• Tavallinen aihe

Aihe Murskevilja  (Luettu 8234 kertaa)

Dr.Who

  • Vieras
Vs: Murskevilja
On se kumma juttu kun pitää kallista ainetta käyttää kun AIV liuos on edullisempaa, sitäpaitsi esim näillä keleillä ja viljan ollessa puoliraakaa pelkästään murskesäilöntä AIV liuoksella on se oikea menetelmä.Tuubiin ilmatiiviisti kosteuden ollessa 30%.

sorkkis

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 20402
  • Voimat lisääntyy . Vapise demari
Vs: Murskevilja
On se kumma juttu kun pitää kallista ainetta käyttää kun AIV liuos on edullisempaa, sitäpaitsi esim näillä keleillä ja viljan ollessa puoliraakaa pelkästään murskesäilöntä AIV liuoksella on se oikea menetelmä.Tuubiin ilmatiiviisti kosteuden ollessa 30%.
Oikein asian ilmaisit . Onko valkuainen parempi pikkusen raa'assa viljassa . Yks sikatilallinen pui joskus aikoinaan ohrat aikaisin , sanoi valkuaista olevan paremmin .
Taistelukanava Agronet
Tiedustelu ykkönen
Totuus on Agronettiä ihmeellisempää

Oikeat vastaukset löytyy muualta , ei agronetistä .

Dr.Who

  • Vieras
Vs: Murskevilja
Keltatuleentumisasteella parasta murskesäilöntään.Nuo eräät eivät ole perillä siitä ideasta mikä tuossa murskemenetelmässä on.Propioneita vaan laitetaan, sitä kun ei tarvita eikä se ole happo.Naudalle ohrasta tehty säilövilja on parasta.Ja erittäin maittavaa.Jotkut vaan edelleen kalliilla öljyllä kuivailevat ja taistelevat syöntiongelmien kanssa koko ruokintakauden.

Pulu

  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 191
Vs: Murskevilja
Keltatuleentumisasteella parasta murskesäilöntään.Nuo eräät eivät ole perillä siitä ideasta mikä tuossa murskemenetelmässä on.Propioneita vaan laitetaan, sitä kun ei tarvita eikä se ole happo.Naudalle ohrasta tehty säilövilja on parasta.Ja erittäin maittavaa.Jotkut vaan edelleen kalliilla öljyllä kuivailevat ja taistelevat syöntiongelmien kanssa koko ruokintakauden.
Sinä se et näköjään ymmärrä sen paremmin delvotestin tekemisestä, kuin littuviljan teostakaan. Propionin käyttöä tarkoitin tilanteessa, jossa syystä tai toisesta ei pystytä puimaan riitävän tuoreena ja ainoa vaihtoehto on jättää Virtaset seuraavaan satokauteen. Voi tietysti lisätä vettäkin myllyyn, mutta harvoin on saatu sitä hyötyä mitä on lähdetty hakemaan.

Dr.Who

  • Vieras
Vs: Murskevilja
Keltatuleentumisasteella parasta murskesäilöntään.Nuo eräät eivät ole perillä siitä ideasta mikä tuossa murskemenetelmässä on.Propioneita vaan laitetaan, sitä kun ei tarvita eikä se ole happo.Naudalle ohrasta tehty säilövilja on parasta.Ja erittäin maittavaa.Jotkut vaan edelleen kalliilla öljyllä kuivailevat ja taistelevat syöntiongelmien kanssa koko ruokintakauden.
Sinä se et näköjään ymmärrä sen paremmin delvotestin tekemisestä, kuin littuviljan teostakaan. Propionin käyttöä tarkoitin tilanteessa, jossa syystä tai toisesta ei pystytä puimaan riitävän tuoreena ja ainoa vaihtoehto on jättää Virtaset seuraavaan satokauteen. Voi tietysti lisätä vettäkin myllyyn, mutta harvoin on saatu sitä hyötyä mitä on lähdetty hakemaan.
Onhan se kumma jos ei pääse puimaan tuoreena, omituinen ongelma.Minulla on kyllä kokemusta molemmista säilöntämenetelmistä, ja olen siihen tulokseen tullut että kokojyväsäilöntä Propionihapolla 20 % kosteudella on edullisin systeemi ja nopein.Aamun tunteina ehtii hapottelemaan viljat varastoon laihon kuivuessa, eikä tarvi kalliita myllyjä eikä muutakaan.Kierukka riittää sekä hapotin. Pulu nyt vaan yrittää olla turhan nerokas/näsäviisas.

