Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Tuet 2018  (Luettu 32685 kertaa)

Tjussi

  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 178
Vs: Tuet 2018
Sitä tarkoitin, että menettäisin 16 ha LHK:n (12+4)  kokonaan jos viherlannoitusnurmia ei voisi enää muuttaa rehunurmiksi kun mulla jo hömppäheiniä on entuudestaan se 25% eli maksimit LHK:n kannalta.Luin tarkkaan hakuoppaan ja siellä kyllä sanotaan että 4.vuotena ei VLN:n jälkeen tarvitse enää ilmoittaa satoa tuottavaa kasvia, voi kyllä ilmoittaa 4.vuotena viherlannoitusnurmen muttei saa ympäristökorvausta ja ei saa LHK:ta jos hömppäheinäprosentti menee yli 25%:n, muttei mainita mitään ettei saisi laittaa viherlannoitusnurmen jälkeen rehunurmea (mun tapauksessa kuivaheinänurmea, jonka korjaisi hevosmiestuttuni) ja näinollen rehunurmesta saisi kaikki tuet.

eevertti

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1242
Vs: Tuet 2018
Siis että tota mitä? Olis tarkoitus kylvää 8ha. persianapilalle kesäksi ja syksyllä kyntää. Syystä että ojat kunnostettava ja maat kalkittava (uusia vuokramaita joissa viimevuoden viljat korjaamatta)
Minä nuo nyt sitten kannattaisi ilmoittaa? Onko olemassa jokin parempi vaihtoehto kuin VLN ?

Tuo selviää parhainten kun otat hakuopukset ja säännötpumaskat esille ja luet ihan itse. Tai kysyt  ohjeistaan vähintään alvin laskuttavilta tukioptimointineuvojilta. Ja samalla otat selvää mitä minkin sorttisella pellonkäyttömuodolla saa tehdä ja kuinka paljon eroa tukisummissa on miettien oletko mahdollisesti paljonkin hankaloittmassa omaa elämääsi muutaman kympin takia.  Tai otat jo nyt semmoisen asenteen, että "mahdollisimman paljon tukea ja jos sattuu tarkastus kohdalle oikein sanktioiden kera niin maksetaan takaisin ilman suurempaa itkuvirsien veisaamista".

Jos tiedät saavasi kaikki kunnostustoimenpiteet tehdyksi kesäkuun loppuun mennessa (= vissiin viimeinen kylvöpäivä) niin se taitaisi helpottaa aika paljon.

No niin tossa vähän itsekin tuumin että menkööt VLN na ja tulee sitten tukia mitä tulee. Xxxtu kun nää muuttuu joka vuosi ja mokomien hömppien kanssa saa pähkiä keväästä toiseen. Nyt alko hatuttaa siihen malliin että taidan istuttaa koivulle kaikki LHP:t ja loput viljalle ja sitten syksyllä kynnän kaikki mustaks PRKL!

ja101

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5107
  • Kouvola, Kymenlaakso
Vs: Tuet 2018
Sellaisen huhun kuulin, että jotakin rajoituksia tai muutoksia olisi tulossa siihen, että vln tai vastaavia ei voisi enää ilmoittaa säilörehuna ja saada näin ympäristökorvausta kyseisille lohkoille...

Mutta tuo nyt vaikuttaisi lähinnä luomuun ja viherryttämistuesta vapautettuun nurmiviljelyyn.
Jollei VLN toimenpidettä sitten poisteta kokonaan. Tavan viljelyssä menee plus miinus nolla.

-SS-

Valaiseppa kuinka menee tavan viljelyssä plus miinus nolla. Itselle ei kuviot niin tuttuja kun ei ole tullut aiemmin käytettyä..

VLN:lle ei makseta kasvipeitteisyysrahaa, menee päikseen jos prosentit ovat korkeat. Tämä päällimmäisenä.
Juu, ja Ravinteiden tasapainoinen käyttö-toimenpiteestä ei makseta viherlannoitusnurmille eikä kesannolle.

Kuulostaa, että monet sivustakatsotut hyvältä näyttäneet toimenpiteet ovat jääneet sulta läpi laskematta, että miten hyvää bisnestä ne todellisuudessa ovat. Viherlannoitusnurmessa pitää olla apilaa, virnaa ym typensitojakasvia vähintään 20% siemenen painosta. Ikinurmea ei noin vaan voi merkata VLN:ksi.

