Arlan lyhyen tähtäimen tavoite on painaa hinta ruotsissa niin alas, etteivät muut meijerit pärjää kilpailussa. Eli pidemmän tähtäimen tavoite on päästä lähemmäs monopoliasemaa joko ostamalla kilpailijat tai ajamalla ne konkurssiin. Manööverin hyödyllisyydestä voi olla montaa mieltä, mutta sysistä ja sepistä selviää enemmän kun muistaa, että dänskeillä on kaikki valta. Olisiko meneillään markkinaprosessointi ruotsalaistuotannon kukistamiseksi, jotta saadaan omille lisää tilaa??
Suomen kuvio on pienempi sivujuonne, mutta varmasti markkinana kiinnostaa jatkossa.
Aatua hiukan heilutan, tuumit että täytyy muistaa arlan tavoitteet. Jos sillä tarkoitit tässä viestiketjussa aiemmin toteamaas? Vaikka maatalousyrittäjän tuleekin luottaa itseensä yms yms onko kuitenkaan kertaakaan käynyt mielessä että tuo tuo analyysi olisi virheellinen?
Se on fakta, maitoa ei ole aina saatu valiolta niinku olisi tarve ja halu. Sen hinnasta ei olla käsittääkseni valitettu? Ja tälläinen ylijäämämaito, onko sellaista heillä olemassa? Käsittääkseni on maita mihin saadaan jalosteita menemään nykyiselläkin raaka-ainehinnoilla kannattavasti kasvavia määriä. Tuen sitä näkemystä etteivät Arlan toimet eikä tavoitteet tähtää suomalaisen maidonhinnan laskuun, mikään argumentti ei tue tätä. Eikä myöskään ole liiketaloudellisia suuria etuja kasvattaa hankintaosuuttaa asemaan jossa olet määräävässä markkina asemassa. Sellaisen edut ovat varsin lyhyitä