Kyllä se vaan Eemeli niin on, että suomalainen ruoka on suomalaisille kaikista turvallisinta. Ruoka on tuotettu meille tutussa bakteerikannassa. Ihan, kuin juomavesi. Emme sairastu suomalaisesta vedestä, mutta Saksassa ja muualla ulkomailla voimme sen tehdä, koska elimistömme ei ole tottunut siihen meille vieraaseen bakteerikantaan. Itse ajattelen, että ruuan kanssa pätee ihan sama asia. Sitä en tiedä, onko tästä aiheesta tutkimustietoa ja vaikka ei olisikaan, uskon siihen niin vahvasti, että mieluiten syön kotimaassa tuotettua, meille siis puhdasta, ruokaa. Saksalainen voi sairastua suomalaisesta vedestä ja ruuasta, koska täkäläinen bakteerikanta on heille vierasta.
Mielenkiintoinen ajatus. Se olisi noloa, jos alkaisi parin viikon ulkomaan oleskelun aikana voimaan paremmin. Luulisi nimittäin, että vaikutukset alkaisivat näkyä jo viikon kuluttua.
Tuo Tuulispään kirjoitus osoittaa sen, ettei hän ole käynyt ulkomailla. Ei se vieras bakteerikanta ketään sairastuta. Mistähän se ameeda sinne Äänekosken veteen hyökkäs?
Mistä muuten johtuu, että esim Kreikassa paikallinen jugurtti on todella hyvää ja pitää vatsan kunnossa. Kokeiltu on. Eikä oo mitään Valion OLO jugurttia. Eikä sitä tarvitse mainostaa maailman parhaana.
No juurikin olen reissuun lähössä! Pakkaan laukkuani :-) Nyt on kohteena maa, jossa en ole koskaan käynyt, joten paikallista jogurttia naamaan heti ku perille pääsen. Se ehkäisee juurikin niitä mahavaivoja, koska siitä saa paikallista bakteeria elimistöön.
Kas, Tuuliakin pitkästä aikaa paikalla. Saako olla utelias, mikä maa mikä valuutta?
Itse lähdössä ensiviikon lopulla, neljäksi viikoksi varattu lomakiinteistö Ranskan Pyreneiltä,
jos sielläpäin liikut, niin poikkea.