Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Hyvästi A-tuottajat, Atria  (Luettu 21018 kertaa)

{o|o}

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 801
Vs: Hyvästi A-tuottajat, Atria
Lainaus
Laatukysymykset ovat triviaaleja kun ajatellaan miten 90% naudan lihasta Suomessa käsitellään ja valmistetaan...
Kumpiko on muna ja kumpiko kana.  Eihän niistä lypsikeistä saa kuin jauhelihaa.  Jos vain sitä tarjotaan, niin sitä käytetään. 

Oikeissa lihakulttuurimaissa jauhelihan osuus on minimaalinen.  Mutta lihakin on pihvilihaa.

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Vs: Hyvästi A-tuottajat, Atria
Lainaus
Laatukysymykset ovat triviaaleja kun ajatellaan miten 90% naudan lihasta Suomessa käsitellään ja valmistetaan...
Kumpiko on muna ja kumpiko kana.  Eihän niistä lypsikeistä saa kuin jauhelihaa.  Jos vain sitä tarjotaan, niin sitä käytetään. 

Oikeissa lihakulttuurimaissa jauhelihan osuus on minimaalinen.  Mutta lihakin on pihvilihaa.

Britaniassa lypsyrotuiset sonnivasikat lyödään monttuun pieninä. Sitä en sit tiedä, että mitä lypsylehmille tehdään?
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

navettapiika

  • Vieras
Vs: Hyvästi A-tuottajat, Atria
Lainaus
Laatukysymykset ovat triviaaleja kun ajatellaan miten 90% naudan lihasta Suomessa käsitellään ja valmistetaan...
Kumpiko on muna ja kumpiko kana.  Eihän niistä lypsikeistä saa kuin jauhelihaa.  Jos vain sitä tarjotaan, niin sitä käytetään. 

Oikeissa lihakulttuurimaissa jauhelihan osuus on minimaalinen.  Mutta lihakin on pihvilihaa.

Britaniassa lypsyrotuiset sonnivasikat lyödään monttuun pieninä. Sitä en sit tiedä, että mitä lypsylehmille tehdään?
Tuota ei ehkä suomalainen eettisyys kestäisi, nousihan se myrsky siihen kuuluisaan vesilasiin niiden vuohi-poikienkin nuijimisesta.. Mutta rehellisesti, eihän tuokaan voi olla oikein enää nykyaikana, kun sekstattua siementä on saatavilla. Miksi ylipäätään teettää kelpaamattomia vasikoita?

maraani

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 3117
  • Jos pyörä ei vedä, se jarruttaa
Vs: Hyvästi A-tuottajat, Atria
en tiiä muuta kuin mitä neuvoja sanoo;   jokaisella oltava mahollisuus tarkistaa joka tilan tiedot ja niiden paikkansa pitävyys!   ns.läpinäkyvyys!

Eihän niitä muut pääse katsomaan, kuin ne joille viljelijä antaa valtuutuksen katsoa. Teurastamo ja meijeri ja luultavasti ne valtuutetut eläinlääkäri.
No näinhän se tottakai on, mutta kuinka moni saa tahallaan väärän käsityksen tai ei muuten vaan luota tietojärjestelmään? Tietojen oikeellisuutta ja paikkaansapitävyyttä voi arvioida, mutta jos ell luovuttaa lääkkeet ja tekee merkinnät Nasevaan, ei asia ole siltä osin tilallisen käsissä. Vastuu toki on.
Melkoista rämpimistä välillä, mutta parhaansa tehden ja kovasti yrittäen. Onnistuminen palkitsee. 1966 - 2016 and counting...

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 68984
Vs: Hyvästi A-tuottajat, Atria
mutta kuin monta kertaa onkaan kuultu kuin on hommat menny reisille?    ei taija jokaell laitta ihan oikein noitakaan juttuja... kuten ei tee muutenkaan ihan samoin kuin sanoo..

lypsyukko

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 10366
Vs: Hyvästi A-tuottajat, Atria
mutta kuin monta kertaa onkaan kuultu kuin on hommat menny reisille?    ei taija jokaell laitta ihan oikein noitakaan juttuja... kuten ei tee muutenkaan ihan samoin kuin sanoo..

Viimeksi joskus alkukesästä käynyt ell ja ainakaan silloin ei tämän alueen ellit ei kirjannut mitään Nasevaan. Kuulemma aikomuksena oli (kait jo lähes pakko). Lisää niidenkin työtä ja niiden käyttämät ohjelmat eivät olleet yhteensopivia. Yhteensopivat ohjelmat vuosimaksultaan sellaisia , että teki kuulemma mieli sitkuttaa viimeiseen asti :) Eli samassa veneessä tai ainakin samalla tyylillä .

junttieinari

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4734
  • Savo savolaisille!
Vs: Hyvästi A-tuottajat, Atria
mutta kuin monta kertaa onkaan kuultu kuin on hommat menny reisille?    ei taija jokaell laitta ihan oikein noitakaan juttuja... kuten ei tee muutenkaan ihan samoin kuin sanoo..