Terminator II

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 16943
  • YTK:FI
Vs: Murskevilja
Keltatuleentumisasteella parasta murskesäilöntään.Nuo eräät eivät ole perillä siitä ideasta mikä tuossa murskemenetelmässä on.Propioneita vaan laitetaan, sitä kun ei tarvita eikä se ole happo.Naudalle ohrasta tehty säilövilja on parasta.Ja erittäin maittavaa.Jotkut vaan edelleen kalliilla öljyllä kuivailevat ja taistelevat syöntiongelmien kanssa koko ruokintakauden.
Sinä se et näköjään ymmärrä sen paremmin delvotestin tekemisestä, kuin littuviljan teostakaan. Propionin käyttöä tarkoitin tilanteessa, jossa syystä tai toisesta ei pystytä puimaan riitävän tuoreena ja ainoa vaihtoehto on jättää Virtaset seuraavaan satokauteen. Voi tietysti lisätä vettäkin myllyyn, mutta harvoin on saatu sitä hyötyä mitä on lähdetty hakemaan.
Onhan se kumma jos ei pääse puimaan tuoreena, omituinen ongelma.Minulla on kyllä kokemusta molemmista säilöntämenetelmistä, ja olen siihen tulokseen tullut että kokojyväsäilöntä Propionihapolla 20 % kosteudella on edullisin systeemi ja nopein.Aamun tunteina ehtii hapottelemaan viljat varastoon laihon kuivuessa, eikä tarvi kalliita myllyjä eikä muutakaan.Kierukka riittää sekä hapotin. Pulu nyt vaan yrittää olla turhan nerokas/näsäviisas.

Tietysti propionilla kannattaa puida mahdolisimman kuivana. Minusta se vain ei estä ettei samalla voisi murskata niitä jyviä kasaan.
Vasen silmä jos on musta, niin vasurit veti kuonoon! Oikea slmä jos on musta, niin kapitalistilta tuli kuonoon! mutta jos kumpikin silmä on musta, niin kannatat demokratiaa!

Tuumaaja

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 922
Vs: Murskevilja
Keltatuleentumisasteella parasta murskesäilöntään.Nuo eräät eivät ole perillä siitä ideasta mikä tuossa murskemenetelmässä on.Propioneita vaan laitetaan, sitä kun ei tarvita eikä se ole happo.Naudalle ohrasta tehty säilövilja on parasta.Ja erittäin maittavaa.Jotkut vaan edelleen kalliilla öljyllä kuivailevat ja taistelevat syöntiongelmien kanssa koko ruokintakauden.
Sinä se et näköjään ymmärrä sen paremmin delvotestin tekemisestä, kuin littuviljan teostakaan. Propionin käyttöä tarkoitin tilanteessa, jossa syystä tai toisesta ei pystytä puimaan riitävän tuoreena ja ainoa vaihtoehto on jättää Virtaset seuraavaan satokauteen. Voi tietysti lisätä vettäkin myllyyn, mutta harvoin on saatu sitä hyötyä mitä on lähdetty hakemaan.
Onhan se kumma jos ei pääse puimaan tuoreena, omituinen ongelma.Minulla on kyllä kokemusta molemmista säilöntämenetelmistä, ja olen siihen tulokseen tullut että kokojyväsäilöntä Propionihapolla 20 % kosteudella on edullisin systeemi ja nopein.Aamun tunteina ehtii hapottelemaan viljat varastoon laihon kuivuessa, eikä tarvi kalliita myllyjä eikä muutakaan.Kierukka riittää sekä hapotin. Pulu nyt vaan yrittää olla turhan nerokas/näsäviisas.

