistä.
Siitä hieman lisää kärjistäen voisi sanoa että sama kun kävis vähäsen kemoterapiassa varmuuden vuoksi kun 30 % todennäköisyys syövälle anyway.
Ei oikein voi verrata antibioottiin. Jos jonkin tauti pääsisi valloilleen, se olisi mahdollista taannuttaa viljelykiertotoimenpiteillä. Ihmisten keskuudessa ihmisten täystuho ei ole kuitenkaan tarkoituksenmukainen. Luonnossa ei ole tasapainoa. Siellä on jatkuvasti erimerkkisten atomien varausten liikehdintää. Vihreidenkin pitäisi se ymmärtää, että luonnonmukaisuus tarkoittaa ainaista taistelua elintilasta. Ja sitä tilaa yritetään säädellä eri työkaluilla.
Miten tämä liittyy apulannan hintaan? Ei mitenkään. Ja toisaalta liittyy paljonkin, jos apulantaa ei tarvita niin paljon esim. maaperän sopivasta olomuodosta kasvien kasvuun liittyen. Sopiva olomuoto voisi olla elävien asioiden symbioosia siten, että jokin kasvi kasvaa hyvin.
Liittyy apulannan hintaan sillä, että tautiainekäsittelyt käytännössä ovat muodostuneet apulantakäsittelyiksi, sisältäen kuitenkin riskin resistenssistä.
Antibioottien käytössä tuntuu monella olevan vaikeuksia havainnoida sitä, että suuri osa ihmisistä ei oikeastaan koskaan aktiivisen elämänsä vaiheessa oikeasti edes tarvitse elämän pelastavaa antibioottilääkitystä. Antibiootit ovat ehdottomia hengenpelastavia lääkityksiä kirurgian ja esimerkiksi sodankäynnin ohessa. Tekopolviasennukset ja lihavuusleikkaukset vievät hautaan suurella todennäköisyydellä, kun vaan ahkerasti bakteereja opetetaan kestämään biosidejä.
Kannattaa lukea FRAC - vuosiraportit, varsinkin viljakasvien taudinaiheuttajat liikkuvat lajista toiseen. Resistenssiä on, ja " korkean riskin" tuotemerkkejä myydään maatalousneuvonnan ohjeissa, näytetään
jossakin päin Suomea löydettyä ruskolaikkua pienessä oraan lehdessä, ja nyt sitten kaikki ympäri Suomen mars -mars levittämään fungisideja terveeseen peltoon ?
Lääkkeille vastustuskykyiset sieni-infektiot ovat laitoksissa tappajia jo nykyään, ja niiden vastusutkyky erilaisia biosidejä vastaan on lisääntynyt lisääntymistään. Arvovaltaiset tiedejulkaisut ovat julkistaneet huolensa juuri tästä, että kasvinviljelymaataloudessa vain lievän sadonlisän - tai kasvivuorottelun ja viljelytekniikan laiminlyönnin seurausten - vuoksi vaarannetaan mahdollisesti ihmishenkiä tulevaisuudessa, koska vastoin oletuksia, ihmislääkkeet ja kasvilääkkeet perustuvat hyvin pitkälti samoihin tehoaineisiin..
En ole kirjoittanut yhtään mitään, mikä ei pitäisi yhtä Tukesin
torjunta-aineresistenssiä sivuavan dokumentin kanssa. Nyt sitten jotkut haastavat pahantuulisesti meikäläistä, vaikka Tukesin tutkijakirjoittajia ( kuten Jalli, Ketola, Ohralahti, Vänninen ) pitäisi palstan varmaankin väitelleiden sienitautibiologiaosaajien ennemminkin haastaa.
-SS-