Keltatuleentumisasteella parasta murskesäilöntään.Nuo eräät eivät ole perillä siitä ideasta mikä tuossa murskemenetelmässä on.Propioneita vaan laitetaan, sitä kun ei tarvita eikä se ole happo.Naudalle ohrasta tehty säilövilja on parasta.Ja erittäin maittavaa.Jotkut vaan edelleen kalliilla öljyllä kuivailevat ja taistelevat syöntiongelmien kanssa koko ruokintakauden.
Sinä se et näköjään ymmärrä sen paremmin delvotestin tekemisestä, kuin littuviljan teostakaan. Propionin käyttöä tarkoitin tilanteessa, jossa syystä tai toisesta ei pystytä puimaan riitävän tuoreena ja ainoa vaihtoehto on jättää Virtaset seuraavaan satokauteen. Voi tietysti lisätä vettäkin myllyyn, mutta harvoin on saatu sitä hyötyä mitä on lähdetty hakemaan.
Onhan se kumma jos ei pääse puimaan tuoreena, omituinen ongelma.Minulla on kyllä kokemusta molemmista säilöntämenetelmistä, ja olen siihen tulokseen tullut että kokojyväsäilöntä Propionihapolla 20 % kosteudella on edullisin systeemi ja nopein.Aamun tunteina ehtii hapottelemaan viljat varastoon laihon kuivuessa, eikä tarvi kalliita myllyjä eikä muutakaan.Kierukka riittää sekä hapotin. Pulu nyt vaan yrittää olla turhan nerokas/näsäviisas.
Tietysti propionilla kannattaa puida mahdolisimman kuivana. Minusta se vain ei estä ettei samalla voisi murskata niitä jyviä kasaan.
Tämä.
Siinäpä vasta työmaa alkaa jauhamaan pieniä eriä talvella.
Valmiiksi jauhetun saa lastata kauhalla suoraan vaunuun ja mylly olla telakalla seuraavaan syksyyn.
Pittää vaan olla melokonen mylly ettei tarte päivää kuormaa jauhaa.Kuivatut jyvät,ei hukkatappioita,ei hometta,ei syöntihäiriöitä,jyvät puhtaita,ei jäätymistä.Kuivaamisen jälkeen voi jauhaa melkein niin paljon kuin huvittaa kerralla,ei juurikaan säilymisongelmia.