-SS-

En nyt pysy perässä. Jos tavanomaisesti viljelevä tila ilmoittaa VLN säilörehuna ja murskaa kasvuston peltoon, kun sadonkorjuuvelvoitetta ei ole niin rahaa tulee silti se reilu satanen ympäristökorvauksesta, jos siis on maksimi kasvipeitteisyys. Nyt jos tämä mahdollisuus poistetaan niin mitä jää jäljelle? Tiettyyn rajaan asti voi ilmoittaa lhp:nä, entä loput?

No ei LHP :kään saa kasvipeitteisyyttä eikä RTK:ta ! Mutta saa sen 120 euroa erikseen toimenpiteestä, mutta on kesantorajoite taas sitten LHK:n osalta. Viherlannoitusnurmea ei liene ilmoitettu nykyisen tukikauden aikana missään juuri tämän epäedullisen tukipainotksen ansiosta. Ja huomaat, että LHP:kaan ei ole monta euroa parempi kuin niittonurmi. On myös muistettava, että jos nostaa nurmen osuutta yli 75%, vapautuu viherryttämisvaatimuksista mutta menettää talviaikaisen kasvipeitteisyyden tuen myös niittonurmelta.

Lue Mavin sivuilla olevat ympäristökorvauksen sitoumusehdot, siellä perässä on maksamisen rajoitukset - osa.

-SS-

Joo kyllä, mutta en edelleenkään ymmärrä miten mene plus miinus nolla. Eli jos et voi ilmoittaa säiliksenä ellei ole tarkoitus korjata satoa. Vaihtoehtona lhp jolle kyllä saa saman rahan, mutta raha tulee eri pykälän kautta. Mutta tässähän oli se rajoitus. Mitä muuta tohon sitten voi ilmoittaa jolle saa saman euromäärän kuin tähän asti on saanut, viherkesanto?
Kyliltä kuultua.... "maatalous vaatii välillä kovempaa ryyppäämistä"...

ja101

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5107
  • Kouvola, Kymenlaakso
Vs: Tuet 2018
Sellaisen huhun kuulin, että jotakin rajoituksia tai muutoksia olisi tulossa siihen, että vln tai vastaavia ei voisi enää ilmoittaa säilörehuna ja saada näin ympäristökorvausta kyseisille lohkoille...
Mistä kuulit tuon huhun ja pitääkö tuo paikkansa, omalla kohdalla olis tarkoitus ilmoittaa 12 ha viherlannoitusnurmia rehunurmiksi tänä vuonna, olis jopa hevosmiestuttu korjaamassa sadon ja aion ko. rehunurmet rikkaruohoruiskuttaa ja lannoittaa. Mulla olis iso tukimenetykset jos kuulemasi huhu pitää paikkaansa sillä menettäisin LHK:n ja ympäristökorvauksen ja saisin vaan perus ja viherryttämistuen , sillä mulla on jo 20% luonnonhoitopeltoja ja 5% viherkesantoa.

Luomukurssilta toissa iltana. Siellä sitten mietittiin, että mitä aiheuttaa ja kuinka luomun "vln" kannattaisi ilmoittaa. Kurssin pitäjä sanoin, että kannattaa seurata uutisointi asian tiimoilta. Ymmärsin näin että tieto oli tullut mavilta hänelle. Eli itse ainakin miettin tarkkaan, että mitä tuosta nyt sitten seuraa. Itsellä on noita "vln" kasvamassa nyt ja jokin konsti täytyisi keksiä millä saisi eurot pysymään suunnilleen samoina. Ja kaikkihan johtuu vain siitä kun pykälät aikoinaan luotiin hölmösti ja rahat syötiin etukäteen.
Kyliltä kuultua.... "maatalous vaatii välillä kovempaa ryyppäämistä"...

-SS-

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 19871
  • Rauta ei valita eikä voima kuvia palvele - Ford
Vs: Tuet 2018
Joo kyllä, mutta en edelleenkään ymmärrä miten mene plus miinus nolla. Eli jos et voi ilmoittaa säiliksenä ellei ole tarkoitus korjata satoa. Vaihtoehtona lhp jolle kyllä saa saman rahan, mutta raha tulee eri pykälän kautta. Mutta tässähän oli se rajoitus. Mitä muuta tohon sitten voi ilmoittaa jolle saa saman euromäärän kuin tähän asti on saanut, viherkesanto?

