Kyllä minä tiedän pihvikasvatuksen ihan tarkkaan. Ja kylmäpihatoissa on hiukan erilainen meininki kuin ritilöillä. Ja kohtuulisesti voi raikkasta ilmasta ja Suomen kesästä nauttia, kun laiduntaa 6 kk emon mukana.
Onko joku sääntö että lypsyrotuiset menevät ritilälle ja liharotuiset kiinteäpohjaisiin? Eipä taida olla, kyllä ne menevät ihan sinne minne tilataan.
Vieroitus - mitä se kertoo eläimen elinkaaresta kun kerran haluat vielä jatkaa... Antti x
No siis sen olen kuulut että emoista vieroitetaan usein joko huudolla (vasikan ja emon) tai nenärenkaalla, eli ei mitenkään luonnollisesti vaikka vierihoitojakso onkin toki emolla pidempi. Hassua se olisikin pelkkää poikimista varten 800kg eläintä katsella koko vuoden.. Mutta emon ja 6kk vasikan eroahdistusta pienempi paha voi olla vieroitus heti syntymän jälkeen, jolloin kumpikaan ei ehdi leimaantua toiseen. Ei toki luonnollista, mutta eihän kotieläinten pito koskaan ole.
edit: Niin ja mitä antibiootteihin tulee niin ei kaikkia lypsylehmiäkään koskaan niillä hoideta, ja monia emoja taas saatetaan ainakin kerran elämässä hoitaa. Ja toisaalta Suomea 20 kertaa enemmän antibiooteilla kyllästetty espanjalainen liha (erilaisina kinkkuina ja makkaroina varsinkin), erikoisjuustot yms. ovat kovassa huudossa Suomessa..