Ei tää nykypekoni ole sellaista kuin vanhanajan läski, meillä palvattiin kyläläisille ja sukulaisille lihoja aikoinaan, orsilla olevista kinkuista ja kyljistä kuumuudessa irtosi rasvaa lattialle niin että kivisen sokkelin raoista valui uloskin, kyllä oli suussasulavaa se läskikin kun oli valmista.
Viipurin kauppahallissa näin aikoinaan tosi läskisiä sianselkäpaloja, 10-15 senttiä läskiä ja peukalonpaksuinen punasen lihan osa siinä selkärangan vieressä, en kyllä ostanut ja eihän sitä olis saanut tänne tuodakkaan, mut kerran Tartossa yhdellä reisulla eräs nainen alkoi ihastelemaan torilla myytävänä olevia läskikimpaleita, kysyi minulta voisko niitä ostaa, sanooin että ostaa voit mutta voivat ottaa rajalla pois, meinasin vielä että piloillaan kyseli, mut se osti pari kunnon murikkaa, otin vielä valokuvankin kun sillä oli ne käsissä, eikä sattunut jäämään tullissakaan kiinni. pääsi herkuttelemaan sitten kotona..