Viimeksi joskus alkukesästä käynyt ell ja ainakaan silloin ei tämän alueen ellit ei kirjannut mitään Nasevaan. Kuulemma aikomuksena oli (kait jo lähes pakko). Lisää niidenkin työtä ja niiden käyttämät ohjelmat eivät olleet yhteensopivia. Yhteensopivat ohjelmat vuosimaksultaan sellaisia , että teki kuulemma mieli sitkuttaa viimeiseen asti :) Eli samassa veneessä tai ainakin samalla tyylillä .

Olen pyrkinyt lisäämään kaikille hoitaville lääkäreille valtuutuksen Nasevaan. Toisilta tulee hoitotiedot, toisilta ei.
"Jos fundamentalistien kanssa pystyisi keskustelemaan järkevästi, ei maailmassa olisi fundamentalisteja."
                                                       -Tuomas Holopainen-

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Vs: Hyvästi A-tuottajat, Atria
Lainaus
Laatukysymykset ovat triviaaleja kun ajatellaan miten 90% naudan lihasta Suomessa käsitellään ja valmistetaan...
Kumpiko on muna ja kumpiko kana.  Eihän niistä lypsikeistä saa kuin jauhelihaa.  Jos vain sitä tarjotaan, niin sitä käytetään. 

Oikeissa lihakulttuurimaissa jauhelihan osuus on minimaalinen.  Mutta lihakin on pihvilihaa.

Britaniassa lypsyrotuiset sonnivasikat lyödään monttuun pieninä. Sitä en sit tiedä, että mitä lypsylehmille tehdään?
Tuota ei ehkä suomalainen eettisyys kestäisi, nousihan se myrsky siihen kuuluisaan vesilasiin niiden vuohi-poikienkin nuijimisesta.. Mutta rehellisesti, eihän tuokaan voi olla oikein enää nykyaikana, kun sekstattua siementä on saatavilla. Miksi ylipäätään teettää kelpaamattomia vasikoita?

Risteytysvasikat tunnetusti pudottavat lehmien tuotosta enemmän kuin mitä vasikka tuottaa. Ja mihin niitä liikoja tyttövasikoitakaan tarvitaan? Muualla maailmassa ei ole varaa ylläpitää tällaista suomalaista "hiehoautomaattia", että hiehoja tuotetaan varmuuden vuoksi tuplaten se määrä kuin mikä on taloudellinen optimi..
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

navettapiika

  • Vieras
Vs: Hyvästi A-tuottajat, Atria
Lainaus
Laatukysymykset ovat triviaaleja kun ajatellaan miten 90% naudan lihasta Suomessa käsitellään ja valmistetaan...
Kumpiko on muna ja kumpiko kana.  Eihän niistä lypsikeistä saa kuin jauhelihaa.  Jos vain sitä tarjotaan, niin sitä käytetään. 

Oikeissa lihakulttuurimaissa jauhelihan osuus on minimaalinen.  Mutta lihakin on pihvilihaa.

Britaniassa lypsyrotuiset sonnivasikat lyödään monttuun pieninä. Sitä en sit tiedä, että mitä lypsylehmille tehdään?
Tuota ei ehkä suomalainen eettisyys kestäisi, nousihan se myrsky siihen kuuluisaan vesilasiin niiden vuohi-poikienkin nuijimisesta.. Mutta rehellisesti, eihän tuokaan voi olla oikein enää nykyaikana, kun sekstattua siementä on saatavilla. Miksi ylipäätään teettää kelpaamattomia vasikoita?

Risteytysvasikat tunnetusti pudottavat lehmien tuotosta enemmän kuin mitä vasikka tuottaa. Ja mihin niitä liikoja tyttövasikoitakaan tarvitaan? Muualla maailmassa ei ole varaa ylläpitää tällaista suomalaista "hiehoautomaattia", että hiehoja tuotetaan varmuuden vuoksi tuplaten se määrä kuin mikä on taloudellinen optimi..
Lohiroturisteys lehmävasikatkin lähtevät huomattavalla nopeudella liikkeelle..ei se sukupuoli ole ongelma vaan rotu.

Guarter

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1882
Vs: Hyvästi A-tuottajat, Atria
Lainaus
Laatukysymykset ovat triviaaleja kun ajatellaan miten 90% naudan lihasta Suomessa käsitellään ja valmistetaan...
Kumpiko on muna ja kumpiko kana.  Eihän niistä lypsikeistä saa kuin jauhelihaa.  Jos vain sitä tarjotaan, niin sitä käytetään. 

Oikeissa lihakulttuurimaissa jauhelihan osuus on minimaalinen.  Mutta lihakin on pihvilihaa.

Britaniassa lypsyrotuiset sonnivasikat lyödään monttuun pieninä. Sitä en sit tiedä, että mitä lypsylehmille tehdään?

