• Tavallinen aihe

Aihe Metsävaratietojen julkisuus  (Luettu 1486 kertaa)

alpo10

  • Vieras
Metsävaratietojen julkisuus
http://www.mhy.fi/etela-savo/uutinen/metsanomistaja-paattaa-metsavaratietojensa-julkisuudesta

Ilmaista mainosta... moni käyttää omien tuotteidensa markkinointiin huikeita summia rahaa, tässä julkisilla varoilla tuotettaisiin tietoa, joka kelpaa markkinointitarkoituksiin. Tuskin kukaan tulee puuta väkisin ostamaan metsästä, ostajat etsisivät sopivia kohteita ja hinta saattaisi olla jopa nykyistä parempi. Passiivisen puunmyyjän unelma toteutuu.

Julkisuus metsästä ja varallisuudesta... tälläkin hetkellä jokamiehen oikeudella voi tehdä "metsäsuunnitelman" naapurin metsistä, sekä kartoittaa siellä kasvavan puuston. Vaatii työtä ja viitseliäisyyttä, mutta salassa metsää ei voi kasvattaa. Tulevaisuudessa tekniset välineet mm pikkukopterit ja parempi kuvaustekniikka tekevät asiasta vielä helpompaa. Puuston arvon, sekä yleisesti metsätilallisten varallisuuden perusteella voitaisiin nähdä lööppejä lehdissä. Vuosittain julkistetaan "metsämiljonäärit", sekä metsäteollisuuden ja luontojärjestöjen mustat listat, joku hakkaa kaiken, toinen suojelee liikaa.

Verovarojen käyttö.... selvästi halutaan yhteisistä varoista osoittaa määrärahoja tietojen keräämiseen ja julkistamiseen. Kuitenkaan yhtiöiden, kuntien ja valtion metsistä ei tietoja julkistettaisi (näin linkin jutussa mainittiin). Herää siis kysymys, what the hell is going on? Julkisten metsänomistajien tiedot kuuluisi ehdottomasti julkistaa, monilla iso metsäomaisuus esim seurakunnilla, joiden rahoitus turvattu verovaroin.

Edunvalvonta... metsänomistajien kannalta tulisi hyödyntää julkisesti tarjottava "markkinaraha" eli kehitettävä järjestelmää, jossa metsänomistaja voisi mainostaa helposti omia metsiään ja myyntihalujaan. Jos järjestelmästä saataisiin riittävän kattava, niin tarve kaikkien tietojen julkisuudelle pienenee. Tekniikka kehittyy ja oletettavasti ajan kanssa yritykset kerää tiedot tavalla tai toisella, on turha juosta sutta pakoon, jos vastaan tulee karhu. Jos taas julkistaminen näyttää toteutuvan, niin sitten sen pitää olla kaikille tasapuolinen kaikille.

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 54602
Vs: Metsävaratietojen julkisuus
mutta eikös ykstyisomistus ole juuri valtiovallan erityisessä suojelussa?   mitään et omista jota ei joku instanssi vahdi!     mutta muuten saa olla kuin pellossa kun on joku yhtiö tahi muu omistusmuoto..                   säätiöt nyt taitaa olla jollain lailla valvottuja..?