Tietysti propionilla kannattaa puida mahdolisimman kuivana. Minusta se vain ei estä ettei samalla voisi murskata niitä jyviä kasaan.
Tämä.
Siinäpä vasta työmaa alkaa jauhamaan pieniä eriä talvella.
Valmiiksi jauhetun saa lastata kauhalla suoraan vaunuun ja mylly olla telakalla seuraavaan syksyyn.

Magia

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2318
Vs: Murskevilja
Keltatuleentumisasteella parasta murskesäilöntään.Nuo eräät eivät ole perillä siitä ideasta mikä tuossa murskemenetelmässä on.Propioneita vaan laitetaan, sitä kun ei tarvita eikä se ole happo.Naudalle ohrasta tehty säilövilja on parasta.Ja erittäin maittavaa.Jotkut vaan edelleen kalliilla öljyllä kuivailevat ja taistelevat syöntiongelmien kanssa koko ruokintakauden.
Sinä se et näköjään ymmärrä sen paremmin delvotestin tekemisestä, kuin littuviljan teostakaan. Propionin käyttöä tarkoitin tilanteessa, jossa syystä tai toisesta ei pystytä puimaan riitävän tuoreena ja ainoa vaihtoehto on jättää Virtaset seuraavaan satokauteen. Voi tietysti lisätä vettäkin myllyyn, mutta harvoin on saatu sitä hyötyä mitä on lähdetty hakemaan.
Onhan se kumma jos ei pääse puimaan tuoreena, omituinen ongelma.Minulla on kyllä kokemusta molemmista säilöntämenetelmistä, ja olen siihen tulokseen tullut että kokojyväsäilöntä Propionihapolla 20 % kosteudella on edullisin systeemi ja nopein.Aamun tunteina ehtii hapottelemaan viljat varastoon laihon kuivuessa, eikä tarvi kalliita myllyjä eikä muutakaan.Kierukka riittää sekä hapotin. Pulu nyt vaan yrittää olla turhan nerokas/näsäviisas.

Tietysti propionilla kannattaa puida mahdolisimman kuivana. Minusta se vain ei estä ettei samalla voisi murskata niitä jyviä kasaan.
Tämä.
Siinäpä vasta työmaa alkaa jauhamaan pieniä eriä talvella.
Valmiiksi jauhetun saa lastata kauhalla suoraan vaunuun ja mylly olla telakalla seuraavaan syksyyn.
Pittää vaan olla melokonen mylly ettei tarte päivää kuormaa jauhaa.Kuivatut jyvät,ei hukkatappioita,ei hometta,ei syöntihäiriöitä,jyvät puhtaita,ei jäätymistä.Kuivaamisen jälkeen voi jauhaa melkein niin paljon kuin huvittaa kerralla,ei juurikaan säilymisongelmia.

jusu

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1857
  • tukka ja järki ei pysy samas pääs..
Vs: Murskevilja
joo jatkokäsittely määrää palio säilömistyyliä, kokojyvänä propionilla säilötään ja imupuhvalssilla jauhetaan välisiiloon, kiskoruokkija jakaa. propionin käytös on plussaa työajan säästö ja jyrsijöiren ja lintujen poissaolo varastosta, miinusta on huonohko juoksevuus ja esiputsauksen puuttuminen jolloon lajittumisen estämistä pitää valvoa esim siilojauhatukses

hinta on alhaisilla kosteuksilla halvempi ja 20% menee jo samoohin kuivauksen kans ainaki näillä meirän pienillä vijamäärillä, työmenekis säästää aina

murskevilja kiinnostaas tällaasena syksynä mutta jatkokäsittely ei tätä maharollista meillä.



sitte aiheeseen liittyen lisääkö kukaa vettä murskates? yks tuttu tätä tekee ja kehuu jotta se lisää murskaustehoa? en muuten tähän oo perehtyny mutta mitä siinä joskus käyny teko ja syöttövaihees niin säilyneen näyttää ok
mä mitää mistää tiä mutta... mummielestä.. tai äläs ny..