Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe ristiriitainen tukijakauma johtaa umpikujaan?  (Luettu 1199 kertaa)

jopihopi

  • Vieras
141 ja 142 alueen sikatilojen eläintukitaso on pidetty koko eu ajan lähessamana ja 141 alueella saatu kokonaistukia enemän. Nyt viiden vuoden kulttua 2014 olisi tullut pientä tasoitusta etelän peltotukiin ja tukihistorian erojen tuomaan kannattavuuseroon. Mutta kuinka ollakkaan komissaari jyrähti ja pakotti sirkkaliisan, vaikkei sirkkaliisa ihan oikeasti olisi halunnut, irroittamaan 142 tilakohtaisesti tuotannosta NYT HETI.

142 tuen kokonaismäärä on ollut kuitenkin aina kokonaismäärältään kiinteä (tosin vain ylärjaltaan..) eikä siis ole voinut kasvaa tuotannon lisääntyessä, ja sen lähtötasoakin on solidaarisuusleikattu merkittävästi. Lisäksi 142/sikatuessa on aina ollut tilakohtainen yläraja maksettavalle eläinyksikkötuelle pohjoissuomessa.
Ylituotannostakin on vaahdottu aina. Mutta sattumaahan 142 tilakohtaisenkin irroittamisen ajankohta tuotannosta oli... niin ja tietenkin seurausta tuottajien törkeästä 142-sopimus rikkomuksesta. Ja solidaarisuusleikkausten seurauksena tulotasostaan kiinnipitäneiden laajentajien syytä, sekä tietenkin niiden syytä jotka ovat vastaanottaneet investointitukia ja syyllisiä ovat nekin jotka eivät ole lopettaneet tuotantoa... eikä tästä hallinnon pidä minkäänlaista vastuuta ottaa tietenkään.

Ja tilalle kaavaillaan nyt siis investointitukea. Ja sen ehdot on pykälöity siten että tukea saa vain kannattavimmat eli pääasiassa raskaasti tuetulle ab alueelle menee. Ja 142 alueella keskittyminen kiihtyy pakostakin vaikeammissa olosuhteissa ja tuotanto lisääntyy ja pääosa tuotannosta tulee olemaan tuetonta.
Ja koska viitevuosikin tiedotettiin tukipolitiikan linjan mukaisesti eli etukäteen tiedotettiin etelään ja jälkikäteen pohjoiseen, niin moni pientuottaja häviää viitemäärässä ja kokonaistukieroksi saattaa muodostua pelkkä peltotukien ero johon on vieläpä lupailtu lisäystä lähivuosina.