Jos tavanomaisen viljelyn tukikertymästä ei halua tinkiä, korjattavaa nurmea tai muuta korjattavaa viljelykasvia aina kannattaa laittaa, aikaisemmasta oletuksestasi huolimatta. Suojavyöhyke- tai säätösalaojasopimuksia kun ei enää tehdä, niin niitä on melko turha haikailla enää. Eli kesanto on tukimielessä puutteellinen, ei saa RTK eikä kasvipeitteisyysrahaa, pitää hoitaa tai olla sängen peittämä, että saa edes kasvipeitteisyyskertymät. Mukaan tulee myös LHK kesantorajoite, eli kesanto- tai maksimialarajoite on kaikissa näissä: LHP, suojavyöhke, riistat  ja kaikki kesannot.

Voisi semmoisen karkean suuruusluokkajärjestyksen tuissa laittaa

* Tukimielessä lähes paras on kumina. Ei saa kerääjää laittaa. Mutta saa talvipeitteisyyden, RTK. Oletan, että kuminan voi kylvää, mut ei sitä tarvitse enää 2. vuodeksi jättää, on hyvä riistapellon korvike, jos siementä saa omasta takaa ? En tiedä, vaaditaanko kuminasopimus, itse aion laittaa ensi kesäksi, tulevat sitten perumaan multa rahat, jos tulevat, mutta laitan kuitenkin.

* Ei-viljelyyn paras  riistapelto + 300 , mutta siihen on maksimialarajoite. Saneerauskasviahnehtijoille tuli lisäehtoja, ei ole sekään enää kokotilan juttu.
* Kevät- tai syyskylvöinen viljelykasvi, kerääjäkasvilla, joka sängellä talven, tuotantopalkkio herne, rapsi, ruis, 25% rajoite
* Kevät- tai syyskylvöinen viljelykasvi, tuotantopalkkion kanssa  RTK + kasvipeite + tuot.palkk.  Ruis, rapsi
* Kevätkylvöinen kasvi, joka sängellä talven, kerääjäkasvi
* LHP + 100 / 120  LHK-rajoite, ei saa RTK eikä kasvipeitteisyys, menee muutaman kympin yli normi kevätviljasta, jos siisi kasvipeitteisyys on tapissa.
* Kevät- tais syyskylvöinen kasvi, joka sängellä talven, tai korjuunurmi
* Kevätkylvöinen (vilja)kasvi ilman kasvipeitteisyyttä
* Kesannot

Totta kai eläinluomu tai puutarhaluomu voittaa nämä kirkkaasti. Kasvinviljelyluomu pelkkänä tukipumppuna, voi olla, että rahaa rajoitetaan, kun agrobisnesyhtymät siirtyvät luomuun, voidaan olla varmoja, että nyt on tukieroliiketoiminnasta kyse. Painopistettä luomussakin nähtävästi käännetään siihen suuntaan, missä se luomun lisävaiva ja tuottama ravintomäärä on suurin, eli puutarhaviljelyyn ja eläintalouteen. Tosiasiassa viherlannoitukset ovat energiakasviviljelyä, ei elintarviketuotantoa, laajamittaiset ei-korjattavat nurmet selvästi närkästyttävät joitakin tehobisnesviljelijöitä. Emmehän saa luomun suuruisia tukia istuttamalla peltoon aurinkopaneeleja, vaikka luonnon taseet pohjalla kasvavine nurmineen olisivat jopa paremmat kuin luomussa ?

-SS-

Viimeksi muokattu: 11.04.18 - klo:07:58 kirjoittanut -SS-

-SS-

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 19871
  • Rauta ei valita eikä voima kuvia palvele - Ford
Vs: Tuet 2018
Joskus totesin, että näennäisviljelty niukasti lannoitettu kevätruis kerääjäkasvilla on oikea premiumtukivaihtoehto. Syysrukiilla tahtoo tulla rikkaongelmaa, jos jättää harvaksi, ja heinät syksyllä kylvettynä voivat ryöstäytyä, apilan viljely siellä alla toimii jos yleensäkin koko tila on saanut apilan kasvamaan maanvaivaksi asti. Ja ilman kasvinsuojelua.

Täytyypä kysyä, onko kevätruista vielä kaupassa. Jos pääsee huhtikuulla kylvämään, voisi olla riistapellon kaltainen tukipumppu se. Hienoa tietty puida sitä kevätruisrättiä samaan aikaan kuin kevätrapsia.