Ehkä se on sitä ekologista?! Moraalitonta ja epäeettistä!!
Ekologisuudesta puhuttaessa, ajatella miten sairasta kuskata naudan ruhoja (jos ei ole lääkitty) (ym. lihaeläimiä) Honkaloelle, sensijaan, että ruhoja käytettäisiin koirien ruokkimiseen Suomessa (esim. yksi husky- tarha pistelis monta ruhoa talvessa). Parempi völjätä rehusäkkejä ja hyytelöitä kissoille ja koirille ulkomailta, ei järjen häivää! Mutta kun se on se tauti, joka tulee ja tappaa kaikki suomalaiset. Saahan nuo sudetkin syötyä metsäpeuroja, hirviä ja kauriita -karvoineen, nahkoineen, suolineen.

Kevyellä ilmoitusmenettelyllä ja ohjeistuksella saisi tuonkin asian aivan kondikseen.

{o|o}

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 801
Vs: Hyvästi A-tuottajat, Atria
Miettikääs nyt näitä hintariskejä: 
Paljonko poistolypsylehmästä voi maksaa, jos kuluttaja tietää, että kaksi viikkoa ennen teurastusta loppui antibioottikuurit.  Kokeiltiin kahta antsia, muttei utare parantunut.  Eli lapaan tuli lähes puoli litraa antibioottia (2*6*40ml). 
Versus pihvirotuinen eläin, joka ei eläissään edes nähnyt lääkepulloa.

Näillä kuvilla, näillä tunnelmilla kauppaa tekemään ;)

Guarter

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1882
Vs: Hyvästi A-tuottajat, Atria
Miettikääs nyt näitä hintariskejä: 
Paljonko poistolypsylehmästä voi maksaa, jos kuluttaja tietää, että kaksi viikkoa ennen teurastusta loppui antibioottikuurit.  Kokeiltiin kahta antsia, muttei utare parantunut.  Eli lapaan tuli lähes puoli litraa antibioottia (2*6*40ml). 
Versus pihvirotuinen eläin, joka ei eläissään edes nähnyt lääkepulloa. Sen sijaan ruohoa ja päivän valoa on nähnyt.

Näillä kuvilla, näillä tunnelmilla kauppaa tekemään ;)

Atrialaisten mielestä molemmilla lihoilla on sama arvo ja se on puhdasta kusetusta (ei millään haluaisi alkaa kiroileen, mutta totuus tunkee ulos väkisin). Ja kun ei kehtais dissata maitorotuja enempää, mutta on kait pakko, jos kehtaavat vielä puolustella millään tasolla.

antti-x

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2855
Vs: Hyvästi A-tuottajat, Atria
Miettikääs nyt näitä hintariskejä: 
Paljonko poistolypsylehmästä voi maksaa, jos kuluttaja tietää, että kaksi viikkoa ennen teurastusta loppui antibioottikuurit.  Kokeiltiin kahta antsia, muttei utare parantunut.  Eli lapaan tuli lähes puoli litraa antibioottia (2*6*40ml). 
Versus pihvirotuinen eläin, joka ei eläissään edes nähnyt lääkepulloa. Sen sijaan ruohoa ja päivän valoa on nähnyt.

Näillä kuvilla, näillä tunnelmilla kauppaa tekemään ;)

Atrialaisten mielestä molemmilla lihoilla on sama arvo ja se on puhdasta kusetusta (ei millään haluaisi alkaa kiroileen, mutta totuus tunkee ulos väkisin). Ja kun ei kehtais dissata maitorotuja enempää, mutta on kait pakko, jos kehtaavat vielä puolustella millään tasolla.

Jos yli 80% pihvieläimistä loppukasvatetaan niin että ne laidunnetaan niin uskon paremmuuteen, muuten on se vain turhaa hurskastelua näyttää laiduntavia emoja niin kuin ne olisivat koko pihvieläimen elinkaari.

{o|o} mitä luulet, lähtevätkö useimmat vieroitetut pihvisonnit kasvattamoon jossa on laidunnus kaikille eläimille?

{o|o}

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 801
Vs: Hyvästi A-tuottajat, Atria
Kyllä minä tiedän pihvikasvatuksen ihan tarkkaan.  Ja kylmäpihatoissa on hiukan erilainen meininki kuin ritilöillä. Ja kohtuulisesti voi raikkasta ilmasta ja Suomen kesästä nauttia, kun laiduntaa 6 kk emon mukana.

Mutta keskustelemme nyt antibiooteista

Sattuipas silmään tiedote tältä päivältä.  Että hei hei lypsylehmät :D

https://www.atria.fi/konserni/ajankohtaista/tiedotteet/2017/atria-rakentaa-antibioottivapaata-naudanlihan-tuotantoa/

Viimeksi muokattu: 30.10.17 - klo:18:06 kirjoittanut {o|o}

Guarter

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1882
Vs: Hyvästi A-tuottajat, Atria
Vieroitus - mitä se kertoo eläimen elinkaaresta  ;) kun kerran haluat vielä jatkaa... Antti x