Jonkin verran aiheutti tuo tukisiirtymä säätötarvetta veroilmoituksessa ja myös viime vuoden lopun hankinnoissa, mutta jotenkin siitäkin selvittiin. Ymmärrän osakeyhtiöittämisen kiinnostavuuden tällaisten heittelehtivien tukimaksatustenkin takia eli tulos voi vaihdella normitilan veroilmoituksella aika paljonkin kalenterivuosittain, mutta todellisuudessa rahaa ei tule sen enempää. No onneksi tänä vuonna "liika" tukiraha ei sitten aiheuta enää ongelmia, kun ne tulivat viime vuoden puolella.
Eikös osakeyhtiönkin maatalousverotus tehdä maksuperusteisesti ?
Mielestäni muun toimialan osakeyhtiöllä on vähemmän mahdollisuuksia
suunnitella verotusta, ainakin pitää olla sitten jo alihankkija, toimittaja- ja
asiakasverkoston juonessa mukana, jotta voi pelailla päivämäärillä.
-SS-
Osakeyhtiössä on vakio veroprosentti, eikä tuloksen vuosivaihtelu aiheuta veroprogression kovenemista.
Tätä just meinasin. Nykyisellä tilakoolla alkaa tuo tasausvarauksen summa olla jo melko pieni suhteessa noihin vuosittaisiin vaihteluihin, joten voi jonakin vuonna progressio nousta turhankin suureksi, jos vertaa osakeyhtiön 20% tämän hetkiseen yhteisöveroon.
Onko se pakko kone ym poistot tehdä täysillä, kun sitä poiston määrää säätämällä voisi tasoittaa niitä vuosiheilahteluja? Samalla saattaisi jopa kertyä omaa pääomaa jolloin verottettavasta tulostakin olisi suurempi osa pääomatuloa?
Just näin olen toiminutkin, konepoistoja on yritetty säästellä. Viime vuoden lopussa nettovarallisuus jotain 460k ja siitä koneiden osuus 350k. Mutta kuten tiedät tuo konepoistojen ja nettovarallisuuden sekä verotettavan ansiotulon välillä vallitsee samanlainen kolmiyhteys kuin siinä hölmöläisen peitossa.. Viime vuonnakin tein vain 48k konepoiston, vaikka 98k olis ollu maksimi, mutta toisaalta viimeisestä eurosta maksoin 48,4% veroa..
Ps Siinä mielessä tasausvaraus on menettänyt merkityksensä, että aloittaessani isohkon mullihallin sai tehtyä kolmen vuoden varauksilla, mutta nykyään ei paljoa ole 40,5k varauksesta jäljellä suunnittelu- ja lupaprosessin jälkeen..