-SS-

Viimeksi muokattu: 11.04.18 - klo:07:55 kirjoittanut -SS-

Terminator II

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 16939
  • YTK:FI
Vs: Tuet 2018
Taloudelisesti varmaan paras olisi kavinviljely luomu. 30-40% myyntikasvia. aluskasvilla ja loput jotain säilörehuapilanurmia. Muistaakseni kerran 3 vuoteen on luomussa sadonkorjuu velvoite. Eli 2 vuotta voisi niittää säilikset peltoon. 3 vuotena rypsiä, neljäntenä joku vilja ja viidentenä kylvää suoraan heinänsiemenen.
Vasen silmä jos on musta, niin vasurit veti kuonoon! Oikea slmä jos on musta, niin kapitalistilta tuli kuonoon! mutta jos kumpikin silmä on musta, niin kannatat demokratiaa!

Äärisosialisti

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 307
Vs: Tuet 2018
Joo kyllä, mutta en edelleenkään ymmärrä miten mene plus miinus nolla. Eli jos et voi ilmoittaa säiliksenä ellei ole tarkoitus korjata satoa. Vaihtoehtona lhp jolle kyllä saa saman rahan, mutta raha tulee eri pykälän kautta. Mutta tässähän oli se rajoitus. Mitä muuta tohon sitten voi ilmoittaa jolle saa saman euromäärän kuin tähän asti on saanut, viherkesanto?

Jos tavanomaisen viljelyn tukikertymästä ei halua tinkiä, korjattavaa nurmea tai muuta korjattavaa viljelykasvia aina kannattaa laittaa, aikaisemmasta oletuksestasi huolimatta. Suojavyöhyke- tai säätösalaojasopimuksia kun ei enää tehdä, niin niitä on melko turha haikailla enää. Eli kesanto on tukimielessä puutteellinen, ei saa RTK eikä kasvipeitteisyysrahaa, pitää hoitaa tai olla sängen peittämä, että saa edes kasvipeitteisyyskertymät. Mukaan tulee myös LHK kesantorajoite, eli kesanto- tai maksimialarajoite on kaikissa näissä: LHP, suojavyöhke, riistat  ja kaikki kesannot.

Voisi semmoisen karkean suuruusluokkajärjestyksen tuissa laittaa

* Tukimielessä lähes paras on kumina. Ei saa kerääjää laittaa. Mutta saa talvipeitteisyyden, RTK. Oletan, että kuminan voi kylvää, mut ei sitä tarvitse enää 2. vuodeksi jättää, on hyvä riistapellon korvike, jos siementä saa omasta takaa ? En tiedä, vaaditaanko kuminasopimus, itse aion laittaa ensi kesäksi, tulevat sitten perumaan multa rahat, jos tulevat, mutta laitan kuitenkin.

* Ei-viljelyyn paras  riistapelto + 300 , mutta siihen on maksimialarajoite. Saneerauskasviahnehtijoille tuli lisäehtoja, ei ole sekään enää kokotilan juttu.
* Kevät- tai syyskylvöinen viljelykasvi, kerääjäkasvilla, joka sängellä talven, tuotantopalkkio herne, rapsi, ruis, 25% rajoite
* Kevät- tai syyskylvöinen viljelykasvi, tuotantopalkkion kanssa  RTK + kasvipeite + tuot.palkk.  Ruis, rapsi
* Kevätkylvöinen kasvi, joka sängellä talven, kerääjäkasvi
* LHP + 100 / 120  LHK-rajoite, ei saa RTK eikä kasvipeitteisyys, menee muutaman kympin yli normi kevätviljasta, jos siisi kasvipeitteisyys on tapissa.
* Kevät- tais syyskylvöinen kasvi, joka sängellä talven, tai korjuunurmi
* Kevätkylvöinen (vilja)kasvi ilman kasvipeitteisyyttä
* Kesannot

Totta kai eläinluomu tai puutarhaluomu voittaa nämä kirkkaasti. Kasvinviljelyluomu pelkkänä tukipumppuna, voi olla, että rahaa rajoitetaan, kun agrobisnesyhtymät siirtyvät luomuun, voidaan olla varmoja, että nyt on tukieroliiketoiminnasta kyse. Painopistettä luomussakin nähtävästi käännetään siihen suuntaan, missä se luomun lisävaiva ja tuottama ravintomäärä on suurin, eli puutarhaviljelyyn ja eläintalouteen. Tosiasiassa viherlannoitukset ovat energiakasviviljelyä, ei elintarviketuotantoa, laajamittaiset ei-korjattavat nurmet selvästi närkästyttävät joitakin tehobisnesviljelijöitä. Emmehän saa luomun suuruisia tukia istuttamalla peltoon aurinkopaneeleja, vaikka luonnon taseet pohjalla kasvavine nurmineen olisivat jopa paremmat kuin luomussa ?

