Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Konekaupan tilanne  (Luettu 11621 kertaa)

Terminator II

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 16939
  • YTK:FI
Vs: Konekaupan tilanne
Kyllä yrityksetkin investoi verotuksen takia vaikka oy:n prosentti on 20% kiinteästi. OY:stä maksetaan osinkoa yrityksen varalisuuden mukaan ulos. varallisuutta nostaa hankittu tuotanto omaisuus. Siihenhän perustuu esim. se pellon osto. OY:ssä hankintahinta kuolettaa pellon ostossa todenäköisemmin otettavan velkapääoman.
Oy:llä taitaa vaan maataloudessakin olla se konepoisto lukittuna joko 20 tai 25:een prosenttiin?

Pellon ostolla pääsisi tosiaan mukavasti osinkojen makuun.

Niin varmaan on tuo 25% konepoisto. Mutta kannattaako sitä nyt vältämättä tehdä jos voi sen koneen arvolla nostaa omaisuuden arvoa, mistä lasketaan osinko? Pitiköhän täyteen osinkoon olla se 600k€ omaisuutta. Sillä kyllä saa kivasti myös veron maksua lykättyä.
Olen sellaisessa käsityksessä että oy ei voi valita paljonko poistaa ja milloin poistaa. Ainoastaan tuo, että poistetaanko koneista vuosittain 20 vai 25 % on päätettävissä ja sekin taisi olla pysyvästi.

Voi olla maatalous oy:ssä erillainkin tai sitten olen täysin väärässä.

Miksi osakeyhtiö ei voisi poistaa pitemmän ajan kuluessa, koska mainitaan maksimiaika 20 vuotta, vain jotkut aineettomat investoinnit poistetaan 5 vuodessa. Poistosuunnitelmahan joka tapauksessa on tehtävä.

-SS-

Minustakin tuntuisi vähän oudolta ettei saisi päätää ottaako 0% poiston vai 25% poiston? siinähän jos tulos ennen poistoja on 0€ joutuisi tekemään pakko poiston ja syömään sitää omaa pääomaa pois.
Vasen silmä jos on musta, niin vasurit veti kuonoon! Oikea slmä jos on musta, niin kapitalistilta tuli kuonoon! mutta jos kumpikin silmä on musta, niin kannatat demokratiaa!

EX-FERMERI

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 351
Vs: Konekaupan tilanne
Mistä se kertoo, kun Naumasen mainoksessa lukee, jotta lyhennys ja korkovapaa 2017 loppuun?

Ei siinä oo kauppiaalla rahat kiini. Rahoitusyhtiö antaa luoton. Nyt saa halpaa rahaa markkinoilta. EKP:n korko jopa miinus merkkinen. Pankkien talletus korot keskuspankkeihin on miinusmerkkisiä. Eli rahoitusyhtiölle tuo on hyvä diili. Vuoden 2017 loppuun pääoman korko on 0% ja siitä kun käsiraha on maksettu joku 20%-30% kone takuuna. Vaikka ois velkaa enää 1€ jäljellä ja koneen arvo se 30k€, niin koko kone menee velan pantiksi ja isäntä ei saa sitä 29999€ koneesta.

Ei se nyt ihan välttämättä just noin mene. Lähtökohtaisesti pankki ja rahoitusyhtiötoiminta on sopimusoikeutta. Suomessa on myös sopimusvapaus. Yleensä mitä varakkaampi on luotonsaaja sitä paremmat luotonehdot voivat olla saavutettavissa. Pantteja ja takauksia antaessa kannattaa nimenomaan olla tarkkana ettei euron maksamatta jättämisen johdosta menetä koko pantin kohdetta. Rajatut pantit ja takaukset (tietty euromäärä) ovat paras suojautumiskeino. Samoin pidätysoikeus esim. jäämäarvoon panttikohteen realisoinnista saatavaan tuottoon kulujen jälkeen. Rahakauppiaat ovat rahakauppiaita ja niiden kanssa on syytä olla tiukkana. Pankkeja ja rahaa on maailma täynnä. Rahaa on saaatavissa muualtakin kuin siitä paikallisesta ossuuspankista.
Ei voi palata ellei lähde. Jokainen päivä poissa Helsingistä on lottovoitto.