-SS-

Hyvä listaus ja lisäisin tuohon vielä avomaanvihannekset kerääjäkasvilla, varsinkin kun ei AB-alueella niitäkään tarvitse korjata.

Kuminalla ei ole minkäänlaista sopimusvaadetta, toisin kuin tärkillä ja sokerijuurikkaalla.

-SS-

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 19871
  • Rauta ei valita eikä voima kuvia palvele - Ford
Vs: Tuet 2018
Hyvä listaus ja lisäisin tuohon vielä avomaanvihannekset kerääjäkasvilla, varsinkin kun ei AB-alueella niitäkään tarvitse korjata.

Kuminalla ei ole minkäänlaista sopimusvaadetta, toisin kuin tärkillä ja sokerijuurikkaalla.

Niin, tuon takia se lanttu C-alueella tuli korjuuvevoitteen piiriin. Kohta varmaan myös AB:lla.
On aikas hyvät yhdistelmät nuo. Olen ajatellut tuon tukimuodon olevan nimenomaan luomussa
edullisin, mutta onhan niitä vielä tavanomaisia oikeasti viljeleviä avomaanvihannesviljelijöitä.
Yhdessä vaiheessa 1970-1980-lukua lähes kaikilla oli sipulia ja lanttua punajuurta ja porkkanaakin.
Meilläkin.

Silloin tuntui selän päälle käyvän se souvi.

-SS-

-SS-

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 19871
  • Rauta ei valita eikä voima kuvia palvele - Ford
Vs: Tuet 2018
Kasvipeitteisyysprosentit ja korvaukset kohdentamisalue ja muut

20%​       4          ​4
​40%    ​   18        ​9
​60%   ​    36       11
​80%   ​    54       11
hömppä  0        0
Pakko EFA  0

Ne, jotka alkavat pohioisen suunnasta kaipailla tuota kohdentamisalueen kasvipeitteisyyttä, siinä on
vähän eri meininki, ja on muistettava, että ne kohdentamisalueen hömppäkeisarit eivät käytännössä
saa siitä kesannosta, hömpästä, riistasta ym mitään. Eli tuo 54 euron saaminen tarkoittaa,
että nyt on sänkipellot paljastuneet lumen alta, kynnökset ja kultivoidut kuivavat harmaina jo,
sängessä vielä vesi tirisee ja pitemmässä pahnassa jää vielä alla kiiltelee. Että pitää oikeasti viljelläkin.

Ainakin rapsi ottaa 500 kg takamatkaa sänkeen kylvettynä/ vaikka muokattukin, Ruotsissa ainakin on havaittu tuo.

Kohdentamisalueen syysviljatila tuossa hyötyy, mutta eipä ole sekään ihan vaivaton juttu, kun katsoo
viime syksyltä jääneitä vihantia tuolla. Ei paljon näy.

-SS-

Viimeksi muokattu: 11.04.18 - klo:10:43 kirjoittanut -SS-

Tjussi

  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 178
Vs: Tuet 2018
Sellaisen huhun kuulin, että jotakin rajoituksia tai muutoksia olisi tulossa siihen, että vln tai vastaavia ei voisi enää ilmoittaa säilörehuna ja saada näin ympäristökorvausta kyseisille lohkoille...
Tänään tuli postia mavilta, jossa kerrottiin uusista määräyksistä tukihaussa 2018, viherlannoitusnurmen uusi määräys on että jos ilmoittaa 4.vuotena viherlannoitusnurmen samalle alalle  menettää tältä alalta ympäristökorvauksen ja luonnonhaittakorvauksen, mutta mulla tarkoitus ilmoittaa viherlannoitusnurmi rehunurmeksi, eikö tällöin saa kaikki tuet vai mitä mieltä olette?

Terminator II

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 16939
  • YTK:FI
Vs: Tuet 2018
Sellaisen huhun kuulin, että jotakin rajoituksia tai muutoksia olisi tulossa siihen, että vln tai vastaavia ei voisi enää ilmoittaa säilörehuna ja saada näin ympäristökorvausta kyseisille lohkoille...
Tänään tuli postia mavilta, jossa kerrottiin uusista määräyksistä tukihaussa 2018, viherlannoitusnurmen uusi määräys on että jos ilmoittaa 4.vuotena viherlannoitusnurmen samalle alalle  menettää tältä alalta ympäristökorvauksen ja luonnonhaittakorvauksen, mutta mulla tarkoitus ilmoittaa viherlannoitusnurmi rehunurmeksi, eikö tällöin saa kaikki tuet vai mitä mieltä olette?

Eikös tuo VON ollutki että 3 vuotta samalla lohkolla sai olla.
Vasen silmä jos on musta, niin vasurit veti kuonoon! Oikea slmä jos on musta, niin kapitalistilta tuli kuonoon! mutta jos kumpikin silmä on musta, niin kannatat demokratiaa!

ja101

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5107
  • Kouvola, Kymenlaakso
Vs: Tuet 2018
Sellaisen huhun kuulin, että jotakin rajoituksia tai muutoksia olisi tulossa siihen, että vln tai vastaavia ei voisi enää ilmoittaa säilörehuna ja saada näin ympäristökorvausta kyseisille lohkoille...
Tänään tuli postia mavilta, jossa kerrottiin uusista määräyksistä tukihaussa 2018, viherlannoitusnurmen uusi määräys on että jos ilmoittaa 4.vuotena viherlannoitusnurmen samalle alalle  menettää tältä alalta ympäristökorvauksen ja luonnonhaittakorvauksen, mutta mulla tarkoitus ilmoittaa viherlannoitusnurmi rehunurmeksi, eikö tällöin saa kaikki tuet vai mitä mieltä olette?

Ei, tai riippuu mitä kaikilla tuilla tarkoitat. Olen ymmärtänyt, että tähän asti säilis on saanut perus, viherryttämis ja lhk tuen. Samoin kuin ympistä sen perus ravinne tuen 54e ja kasvipeitteisyyden prosentin mukaan maksimissaan 54e. Satoa ei ole tarvinnut korjata ja voi pitää useamman vuoden. Pysyvä nurmi status tulee jossakin vaiheessa kiusaamaan. Eli saa siis saman tuen kun perusviljan viljelijä. Nyt kuulemma on ajatuksena jotenkin rajoittaa tätä. Sadonkorjuu velvoitetta ei kai olla palauttamassa, mutta jotain tiukennuksia on kai tulossa. Luomussa ja muussakin viljelyssä kun on tähän asti ollut kannattavaa ilmoittaa vln:t säiliksenä niin jatkossa ei ilmeisesti enää onnistu.

Viimeksi muokattu: 11.04.18 - klo:20:04 kirjoittanut ja101

Kyliltä kuultua.... "maatalous vaatii välillä kovempaa ryyppäämistä"...

Tjussi

  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 178
Vs: Tuet 2018
Miten muka voi olla mahdollista, että hakuopas 2018 ei pitäisi paikkaansa vaan vielä suunniteltaisiin muutoksia viherlannoitusnurmen tukiehtoihin kun viljelysuunnitelmat jo tehty kesäksi ja tuotantopanokset hankittu kasvukaudeksi.

-SS-

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 19871
  • Rauta ei valita eikä voima kuvia palvele - Ford
Vs: Tuet 2018
Miten muka voi olla mahdollista, että hakuopas 2018 ei pitäisi paikkaansa vaan vielä suunniteltaisiin muutoksia viherlannoitusnurmen tukiehtoihin kun viljelysuunnitelmat jo tehty kesäksi ja tuotantopanokset hankittu kasvukaudeksi.

Nuo huhut eivät kai olekaan heikentämässä VLN tukiehtoja, mutta koska et voi ilmoittaa 4. vuotta, niin olet laittamassa säilörehunurmelle, eikö niin ? Huhuissa siis voi olla kysymys säilörehunurmen sijoittelusta Vipuun viherlannoituksen jälkeen samalla tavalla kuin esim. heinämaasta kerääjäkasvin jälkeen, ettei systeemi huolisi ?

-SS-